Šta je novo?

Lenovo IdeaPad A1, $199 Android tablet!

Air-max

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
199
Mislim da ce ovo biti best-buy i da ce se grabiti za ovo kao nenormalni kada se pojavi:

http://www.engadget.com/2011/09/01/lenovo-announces-ideapad-a1-the-199-android-tablet-we-go-hand/

Lenovo announces IdeaPad A1, the $199 Android tablet, we go hands-on (video)
If you thought you couldn't get a real Android tablet from a brand you've heard of for less than $200, think again. Lenovo's just announced the IdeaPad Tablet A1, a 7-inch Android unit that we got a sneaky first glimpse of back in July. Now it's real, and it's cheap, it's running Gingerbread, and while it doesn't hold a candle to the Galaxy Tab 7.7, it honestly feels like something far above its price point. Read on for our impressions.

There are plenty of cheap Android tablets out there, but most have sketchy construction and many are locked out of the Android Market -- meaning no Gmail app, no Maps, and none of the other built-in Google goodies. That's not the case with the A1, which is running Android 2.3 Gingerbread on a single-core Cortex A8 processor. It has front- and rear-facing cameras (the back one rated at three megapixels) and a 7-inch, 1,024 x 600 display.

Meni ovo izgleda jako dobro, npr. u poredjenju sa novim Netcatom ima vecu rezoluciju ekrana, 8GB memorije, GPS, plus kvalitet koji bi trebalo da bude na dosta vecem nivou, a sve po istoj ceni. Samo jos da stigne do nas.

android 2.3 single core a8 ..jedino ako ubiju cenu za lowend tipa 140-170 ojra imaju šanse..

I Galaxy Tab ima single core A8, pa opet ima druge kvalitete koji su mene licno naterali da kupim njega umesto da cekam Iconiu A100. Ako je softver odradjen dovoljno kvalitetno i ako je ekran dovoljno kvalitetan, vecina ljudi nece ni primetiti razliku u brzini u ovom trenutku. Takodje, i Gingerbread je dobar OS u ovom trenutku, brzi nego Honeycomb (bar na single core uredjajima), a videcemo sta ce biti kada se pojavi Icecream, mozda ce njega dobiti.

android 2.3 single core a8 ..jedino ako ubiju cenu za lowend tipa 140-170 ojra imaju šanse..

Mislim da je i cena od 200 evra skroz konkurentna, s obzirom na to da je cena premium tableta bez 3G-a 500 evra, dakle 2,5 PUTA vise, a za 200 evra se prodaju no-name tableti losijeg hardvera od ovog najavljenog Lenovo.

Na stranu to sto stvarno nekim ljudima vise odgovara tablet od 7", meni prvom. Isprobao sam ih vise raznih formata i 7" je za mene plafon, sve vece od toga meni ne odgovara. Inace, upravo je najavljen Galaxy tab sa ekranom 7,7", sa androidom 3.2, pa ko hoce/zeli/moze, ne mora da se zaustavi na androidu 2.3.

E za ovu cenu ovo je prava stvar, nadam se da ce se uskoro pojaviti i kod nas po normalnoj ceni :) Inace cena ~200eur je super za ovakav uredjaj - za te pare se cak ni kasvetan Android telefon ne moze naci :) Odlicno - vec mogu ovde i prastarog Magica da iskoristim kao wifi hotspot :D
Inace kada ga se momci sa xda dokopaju ima da se svirne 3.2 ubrzo posle izlaska ovog malise

Mislim da je i cena od 200 evra skroz konkurentna, s obzirom na to da je cena premium tableta bez 3G-a 500 evra, dakle 2,5 PUTA vise, a za 200 evra se prodaju no-name tableti losijeg hardvera od ovog najavljenog Lenovo.

Na stranu to sto stvarno nekim ljudima vise odgovara tablet od 7", meni prvom. Isprobao sam ih vise raznih formata i 7" je za mene plafon, sve vece od toga meni ne odgovara. Inace, upravo je najavljen Galaxy tab sa ekranom 7,7", sa androidom 3.2, pa ko hoce/zeli/moze, ne mora da se zaustavi na androidu 2.3.

Nema sumnje da će biti super kupovina samo je pitanje kad će se pojaviti pošto archos 9g mnogo bolji tablet , 8" dualcore 1.5ghz android 3.2 u preorder 210 evra..
U svakom slučaju važno je da se tržište zahuktava.

Nema sumnje da će biti super kupovina samo je pitanje kad će se pojaviti pošto archos 9g mnogo bolji tablet , 8" dualcore 1.5ghz android 3.2 u preorder 210 evra..
U svakom slučaju važno je da se tržište zahuktava.

Na veliku radost nas kupaca. :D
Pre 2 godine, Samsung galaxy tab kostao je 500+ evra. Sada isti uredjaj (najavljeni Lenovo) kosta 200 evra. A kupci samo trljaju ruke! ;)

Stvarno odlican uredjaj za tu cenu. :)

Samo treba videti kakav ce zaista biti ekran, da li ce na njemu skrtariti, ali obecava.

archos 9g mnogo bolji tablet , 8" dualcore 1.5ghz android 3.2 u preorder 210 evra...
Najjeftinija verzija Archosa 8o 9g nema 1.5GHz, vec 1GHz, i nema 1gb RAM, vec 512mb, i nema gps za razliku od ovog, pa jedina prednost njega ostaje malo veci ekran i noviji android, a veliko je pitanje kako ce 3.2 android da radi sa 512 ram, kada je google naveo da za hc uredjaj mora imati minimum 1gb. Kada se pojavi u slobodnoj prodaji kostace oko 250e, a po meni ne vredi 50e vise.
Jedini pravi konkurent ce biti Viewsonic 7c, mada je Lenovo ipak vece ime

honeycomb 3.2 radi odlicno sa 512mb, to nije problem.

Archos 80 ce u najjeftinijoj verziji zaista imati "samo" 1GHz, ali to ce biti dvojezgarni Cortex A9 naspram jednojezgarnog Cortex A8 u Lenovu. A honeycomb je pisan da koristi 2 jezgra. Tako da to ostaje i dalje prednost, ali videcemo kolika kada krenu zaista da se prodaju i uporedjuju. Vecini korisnika je ipak bitniji kvalitetan ekran i dobro sredjen softver nego superbrz procesor.

Ljudi oce li se ovo pojavljivati ovde u skorije vreme i da li neko zna koja ce mu cena biti?

IdeaPad A1 (7") je $290, a K1 (10") je $350 u SAD. Plus nešto malo za dostavu ako se naručuje u SAD online. Galaxy Tab 7 (2GB) košta koliko i A1, dok je Galaxy Tab 10 -- $500.

Cene uglavnom gledam na Amazonu, gde obično kupujem. Dopao mi se ovaj Coby Kyros MID1024, 1GHz, 10", $200, nađoh mu odmah manu, nema bluetooth ili ne piše da ima (za BT tastaturu), kao što nema ni 3G (valjda).

Šta je "deal breaker" trenutno u SAD? ;)

Usput, zašto na Amzonu za gomilu tableta piše da imaju hard disk od 16 GB?

Hard Drive Size: 32 GB
Hard Drive Interface: Serial ATA

Poslednja izmena:
Ok, Galaxy Tab 7, ako govorimo o P1000 a ne o nekoj kopiji, nema 2GB, ima 2 varijante, 16GB i 32GB. U praksi, taj od 16 (ciji sam ponosni vlasnik) ima isprticionisanu internu karticu od 16GB (minus laz proizvodjaca), tako da je meni dostupno 12GB za podatke i 1,5GB za aplikacije. Ostalo je zauzeto sistemskim fajlovima. Serial ATA interface je glupost onog koji je pisao specifikaciju. Mnogi tableti zaista imaju 32GB.

ima li kakvih nagovestaja da li ce se ovo (kad ce se ovo) pojavljivati kod nas?

Kod nas se pojavljuje oko Srpske Nove Godine, znaci sredina januara. prema prvim informacijama cena ce biti oko 200eur :) ovo je neka zvanicno-nezvanicna informacija

ako to bude istina, kupujem bez razmisljanja. kod koga bi trebalo da se pojavi?

Kad se pojavi sigurno ces videti - da ne krsimo pravila foruma ;)

Imam ja i PM :)

Konacno!Daj boze da konacno dodje kod nas.Ovo je zaista odlicna vest!Nadamo se da ce biti i tacna :)

Sta bi sa onim najavama da se pojavljuje oko srpske ng? Ima li ga negde? :)

Jos uvek nista, obavestili su me pre NG da ce biti oko srpske, a kada sam proverio posle Bozica - nemaju informacije... Meni nije jasno zasto ga ne uvoze kada bi ovo kod nas sasvim dobro islo - a imamo one skupe Lenovo tablete :)

Jos uvek nista, obavestili su me pre NG da ce biti oko srpske, a kada sam proverio posle Bozica - nemaju informacije... Meni nije jasno zasto ga ne uvoze kada bi ovo kod nas sasvim dobro islo - a imamo one skupe Lenovo tablete :)

Isto kao sto se ja raspitujem za XTab 100 od Wayteqa :) Bice oko nove pa nakon nove i tako u nedogled. To su nasi sposobni uvoznici :)

Oba su jeftini modeli, sto ne probate sa svercerima?

Zvao sam sada coveka iz Sente koji donosi robu iz Segedina.Pitao sam ga dal ima A1 da se kupi u Segedinu.Rekao mi je da ce javiti uvece preko SMS-a.Ako mi javi da ima da se kupi recicu vam cenu a ko oce dacu mu njegov br telefona na PM.Posto u Srbiji nema nista da vidimo sta ima kod nasih severnih suseda.

Nazad
Vrh Dno