Šta je novo?

Lenovo IdeaPad A1, $199 Android tablet!

Meni ne treba Lenovo ali treba broj telefona, hocu da vidim moze li da dovuce telefon koji zelim odande :D

Moze on sve da dovuce samo da tamo to ima i normalno da tebi pase cena....Imam ja jos jednog lika koji to isto radi samo njega nisam nikad zvao_Ovog sam nasao u oglasima a ovog drugog sto jos nisam zvao sam dobio broj od jednog drugara.Ne poznajem ih obojicu i ne znam nista o njima.Poslao sam ti na PM telefon.Treba dobro pogledati cene.Nesto je stvarno jeftinije a nesto je i skuplje.Treba paziti.Ja znam da sam gledao LCD TV i da je sve jeftnije nego kod nas.E sad ovi tableti neke cene su bile OK a neke skuplje nego kod nas.

Hvala na broju! Videcemo, znam vec kakvo je stanje sa cenama otprilike, ali jos nisam nasao nikoga ko dovlaci ono sto ja hocu. Ovog lika jos nisam nasao, nadam se da ce moci.

Proverio, on trazi 140 za Libru. Jos malo kopanja za Crescentom (mozda do sutra), pa ce ipak ici Libra za 125. Nece me Crescent pa to ti je :D Ovaj lik inace ima xTAB100 na oglasima, ako zanima Arheologa.

Jel ovo OK ponuda, da li postoji nesto bolje u tom rangu cene (ukljucujuci i EU)?
I da li neko zna da li mogu da trazim povracaj poreza ako narucim preko amazona?

Proverio, on trazi 140 za Libru. Jos malo kopanja za Crescentom (mozda do sutra), pa ce ipak ici Libra za 125. Nece me Crescent pa to ti je :D Ovaj lik inace ima xTAB100 na oglasima, ako zanima Arheologa.

He he, zanima vrlo ali cekam ipak zvanicnog uvoznika :) Tamo negde jun verovatno :)

Jel ovoI da li neko zna da li mogu da trazim povracaj poreza ako narucim preko amazona?
Možeš, ako si rad da platiš našu carinu + PDV :D
Povrat poreza se radi ponajviše u šverc kombinacijama: odeš u Mađarsku, kupiš tamo, prijaviš na njihovoj granici da iznosiš robu kako bi dobio povrat poreza, i onda se praviš lud na našoj granici - švercuješ robu, kako ne bi platio taj isti (par % manji/veći porez)...

Btw, kod nas ne možeš da kupiš ni jedan tablet približnog kvaliteta za te pare...

OK, ali zivim u Madridu trenutno :), i nasao sam na sajtu da moze da se vrati porez iako je naruceno sa amazona, samo nisam siguran 100% za proceduru (jel dobijem tax free cheque ili kako?).
A da li postoji tablet slicnog ili boljeg kvaliteta za te pare u EU?
U sustini trebalo bi da ne postoji nista bolje, po nekim snimcima voleo bih da ima bolji ekran, pogledacu jos malo pa cu odluciti.
Edit: Cekajte ljudi pa ovo ima i GPS, izgleda da ce ipak u skorije vreme pasti jedan lenovo A1 :)

Poslednja izmena:
OK, ali zivim u Madridu trenutno :), i nasao sam na sajtu da moze da se vrati porez iako je naruceno sa amazona, samo nisam siguran 100% za proceduru (jel dobijem tax free cheque ili kako?).
A da li postoji tablet slicnog ili boljeg kvaliteta za te pare u EU?
U sustini trebalo bi da ne postoji nista bolje, po nekim snimcima voleo bih da ima bolji ekran, pogledacu jos malo pa cu odluciti.
Edit: Cekajte ljudi pa ovo ima i GPS, izgleda da ce ipak u skorije vreme pasti jedan lenovo A1 :)

Za te pare nema sta da razmisljas zaista :)

@videx: Ako dolazis uskoro u Srbiju javi se :D Nema sta da se razmislja, definitivno za tu kintu nema nista drugo ;)

Nema u Segedinu nista od A1.Bar tako kaze ovaj iz Sente.......... :(

163,49 jura (bas su ga u cent merili) za A1 sa ne 4 nego 16GB memorije??? Suvise dobra cena... Mada nisam bash siguran da ima GPS, koliko mi je poznato, nema.

Cim mi odgovore u vezi PDV-a, narucujem ga, i bice malo vise od 163.49 zbog dostave :), tako da se nadam da cu sledece nedelje biti vlasnik Lenovo A1 :). A za GPS sam video da ga ima na youtube snimcima, a i u specifikacijama bas ovog modela sa amazona (trazio ih u google-u posto ih na amazonu nema ili ja ne razumem dovoljno spanski :)).

A 3G?? :p Heheh, zaista zanimljiva spravica za te pare, msm verovatno puno kvalitetnija od bilo ceka sto moze da se kupi novo i do 250e.. Nista ko ga prvi dobije, msm A1, ocekujemo kratki revjuic.. :)

Osim nedostatka GPS-a, Kindle Fire je po svemu bolji od ovog cuda a kosta isto.

Najverovatnije, Kindle Fire ima IPS LCD.

Aaa, pa nzm nisam nikad gledao Kindle Fire, ali opet ako ovo mozes ovde u nekoj nasoj prodavnici da kupis za 160, 170e, zasto bi se cimao da narucujes kindle iz Amerike.. Mada, ko moze, zasto da ne..

Najvise volim ovakve komentare :) Kosta isto ali gde ;) Lenovo ce se valjda nekada naci kod nas u prodaji, a Kindle Fire najverovatnije nikad - jos uvek ih nema, mislim, ni u Evropi :)

Valjda i nekad kao sto sam kazes :D
Do tada, ako gledamo kao uredjaj koji ce valjda i nekad biti dostupan, Kindle Fire podjednako dolazi u obzir :)

aaaa A1 ima u Evropi :p a i Lenovo je prisutan u nasoj zemlji

Kindle Fire nema mem card slot i ima samo 6 GB memorije koja je dostupna korisniku. To je po meni veliki deal breaker.

Ja nisam pobornik uvoza iz inostranstva ako je nemoguće ovde ostvariti garanciju. Na YT ima test A1 i lik kaže da ima primeraka sa lošim ekranom. Džabe i da ga neko dovuče ovde ako ne može da se reklamira.

Poslednja izmena:

Daleko od toga da je po svemu bolji. Kindle ima IPS ekran (sto je ogromna stvar) i brzi procesor. Medjutim, Lenovo ima vecu internu memoriju (bar u ovom slucaju, 16GB naspram 8GB, postoje i verzije Lenova sa 4GB) i microSD slot.

Takodje, Kindle dolazi sa Amazonovom preradom Androida, Lenovo dolazi sa Androidom prosto i jednostavno (i koliko sam razumeo, sa Google setom aplikacija). Nema tolika ogranicenja kao Kindle. Naravno, sa custom romovima se ovo menja, ko hoce da se igra, za Kindle vec postoji ICS beta (svakako ce biti i stabilnije verzije). Za A1 postoji neka glasina da pripremaju custom ICS, ali to je ipak glasina. Sa ove strane je meni licno Kindle bolji, podrska zajednice je neuporediva.

Kindle nema mikrofon i kamere, Lenovo ima (ukljucujuci i zadnju kameru).

Lenovo ima Bluetooth, Kindle nema.

Negde sam procitao da Lenogo podrzava USB OTG, ali u ovo vec zestoko sumnjam.

I onda tu dodje i GPS za koji sam bio ubedjen da nema.

Po specifikaciji Kindle ima bolju bateriju, kako nisam video ni jedan ni drugi, ne mogu da kazem iz iskustva (a mrzi me da trazim testove baterije).

Tako da, sa svim ovim, nekome je bolji Kindle Fire, nekome Lenovo A1, ali svakako nije Kindle bolji po svemu. Meni jeste zbog IPS ekrana i podrske zajednice pre svega, ali i Lenovo ima dobre strane, posebno za one koji nece da stavljaju custom romove.

Od nacina upotrebe najvise zavisi. Ko ga koristi kao kucni tablet gde se sve strimuje preko Wi-fi-a bilo sa neta ili sa desktop racunara/NAS-a, Kindle Fire ima vise smisla, ko ce da ga nosi sa sobom, GPS i veca kolicina memorije su svakako na strani Lenova ali i dalje sam misljenja da je ekran najbitnija stavka jednog tablet racunara.

Slazem se, sto se da videti po mnogo mojih postova, ekran je najbitnija stvar na tabletu. Kad se doda neuporedivo jaca podrska zajednice, i meni je Kindle Fire bolji uredjaj. Ali nije bolji po svemu, a ne mozes da ga nadjes u Evropi.

Meni jeste bitno da tablet mogu da nosim sa sobom gde god hocu, tako da imam ovaj iz potpisa :)

Ja narucih prijatelju da mi donese primerak iz Beca. Doduse, cekacu par nedelja da pristigne al' mislim da nisam pogresio. Sto se tice podrske zajednice, ovo ce biti jos jedan od hitova. CWM ce da proradi za koji dan, CM se vec kompajlira...a uredjaj se jos nije posteno pojavio u prodaji. ICS upgrade vec je u najavi od strane Lenova...videcu negativne strane kad ga dobijem u ruke al' jos uvek se dobro osecam glede kupovine

ICS od stranne Lenova? Gde si to video? Daj bre da napisemo peticiju PCPr****c-u sto pre da uvezu ovo :)

sad videh da sam pogresno interpretirao deo o najavi ics-a al' video klipovi ics-a na a1 procureli su na xda

Nazad
Vrh Dno