Šta je novo?

Lenovo IdeaPad A1, $199 Android tablet!

Isto kao sto se ja raspitujem za XTab 100 od Wayteqa :) Bice oko nove pa nakon nove i tako u nedogled. To su nasi sposobni uvoznici :)
Par puta sam kupovao preko momka koji ode do Mađarske i donese šta treba. To su uglavnom bile stvari iz Ikee koje su gabaritne pa nisam nikad hteo sam da donosim kad sam prolazio. Uglavnom, njemu se kaže sajt, šifra artikla i on donese, zaračuna neku malu proviziju.

Rekao mi je da su telefoni i tableti skupi u Mađarskoj (na ivici isplativosti prema kupovini u SRB sa garancijom) a da su daleko povoljniji u Beču. Evo firme gde kupuje, između ostalog, dajem lik na WayteQ xTAB-70 radi poređenja cene (data je i u evrima, a Google Translate lepo prevede sajt).

Po ovom reviewu baš i ne obećava :crash:
[YOUTUBE]Xrj0uM0YAT0[/YOUTUBE]

Možda je kinez, al' u tom segmentu mi i onaj MaxPad deluje kao bolje rešenje.

Poslednja izmena:
Uf, ja mislim da gresis iako nisam video taj MaxPad (ili MaxTab). Pre svega ako mislis na MaxTab, on koliko vidim kosta oko 170-180e i ima rezoluciju ekrana 800x480, a ja sam upravo zbog vece rezolucije i GPS-a kupio Lenova i platio ga sa dostavom 166e (u Spaniji doduse).

Stavicu kraci review Lenovo-a za oko dve nedelje cim dodjem do malo vremena.
Ja imam ovaj tablet oko nedelju dana i nijednom nije izgubio WiFi signal, ali bukvalno nikada, za tako nesto postoji garancija ako se desava. Sto se tice ekrana, ima "mali ugao gledanja" ali bukvalno samo na tu stranu na koju ga je okrenuo, na preostale tri je mnooogooo bolji. Touchscreen ima sasvim solidan odziv , i samo par puta mi se desilo da moram da ponovim potez, ali to mi se desava i na iphone-u. E da, i pinch-to-zoom radi odllicno.
Ovo je sada na brzinu napisano, cisto ako se neko premislja sta da uzme, a ovaj video ga je pokolebao....

Poslednja izmena:
Auuuu, ja tek sad vidim ovaj uredjaj, ovo me NEOOODOLJIVO podseca na jedan uredjaj kineski koji je trebao da bude kopija Galaxy Taba, ako ga nadjem dobijate link..Alii skoro sam siguran da je to to..

stigao prekjuce. 160EUR na nemackom amazonu.
ukratko

- ekran stvarno ima lose uglove vidljivosti. doduse, to je jedino kriticno kada se gleda sa leve strane (u portretu). sa ostale tri strane nije nesto strasno.
- touch je 2 point. ovo me je malo "razocaralo" u prvom momentu jer sam citao neke najave da se isporucuje sa 10 point digitajzerom. ali...touch je solidno precizan, tracking jeste malo "trom" ali nema artifekta tipa axis snapping ili cudnog ponasanja kada su dve tacke dodira suvise blizu. vise nego dovoljno za precizno kucanje na tastaturi i uobicajne aktivnosti (pinch to zoom i slicno)
- WiFi radi odlicno. bolje negoli i na mom i na zeninom telefonu (HD2 i Xperia Ray)
- stock software je tesko djubre. verzija sa kojom je isporucen cak nije imala ni do kraja ispeglan fremework tako da je brdo elementa ostalo optimizovano za rezoluciju 800x480 i delovali su iskrzano na ovoj rezoluciji. zadnja verzija ispravlja brdo stvari al' mnogo mi ono ruzno izgleda. srecom, CM je vec dovoljno funkcionalan da je moguce koristi ga za svakodnevnu upotrebu. dpi 160 izgleda mnogo bolje od fabrickh 240
- ako li neko i zeli da zadrzi fabricki softver, rutovanje je ekstremno lako. ranije verzije su se mogle rutovati uz pomoc SuperOneClick dok je za poslednju verziju softwera potrebno instalirati zip iz CWM
- GPS radi
- baterija izgurava dan casual maltretiranja, wifi surfovanja i igranja angry birds

source kasni al' posle akcije spamovanja na twitter-u FB-u i lenovo forumu najavili su da ce objaviti source vec kolko ove nedelje. malo klokovanja i smartass gouvernor ne bi bili na odmet. Sve u svemu, za 160 evropskih moneta, ja sam prezadovoljan.

Ima li jos zadovoljnih korisnika ovog malisana? Nabacio sam 4.0.4 i, posle par meseci druzenja sa cm7, imam osecaj da sam dobio potpuno novi uredjaj

Ja nisam menjao stock rom i realno nije mi se svidjao kako radi, hteo sam da ga prodam cak. Dodatno imao sam problem sa touchcreen-om koji je trebao cesto da se rekalibrise, a mrzelo me da se cimam za garanciju. Stavio sam pre 2 nedelje ics i tablet je progledao bukvalno, problem sa touchscreen-om vise ne postoji (ili bas u maloj meri), nije mi jasno kako je to bio softverski problem ali ok.
Od prelaska na ics nisam stavljao navigaciju, dusko_m koju ti koristis?
Imam problema na ics da se iskljuci wi-fi kad ga ne koristim a nije na punjacu, isto tako airplane mode mi ne radi i dalje prikazuje da trosi bateriju na cell. U toj varijanti baterija traje jedan dan, ali kad je pre bio na airplane mode baterija je trajala lagano preko 8 sati gledanja filmova, surfovanja... A bez nekog preteranog koriscenja i po 4 dana uz ukljucen wi-fi.

da...WiFi jos uvek nesto baguje. S obzirom da se procurele verzije pojavljuju svako malo, trebalo bi to valjda da se uskoro sredi. ja ga inace punim skoro svako vece tako da i ne primecujem neku bitnu razliku. al' da trosi sad malo vise baterije negoli pod GB...trosi. valjda ce uskoro i to da se poboljsa. ako nista, cekamo CM9...vec se pravi.

ja sam citao nesto polovicno thread-ove vezane za ICS, radi pola na slepo i zavrsio sam sa formatiranom internom memorijom. otisao Titanium Backup, otisao iGO, otisli neki *.apk...doduse nista sto se ne moze opet nabaviti, ali navigaciju jos uvek nemam. ionako sam imao neki iGo koji nije bio u full rezoluciji (nesto je bilo 960x600). dok nabavim nesto u native rezoluciji pa cu da nabacim

i meni nije jasno sta se desava sa touch-om. i meni na ICS-u primetno "lepse" reaguje.

Ja sam imao problem da kad se pogubi ekran imam detektovani ghost dodir na, a i inace odziv ekrana nije bio dobar. Sada je bukvalno "progledao", a i taj ghost nisam primetio do sada, mozda i postoji i dalje ali ja ne primecujem, testirao sam i sa programima za to. Pre je relativno lepo radio dok ne pocne tako i onda rekalibrisem i opet tako, sada sam uradio jednu rekalibraciju i radi od tada bez greske, a vise ga koristim nego pre.
Nego jel ti drzis airplane mode, koliko ti baterije odlazi na sta? Pre sam drzao airplane mode i ukljucen wi-fi i vise sam nego zdovoljan trajanjem baterije.
Jos samo jedno pitanje za sada, jesi li probao neke gameloft igrice, posto mi stalno prijavljuje da nije kompatibilan tablet sa njima (sa ics-om). Inace ICS sam instalirao tako sto sam sa teme sa xda skinuo neku verziju nekog poljaka, i kasnije rekao update i on uradio update na zvanicni najnoviji lenovo.

sad na ICS trosi najvise na taj famozni "cell standby"...od 40% pa cak do 80%. airplane mode ne pomaze. mada, boga pitaj sta to pokazuje. ja ga ranije na GB nisam ni koristio (airplane mode). e sad kolko trosi...najduze mi je trajao 6 dana kad sam ga zaboravio kod matorih. sad na ICS, puno trosi i u standby. sumnjam da bi mogao da se priblizi prethodnim rezultatima. sad mi palo na pamet da mu stavim da gasi WiFi kad ugasi ekran (mada tada ne sinhronizuje mail i ostale gluposti). videcemo sta kaze potrosnja. meni se cini da je sve vezano za budjavi drajver od WiFi-ja. i na GB je previo probleme, izgleda da ga jos nisu upeglali.

Meni je drasticno manje trosio kada sam ukljucio airplane mode na stock-u. Toga sam se setio tek kada sam prvi put ubio bateriju za 1 dan, a posle nekog update-a. Dakle, nije nista trosio na cell standby, a sada i kad je airplane mode-u trosi na cell... Videcemo kod nekog update-a... Inace, i kamera (koju ne koristim :) ) je brza na ICS.

kameru sam jednom davno upalio da vidim da radi...i od tad vise ne :). skype nije funkcionisao na CM-u. probacu ovih dana da vidim dal ce da funkcionise na ICS-u. evo sad sam aktivirao prednju da vidim dal ce da mirror-uje sliku. izgleda da dobro funkcionise

Nazad
Vrh Dno