Šta je novo?

Lego kocke

Ljudi, da li sme da se piše u temi ako set nije baš 100% autentičan Lego već onako, delimično kineski klon? Ili ide insta ban, stub srama, katran i perje...?
Pogledajte prilog 498479
Pa i ja pisah u temi za Lego klonove. 😁 Imam i ja taj klon Yamaha seta - odličan. Ako se dobro sećam, trebalo mi je 5 noći da ga sastavim.

Ne treba da miješamo kopije s originalom.

Pa i ja pisah u temi za Lego klonove. 😁 Imam i ja taj klon Yamaha seta - odličan. Ako se dobro sećam, trebalo mi je 5 noći da ga sastavim.
Isto vreme i ja. 14xx delova. Prvi ozbiljan set koji sastavljam, do sada samo one stvari od po 15 minuta.
Iskreno sam impresioniran i set vredi 200eur koliko inace kosta, ali opet bih uzeo kineza jer kinez kosta 40eur. Cinjenica da mu rade klipovi dok se okrece tocak, da se mogu menjati brzine... A fora je da se to ni ne vidi nakon sastavljanja.
Ovaj klon ima jednu ozbiljnu manu, a to je da plavi ekscentar nije uradjen kako treba. Original treba da ima dve strane osovine pod 45 stepeni dok je ovde ravno. Zato mehanizam ne radi onako kako treba. Inace je kvalitet ok i uzitak sastavljanja nije nista manji.
Imam jos par modela pa cu javiti utiske kada zavrsim.

Kopije budu od loše plastike, neki elementi se lako lome. Printovi su lošijeg kvaliteta, uputstva loše štampana. Jednom sam naručio par minifigs sa AliExpressa za suprugu, odavno nema u prodaji a samo nam je trebalo zbog jedne fore u društvu. Na njima konstantno ispadaju šake i ruke, jedna šačica se slomila, a platneni plašt se odmah rasuo.

Više volim da ubodem povoljno polovan set, sad sam uzeo Technic 42111 Dom's Charger bez kutije i uputstva za 4000. Uzeo u domaćoj radnji na Bricklinku za 400 dinara sve djeliće koji su falili, pa sam ga rastavio jer sam skapirao da je pun grešaka, i ispravio sve od nule. Sad je kompletan za manje nego što košta kopija. :)

Što se tiče kopija, sad sam naručio prvu, jer je cijena bila toliko niska sa popustima na Temu da je glupo ne uzeti, a original je odavno otišao na 500 dolara i definitivno ga nikad ne bih kupio. U pitanju je Black Pearl iz Pirata s Kariba. Ako bih uzeo ikad opet, uzeo bih Wall-E Lego Ideas set, iz istih razloga.

Ako bih uzeo ikad opet, uzeo bih Wall-E Lego Ideas set, iz istih razloga.
Имам ја копију Волија.
За разлику од 911 који је перфектан, овде сам се мало више намучио. На крају један део није уопште могао да се састави, лош калуп или шта већ. Сва срећа сам имао резервни негде, она лампица црвена напред је у питању чини ми се.
Али највећи проблем су покретни делови, рецимо глава му пада, нема никакве стабилности ту. Руке исто, али мање су упадљиве од главе. Она је тешка, пуно делова, и само вуче ка напред. Може један положај, подбочи се некако, и за полицу је океј.
Склапање је забавно, доста је симетрично све па мало има досадних делова, али сам сет је сасвим добар.

Pa da, upravo o tome se radi, najčešće je tako s kopijama. I na originalnom su besplatno slali dodatne djeliće da ojačaju vrat, jer je bio loše dizajniran.

@Roy Fokker koja domaća radnja radi preko Bricklinka, hoću potencijalno da nađem neke SW starije setove ako ih imaju, jurim Bad Batch set, mislim ima ga na Bricklinku ali naravno ili ne dostavljaju do Srbije ili je neka nebulozna cena dostave i bude preskupo..

Inače ja sam počeo da uživam i da skupljam Lego krajem 2022, kao klinac sam možda dobio jednom ili dva puta Harry Potter set ono kao paketić, prosto nije bilo finansija, i sada kada sam krenuo ide samo od sebe i nakupilo se, kada sam našao ovu temu slučajno morao sam se priključiti :)

Slikam police kada dođem kući, imam jednu gde je razno i jednu gde je samo Star Wars, imam u backlogu još 4 seta koje trebam sklopiti i Mos Eisley kantinu koju nisam sklapao jer nemam gde lepo da je postavim, ali ono za mene creme de la creme, kada sam je kupio to je bio onaj moćan osećaj koji ne može da se meri ni sa čim, haha :D

Inače ja sam počeo da uživam i da skupljam Lego krajem 2022, kao klinac sam možda dobio jednom ili dva puta Harry Potter set ono kao paketić, prosto nije bilo finansija, i sada kada sam krenuo ide samo od sebe i nakupilo se
Ja sam oduvijek sanjao Lego ali nije bilo para. Prije koju godinu sam uzeo u Dexy stariji Technic model, jer me uvijek taj dio zanimao više, set 8071 Bucket Truck, na nekom većem popustu kad je već bio par godina star i neprodat. Sklopio sam ga jedno triput, oba modela, i stao... dok nisam dobio za 40ti rođendan Helikopter 42092. Slučajno je ispalo da su elementi istih boja i palo mi je na pamet da probam da napravim custom model od oba... i tu je počelo. Od onda se ima i više para, častio sam sebe Rivendellom kad sam dobio povišicu prije par godina, i sad imam okej kolekciju, ali uvijek na budžetu ako je ikako moguće.

Ja sam oduvijek sanjao Lego ali nije bilo para. Prije koju godinu sam uzeo u Dexy stariji Technic model, jer me uvijek taj dio zanimao više, set 8071 Bucket Truck, na nekom većem popustu kad je već bio par godina star i neprodat. Sklopio sam ga jedno triput, oba modela, i stao... dok nisam dobio za 40ti rođendan Helikopter 42092. Slučajno je ispalo da su elementi istih boja i palo mi je na pamet da probam da napravim custom model od oba... i tu je počelo. Od onda se ima i više para, častio sam sebe Rivendellom kad sam dobio povišicu prije par godina, i sad imam okej kolekciju, ali uvijek na budžetu ako je ikako moguće.
Baš to, kada je krenulo to je to, nema dalje, a stvarno opusti, i još kada gledaš kolekciju bude lep osećaj :)

Uh svaka čast nadam se da si ga i izložio, ja kada sam uzeo Kantinu sreći nije bilo kraja, sada sam u rascepu, jer 75397 Jabba Sail Barge i Rivendell su mi prioritet, a opet i 21348 D&D set mi je bitan, a on ide u retire polovinom sledeće godine, a ovi krajem, a gde su tu manji Star Wars setovi, ehh :D

Жао ми је што нисам већи фан господара, али ми је и овако Rivendell један од најлепших лего сетова.

Ja i žena smo se upoznali preko Tolkina, Rivendell je totalni must have.
I da, izložen je.
1752155937823.png

Prebrutalno izgleda, jos oko 6k kockica, prava avantura, a evo i moje neke kolekcije trenutne, zanemarite na SW polici ovaj drveni deo, majstor (ja) omasio stranu prilikom sklapanja 😅

IMG_2545.jpegIMG_2544.jpegIMG_2542.jpeg

SW me ne zanima previše kao tema ali jaaaako je dobar ovaj novi "mali" Millennium Falcon, kupio sam ga na akciji na Amazon.de po preporuci odavde s teme.

Uvijek ima prašine, ali sve zavisi od prostora i koliko se koristi. Moji setovi u dnevnoj su jako prašnjavi, a oni u radnoj sobi manje, jer se soba manje koristi i nema veliki tepih.

@Marko1996
Kako se boris sa prasinom, tj da li ti se setovi u opste prase?
Iskreno ne borim se, jednom u 2, 3 meseca kada mi dune uzmem neke ženine četke od šminke, tanje, deblje i tako brišem same setove, naravno skinem ih sve sa jedne police, pa onda prebrišem samu policu pa onda vratim, pa malo izmenim raspored i tako igram se :)

Ali iskreno kada gledam iz daljine jedva se i vidi, kada se zagledaš skapiraš da ima, haha

Obnarodovano

k7QYSCs.jpeg

Tiago Catarino uradio review, izgleda super.

Jeste, kupovao ja tamo setove, cesto na akciji. Realno Lego shop je najnepovoljniji.

Zavisi, ove "nezvanične" radnje najčešće imaju manji izbor, a skoro nikad nemaju akcije kao Lstore - u zvaničnoj budu rijetko ali jaki. Takođe, oni jedini imaju ove "gift with purchase" setove. Par puta su imali i jak Black Friday.

Kockarium je super prodavnica, kod njih najcesce uzimam setove i cesto imaju akcije i poklone :)

OK su,skoro su imali onu akciju sa peskirima :)

TIE lovac mi je san da ga imam.

Vrh Dno