Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Imam problem s mikrofonom. Naime s druge me strane ne čuju. Kad prebacim na zvučnik onda me čuju. Prilikom video snimanja zvuk se normalno snima. To bi sve značilo da je hardverski sve ok. Promijenio sam valjda desetka romova i na svakom isto. Ima li ko kakvu ideju?

Ja sam kontaktima nikada nijesam imao nikakvih problema...

@zpelko Koji konkretno model ovog telefona?

Ne znam, za sms mi se lepo pokažu kontakti, a za poziv, svašta nešto, mailovi...
I stalno iskače poruka od emitera, valjda lokacija

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ne mora da znači da ti je mikrofon ispravan ako se čuje video snimak.To što čuješ je možda od sekundarnog mikrofona.Imao sam takav problem na z2 i jedino rešenje je bilo da zamenim flet na kojem je bio glavni mikrofon.Probaj da snimaš sebe nekom Recorder aplikacijom,ako se čuje prigušeno onda ti nažalost mikrofon otišao.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Ne, za 3g only bira "samo WCDMA".

Ja nisam instalirao 3101 AICP. Verovatno cu da predjem na Omni sutra da vidim malo kako je. Naime, generalno sam prezadovoljan sa AICP. Verujem da neka specificna sitnica ne radi ali nisam zadovoljan baterijom. U smislu sto je na pocetku po instalaciji sve ok i onda kako vreme odmice baterija sve losija i losija i onda dodjem do toga da imam problem da dodjem do 5h SOT sto je bar za mene neprihvatljivo. Uz sva podesavanja koja inace koristim.

Sergey je navodno implementirao neke power save funkcije u novom OmniPS ali pretpostavljam da to nije zavrsen rom jos ali dacu mu sansu vise od 1h koliko sam do sada. Ima i appops cega nema u AICP pa mogu i sa time da se igram.

Andrej je presao sa Le Max 2 na Mi Mix 2 tako da verujem da njegove romove vise necemo gledati.

P.S. Bukvalno jedini telefon na koji bih presao sa ovoga.

Jel to znaci da vise RR romova (andrej rus, ako ne grijesim) nece biti za nas telefon ?
Izgleda da se lagano osipa podrska za nas telefon, ali vrijeme je i prirodno je, dosta dugo je i bila na zavidnom nivou.

Ja sam bas imao zelju i namjeru da probam AiCP na oreu, prikupio bas od tebe infoe (na cemu blagodarim) ali kako citam i ovdje i na xda ima mana, svako necim nije zadovoljan, baterija losa, nepostojanje nekih opcija i td...pa onda nikako da zakljucim koja datumska verzija AiCP je najbolja za daily use, 1901 ili neka druga, potpuna zbunjenost...pa osta i dalje cuoco92.

Poslednja izmena:
Ne. RR Oreo još nije dostupan, sasvim sigurno će ga biti kada bude. RRPS N neće biti više što je i normalno.

Naprotiv, dosta njih je tek sad nabavilo uređaj, imamo sve bitnije Oreo romove, dosta njih će biti i official. Prejeftin je telefon a hardver predobar da bi se tako brzo osula podrška.

Ovo zadnje... Moraš da prelomiš i probaš. Tek tad ćeš da vidiš koliko je taj Cuoco iza svega ovoga o čemu pričamo. Bugova ima svuda, pa i na tom Cuoco, eno tema puna toga.

AICP 0202 slobodno, AOSIP 0202 preporuka, najbolji za sada, Pixel experience je official, takođe odličan rom. Ali znam da džsbe pričam, nećeš ih probati znam :D

P.S. Što se problema sa baterijom tiče tj ono što sam spominjao. Ja sam kriv, ignorišite. Na silu sam uključio optimizaciju za GPlay services(dakle ne background services, to je ok) a Oreo izgleda to ne voli. Kada sam vratio to na default sve je ok.

Kako promeniti ili ugasiti led lampicu za bateriju na AICPu, ili nakar staviti da ne treperi ovako brzo

Ove poruke od emitera su broacasts, udji u settings, pa u search gore ukucaj broadcasts i pogasi...
Ne izlazi pod broadcast ništa.
Dakle aicp 2.2. Ima zeleno svetlo, ajde dok još nisađ sve posložio, mogu da ga flešnem.

Stavio sam poslednji AICP, gcam je došla sa njim, radi, mada je nisam probao.
Dok sam čačkao oko sim kartice, pojavio se ovaj X na sim sa isključenim netom.
Ne znam šta je. I kad god stignem home dugme ,
Spušta se notifikacija do pola ekrana.

Ne. RR Oreo još nije dostupan, sasvim sigurno će ga biti kada bude. RRPS N neće biti više što je i normalno.

Naprotiv, dosta njih je tek sad nabavilo uređaj, imamo sve bitnije Oreo romove, dosta njih će biti i official. Prejeftin je telefon a hardver predobar da bi se tako brzo osula podrška.

Ovo zadnje... Moraš da prelomiš i probaš. Tek tad ćeš da vidiš koliko je taj Cuoco iza svega ovoga o čemu pričamo. Bugova ima svuda, pa i na tom Cuoco, eno tema puna toga.

AICP 0202 slobodno, AOSIP 0202 preporuka, najbolji za sada, Pixel experience je official, takođe odličan rom. Ali znam da džsbe pričam, nećeš ih probati znam :D

Rekao si da Andreja rusa nema vise u ovoj nasoj prici, uzeo je drugi tel...a on je radio koji ROM ? (Ja sam mislio da je to rr)

Iz napisanog da se zakljuciti da ti je trenutno najkompletniji rom AOISP 0202 (vjerovatno je to posljednji), jel tako ?
Ima li vizuelne/graficke razlike izmedju njega i AiCP i uopste kakva je razlika ukratko ?

A probacu vala Darko cim se pohvatam za par sati mira :)
Mada nije lako preci s mercedesa, kakav je Cuoco92 i 5-6h SoT, na ove Pezoe :p ;)

Poslednja izmena:
Cuoco92 generalno ima gori SOT od AICPa...

Manje vise su svi ti romovi bazirani na istoj osnovi a razlikuju se u broju dodatnih opcija. AICP i AOSIP su dosta slicni ali trenutno je AOSIP bolji izbor. Zasto? Bolja baterija, i u standby i pri koriscenju + par dodatnih sitnica kojih jos uvek nema na AICP. Appops, onda podesavanje boja, mogucnost za SS na longpress na nekom tasteru itd.

Poslednji AOSIP je 3.2.2018 i da, bez problema mozete da stavite njega. Daleko od toga da probam sve ali kad naletim da nesto ne valja ili procitam da su drugi to napisali(a dodje od clana koji ima kredibilitet) naravno da prenesem to... Inace i ja koristim AOSIP trenutno i trenutno ne planiram da menjam. Videcemo kako se bude odvijala situacija sa Omni. Imam backup svih aplikacija tako da mi je menjanje roma stvarno prosta stvar. Ono da sve od nule svaki put, pa ko ce to raditi...

Aosip 0302: https://www.androidfilehost.com/?fid=746010030569951573, gapps po zelji, ja pico koristim, magisk 15.3.Mora se imati poslednji TWRP dakle 3.2.1.

@nikdus Da, Andrej je radio RR obican, Sergey je radio RRPS, no sasvim sigurno da kada se pojavio ce neko vec izbaciti i RR.

Kod mene je twrp 3.1.1-1 vr10 cuoco92.
Ne znam da li se moze s njim odraditi, smijem li probati, hoce li se sto shebati ili samo nece htjeti da odradi instalacije u najgorem ?

Skini apk twrp sa gplay i flešneš najnoviji preko te aplikacije ,vrlo prosto.

Le X820
38578b4689f17898d641a9b710996709.jpg

Poslednja izmena:
Da, imam twrp app, nego rekoh mozda moze i sa ovim najnovijim cuoco twrp, a i rekoh da se gazenjem tog njegovog twrp ne shebe nesto...

Darko, sa cime radis backup aplikacija, jel titanium ili ima nesto sad bolje ?

Neće ništa da se s**** ako flašhuješ novi twrp, ovaj je official ipak. No ako probaš instalaciju sa 3.1.1 dobićeš error 7 i to je to, nema dalje.

Sa Titanijumom sve...

Ok, tnx.

Uzgred, sjetih se da napisem, nije previsoka cijena mi mix2 sada, cca 350e jer je dolar najslabiji od ko zna kad...na aliju je ova cijena. Naravno nije malo u odnosu na cijenu koliko smo nase tel platili (200-300e zavisno od modela, ja sam uzeo skuplji 6/64gb, prije pada cijene)

Samo da ne preporučim igranje sa AOSIP, jer em što je gadan, a uz to i ne radi, tj. ne rade meni dugmici, možda i može da se nešto budzi, ali je rekoh grdan pa se ne isplati!

O čemu ti to? Vizuelno IDENTIČAN AICPu. I koji dugmići ne rade? Apsolutno sve radi. Ako nešto ne znaš ili radiš pogrešno nemoj time druge ljude odgovorati. Rom je odličan i sve out the box radi i bez dodatnih podešavanja.

Svako moze da proba...

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Apsolutno, samo nemoj iznositi dezinformacije. Ili nešto nisi uradio kako treba ili si radio dirty flash. Najmanji problem je da okačim slike svega toga što je ružno i što ne radi.

Ja cu danas nadam se preci na AOSIP pa cu javiti utiske... Inace sam prilicno zadovoljan AICP Oreo romom... Samo par sitnih vise kozmetickih stvari mi je falilo da to bude to...

A i ovo sto Darko veli, sa Titaniumom se odradi backup aplikacija i moze clean flash da se napravi za cas... Posljednjih dva mjeseca iskljucivo radim clean...

Poslednja izmena:
Elem, odradih clean instal (isao sam sa format-om, pa onda flash rom-a i gapps, pa onda nakon prvog podizanja sistema magisk 15.3). Odradio restore aplikacija sa Titanum-om (izuzev Tapatalk-a jer sam primijetio da mi ne stizu notifikacije kada ga restore-ujem vec njega posebno instaliram). Sve funkcionise (podesavanja poput double tap home to turn screen off, long press to screenshot) kako bi i trebalo... Sve je islo kao podmazano... Kamera app koju koristim je Arnova v1.6...

Vidim jedan detalj, kada se telefon puni, na lockscreen prikazuje amperazu, voltazu i temperaturu... Za mene plus...

Poslednja izmena:
To za punjenje ima i aicp
Druga stvar koju nisam nasao na aoisp(barem ne tamo gde bi trebalo da bude) je development options i debuging.
Jel zna neko kako se flesuju ovi fixevi za kameru, ekstenzija .img, jel isto kroz twrp?

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
To moras sam da ukljucis. About phone i build number kliknes 5 6 puta..

Da, za Developer options moras da aktiviras developer mode (kako Dwyane rece)... Na AICP 2101 build kod mene na lockscreen-u ovo nije prikazivao za vrijeme punjenja (moguce da je trebalo naknadno aktivitrati, sto ja nijesam radio ali sada na AOSIP-u prikazuje bez dodatnih cackanja)...

Nazad
Vrh Dno