Šta je novo?

LeEco Le Max 2

2406 i 2.2 je ok. 2.7 nisam probao na njemu.

Na 1107 i 1307 se sa 2.2 dosta greje dok sa 2.7 radi super.

No dobro sve je to tamo pod experimental, ko hoće da se igra nek se igra i isprobava, ko hoće sigurnu varijantu koja dobro radi i baterija ok onda ovk Acino, 2406+2.2. Eventualno kažem može da proba kako se ponaša sa 2.7. Ja kada sam bio na 2406 2.7 nije postojao pa nisam mogao da probam.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Što se tiče RRPS, evo SS iz BBS, alarms. Pa uporedite sa svojim trenutnim rom-om:

c45b31cbc231e4592f8140809af8aa18.jpg

EUI ne znam da li ima ikakva podešavanja kada su u pitanju dozvole za svaku app ponaosob? Koliko se sećam nema...? Možda nešto sa greenify da se proba a ima i onih par force doze programa. Mada opet, ne znam kako sve to radi na 6.0.

U principu se slažem, da li zbog toga što ne znaju da naprave ili što je fabrička osnova loša ali neke verzije romova su imale kriminalno veliku idle potrošnju. Neke su sa druge strane bile skroz ok. No kažem, ovaj RRPS ima te neke dodatne gluposti i sa njime stvarno postižem fine rezultate. Neću reći da nema idle potrošnje, to bi bila laž naravno ali je ona stvarno minimalna. Potrošnju u korišćenju nisam uspeo da obuzdam mada mislim da je to tako kako je. U smislu procesor troši toliko, ekran toliko, radio toliko itd, ne verujem da tu ima mnogo prostora za neke veće uštede. Baterija je ok ali samo ok ako se poredi sa nekim Redmi Note 4 i slično. Sa druge strane 5.5h do 6h SOT u kombinovanom režimu je skroz dobar rezultat i mislim da treba da budemo realni po pitanju očekivanja.

Danas sam se recimo poprilično iznenadio. Uvek je potrošnja na mobilnom internetu veća nego na wifi. Međutim našao sam se bukvano rečeno na LTE baznoj stanici, signal -54dBm. Potrošnja baterije kao da sam na wifi, neverovatno. Ali to je baš retka situacija.

Ima na cuoco romu ovo u prilogu.
Drzim na balanced jer nisam primijetio da je battery mod ista bolji.
CPU guvernors nisam mijenjao i ne znam da li mijenjati i koji je najpogodniji za dobre perfomanse i dobru bateriju.
Freeze apps koliko ima koristi pitanje je, zapravo tu samo zaledis neke apps koje zelis, ali u principu cu takve da pobrisem tako da...Ne vidim da ima opcija podesavanja app za rad u pozadini, idle mode, wake i slicno.

Prilozi

• Screenshot_20170723-215249.jpg
    Screenshot_20170723-215249.jpg
    549.1 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_20170723-215235.jpg
    Screenshot_20170723-215235.jpg
    526.6 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20170723-215220.jpg
    Screenshot_20170723-215220.jpg
    274.8 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
2406 i 2.2 je ok. 2.7 nisam probao na njemu.

Na 1107 i 1307 se sa 2.2 dosta greje dok sa 2.7 radi super.

No dobro sve je to tamo pod experimental, ko hoće da se igra nek se igra i isprobava, ko hoće sigurnu varijantu koja dobro radi i baterija ok onda ovk Acino, 2406+2.2. Eventualno kažem može da proba kako se ponaša sa 2.7. Ja kada sam bio na 2406 2.7 nije postojao pa nisam mogao da probam.

Probao sam ja kombinaciju 2406 i 2.7, ne valja. Radi brzo (maltene isto kao 2.2) ali se zato sam restartuje posle poziva npr. ili blokira iz čista mira pa se sam restartuje.

Inače ne znam ništa konkretno šta je rus uradio od 1206 (čini mi se?) do 1307? Generalno je sve isto jedino te pozadinske-nevidljive stvari ako nije peglao.

@nikdus

Hmmm, da. Ovo su neke nove stvari u Cuoco romu, ovo nije bilo ranije.

Ne mislim na freeze, nego na hibernaciju. Probaj sa greenify. Kažem i onaj Force Doze program je dobar. Dakle ne da zalediš aplikaciju nego da nekoj koja voli često da bude budna u pozadini to ne dozvoliš.

Što se tiče cpu governora i slično - ne znam. Hoću reći dosta sam se igrao i sa time i sa AKT profilima i rezultat mi je uvek bio takav da sam se vratio na default. Promene u performansama kao i po pitanju baterije, jednostavno zanemarljive.

Jedini pravi efekat koji sam video kod uštede baterije je ovo na RRPS gde za svaku aplikaciju ponaosob možeš sve da isključiš. Evo SS toga, ima gore iznad još i stavka "monitor location". Konkretno ovo je android system. Probao sam i njega da gasim ali ne stižu poruke itd. Tako da on mora da ostane sa dozvolama. Doduše na 2406 je ako se sećam moglo da se ugasi wifi scan. Ovde na 1307 ne može, tj može ali onda imaš problem kad dođeš recimo kući on se ne konektuje na kućni wifi. Na 2406 je to radilo.

ab4c421609cba59b172a0a75e338cde1.jpg

Probao sam ja kombinaciju 2406 i 2.7, ne valja. Radi brzo (maltene isto kao 2.2) ali se zato sam restartuje posle poziva npr. ili blokira iz čista mira pa se sam restartuje.

Inače ne znam ništa konkretno šta je rus uradio od 1206 (čini mi se?) do 1307? Generalno je sve isto jedino te pozadinske-nevidljive stvari ako nije peglao.

Ako se dobro sećam, ovo "monitor location" i "run in background" ne postoje na 2406 jel tako?

Inače, objašnjavao mi je nešto ali iskreno nisam se previše udubljivao jer me i nije mnogo zanimalo ali nakon tog 2406 nešto je u samom RR bilo zeznuto pa je njegova preporuka bila da se ne instalira ništa dok se to ne reši. 1107 i 1307 bi trebali da su ok tj ispravljene verzije. 1107 je bez onih Omni addon-ova, 1307 ih ima. Druge promene nisam primetio.

Postoje, postoje. Od 2406 je ubacio to.

Generalno imam utisak da više ne radi na RR kao ranije, do pre mesec dana non stop je izbacivao update, izmene itd.. pritom i sam si pomenuo za bug-ove i preporuke da se ne instalira (pa i brisanje linkova). Možda je i njemu dosadilo da se cima toliko aktivno :)

Ne, ne, napisao je da je na godišnjem valjda do 1.8 i da neće biti novih buildova do tada.

Takodje na cuoco postoji i Xposed instaler ako je od kakve koristi.

Greenfy i amplify mogu biti instalirane i omoguceni neki modovi preko xposed.

Koja je app u stvari najbolja, gore pomenute dvije, forcedoze, naptime ?

Ako neko moze, ako mu nije tesko, da objasni kako odraditi greenfy i amplify preko xposed i zasto je tako najbolje kako se mogu naci misljenja pojedinaca.

Nisam od pomoći. Xposed mi je uvek bio besmislen tj nisam ga koristio a za Nougat ni ne postoji.

A da li je najbolje ici na kombinaciju greenfy + amplify kako preporucuju ili nesto trece tipa forcedoze, naptime..?

Od svega toga sam samo jednom isprobao Force Doze i delovao mi je ok. Na MM sa koristio Mokee uglavnom koji ima Aegis aplikaciju koja objedinjuje sve to maltene i stvarno je odrađivala posao.

A šta ti inače BBS kaže? Šta uzrokuje povećanu potrošnju?

BS 2.9 bi trebao dobar da bude. Čekamo release.

BBS mi je zablesavio totalno, ne resetuje monitoring nakon punjenja, tako da je beskoristan.

Pozdrav svima,
od skoro sam vlasnik le max2 x820 telefona. Verzija sa 6gb/64gb. Dosao je sa instaliranim cuoco92 ROM-om. Imam problem sa random rebootovanjem. Nekad par puta u toku pola sata koriscenja pa ceo dan bez restarta, nekad prilikom gledanja klipova na youtube-u, nekad prilikom koriscenja kamere, a nekad i dok stoji zakljucan na stolu. Apsolutno bez pravila. Nisam imao prilike da ga koristim sa njegovim default ROM-om pa ne znam da li je to radio i sa njim. Probao sam neke log programe da bi ustanovio uzrok, ali svaki od njih posle restartovanja telefona ocisti log i krene iz pocetka kad opet upalim aplikaciju (izbrise sve sto je do tad zapamtio). Da li postoji neki nacin da zadrzim log i posle restarta ne bi li ustanovio sta je to sto ga tera da se restatuje? Sad upravo pokusavam bug report iz developer moda, ali neuspesno. Moram sto pre da ustanovim da li je do software-a da bi znao da li da reklamiram telefon.
Da li postoji neki drugi nacin koji prati rad telefona (monitoring) koji mi moze pomoci da ustanovim u cemu je problem? Ili ako je neko vec imao iskustva sa ovim da kaze sta je pomoglo.

Unapred zahvalan.

Udji u about phone i daj screenshot da se vide svi detalji, pa daako ti neko od cuoco-vaca da neku sugestiju...

A koja je Cuoco verzija? Vxx? Pošto su neke od relativno poslednjih imale problema sa random reboot. Imaš u temi na xda o tome.

Ovo je Cuoco92 rom baziran na S23, znaci da je neka od verzija 91-93c3.

Jedino sto znam o verziji je ovo sto pise u about phone SS-u. 23s_MM_ROW. Pogledao sam da nije slucajno zip roma ostao u memoriji, ali nije. Napominjem da sam ga dobio sa vec instaliranim cuoco92 ROM-om. Razmisljam da probam neki drugi ROM da bih proverio da li je do ove verzije. Ali nisam siguran sta bi bilo stabilnije od ove pa zato pitam ovde jer vidim da ste isprobali dosta njih, a zadnji put sam ubacivao custom rom pre 2god na predhodnom telefonu. Sad vidim da postoji vise nacina i veliki izbor romova pa cak i multiROM support. Jel ima neko preporuku za neki stabilni rom da bi se uverio da je software u pitanju?

Nisam naviko ni na jedan od njih tako da mi je za sad sve jedno. Nisam pogledao konkretne razlike izmedju njih ali primarna mi je stabilnost pa performanse i bilo bi lepo da sve radi (FP, camera itd.).

Cudno ti je to jer je to verzija 91 ili 93 koje nemaju problem.. Probaj ubaci poslednju verziju 026s pa vidi oce li biti isto

Ne bih novije verzije cuoco92 da instaliram posto vidim da imaju problema sa stabilnoscu. Jel ima nekog roma da je provereno stabilan?
Citao sam da je @sava84 imao slicnih problema, ali ne znam da li je uspeo da resi random reboot sa RR romom.Zalio se posle na probleme sa zvukom sa RR-om :(

Ni jedan reboot nisam imao do sada i sve radi,na Kineskom 020s sam.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja nijesam imao niti jedan reboot sa RR, kako na MM tako i na N, i sa Mokee kernelom i sa BS i sa default... RR zadovoljava sve moje potrebe (samo da dodam sa nijesam pristalica EUI/MIUI zasnovanih romova - iako sam probao i rade jako dobro)...

Ni ja nikad reboot na cuocu..a problem sa stabilnoscu je imala ona prva verzija 026s ostale ne

Ne bih novije verzije cuoco92 da instaliram posto vidim da imaju problema sa stabilnoscu. Jel ima nekog roma da je provereno stabilan?
Citao sam da je @sava84 imao slicnih problema, ali ne znam da li je uspeo da resi random reboot sa RR romom.Zalio se posle na probleme sa zvukom sa RR-om :(

Evo, skini odavde https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=57909

Nadji u spisku fajlova ovaj: LeECO_Le2_X820_MAX_5.9.023S_V93C_CUOCO92.zip

Radi dobro, nema znacajnih problema.

Skinuo sam sad moram da citam tutorial-e i guide-ove posto sam odavno ovo radio. Tad je dovoljno bilo instalirati TWRP, a na sd karticu zip ROM-a i to je to. Sad preko ADB i kabla moram sve ovo.... Bice ovo duga noc :)

Nazad
Vrh Dno