Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Neće ako nije oficijelni i ako nije neki na bazi istog gde developer nije to izmenio tj nije stavio stavio engleski splash screen.

Nisam siguran da sam dobar za preporuku oko EUI ali ja bih išao na sigurno i stavio cuoco92. Ionako svi kradu od njega i prave "svoje" posle. Eventualno onaj smalleui ali koliko čitam tamo i mađar se iskvario u poslednjih par verzija.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Da splash je na engleskom sa eui animacijom. Ubacivanje novog ROMa to nece pokvariti ?
Pa daj predlog koji eui da instaliram da sljaka sve kako treba. Kasnije bih probao RR ako mi ne bude stimao taj. Mislio sam da kad ubacujem eui da je to oficijelni rom kao kod drugih proizvodjaca.
Probaj cuoco92 ako oces eui, verziju 89

Darko,
Znaci ako ubacim najnoviji oficijelni eui, splash logo engleski ce biti zamijenjen kineskim ?
Ako ubacim cuoco/small eui, rr, to se nece desiti ?

Probaj cuoco92 ako oces eui, verziju 89

To je najnovija verzija tog roma ?
Drugar mi kaze nakon sto ga je probao da mu se nije dopao da je dosta nedoradjen kako kaze. A ja sam mislio, citajuci forum, da je taj najbolji eui based rom. Njemu je small eui bolji kaze.
Mozda se odlucim da ubacim prvo cuoco pa kako god, da vidim je li i meni takav utisak ili je OK.

Koliko vidim v91 je poslednji baziran na trenutno zvaničnom 023s eui. Ima i v92 koji je baziran na 026s beta ali se vodi kao unstable.

Jel taj baziran na beta 026s nestabilna opcija u svakodnevnom radu ili se pak moze ici na to ili ici na 023s stable. Ota update postoji ?

Postoje li online teme na njemu, jel dostupan ovaj lijepi wallpaper sa stocka ? (Crna background sa univerzumom) Eto pitam neke detalje cisto da znam sta veceras da ubacujem...

Poslednja izmena:
On na svom facebook profilu preporučuje 023s stable.

Ovo drugo, ne znam ali verujem da jeste. Njegovi romovi su najpribližniji stock varijanti.

Taj sa engleskim je indijski rom, 19s verovatno, pride ima samo nekoliko tema za razliku od kineskog

Evo kako je kod mene.IMG_20170613_201022.jpgIMG_20170613_201017.jpg

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Kod mene je isto tako samo sto mi je ulaz u punjac type c micro a ne standardni tako...

Taj sa engleskim je indijski rom, 19s verovatno, pride ima samo nekoliko tema za razliku od kineskog

Da ima samo nekoliko tema i nema mogucnost ucitavanja novih sa servera.
E sad da li je indijski rom ne znam, mozda je za usa ili honk kong...
Ima li ovakav najnoviji negdje da se skine, da ga probam ubaciti ali ako j sa ota update posto u ovom mom nema ota mogucnosti.

Darko, rista1...

Samo mi potvrdite da li instalacija roma ide ovako:

1) Skinuti twrp sa play store
2) Kroz njegov meni instalirati img fajl
3) Skinuti kingroot i odraditi sw root (da li je ovo uopste potrebno ???)
4) Skinuti rom i ubaciti ga na memoriju telefona, na bilo koju putanju u ekstenziji .zip
5) Skinuti isto tako gaaps sa njihovog home page i staviti ga gdje i rom
6) Isklj.tel pa drzati pow button i vol+ da udje u twrp i onda odraditi wipe cashe, dalvik, system, data
7) Pokrenuti instalaciju roma a nakon sto se to odradi do kraja, nakon restarta i ponovnog ulaska u twrp instalirati gaaps na isti nacin kao rom (ukoliko rom ne sadrsi u sebi gaaps ?)

Jel to to ili ima za dodati, korigovati ?

Poslednja izmena:
Da li ti imaš twrp ili ne? Ili fabrički recovery?

Nisam provjeravao jer sam u velikoj trci (zato jos nisam ni stogao flesovati ga), ali cim je ubacen stock indian, za pretpostaviti je da je fabricki.

Proveri ti to. Ako taj nema update sigurno nije stock indian nego neki vendor rom. Pa ćemo onda lako dalje.

Nisam kući do večeri ali imaš lakši način ubacivanja twrp,trebaju ti adb drajveri,omogućio USB debuging i oem ,prikopčaš telefon,pokreneš aplikaciju i kroz dva klika na space eto ti twrp recovery,ako se ne snađeš stavljam aplikaciju večeras.

Samo da se javim, i ja nisam kuci, procitao sam sto ste napisali pa provjeravam veceras ima li vec twrp pa bih flesovao cuoco92 ukoliko ga ima, ako ne sacekacu da mi potvrdite onaj redosljed za rad.

Power i vol+, eui recovery, opcije update system i clear data...dakle nema twrp. Znaci da nije kuvani rom izgleda nego bas indijac ali zasto nema ota update onda ?
Sta sad u vezi onih stavki od gore, da nastavimo.

Sasvim sigurno nije indijski čim nema ota. Ali nije ni bitno.

Okačio ti je @Dwayne Wade šta ti treba da ubaciš TWRP.

Kada instaliraš TWRP i uveriš se da je sve ok bootovanjem u isti, skineš rom koji želiš, skineš odgovarajući gapps. Uđeš u twrp, flash rom, flash gapps, bez reboota između i to je to. Reboot i čekaj da se upali i to je to.

Djelimicno mi nije jasno ovo sto si napisao.
Butovanjem u twrp da skinem zeljeni image i zeljeni gaaps ? Pa zar ne skidam to sa neta i ubacim .zip u root telefona ?
Takodje zar prije instalacije ne trebam wipe cashe, dalvik, data, system ?

Takodje radje bi instalirao twrp sa play store ako je moguce, kako mi je kolega rekao, nego da moram sa kompjutera raditi.

Poslednja izmena:
Ok mislio sam da se neke stvari podrazumevaju :)

Naravno da skineš rom i gapps sa interneta i iskopiraš na telefon. Ne mora u root, ja sve ostavim to u download folderu. Zatim ideš na wipe system, data, cache i dalvik. Zatim instalacija roma+gapps i to je to.

Edit: evo ti tutorial sa grossoshop ako ti je tako lakše:

http://blog.grossoshop.net/x820-leeco-grossoshop-cuoco92/

Na italijanskom je, provuci ga kroz google translate

Poslednja izmena:
Djelimicno mi nije jasno ovo sto si napisao.
Butovanjem u twrp da skinem zeljeni image i zeljeni gaaps ? Pa zar ne skidam to sa neta i ubacim .zip u root telefona ?
Takodje zar prije instalacije ne trebam wipe cashe, dalvik, data, system ?

Takodje radje bi instalirao twrp sa play store ako je moguce, kako mi je kolega rekao, nego da moram sa kompjutera raditi.
Ako nisi rootovan, nije moguće. Proveri.

Pitao sam do detalja, da bi bas bilo jasno, da ne omanem :)
Navikao na xiaomi stock sa flash tool pa se ispalo iz forme :)
Mogu li twrp skinuti iz play store (da ne idem za pc da instaliram adb drajvere i td.) i da instaliram kroz njegov meni imidz fajl a zatim root preko kingroot (da li je uopste to potrebno?) I dalje da cepam po redu ?

Ukoliko nisi rootovan nećeš moći pomoću twrp aplikacije da promeniš recovery. Kingroot nakon toga nema smisla. Ima pre, ako nisi rootovan, mada nisam se igrao sa njime i ne znam kako to radi i radi li. Ali u teoriji da. Rootuješ ga sa kingroot, instaliraš twrp i onda dalje...

Upravo sam provjerio, uredjaj nije rutovan.
Znaci kingroot odradim rutovanje, zatim sa ps skinem twrp, instaliram kroz njegov meni taj imidz fajl, zatim skinem zeljeni rom i gaaps kao .zip, ubacim u download, odem u twrp recovery, wipe svega, install rom pa gaaps bez restarta izmedju i to je to ?

Što ga komplikuješ, uradi preko one aplikacije i to je to.

Upravo sam provjerio, uredjaj nije rutovan.
Znaci kingroot odradim rutovanje, zatim sa ps skinem twrp, instaliram kroz njegov meni taj imidz fajl, zatim skinem zeljeni rom i gaaps kao .zip, ubacim u download, odem u twrp recovery, wipe svega, install rom pa gaaps bez restarta izmedju i to je to ?
Tako je. S tim što kažem nikad nisam radio ovo sa kingroot-om pa tu ne mogu konkretnije da pomignem.

Nazad
Vrh Dno