Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Rista1,

Ne vidim da komplikujem ista, ali ok.
Ne radi mi se to na pc jer su mi tamo drajveri i adb od xiaomi, a znao sam se mucit dosta da se odradi da prepozna pc telefon, 10 drajvera sam znao instalirati dok se ubode i td.
S toga lakse mi je sve sa telefona odraditi kad je vec koliko mi se cini moguce. To je sve.

Nema deset adb drajvera već su to isti

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Tako je. S tim što kažem nikad nisam radio ovo sa kingroot-om pa tu ne mogu konkretnije da pomignem.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ok.
Ja jesam na 2 tel odradio root sa kingroot, bukvalno sa 1 klikom mada mi je ta app uvijek bila zbog toga sumnjiva, sta sve odradi time jer ga kasnije bez cuda ne mozes izbrisati, koliko me sjecanje sluzi
Ali narod ga koristi jer je najlaksi metod, ne znam kako je ovdje da se na klasican nacin odradi root (preko pc) ali na nekim tel je to komplikovan proces.

To je nebitno. Tebi je bitan TWRP kao takav, ionako kasnije formatiraš sve instalacijom novog roma pa će da ode i kingroot.

Nema deset adb drajvera već su to isti

Mislim na proizvodjacke drajvere...recimo za xiaomi mi je proslo ok, iz 2-3.puta sam odradio da ga prepoznaje u kompletu za flash (preko fab. tool) dok za Lenovo i dan danas nema trika da se moze napraviti, da izludi covjek.

Instalirao najnoviji KingRoot 5.2 i ne moze da se rutuje telefon!
Probao i stariju verziju, ista stvar. "No solution, root failed..."
Ne znam kako su neke kolege rutovali sa Kingroot a meni ne prolazi...
Izgleda da cu morati preko PC sa onim fajlom za instalaciju twrp, ali s obzirom da telefon nije rutovan treba li prethodno root odraditi i kako ?

Ne treba ti root sa onom aplikacijom

Ma kingroot ne radi na ovim telefonima..ono od cuoca ti jr najbolje..ne brini za adb drivere i drivere od fona...kad odradis jednom vise ti nece trebati imaces twrp

Evo na 100 jada sam uspio da dobijem detekciju telefona na PC, oba adb drajvera sa XDA (1.3 i 1.4.2) nisu radila posao, pa sam instalirao neki Qualcom driver za windows i nakon reboot ga je prepoznao.
Odradio sam twrp instalaciju od cuoco i kada je sve odradjeno, usao je tel u recovery mod i trazi odmah da se ukuca nekakav password za mount decrypt.
Sta da se radi ?

Jao jao jao...

Znao sam da ne trebam ovo shranje da radim i diram :(((

Kad mi je trazio ovaj ushrani pw nadjem na netu da je resenje na cancel pa wipe svega, ja sam to uradio i izbrisao system izgleda time sto sam wipe i system, a nema mi sad ni rom fajla kad trazim i nakon rebota samo LE Eco pozdravna poruka :smash::smash::smash: :wall:\]

Sta da uradim kako bih instalirao nesto da proradi telefon ? Pomagajte sto prije.

Samo polako to je bio enkriptovan 19s indijski...to si i trebao da uradis...ceo wipe telefona jer je to jedino resenje...sada ubaci opet na isti nacin twrp i stavi cuocov rom i to je to

Hvala na javljanju.
Druze, ja imam twrp i dalje tu, u njemu sam. Zasto bih ga opet instalirao sa racunara i kako da ubacim rom kad mi je telefon nedostupan sa PC-a (jer je u recovery modu) da bih ubacio fajl u root putanju memorije ?

Ok mislio sam da ti se izbrisao twrp. Cudno mi je sto ti PC sada ne vidi tel. morao bi da ga vidi..probaj restartuj par puta dok ti je povezan. Takodje ako imas neki otg kabl probaj sa usb nekog da pokrnes iz twrp instalaciju

Pa kako ce ga vidjeti kad sam u twrp modu ? U my computer se ne vidi a u devices and printers postoji ali se uci ne moze.
Kada restartujem telefon ne podize se sistem jer je isti vjerovatno izbrisan (sa wipe system) i samo onaj splach logo poruka stoji i nista se ne desava.

Kako da ubacim rom u telefon da bih kroz twrp pokrenuo instalaciju ? (postoji ovaj neki adb sideload da se kao sa neke putanje na pc preko konzole zada i da isntalira sa pc, ali nisam to nikad radio i ne znam je li to nacin i da li ce uspjeti, da se jos nesto ne zezne ?) p.s. nemam otg

Poslednja izmena:
Jesi probao da mount-ujes storage dok je povezan na twrp?

To mi je padalo na pamet odmah, ali nisam nista radio dok ne pitam.
U mount imam System, Cashe, Data, Modem i usb otg. Cekirani su po defaultu 2. i 3. opcija.
Da li mountovati system i sta bi dobio tim ?

Možeš, možda ga komp prepozna. Ništa ne možeš da izgubiš.
Mountuj i data

Nista se ne dobija sa mount system, data...sve isto.

Probao bih ovo sa adb sideload, ima ovdje o tome https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2559200 jedino ne znam da li mi je potreban ovaj instaler za windows i te 2 stavke da se instaliraju jer je to tutorijal star poprilicno a na objasnjenju odvde https://twrp.me/faq/ADBSideload.html pise da ako vec ima instaliran odgovaraju binarni adb da je ok. Sto uraditi, molim sto prije neko da pomogne jer baterija curi u twrp strasno pa sam u cajtnotu.

Cuje se zvuk, prepozna ga on kao konektovan uredjaj i u device&printers je vidljiv ali ne moze explore, samo eject.
Tel nije dostupan kao MTP device u my computer kad je u twrp modu, to znamo svi. Mislim da je ovo gore resenje ali imam nedoumicu koju sam napisao.

Ja mislim da to nije istina..ti treba da vidis tvoj telefon kada je u twrp i da prebacujes na njega sta god zelis. Evo ja sam sad otisao u twrp i mogu da radim sta zelim, tebi nesto driveri na kompu nisu u redu. To ce ti clan Kidence sigurno bolje objasniti

Kolega, uz duzno postovanje, sad me malko zezas, a vjeruj mi da mi nije do toga. :)

PC je telefon prije ovoga normalno prepoznavao u "my computer" i dostupan je naravno bio za explore i sve operacije, telefon je prepoznala i aplikacija za instalaciju twrp od cuoco92, uspjesno instaliran twrp, i sad nesto nije u redu sa drajverima, koja je to logika ?

Na telefonima koje sam do sad imao, ni jedan nije u recovery bio dostupan regularno kao mtp uredjaj za rad kao sto je kad je normalno ukljucen.

Pitam se da li bi fastboot mode (vol- i power) dao kakvu dostupnost...

Evo i to da uzmemo u obzir, moze li neko da postavi fajl ili da link za ADB drajvere za ovaj telefon koji 100% rade stvar i eventualno jos neki potreban drajver za windows 7 x64, pa i to da instaliram ?

Nisam mogao odraditi preko adb sideload jer mi je tokom rada po upuustvu, preko konzole pc-a, prijavio gresku u detekciji telefona, pa sam na kraju potpuno van sebe i iscrpljen psihicki, otisao da pozajmim otg i odmah preko njega uspio uvesti rom i instalirati cuoco92 023s v93a.
Generalno nije sve kako treba sa drajverima pa bih volio da otvorimo malo dijalog oko toga i da se postave pravi (u postovima gore sam molio nekog od kolega koji ima adb drajvere i drajvere za uredjaj koji 100% rade na win7 x64 sa X820 da se okaci ili ako je vec kaceno ranije, barem link do tamo) Cudno je sve, na adb drajverima koje sam imao (a preko njih je do sad radio ok xiaomi sd i jos jedan mtk) nije htjela cuoco apps da odradi twrp, pa sam skunio Qualcom drajver i onda je proslo sve. Medjutim kada se desilo sto se desilo, nisam mogao da odradim adb sideload, sto negdje ipak govori da tu nije sve kako treba.
Moram to napraviti kako treba, deinstalirati sve i onda vidjeti sta instalirati.

Prvi utisci Cuoco92 su mi losiji nego indian eui, iskreno. Mozda ce se vremenom to promijeniti. Makao mi je stock splash image sa indian, ovaj mi je ruzniji... I ovdje je uredjaj spor, tj system meni, posebno back button je uzasno spor kako ovdje tako i na eui.
Ima li tome lijeka da kad se pritisne back button da ne postoji ovolika zadrska-lag ? Na svim tel koje imam u kuci to radi kao metak a ovdje ko na Samsung S3 :(

Tek sad videh :(

No dobro bitno da si rešio. TWRP je funkcionalan jel da? To je najbitnije, lako sad menjaš romove.

Probaš dan dva EUI pa onda ko čovek pređeš na RR :D

Darko, jesi li na 1306? Meni je baterija katastrofa od kada sam ga i instalirao. Pritom mi AKT profili ne rade.

Ne, na 1606 sam + powersave patch. Prezadovoljan.

Sad ću njega da probam.

EDIT: možeš link za powersave da mi das ako imaš? Do sad sam tražio ne mogu da ga pronađem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno