Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Poslozio sam malo cuoco92 rom, sad je impresija ok, nije los rom. Svakako da cu probati i druge ali sam kratak sa vremenom pa zavisno od toga.

Jedna stvar mi je cudna, vjerovatno ce @rista1 znati jer koristi eui based romove, zasto na antutu max ostvarujem 115-120k ?
Probao samnu spectrumu svaku opciju, balanced, performance, gaming. Na balanced 120k, na performance 115k, na game 122k...iskljucen asistent baterije, jedino uklj ultra stand by.
Znam da je normalno ocekivan rezultat 140-155k...sto uraditi ?

Dogodila se jedna nevjerovatna stvar, naime, tel je sinoc u 02h ostavljen u stand by na 65% baterije sa iskljucenim internetom (i wifi i mreza) i jutros u 09h bateriia na 52% !!! To mi se nikad ni na jednom tel nije desilo. Kalibraciju baterije sam radio kad je juce baterija napunjena na 100% kroz cuoco menu.
Da li neko zna o cemu se dodjavola radi ovdje ?

Poslednja izmena:
O tome da ti neka aplikacija/proces jede bateriju. Instaliraš BBS i odmah vidiš šta je u pitanju...

Jel to betterbatterystats ?
Nece mi naravno unazad prikazati za ovo sinoc...sto mislis za antutu sto pitah u prethodnom postu ?

Da, to je to...

Ovo drugo, rista i ostali koji koriste EUI... Kod mene je to na telefonu bilo zanemarljivo malo vremena i totalno nisam od pomoći.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Kada pokreneš test onda treba da ti izađe obaveštenje da je uključen Game mod ili tako nešto.Mislim da sam čitao da se još neko žalio na tom romu da ima taj problem.Ja sam na 020s i nemam tih problema.Meni preko noći hoće da potroši od 1-3% baterije.
Screenshot_2017-04-29-13-38-39.jpg

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Sad cu da probam i ja antutu iako na ovom telefonu to nisam jos radio

135000 s' tim sto mi je telefon upaljen konstantno vec 15 dana i prilicno je memorija puna. Verujem da bi bilo oko 145000 da je prazan i da ga restartujem i upalim anutu odmah dok je hladan :D mada su tu gluposti. To mi je bilo bitno samo na telefonu koji ima 20 ili 30000. Tu se vidi razlika. Ovde jos ne..

Poslednja izmena:
Dobar ti je rezultat,restartujes i sa iskljucenim internetom testiras a ako imas neku poruku ili slicno u toku testa onda ponovis test.

Da, to je to...

Ovo drugo, rista i ostali koji koriste EUI... Kod mene je to na telefonu bilo zanemarljivo malo vremena i totalno nisam od pomoći.

Ok, instalirao sam verziju 2.1.0.0.
Iako je dobila grant od super su, trazila mi je da je instaliram kao sys app jer je google kao onemogucio od verzije 4.4 da i pored root cita bat stats...instalirao sam je preko dugmeta koje je ponudila kao sys app.
Sta da izaberem da pratim u padajucem meniju ?
Others (sto je po defaultu) ili proces, ili neku od onih preostalih stavki. Takodje u drugom padajucem meniju postoji opcija unplugged i boot.
Prvu noc na ovom romu baterija je pala za 2-3% sto je ok, zasto se ovo desilo ne znam...ja sam koristio na drugom tel cpu spy za investigaciju.
Takodje primjecujem da kad baterija dodje na 30-35% uzasno brzo drenira i pada. :(

Poslednja izmena:
Kada pokreneš test onda treba da ti izađe obaveštenje da je uključen Game mod ili tako nešto.Mislim da sam čitao da se još neko žalio na tom romu da ima taj problem.Ja sam na 020s i nemam tih problema.Meni preko noći hoće da potroši od 1-3% baterije.
Pogledajte prilog 231407

Pa ukljuci mi se isto sto i tebi na ovom screenshotu. (High perf. mode enabled)

Ocistim memoriju, rebutujem, hladan, sve isto 95-115-122k, zavisno od kernel moda (balanced/perf/battery/game)
Baterry assistent isklj, samo je uklj ona opcija za long stand by.
Cudi me, ovaj rom bi trebao vise da daje od obicnog eui jer je doradjen i ociscen, omogucene dodatne opcije.

Ne mora to da znači. Postoji mnogo načina optimizacije koje ne idu u pravcu max antutu skora. Telefon radi odlično, performanse su na nivou a baterija ok. Hoću reći ne forsira performanse po svaku cenu. Možda se to i oseti u nekim situacijama tipa ultra zahtevnih igrica recimo ali onaj ko to ne koristi apsolutno nema razloga da brine o ovim ciframa. Iz kog tačno razloga ti je bitan antutu skor?

Ja volim da instaliram i sam pogasim šta mi ne treba.ovako je kod meneScreenshot_2017-06-18-13-20-39.jpgScreenshot_2017-06-18-13-20-23.jpg

Ove dve stavke te zanimaju, koristi neko vreme pa onda vidi šta se ovde pojavljuje i koje cifre su u pitanju:

http://cloud.tapatalk.com/s/59465fcfefe6e/Screenshot_20170618-130957.png?http://cloud.tapatalk.com/s/59465fc9c0f25/Screenshot_20170618-130938.png?

Ok, kad napunim tel pa cu od veceras do sutra ujutru vidjeti koji je % pao i prikazati ti.
Evo sad kako to izgleda sad..zar nije ovaj prikaz od 100% malo cudan ?

Prilozi

• Screenshot_20170618-131853.jpg
    Screenshot_20170618-131853.jpg
    508.6 KB · Pregleda: 49
Ne mora to da znači. Postoji mnogo načina optimizacije koje ne idu u pravcu max antutu skora. Telefon radi odlično, performanse su na nivou a baterija ok. Hoću reći ne forsira performanse po svaku cenu. Možda se to i oseti u nekim situacijama tipa ultra zahtevnih igrica recimo ali onaj ko to ne koristi apsolutno nema razloga da brine o ovim ciframa. Iz kog tačno razloga ti je bitan antutu skor?

Nista specijalno, zbog opipljivog sintetickog prikaza snage telefona koji kupimo...

Evo jutros kako je to izgledalo.
Telefon napunjen do 100% sinoc i odmah iskljucen wifi/mob internet. Sa svim iskljucenim do jutros opala 4% sto opet nije malo s obzirom da ne znam na sta je potrosio to.
Iz slika se ne vidi...

Prilozi

• Screenshot_20170620-081607.jpg
    Screenshot_20170620-081607.jpg
    582.5 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_20170620-081559.jpg
    Screenshot_20170620-081559.jpg
    479.8 KB · Pregleda: 66
0.5% po satu, to je idealno... Šta više perfektno. Nemaš problem nikakav.

0.5% po satu, to je idealno... Šta više perfektno. Nemaš problem nikakav.

Cek, cek. Ja sam imao noc priie toga cijelih 12-13% pad sto ne znaci da se nece opet dogoditi.
Sada je 4% sa 100% napunjenosti na 96% sa svim iskljucenim na tel, pa na sta je u stand by potpunom potrosio 4% ?
Meni je to granicno mnogo, na Xiaomi mi ode 1-2% preko noci jos ostavim wifi net ukljucenim.
Takodje u redovnom koriscenju baterija mi pada po 2-3% odjednom sto takodje na drugom tel nisam nikad mao.

@rista i drugi

Da li si koristio na cuocu92 battery kernel mod, koliko pokvari realno performanse i produzi li autonomiju nesto znacajnije da vrijedi progutat ovo prvo ?

Ja volim da mi sve radi i ne koristim to jer baterija mi traje od jutra do večeri sigurno i to mi je dovoljno.

To što je u standby ne znači da je potrošnja 0. Komunikacija sa baznim stanicama + određeni procesi u telefonu troše određenu količinu struje. Ostavi sledeći put onda sa upaljenim wifi/mobile pa da vidimo šta onda kaže.

E sad, opet moram da pitam, iz kog razloga telefon nije na punjaču preko noći?

Ostavio sam sinoc mobilni edge tokom noci, isto 4%, nema razlike.
Napunim tel oko 23-00h i zasto bi bio na punjacu svu noc, da skratim vijek baterije ? Ona se po malo tako pripunjava cijelu noc sto nije dobro po vijek iste.

Nije isto ako je na 3g ili na 4g preko noći ,meni na 4g više potroši te probaj i to ako ti nešto znači.

Ostavio sam sinoc mobilni edge tokom noci, isto 4%, nema razlike.
Napunim tel oko 23-00h i zasto bi bio na punjacu svu noc, da skratim vijek baterije ? Ona se po malo tako pripunjava cijelu noc sto nije dobro po vijek iste.
Zato što ne skraćuješ životni vek baterije. To je jedna velika zabluda i zaostavština iz prošlih vremena, NiMH baterija itd. Bez ikakvih problema možeš da ostaviš telefon na punjaču.

Grijesis Darko.
Znam o tome dosta i govorim ti na osnovu toga kako je, kod Ly-ion i Ly-pol baterija. One rade na principu zbirnih ciklusa punjenja do 100%, a nekoliko pokretanja punjenja od par % svakako na duge staze ce smanjiti broj ciklusa a time i zivotni vijek. Stare su sasvim neka druga prica.
Poruka svima, ne ostavljajte telefone po svu noc na punjacu kad god je to moguce.

Poslednja izmena:
Ne grešim. Pročitao sam boga oca tekstova na tu temu i zaključak kod svih je - slobodno ostavite telefon na punjaču. Svaki telefon koji sam ikada imao mi je svaku noć po celu noć na punjaču i nikada nikakav problem sa baterijom nisam imao.

Ima aplikacija koje prekinu punjenje na 80% kome je do čuvanja baterije. Li baterije su najsrećnije kada ih ne praznite do kraja i kada ih ne punite do kraja i kada telefon ne koristite dok se puni (zbog grejanja).
Ali kod mene telefon ide svaku noć na punjač. Nexus 4 je jedini telefon koji sam imao tri i po godine i bateriji nije bilo ništa. Zamenjena je novom u ovlašćenom servisu (službeni telefon, svima su menjali baterije) i nikakav boljitak nisam primetio. Upravo je deo kolega koji je koristio telefon retko (punili su ga svaki drugi-treći dan), imao problem sa baterijom (zbog njih si svima zamenili). Šta će biti nakon tri godine nije ni bitno.

Tako je. To što u nekoj teoriji za 10god će možda neka mažena i pažena da ima 4% bolje performanse me ne zanima jer je telefon već odavno rashodovan. Nikad nisam poštovao nijedno to pravilo ni sa jednim telefonom i nikada ni najmanji problem sa baterijom na istom. A jesam heavy korisnik, često punim, dosta trošim itd.

Ok, Vi mislite tako, ja sam na onom stanovistu i takodje dijelim misljenje sa kolegom @cisco u vezi ne praznjenja do kraja i po mogucnoscu ne punjenja do kraja. Svu noc na punjacu, ovo zadnje je nemoguce :)

Nazad
Vrh Dno