Šta je novo?

LeEco Le Max 2

For Letv LeEco Le Max 2 Phone Screen Protector Ultra thin 2.5D Steel Film Tempered Glass Protective Film For Le Max2 /Le Max
http://s.aliexpress.com/RF3mu67F
(from AliExpress Android)

2 sam poručio, jedno je na telefonu, drugo rezerva. Odlično je. Evo 3 meseca bez ikakvog oštećenja.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Evo da javim samo ovaj grcki MIUI sasvim solidan, nema bugova.. Ima IR, kamera je leeco- znaci sve radi..
Dosta tema.. Ko voli nek izvoli.
Ja volim sve probat, ali nekako sam najzadovoljniji s kineskim EUI kad ga rootam i slozim po zelji.

Slažem se u potpunosti,evo baterija na 020s a plus od 50-10% svo vreme na 3g.
Screenshot_2016-12-29-16-04-27.jpgScreenshot_2016-12-29-16-04-40.jpgScreenshot_2016-12-29-16-04-18.jpg

Sent from my Le X820

Jel ti osvetljenje na auto? Devojka slicno ima isto na 18s od cuoca..

Ovaj Poljak se trudi, al mu nikako ne uspjeva osposobiti kameru.. Sad se zove Lineage OS

Planirao sam da čekam RN4 sd verziju ali sam odustao, poručio sam ovaj rozikasti ipak, 195eur na geekbuying 4/32 verzija. Moraće crni kejs na njega.
Nego, prelistao sam temu, kakva je sad situacija sa CM based romovima generalno?

CM13 unofficial zadnji je čini mi se iz oktobra. Ne radi slowmotion recording i camera2api.

Mokee, izazli svaki dan nightly a svaki peti dan release. Isto kao i CM13, ne radi slowmotion i camera2api. Po mom mišljenju ubedljivo najbolji dostupan rom za X820. Problem je što developer koji je zvanično bio zadužen za rom se ne bavi time više i ovo je sad autobuild sve. To može mesecima i godinama da radi bez problema ali može pri sledećem buildu nešto da se zezne i ako oni nemaju a izgleda da nemaju nekoga sa tim telefonom da to ispravi...

CM14.1 - ja sam oduševljen kako ono radi. Vidi se razlika u odnosu na bilo koji MM rom(CM ili EUI) i baterija je bolja. Međutim još uvek ne uspevaju da srede kameru tj ista ne radi tako da je upotrebljivost istog limitirana. No cenim da je pitanje trenutka kad će se to rešiti. Kada reše, prelazim sa Mokee na njega iako sam CM14 ima neka ograničenja koja i mene kače. Konkretno još uvek ne rade teme i ne rade c-apps koje koristim.

To me interesuje, faktički ni jedan kompletan rom. Daću šansu eui svakako, koristio sam miui pune dve godine, od nedavno sam na RR.

Zavisi šta smatraš kompletnim. Ok, da ako puno slikaš i koristiš maunelna podešavanja, za to mora EUI. Sve ostalo, Mokee/CM su mnogo kompletniji. Na stranu to da li neko voli šareni ili clean look, na EUI dosta opcija koje postoje na CM nema i moraš dodatni program za maltene svaku sitnicu. Od advanced restart opcije pa na dalje... Zato ja preferiram CM. Sve je tu.

Slažem se.
Kada kažem kompletan mislim na rom gde funkcioniše sve, bez kompromisa :)

Veruj mi da je ta lista na EUI i veća i ozbiljnija. Od toga da ne rade notifikacije do kažem toga da moraš brdo dodatnih programa da staviš da bi imao neke stvari koje na CM imaš out of the box i koje se po meni podrazumevaju. No naravno, ukusi su različiti. Probaš jedno i drugo i sam odlučiš šta ti više leži...

notifikacije rade, neznam zasto stalno forsiras tu pricu a znas da nije tocna?!

from my Le X720 on TT

notifikacije rade, neznam zasto stalno forsiras tu pricu a znas da nije tocna?!

from my Le X720 on TT
EUI ima samo dvije mane po meni, a i to se lako rijesi, bar ovo pod 1):
1) stock launcher je katastrofa
2) manjak tema u odnosu na miui npr.

Na Mokee najveci problem i dalje sto bluetooth i wifi ne rade istovremeno kod vecine korisnika. Kod Darka rade nekim cudom, meni je također radilo zadnji put kad sam probao, ali kao da je wifi bio dosta sporiji. Na xda dosta ljudi se zali na to.

Forsiram jer vidim da se dosta njih žali na XDA da ne rade. Da li je do konkretnog roma ili ne, ne znam ali ako nešto out of the box ne radi kako treba već trebaš da isključiš/uključiš ovo ili ono onda to nije kako treba rešeno.

Što se Mokee i WiFi/BT tiče. Recimo kada koristim onaj OBD konektor za auto i upaljen mi je WiFi, sve je kako treba. Dobio sam i neku BT slušalicu sada i tu ipak ponekad se manifestuje taj problem, kada spojim BT slušalicu on ugasi WiFi. No nikako da uhvatim pravilo, nekada je sve kako treba a nekada ovo. Ali iskreno nije da me puno dotiče. BT slušalicu koristim u autu a tu mi ne treba WiFi.

E sad, da se vratim na onu moju priču sa početka, kada sam tek uzeo telefon. Samo iz ovih razloga koje je naveo lukam ja i ne koristim EUI. Zameni launcher, dodaj program za ovo, dodaj za ono, da ne davim dalje ali mi treba gomila čačkanja da bih ga doveo na ono što kod Mokee imam odmah nakon instalacije. Ne kažem da EUI ne popravljaju polako, vidi se napredak u svakoj verziji ali nemojte da se lažemo, to je po broju opcija i mogućnosti customizacije još daleko od CM. A sasvim druga stvar je koristi li to neko ili ne. Onaj ko ne menja DPI, njemu je nebitno što na EUI nema kako to da promeni a da ne skine program za to ili da sam edituje build.prop. Ja to menjam jer mi je default 560 jednostavno previše. Na Mokee/CM to iz menija jednim klikom promeniš. Eto jedan od mnogo primera. Nekome sitnica ali meni prednost.

Poslednja izmena:
99% ljudi sta se zale su noob i nemaju pojma o telefonima uopce pa tako ni podesit autoboot a kamoli da sustav ne gasi aplikacije.. ista stvar se mora uradit i na MIUI ako se zele notifikacije..
ako meni koji sam vec godinu i po na EUI rade notifikacije onda ne vidim zasto nebi radile nekom drugom, s tim da je meni ovo drugi Leeco telefon di sve radi..
je treba ukucat kod i izgasit jednu opciju, nekome je i to tesko jasno mi je..
sto se tice romova svatko ima svoje ukuse i dobro je da je tako ali EUI je jako dobar rom za nezahtjevne korisnike ili one koji zele malo promjene od obicnog AOSP izgleda (taj sam) i sve na njemu radi perfektno.. da si ga imao vise od 5 minuta na telefonu bi i ti to znao prijatelju.. ne pisem ovo da bih hvalio Leeco ili nesto drugo nego cisto da drugi ljudi znaju da na EUI sve radi ako podesis kako treba..

from my Le X720 on TT

Da, ali misliš li da je normalno da po default-u to sve bude na off i da ti sam treba da čačkaš nešto ne bi li imao ispravne notifikacije? A čak i onda nije sve kako treba jer ako se sećam i uz sve to si se žalio da gmail ne radi kako treba.

Ja nisam rekao da je EUI neupotrebljiv rom, nađi mi gde sam to napisao? Samo kažem ono što je činjenica, ima manje dodatnih opcija od nekog CM i meni to kao naprednom korisniku nije dovoljno. Dakle za moje potrebe EUI out of the box nije dobar, ne znam šta je tu problem? :)

problem je sta pises da notifikacije ne rade a rade i tako navodis krive informacije na forum di nismo sami ja i ti nego i drugi koji dolaze tu po informacije.. svaki kineski rom ima to po deafultu na off, nije to od EUI-a pocelo..
meni kao naprednom korisniku je CM dosadio i trazio sam i nasao nesto kompletno di sve radi.. ja ne vidim problem u tvom favoriziranju CM based romova nego u tome sta pises neprovjerene stvari.. ****ga sorry ali ja se s tim nemogu slozit..

from my Le X720 on TT

Pa možeš da se ne složiš sa time ali eno ti ceo xda gde se ljudi žale. Čak i gomila njih koji su uradili to što ti kažeš pa im notifikacije i dalje ne rade. To je verovatno krivica i "developera" koji ne znaju šta brišu kada sklanjaju kineske app. Tako da ok, možemo mi do sutra da se ne slažemo ali da je tako crno/bela situacija kako je ti predstavljaš ne bi svaka druga tema po xda bila notifikacije. Tako da su informacije sve samo ne krive...

napisao sam ti vec sta mislim o XDA, tamo dolaze ljudi koji pojma nemaju o telefonima, ista stvar na talijanskom Androidiani forumu.. dodu padobranci sa spikom ne rade mi notifikacije a uopce nisu napravili osnovne stvari koje se moraju napravit na kineskim romovima da bi stizale..
zato XDA ili Androdiani (najveci talijanski forum) kao takvi nisu uopce relevantni, dijelom zbog tih noobova a dijelom i zbog ovog sta si ti naveo sa developer problemima.. ja sam medu prvima uzeo Leeco i probao puno toga s EUI, bilo je problema s notifikacijama na pojednim romovima ali je sve rijeseno sa gasenjem one opcije pomocu onog koda.. tako da ako se vec mora nekome vjerovat onda mislim da bi trebalo meni koji sam sa EUI vec godinu i po a ne XDA pocetnicima..
prvo treba sve probat pa radit zakljucke ipak..

from my Le X720 on TT

Jedina stvar oko koje se ja ograđujem, tj gde ostavljam prostor za priču je to kako je na recimo 020S. To nisam probao tj nisam se dovoljno dugo zadržao da proverim sve. Što se starijih verzija tiče, 016, 017 itd tu i ja mogu da potvrdim da notifikacije nisu radile uz sva moguća čačkanja. A sasvim sam siguran da i sada na gomili romova ne radi to kako treba jer brišu sve i svašta. No kako god okreneš to za običnog korisnika jeste problem, zašto bi on morao da zna da treba nešto tamo da menja da bi mu radile notifikacije. Drugo smo mi, sedneš, pročitaš i napraviš.

A na sve to, imaš alternativu(koju ti ne voliš) gde sve to radi out of the box...

na 016s je sve radilo odlicno, problemi su poceli sa 017 i 018 verzijama.. ali ako se izgasi ona opcija onda rade na tim romovima normalno.. provjereno na dva Leeco (x500 i x720)..
slazem se da za obicnog korisnika je problem podesavat da bi sve radilo ali kad se kupuje kineza treba se znat i taj rizik jer ipak su romovi napravljeni za kinesko trziste..
poanta je da kad se podesi sve radi normalno, to sam htio da se cuje i da napisem..

from my Le X720 on TT

Moj 016 je sasvim sigurno imao taj problem. Doduše Cuoco 016. On je čak imao problem i sa FP senzorom, da kad telefon ode u sleep isti ne reaguje. Dakle ako odmah po gašenju ekrana hoćeš da otključaš telefon preko FP, može. Ako ga ostaviš par minuta pa probaš. Mrtvo.

stock je radio najnormalnije, za Cuoco neznam iskreno.. cini mi se da se BB72 puno bolje od Cuoca snasao u Leeco vodama, dokaz je i da BB72 radi rom za Le 3 Pro a ne Cuoco koji je do sad radio rom za najjaci telefon..
no Grosso romove(BB72 i Cuoco92) se dobiva ako se kupuje preko Grossa dok drugi webshopovi stavljaju puno gore multilanguage romove di je moguce da puno toga nece raditi kako treba..
no ako pricamo o pravom stock EUI tamo radi sve kako treba.bez ikakvih problema..

from my Le X720 on TT

Kad smo kod Cuoca, izgleda da zadnji 20s rom nema Hrvatski, a midlim ni Srpski jezik.. ima jedno desetak evropskih jezika i to je to

izgleda da on uopce nije ubacivao jezike.. inace 20s stock ima sam u sebi nekih par svjetskih jezika (IT, FR, ESP...) ali su jako slabo prevedeni..

from my Le X720 on TT

Da, na 18s je bilo.. stavio sam 20s preko madsurferovog roma i nema jezika. Ima ona morelangs aplikacija koja prevede jedno 10%

Vrh Dno