ica je napisao(la):Pa da vec je matora kartica!
Proradila kartica na AGP 4X bez problema.
Evo i prvih rezultata kartice u 3DMarku03 na jednoj matoroj masini: Athlon 1600+ na 133MHz, 512 RAM, MSI KT3 Ultra.
default 300/550: 3464
otkljucana 300/550: 4277
otkljucana 450/650: 5489
Koliko bi se dobilo na ubrzanju menjanjem BIOSa i postavljanjem GPUa na npr. 520MHz bez podizanja takta memorije posto ne nameravam da stavljam hladnjake? Predpostavljam da skor ne bi presao 6000. Jel tako?
ica je napisao(la):@ivica: palomino je u pitanju
Stavio sam Sparklov bios i kloknuo na 500/670 i rezultat je 5971!!!
LOL
Samo 29 poena do 6K.
Iz cega vi ljudi klokujete? RivaTuner nece preko 450 pa sam kloknuo iz drajvera. Valjda je to ok
MadMan je napisao(la):Mogu vam ja poslati postom te hladnjake ako vam bas trebaju !!!
Cena u Zg je oko 10 EUR-a + PTT,ako neko bas hoce,sredicemo.
Postoje i ovi sa slike,ima ih 10 u paketu a cena im je oko 7EUR-a
COOLERMASTER SAC-P01-US, aluminijski, srebrni
Materijal izrade hladnjaka Aluminij
Dimenzije 12.6mm x 10mm x 11.4mm
Boja Srebrni
Količina 10 hladnjaka po pakiranju
Težina 2g
Postoji i dvokomponentno Zalman lepilo za tu vrstu zahvata.
p.s. napomena moderatorima da ovo nije oglas vec samo zelja da se pomogne momcima sa foruma ukoliko ne nadju neko resenje.
ivica je napisao(la):Pa ja takve platio u Imtel Mega store-u 320 din shto je manje od 5€..ma manje i od 4€ tachnije 3,9€..Ako si mislio da je u ZG(mislim da is mislio na Zagreb) jeftin onda si se prevario...tamo je generalno skuplji hardware nego ovde...barem po meni.
E Da..vazno da napomenem..da je za celu grafiku potrebno 12 komada a u pakovanju se dobija 10..mada sam se ja snashao....Hvala AnimaN-u za to.
ica je napisao(la):@ivica: i ja imam isti problem sa 3DMarkom. Sada imam 30% manje rezultate iz nepoznatih razloga. Nisam nista instalirao vezano za graficku sem CoolBitsa (da bi dobio refresh rate podesavanja) a performasne su pale za 30%. U cemu je stvar kod tog 3DMarka? Znam da se to cesto desava ljudima...
NiTro je napisao(la):Ivice jesi ti uzeo ovo:
![]()
![]()
?
NiTro je napisao(la):A ovo
![]()
Ako nije daj sliku i gde si ga kupio, koliko su ti temperature manje?
P.S Pogledaj sig.
PoisonFree je napisao(la):e ljudi, uzeo sam danas Thermaltake Extreme Giant III. kao prvo, cooler je ogroman. evo, procenite sami.
http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm
moram da kazem, prilicno sam se namucio dok ga nisam montirao. trebalo mi je jedno sat vremena, ali vredelo je truda. kao sto vidite, uz njega dolaze termalna pasta (i to prilicno velika tuba),kontroler za broj obrtaja i 8 bakarnih hladnjaka za memoriju (jedan odgovara velicini chipa). takodje pored standardnog ventilatora tu je i mali blower koji ja uopste i nisam stavio zato sto je veoma bucan, a i imam ventilator na bocnoj strani kucista tako da mu to dodje kao zamena.
na gpu core sam stavio Arctic silver 5, dok sam za heat pipe koristio ovu pastu sto dolazi uz njega.
i sad, ono najbitnije. rezultati:
pa, temperatura je pala na oko 55c, dok za vreme igranja ne prelazi 70c. tako da nije lose. naravno, ovo su rezultati na najmanjem broju obrtaja ventilatora jer je tada gotovo necujan. nisam povecavao broj obrtaja jer tada vec postaje buchan, ali kome treba za oc moze da posluzi.
u svakom slucaju, ja sam zadovoljan.
a da, nisam napomenuo. cena je 10e odnosno 830 dinara, u Mb softu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari