Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Koliko sam primetio skoro svima ide memorija na 680 bez hladnajka a sa hladnjacima moze i do 700.Probaj sa recimo 670 pa pokusaj vise ako radi na 670 ali ne preteruj jer se mem. cipovi vrlo greju.

p.s.Kljuc je u core-u jer samo flashovanjem sparkle biosa mozes da predjes 500MHz za core i time stignes do 6000 poena.

Poslednja izmena:
ica je napisao(la):
Pa da vec je matora kartica! :)

Proradila kartica na AGP 4X bez problema.
Evo i prvih rezultata kartice u 3DMarku03 na jednoj matoroj masini: Athlon 1600+ na 133MHz, 512 RAM, MSI KT3 Ultra.

default 300/550: 3464
otkljucana 300/550: 4277
otkljucana 450/650: 5489

Koliko bi se dobilo na ubrzanju menjanjem BIOSa i postavljanjem GPUa na npr. 520MHz bez podizanja takta memorije posto ne nameravam da stavljam hladnjake? Predpostavljam da skor ne bi presao 6000. Jel tako?

A shto se ti tripujesh...mozda se i desi a izvuchesh i vishe od 6000 i 6500 hiljada sa gpu-om na 540-550MHz. Klokuj ti malo taj Athlon....da ti ne zardja.:D To bre moze glat da radi na 2Ghz...sem ako nije Palomino core. Treba ti T-bred core za to. Cpu-Z i proveri shta je to.

@ivica: palomino je u pitanju :(

Stavio sam Sparklov bios i kloknuo na 500/670 i rezultat je 5971!!!
LOL
Samo 29 poena do 6K.

Iz cega vi ljudi klokujete? RivaTuner nece preko 450 pa sam kloknuo iz drajvera. Valjda je to ok

Poslednja izmena:
ica je napisao(la):
@ivica: palomino je u pitanju :(

Stavio sam Sparklov bios i kloknuo na 500/670 i rezultat je 5971!!!
LOL
Samo 29 poena do 6K.

Iz cega vi ljudi klokujete? RivaTuner nece preko 450 pa sam kloknuo iz drajvera. Valjda je to ok

Ma rokaj slobodno do 540-550 za GPU a imem moze sad sigurno bar 680 ako ne i vishe. Shto se tiche oc-a za preko 450 u rt-u..imash u power user delu pod opcijom overclocking/global..i chekiraj prava dva polja DisableClockTest i MaxClockLimit i stavi im vrdnost 100. E onda pamet u glavu da neshto ne spalish..:D Jer testa vishe nema u RT-u a hercazu GPU mozesh da rokash do 770MHz.
A imashi u oc sobi link ka SysTools-u v0.1 koji zaobilazi testiranje a zgodan je da overklokujesh i sve ostalo.

Kako si se namerachio i mene cesh da prestignesh. Meni ne gine format c: mada cu da probam sa reinstalacijom drajvera. Nshto nece preko 7100 i 7300 markova pa ga je..bi. Budjav win... :S:

ma i hteo sam da kupim te cooler master hladnjake, ali rekoh da vidim sta bi sa ovim. a jel moze cool viva na ovu kartu? takodje video sam neke thermaltake coolere za graficke, ali nigde ne mogu da nadjem da li mogu da se montiraju na leadteka.

User Chuck Norris bi trebao da mi javi da li moze nabaviti ove hladnjake:
http://www.zalman.co.kr/eng/product...dx=139&code=013
Mislim da nisu losi, samo jos da cujem cenu.
zm_rhs1_c.jpg

Ljudi nemam josh uvek nikakav kuler na procesoru samo goli hyper 6:) pa kad to kupim a jurim svetlecu plavu 80-icu CM, krenucu u nove pohode a da kupio zam titanov kuler za grefiku i ceo je od bakra i bash je nekako masivan i gotivan pa kad nabudzim na CPU kuler trazicu limite kartice mada bi bilo i pozeljno da zbucim neki fan sa strane da duva u memoriju grafichke!!!
Pozdrav!!!!

Daj slike. Cena?

Mogu vam ja poslati postom te hladnjake ako vam bas trebaju !!!
Cena u Zg je oko 10 EUR-a + PTT,ako neko bas hoce,sredicemo.

Postoje i ovi sa slike,ima ih 10 u paketu a cena im je oko 7EUR-a
COOLERMASTER SAC-P01-US, aluminijski, srebrni
Materijal izrade hladnjaka Aluminij
Dimenzije 12.6mm x 10mm x 11.4mm
Boja Srebrni
Količina 10 hladnjaka po pakiranju
Težina 2g
Postoji i dvokomponentno Zalman lepilo za tu vrstu zahvata.

p.s. napomena moderatorima da ovo nije oglas vec samo zelja da se pomogne momcima sa foruma ukoliko ne nadju neko resenje.

Prilozi

• Coolermaster SAC-PO1-US 10pices,7e.jpg
    Coolermaster SAC-PO1-US 10pices,7e.jpg
    14.1 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Mislim da je bolje uzeti ove Zalmanove. 2E su skuplji sto nije nista. Jedino sto nam chuck moze doneti tek 17. 06.

MadMan je napisao(la):
Mogu vam ja poslati postom te hladnjake ako vam bas trebaju !!!
Cena u Zg je oko 10 EUR-a + PTT,ako neko bas hoce,sredicemo.

Postoje i ovi sa slike,ima ih 10 u paketu a cena im je oko 7EUR-a
COOLERMASTER SAC-P01-US, aluminijski, srebrni
Materijal izrade hladnjaka Aluminij
Dimenzije 12.6mm x 10mm x 11.4mm
Boja Srebrni
Količina 10 hladnjaka po pakiranju
Težina 2g
Postoji i dvokomponentno Zalman lepilo za tu vrstu zahvata.

p.s. napomena moderatorima da ovo nije oglas vec samo zelja da se pomogne momcima sa foruma ukoliko ne nadju neko resenje.

Pa ja takve platio u Imtel Mega store-u 320 din shto je manje od 5€..ma manje i od 4€ tachnije 3,9€..:D Ako si mislio da je u ZG(mislim da is mislio na Zagreb) jeftin onda si se prevario...tamo je generalno skuplji hardware nego ovde...barem po meni.

E Da..vazno da napomenem..da je za celu grafiku potrebno 12 komada a u pakovanju se dobija 10..mada sam se ja snashao....Hvala AnimaN-u za to.

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Pa ja takve platio u Imtel Mega store-u 320 din shto je manje od 5€..ma manje i od 4€ tachnije 3,9€..:D Ako si mislio da je u ZG(mislim da is mislio na Zagreb) jeftin onda si se prevario...tamo je generalno skuplji hardware nego ovde...barem po meni.

E Da..vazno da napomenem..da je za celu grafiku potrebno 12 komada a u pakovanju se dobija 10..mada sam se ja snashao....Hvala AnimaN-u za to.

Ma OK,imao sam najbolje namere,kome treba javice se,ionako ja nemam nista od toga,samo licno zadovoljstvo.
Ukupno gledano cena hardvera i nije mnogo veca+sto ima mnooogo robe koje kod nas nema.
Pozdrav

Ljudi pomoc!!! Temperature mi na 540/680 prelaze preko 120 stepeni!!!!!!!!! Da li mogu tako kartu da drzim ili da spustam klokove?? Sada je drzim na 450/650 i tempereture idu preko 100 stepeni!?!?

Samo je otkljucam i temperatura ide do 120, karta vrela. Bez dodatnog hladjenja nista ne moze da izdrzi. A da nepricam kada je klokujem. Memorije su bas tople ali jezgro vrelo. Ne znam u cemu je fora. Mozda los primerak. Nije mi jasno kako vama ne izgori kada je drzite na 550?
Temperatura u leru bude 53. A definitivno dolazi do blokade zbog iste.

Poslednja izmena:
Nista, narucio sam Zalmana VF700-Cu i uz njega cu dobiti i one male hladnjake za mem.
Zalman-VF700-Cu-vga-cooler-02-O.jpg

Uh!!!! :( meni teperatura u full load-u sa tim taktovima neide preko 75,skinite kuler pa malo bolje paste,verovatno dobro ne naleze na chip,pa opet montirajte,ili dok radi ga malo pritisnite na chip pa pratite temperaturu!!!
Pozdrav!!!!

Evo i mene i novih rezultata na sveze instaliranim Win Xp sp2:
CPU:3,360Mhz, FSB:160 Mem:200Mhz cl2-3-3-7
A6200TD@Sparkle 6600 temp tweak
Titan VGA cooler(~4500rpm-a), Coler Master hladnjaci od 320 din... i Voolcano 9 sa strane na 2500 do max 4500rpm-a.
core 550Mhz, mem:688MHz
7780 marks03 :banana:

Shto se tiche temperatura...ne ide vaca od 75 stepeni a inache je na default oko 55 stepeni. Uzgred uzeo sam onaj Titan za VGA(bakarni) od 8-9€, em je neshto manji, i zamenio ono shto je doshlo uz karticu. Po meni....mislim da je glupo puciti 30 i kusur evra za taj Zalman jer ne verujem da cesh dobiti vishe nego shto kartica stvano moze. Za eventualno 600Mhz za core je potreban korekcija vgpu-a u BIOS-u...ali sa kojim programom to raditi? Pazi kartica 125 evra a ti josh 30 do 35 evra za Zalman pa to je vishe nego neki 6600 josh malo pa polovan 6600 GT mozesh da kupish.

100 pa i 120 stepeni za tu karticu je stvarno previshe....neshto vam tu nije kako treba. Pa chovece ko da ringlu imash u mashini..pa i gore...:D

Probajte sa zamenom coolera ili za pochetak samo paste.

Prilozi

• 7780 3Dmarks03.jpg
    7780 3Dmarks03.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 485
Poslednja izmena:
meni na 540/550 temperatura ide do 90c, i tada mi se recimo u need for speed underground javljaju anomalije. ali cim se malo ohladi radi sve kako treba. u svakom slucaju,hocu da zamenim cooler. ajde sad, dajte predloge. sta da kupujem. taj zalman je stvarno mnogo skup, razmisljao sam o tom titanu, mada ne znam kakvi su rezultati sa njim, sumnjam da se mnogo razlikuje od ovog fabrichkog.
razmisljao sam, da li moze da se montira na ovu kartu coolviva i koliko bih dobio sa njom? taman, ne bih morao da kupujem hladnjake za memoriju.
takodje razmisljam o Thermaltake EXTREME GIANT III koji je dosta jeftin a deluje interesantno. samo ako moze da se montira.

ajde sad, pomozite mi da donesem pravu odluku :)

@ivica: i ja imam isti problem sa 3DMarkom. Sada imam 30% manje rezultate iz nepoznatih razloga. Nisam nista instalirao vezano za graficku sem CoolBitsa (da bi dobio refresh rate podesavanja) a performasne su pale za 30%. U cemu je stvar kod tog 3DMarka? Znam da se to cesto desava ljudima...

ica je napisao(la):
@ivica: i ja imam isti problem sa 3DMarkom. Sada imam 30% manje rezultate iz nepoznatih razloga. Nisam nista instalirao vezano za graficku sem CoolBitsa (da bi dobio refresh rate podesavanja) a performasne su pale za 30%. U cemu je stvar kod tog 3DMarka? Znam da se to cesto desava ljudima...

P ne znam ..shta moze da mu bude..oce ako preterash klokove da vrati na default..tamo ti stoji da si stavio npr 550/700 a rezultati jadni..a onda stavish npr. 550/688 sluchaj kod mene i onda radi ubija..3d mark03 je stvarno trip...necu da diskutujem vishe.. Evo instalirao sam na drugom hdd samo test win ...i u njemu dobio onih 7780 mark03 samo jedom i posle je bilo ispod...valjda s mashina zagrejala...bilo je oko 7650-7730 mark03..ma akademske razlike i usled sinhronog i asinhronog rada sistemske mem. i fsb-a

Ivice jesi ti uzeo ovo:
GraficCardCoole-richbastard-2698.jpg

GraficCardCoole-richbastard-2699.jpg

?

NiTro je napisao(la):
Ivice jesi ti uzeo ovo:
GraficCardCoole-richbastard-2698.jpg

GraficCardCoole-richbastard-2699.jpg

?

Sitan ti bre slika..ali mislim da nisam to uzeo..:D
Jel kako tebi sad radi na 560/700..koliko marks03?

A ovo
cuv2abld2.jpg

Ako nije daj sliku i gde si ga kupio, koliko su ti temperature manje?
P.S Pogledaj sig.

NiTro je napisao(la):
A ovo
cuv2abld2.jpg

Ako nije daj sliku i gde si ga kupio, koliko su ti temperature manje?
P.S Pogledaj sig.

Da to je to..samo shto je i sam fan obojen u istu boju bakra kao i peraja...Ma cool...Shto se tiche temp...otprilike isto...mozda malo bolje..ja ne mogu tu da primtim razliku jer je pre 10-tak dana bilo hladno pa je temp i sa starim coolerom bila oko i ispod 50 stepeni. Ma ja sam zadovoljan. Nego kad budesh menjao kuler onu samolepljivu traku shto ide u krug preko GPU-a, probaj da napenalish na nov cooler..Vrlo *******o. Ona ti sluzi da prashina ne upada do samog jezgra. Ja sam uspeo ali imam mozda mizerno odstupanje jer se ta traka malo razvukla kad sam je odlepljivao. Shot se tiche paste.ja sam stavio neku belu...ova silver mi nekako sva zrnasta i zgrudvana pa nisam nju stavio...Dobro ochisti Gpu od stare paste koje ima jako malo..mozda vam se zato i greje chip jer se pasta rasushila i zapekla.

e ljudi, uzeo sam danas Thermaltake Extreme Giant III. kao prvo, cooler je ogroman. evo, procenite sami.

http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm

moram da kazem, prilicno sam se namucio dok ga nisam montirao. trebalo mi je jedno sat vremena, ali vredelo je truda. kao sto vidite, uz njega dolaze termalna pasta (i to prilicno velika tuba),kontroler za broj obrtaja i 8 bakarnih hladnjaka za memoriju (jedan odgovara velicini chipa). takodje pored standardnog ventilatora tu je i mali blower koji ja uopste i nisam stavio zato sto je veoma bucan, a i imam ventilator na bocnoj strani kucista tako da mu to dodje kao zamena.
na gpu core sam stavio Arctic silver 5, dok sam za heat pipe koristio ovu pastu sto dolazi uz njega.
i sad, ono najbitnije. rezultati:
pa, temperatura je pala na oko 55c, dok za vreme igranja ne prelazi 70c. tako da nije lose. naravno, ovo su rezultati na najmanjem broju obrtaja ventilatora jer je tada gotovo necujan. nisam povecavao broj obrtaja jer tada vec postaje buchan, ali kome treba za oc moze da posluzi.
u svakom slucaju, ja sam zadovoljan.

a da, nisam napomenuo. cena je 10e odnosno 830 dinara, u Mb softu.

PoisonFree je napisao(la):
e ljudi, uzeo sam danas Thermaltake Extreme Giant III. kao prvo, cooler je ogroman. evo, procenite sami.

http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm

moram da kazem, prilicno sam se namucio dok ga nisam montirao. trebalo mi je jedno sat vremena, ali vredelo je truda. kao sto vidite, uz njega dolaze termalna pasta (i to prilicno velika tuba),kontroler za broj obrtaja i 8 bakarnih hladnjaka za memoriju (jedan odgovara velicini chipa). takodje pored standardnog ventilatora tu je i mali blower koji ja uopste i nisam stavio zato sto je veoma bucan, a i imam ventilator na bocnoj strani kucista tako da mu to dodje kao zamena.
na gpu core sam stavio Arctic silver 5, dok sam za heat pipe koristio ovu pastu sto dolazi uz njega.
i sad, ono najbitnije. rezultati:
pa, temperatura je pala na oko 55c, dok za vreme igranja ne prelazi 70c. tako da nije lose. naravno, ovo su rezultati na najmanjem broju obrtaja ventilatora jer je tada gotovo necujan. nisam povecavao broj obrtaja jer tada vec postaje buchan, ali kome treba za oc moze da posluzi.
u svakom slucaju, ja sam zadovoljan.

a da, nisam napomenuo. cena je 10e odnosno 830 dinara, u Mb softu.

Jel shta si uradio sa onim hladnjakom na HSI chipu...ja sam se najvishe bojao da to nemogu da namontiram...Da li si i njemu skidao hladnjak...tako da sve nalegne na ovaj Al' hladnjak...Ajd malo objasni postupak. Vidim da je zeznuto..al' ti se isplatio na kraju. Ja ovaj Titan platio 720din..ma sve je to sitno....a i ovo mogu da iskoristim kasnije....ortaku za 9550. Leto nadolazi, nece da se baci. :D

Jel bi moglo ovako nesto da se ugradi na 9550?
U pitanju je asusov model....

e, pa i ja sam se brinuo oko montaze, da li ce moci. a onda mi je Mancha izashao u susret (sobzirom da radi u mbsoftu), tako da smo prvo probali pre kupovine.
hladnjak na hsi chipu nisam skidao, ostavio sam ga kako je stajao. u principu, montaza je laka samo pipava, i treba vremena.
hsi chip je u visini sa kondenzatorima tako da heat sink mora da ide preko njega. i ne dodiruje ga.
evo ovde ima prikazana montaza coolera.
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/Giant3/1

a evo i rezultata. oc na 580/700.

Prilozi

• 580-700 resize.JPG
    580-700 resize.JPG
    94.4 KB · Pregleda: 213
Nazad
Vrh Dno