crossfire je napisao(la):
Listam Svet Kompjutera i u testu grafickih kartica izmedju ostalih je i gore navedena. Ako se ne varam Nedjo je naveo da se vecina Leadtek 6200 kartica uspjesno moduje u 6600 (ispravite me ako grijesim). Cini mi se, mada sam sliku pogledao na brzinu da ima isti raspored komponenti kao i 6600 (ponovo me ispravite).
E sad, kao "zagrizeni" igrac sa skromnim budzetom dvoumim se oko kupovine. Kupiti ili cekati 6 mjeseci pa uzeti npr. polovnu 9800 pro???
P.S. Posto je PDV u Srbiji "zazivio" kako stvari stoje sa povratom istog ukoliko "roba" ide preko Drine?
Pozdrav :wave:
Pa prijatelju možda ti ja malo pomognem.
Vidiš, ja sam bio u fazonu da kupim baš radeon 9800Pro, ali stvari su se malo iskomplikovale (trebala je da stigne iz Austrije) i ja, baš zbog tog Neđinog opisa, odustanem i kupim tog Leadteka. E sad...koliko sam ja provalio još se nije našao neko ko nije uspeo da otključa tih dodatnih 4 pipa (bar na Leadteku). A kartica kao takva na default taktovima daje negde oko 5000 u 3dMarku03
😉 . Ono što je najbolje je da se bez problema OC do GPU450/MEM670 i onda daje oko 6500 u istom testu :eyebrows: . Po tvrdnjama pojedinih članova ovde kada se flashuje bios od 6600 karta može i do čitavih 7000. :zgran:
PCB je identičan kao na 6600, ima i dodatno napajanje...jedino je kuler nešto drugačiji (čitaj "plastičniji"). Sve u svemu ja sam svoj 9550GE zamenio za ovog Leadteka i mogu ti reći da sam prezadovoljan (iako sam klasičan ATI fun). Ako voliš novo, i nisi u mogućnosti da uradiš upgrade na neku PCI-E platformu i X700Pro (moj slučaj) ovo ti je idealno rešenje. Daleko od toga da je 9800pro loš izbor (to je moja neostvarena želja), ali meni se jednostavno iz raznoraznih spleta okolnosti, evo već više od godinu dana, neda da je kupim
😡 .
Ko zna zašto je to dobro? :d
U svakom slučaju za te pare A6200TD...MOJA PREPORUKA.
Pozdrav. :wave:
PS. Zaboravih za PDV. Koliko sam upućen novac se vraća. U svakom slučaju imaš ovde dosta članova iz BiH pa "potegni" search i PM, oni će da ti objasneto malo bolje.
Pozdrav. :wave: