Šta je novo?

Leadtek 7600GT, 7600GS ili ATI AIW X800XT

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Koja od ovih kartica je "best buy"? Koja pruza najvise za tu cenu i koja je od ovih najbrza?? Imam AIW X800XT ali sam i u prilici da je zamenim jednom od ovih Leadtek-ovih. Da li uopste to da i radim??
Inace X800XT ima : 256Mb 256Bit GDDR3, GPU500 DDR1000Mhz svih 16 pipeline...

Hahaha... a ti meni polako Moorhuhn.:D Ma samo dok si uleteo u mašinu. Odmah pada upgrade. Znam i ja sam imao vatreno krštenje pre par godina. ;)
PS:
Samo da te podsetim mojih reči post #41.

"Mada ko zna, možda mu se na kraju i smuče ovo naše "priče iz nepričave", pa čovek uradi jedan ljudski upgrade." :D

Pozdrav. :wave:

Preporucite koja PCIe karta do 300e (ali neka koja bas vredi) koja ce raditi na SLI ploci (preporucite SLI plocu do 180e), stim sto cu tek posle nekih godinu dana dokupiti jos jednu istu kartu koja ce raditi u SLI modu... i jedno pitanje... jel se SLI bas oseca?? Recimo u % koliko dobijam na istoj konfi kada dodam jos jednu kartu?? Mislim na performance....
Pozz

PS: ostade bez dobrog telefona zarad dobrog :type: :d

@Arko986: evo i ja imam slicnu ideju (samo malo jeftiniju :) ) sto se tice graficke uzmi sto ti gx-x preporucuje, a ploca neka sa 680i chipsetom (mozda nema za 180e, ali tu je negde - al' posto 8800GTS nije 300 nego ~270e, onda je to to), a imas jos jedno hybrid resenje od asusa P5N32-E SLI Plus (ima na sebi 650i+MPC590SLI chipset - imas 2*16x SLI kao na 680i verziji, a po rezultatima je skoro identicna kao 680i ploce)...

a sto se tice SLI-a: verovatno da se oseca razlika ukoliko igras na visokim rezolucijama

btw: nemoj da uzmes neki spor procesor pa da posle nema snage da sluzi dve karte u SLI-ju...

Poslednja izmena:
Preporucite koja PCIe karta do 300e (ali neka koja bas vredi) koja ce raditi na SLI ploci (preporucite SLI plocu do 180e), stim sto cu tek posle nekih godinu dana dokupiti jos jednu istu kartu koja ce raditi u SLI modu... i jedno pitanje... jel se SLI bas oseca?? Recimo u % koliko dobijam na istoj konfi kada dodam jos jednu kartu?? Mislim na performance....
Pozz

PS: ostade bez dobrog telefona zarad dobrog :type: :d

ZABORAVI SLI!!!POSLE GODINU DANA NEMA SHANSE DA NADJESH JOSH JEDNU ISTU KARTU,A DA NE GOVORIMO O TOME DA SLI NE DONOSI AMA BASH NISHTA SPEKTAKULARNO,PORED TOGA MISLIM DA SMO JEDNOM ZASVAGDA U NEKOM DRUGOM THREADU ZAVRSHLI RASPRAVU NA TEMU SLI ILI JEDNA HIGH END VGA KARTA!

Poslednja izmena:
Drzite se teme !

Hmmmm.... mislim da se ne isplati davati jos 300e za jos jednu graficku ako ona doprinosi performanama sa ono "ali i verovatno"... a morao bih da dodam za CPU sto je vec cini mi se prekoracenje budzeta... (do 600e za cpu,jednu vga,mem,plocu)
Mislim da je dobitna kombinacija :
CPU Intel E4300 (jeftin a klokovan radi kao 6300)
Ploca P5B Deluxe
VGA 8800GTS
Ram Gail, Crosair

Preporucite koji cooler za CPU (ali neki extra, mora da izgleda mnooooogo dobro) i koja je bese ploca koja ima UV slotove??? Posto sam na ovom kucistu ugradio par "svetlecih detalja" pa ako ima neka ploca tipa P5B Deluxe (sa tim performansama).. uzeo bih tu.

PS: Mashinu kupujem cim prodam moje komponente, recite koliko da ih cenim??
Evo kako sam ja ocenio...

CPU Intel Pentium 2.6Ghz radi nonstop na 3.4 sa CoolerMasterom Hyper 6 (i njega dajem) 70e
Ploca Asus P4P800 Deluxe (ploca je extra, FSB 1022) dobra za OC sa CM Blue ice pro 60e
Ram 2x256Mb Kingston kit, rade dualchanel sa CM bakarnim hladnjacima rade na 522Mhz 40e
VGA AIW BultByAti X800XT (TV/FM tuner, daljinac, 256Mb 256Bit GDDR3 garancija) 110e

Gde da postavim oglas pored PC berze??

eeee... tek sam sad primetio ... nesto kao *abacus-ova konfiguracija...
Abacus, kako ti radi mashina?? Mislim generalno, jel moze da istera i AA, AF, full detalje i velika rez na igrama tipa TDU, NFS i slicno
Pozz svima

Alo... bre ljudi, tema je "Leadtek 7600GT, 7600GS ili ATI AIW X800XT", a za procenu vrednosti, "sta da kupim od xyz hardwarea" postoje zasebne sobe pa tamo postujte.

Vrh Dno