Šta je novo?

Leadtek 7600GT, 7600GS ili ATI AIW X800XT

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Koja od ovih kartica je "best buy"? Koja pruza najvise za tu cenu i koja je od ovih najbrza?? Imam AIW X800XT ali sam i u prilici da je zamenim jednom od ovih Leadtek-ovih. Da li uopste to da i radim??
Inace X800XT ima : 256Mb 256Bit GDDR3, GPU500 DDR1000Mhz svih 16 pipeline...

Meni Test Drive radi na 25-45 frejmova, ali je neigrivo, nekako secka i kad su frejmovi zakucani na 40.Ustvari to i nije seckanje u smislu da se slika zakoči na tren, nego kao da proguta nekoliko frejmova odjednom, pa se automobil teleportuje po 20 metara unapred.
Vrlo je iritirajuće,ali mi nije jasno zašto, pošto se isto ponaša u svim rezolucijama.

Jel to kazes za njega ili za mene??? Ja bas ne bih rekao da je u mom slucaju CPU (3.4Ghz) i graficka x800xt za koju ceo forum kazu da je dobra limit... a ako nije ta konstatacija za mene... okomentarisi moj prethodni post i tacku pod 1)
Pozz

Na tebe se odnosilo, a i na njega. Da je ta graficka "dovoljna" ne bi posle nje napravili jos 20 jacih...

Na tebe se odnosilo, a i na njega. Da je ta graficka "dovoljna" ne bi posle nje napravili jos 20 jacih...

Mislim da nisi u potpunosti u pravu.... ne znam igru koja zahteva graficku od 500e, kada sam rekao dovoljna, mislio sam da pruzi nekakav "medium" performance, odnosno da TDU ide na 20-30FPS sto definitivno nije mnogo. Napravili su oni i 20 slabijih, koje su tu da zadovolje neke korisnike koji koriste racunar za neke druge svrhe, i kostaju 50-80e. Znaci ta logika ne stoji, pogotovo ako se zna da IT industrija najbrze izbacuje nove proizvode koji nisu obavezno bolji od predhodnih, sve zavisi nameni. Ako moja konf-a (sa vise rama) ne moze da istera da se igra TDU, NFS Carbon, MS Flight Sim X i druge sa nekim medium performansama, onda stvarno ne znam kome se isplati da pravi igre koje smanjuju grupu mogucih kupaca za pooodosta korisnika. Ja kapiram da "vani" IT se dosta dobro prati, ali za koliko je jedna prosecna sadasnja konf-a brza od moje?? (opet kazem moja sa vise rama)....za... 10%, 20%, 30%? Pa i u tom slucaju ja bi trebao da teram sve naslove... naravno ne na High i velikom rez, ali opet da moze da se igra.
Pozz

@Arko986
opusteno...
samo dodaj jos Rama (po mogucnosti + 1Gb) i voziiiiiiiiiiiiii......

...pitanje je bilo dali da menja x800xt za 7600gt i to uz skoro nikakvu doplatu kolko sam ja shvatio. Ja sam reko svoje misljenje, a to je da ako mu ne treba toliko TV tjuner uzme i zameni kartu. Koliko god da je nekom podnosljivo igranje sa niskim frejmrejtovima, toliko je to u isto vreme i ne bitno proizvodjacima igara u igrackoj industriji. Sve manje i manje igara ce raditi na tim matorim kartama tipa x800. Lost planet ne radi, colin mc rae DIRT ne radi, Splinter cell serijal novi ne radi (nece ni buduci raditi), stalker ide samo u dx8 modu, i ko zna sta jos sve ne radi, i sta tek sve nece raditi. Ako covek moze da podnese da se igra na niskim detaljima u niskim rezolucijama sa niskim frejmrejtom onda je bolje da ima kartu koja i to moze da mu pruzi, nego da ima kartu koja ne moze ni da pokrene igre. Ako covek igra samo fifu, PES i tako to, onda koga bole uvo, nema sta ni da pita, za to je i 9600xt dovoljan, a kamoli x800xt... Meni je 7600GT bio spor pa sam uzeo jacu kartu, sad mi je i ovaj x1900xt spor (iskreno receno ja nisam zadovoljan kako mi TDU radi na ovoj masini, imam ispod 40fps prosek sa ukljucenim HDR-om i 2xAA i meni to smeta i kupicu jacu graficku), jednostavno imamo razlicite standarde i to je to. Ako mene pitate, igre su zamisljene/naprevljene da se igraju i da najbolje izgledaju kad je sve podeseno na maksimum, jedini kompromis u detaljima koji prihvatam je kolicina AA i AF. Ostalo ne pomeram sa high (jedino ako nije neka opcija koja ne pravi neku razliku, a dodaje performanse, recimo rezolucija senki u nekim igrama itd). Sto se mene tice, TDU na x800xt je neigriv (rekao sam vec da imam druga koji je jako tolerantan na niske performanse i igrao je HL2 na mx400 i njemu je to super, doticni je rekao da ne moze da igra TDU jer je lose i za njegove kriterijume).

pozdrav svima, nemam sta vise da dodam :wave: :)

Odakle ti to da Stalker radi na X800XT u dx8 modu ???

stalker ima dva moda, dx9.0c i dx8. X800xt ne podrzava dx9.0c (nema PS3.0), ako i radi u dx9 modu verovatno se senke rendaju softwerski i ko zna sta jos. Svakako nije ni dovoljno jak da tera dx9 mod tako da...

moze li neko da potvrdi ili demantuje ovo sto je gx-x napisao ?

sta da potvrdi ? Da x800 karte nemaju podrsku za 9.0c ? Pa nemaju jer nemaju PS 3.0 vec "samo" PS 2.0. Sta nije jasno ? :) U stalkeru imas 3 generalne opcije vezane za engine i nacin rada: static lightning (dx8 mod), dynamic lighting (full dx9.0c, dva moda, full dynamic i objects only). To radi (verovatno, nisam probao) ali pitanje kako sobzirom da mu fale instrukcije.

prvo, gx-x opusti se malo ... sta si nervozan
nisam tebe pitao da potvrdis/demantujes ono sto si napisao vec sam to trazio od drugih
drugo, meni full dynamic radi tako da ne razumem o cemu ti pricas

Istina je sto gx-x kaze...nista od X8xx serije ne podrzava DX9 renderer (ukljucujuci naravno i famozni PS 3.0) tako da se koriste drugi nacini prikaza - emulacije ;) ....poteraj sad vec ne tako Novi Age Of Empires 3 na X800 i 6600GT i pogledaj vodu pa ces videti o cemu ti govorimo.

ma opusten sam samo ne stavljam :) iza svake :) reci :) Radi i meni dx9 mod na x1900xt ali se senke delimicno rendaju softwerski i to je ispravljeno sa nekim patchevima koji su naknadno izasli i popravili performnse na x1000 seriji. Radio mi je i DX9 na fx5900, a svi znamo da je fx5900 satro dx9 karta i da to nije to vec da se pola stvari emulira softwerski kroz drajvere.

:d :d :d :d

gx-x

kapiram te 100%... jedina razlika izmedju tvog i mog razmisljanja je standard u igranju.. ja mislim da je graficka od 300e skupa i spada i visi standard, a ti da je x800xt totalno ne pihvatljiv.... to je ok :wave:
Mislim da si u pravu kada kazes da su igre tu da se igraju 200% u fullu i da se uziva... ali neko jednostavno prihvata recimo da kupi dobar telefon + osredja kartica, a ne sve na karticu... ja sam uzeo X800XT kada sam imao prilicno dobar stek, ali merkam N93i... pa ne moze i jare i pare...
ALI.....evo nove price... jos cu malo da sacekam za tel a iz steka cu malo uloziti u novu karticu, posto mi TV tuner ama uopste ne treba....:d Ocolaja mi rece za Galaxy 7600GT Zalman, je li to bolja karta od X800XT po performansama, i koju karticu preporucujete (ukljucujuci gf-x) za moj AGP ali mora da bude osetno bolja od X800XT a da kosta 150-180e. Naravno dokupicu i malo rama pa bi to trebalo da lici na nasto:,,:
Pozz

ne znam za kolko para i gde moze da se nadje, ali x1950pro AGP bi ti bilo neko ulaganje koje bi osetio i posle koga bi se i tebi standardi ponovo podigli iznad nivoa mazohizma :p (sala naravno). Gledaj malo polovnu robu po oglasima, neko ce vec odluciti da proda tako nesto jer prelazi (napokon) na PCI-E standard (za koga je izbor veci, a cene nize). Ako vec ne mozes to sebi da priustis (n93i je bas super telefon), galaxy 7600gt sa zalmanom se jako dobro overklokuje (bezbedno je i lako, ne brini) i odlican je izbor ! :wave:

Prosiruje se izbor AGP-kartica......
7600GS/GT
7900GS/GT
7900GTO
X1950pro
X1900xt

Posle puno search-a dosao sam do zakljucka da i ja ipak zelim gx-x-ov :d standard i budzet takodje prosirujem na 200-250e, koliko je potrebno za ove kartice.
KOJU AGP!!!!! Mrzim ove slatke muke...:smoke:

Puno topic-a sam nasao, stim sto nemam pojma jesu li govorlili o AGP ili PCI karticama :cigar: , ali u svakom slucaju ispada da se 7900gs bolje klokuje i time prestize X1950pro, a sta je sad sa ovom 7900GTO i X1900xt?? Jel ih ima u AGP varijanti, ako ih nema da ih odmah izbacimo iz izbora....
Bottom line..... koja najbrza, najbolja, sa najboljim performansama i overklokom AGP karta?... ma nek ide zivot i jeb*ni stek :D

PS:koliko sam "skuzio" GT kartice su brze od GS ali ne i od GTO.. tacno?

Poslednja izmena:
GS < GT
7900gto AGP -> mislim da nema, kod nas sigurno nema
7900gs AGP --> ima, u aziji, par komada :)

ostaje ti 7600GT i x1950pro AGP (ima kod nas, moze da se naruci ako nema na lageru, e sad, ne znam gde ali naci ces sigurno)

pazi sad, x1950pro PCI-E kosta <190e (naci ces je u oglasima i za ~175e) ako si voljan da izdvajas do 250e, lako ces u to (samo ti pominjem ovo kao ideju) uklopiti ddr2 i plocu sa PCI-E. ddr2 je BRUKA jeftin sada (30 i kusur evra za GIGA rama), uzmes neku 945P plocu (~70-80e) prodas tvoje (dobijes ~60e za plocu i ram) to ti dodje skupa oko 50e za upgrade platforme, stim sto dobijas GIGA rama (naspram 512), i uzmes x1950 pro PCI-E i sve u svemu za ispod 250e dobijas EXTRA pojacan komp, i ne da ce da se primeti, negoooo.... :) +imas napokon PCI-E, ne moras posle da vijas AGP karte kad se odlucis/naleti ti nesto novo... U svakom slucaju ostaje ti uvek ta AGP kombinacija, uzmes x1950pro AGP za oko 200evra i dodas jos giga rama ili 512 i to je ok. 512 kolko sad imas je bas jako malo i sputavace ti novu grafiku, jer dizanje setinga sa low na medium/high trazi i vise rama, a dzaba graficka ako sve pocne da trza i pauzira zbig rama. Ja sam naisao na taj problem sa giga rama i high setinzima....

Dopada mi se ta tvoja ideja, mozes li samo malo jasnije da mi objasnis tu tvoju racunicu.... i jos jedna stvar... sta bi sa procesorom?? 945P nema socket 478... znaci li to i nov procesor??
Ajde ovako.... prodam X800XT (u garanciji) + plocu + memoriju + (ako treba i procesor koji ima CM Hyper 6 cooler) i koliko da doplatim za kao sto si rekao x1950pro PCI + plocu + ddr2 + (ako treba procesor)

to sam smetnuo sa uma :S: Medjutim, smetnuo sam sa uma i da tebi ostaje i x800xt aiw da prodas za dobrih 100e :) Problem resen, uzmes odma core2duo e4300, giga rama, 954P ili neku jeftiniju 965P plocu, giga rama i x1950pro. Uklopices se u 250e, cak ti moze i ostati neka kinta ako budes isao na 945P varijantu i neki stariji intel procesor. To ces vec sam morati da "kalkulises". Hyper 6 ne moras prodavati, ja ne bi. Trebace ti (mislim da pasuje na LGA 775). dakle prodas to sto imas (bez hyper 6, vrati samo fabricki box kuler), tu dobijes
~40e za CPU, 40-50e za plocu (zavisi kolko ti se zuri), 30-35e za memoriju, 100e za graficku. to je u najgorem slucaju 210e. treba ti ~120e za c2d e4300, 80e za plocu, ~35e za ram (1gb) dakle 235e (zavisi gde kupujes, u BG-u vala imas izbora a i bench oglasi su dobar izvor). znaci tu dodajes 25e od 250 koje si spreman da ulozis. Ostaje ti 225e za graficku, a treba ti 190e maksimalno za x1950pro PCI-E (najverovatnije ces platiti oko 180e). Dakle imas lufta oko 40e, koje eto mozda mozes i da ubacis u neki telefon, mozda ne n93i, mozda neki malo slabiji iz n7x serije :) mozda i neki e50-e60 ? ;) (ne znam koji telefon sad imas i koliko vredi tako da je ovo bilo samo nagadjanje. ja sam sa svojim 6630 i 512mb karticom sretan )

Poslednja izmena:
to sam smetnuo sa uma :S: Medjutim, smetnuo sam sa uma i da tebi ostaje i x800xt aiw da prodas za dobrih 100e :) Problem resen, uzmes odma core2duo e4300, giga rama, 954P ili neku jeftiniju 965P plocu, giga rama i x1950pro. Uklopices se u 250e, cak ti moze i ostati neka kinta ako budes isao na 945P varijantu i neki stariji intel procesor. To ces vec sam morati da "kalkulises". Hyper 6 ne moras prodavati, ja ne bi. Trebace ti (mislim da pasuje na LGA 775). dakle prodas to sto imas (bez hyper 6, vrati samo fabricki box kuler), tu dobijes
~40e za CPU, 40-50e za plocu (zavisi kolko ti se zuri), 30-35e za memoriju, 100e za graficku. to je u najgorem slucaju 210e. treba ti ~120e za c2d e4300, 80e za plocu, ~35e za ram (1gb) dakle 235e (zavisi gde kupujes, u BG-u vala imas izbora a i bench oglasi su dobar izvor). znaci tu dodajes 25e od 250 koje si spreman da ulozis. Ostaje ti 225e za graficku, a treba ti 190e maksimalno za x1950pro PCI-E (najverovatnije ces platiti oko 180e). Dakle imas lufta oko 40e, koje eto mozda mozes i da ubacis u neki telefon, mozda ne n93i, mozda neki malo slabiji iz n7x serije :) mozda i neki e50-e60 ? ;) (ne znam koji telefon sad imas i koliko vredi tako da je ovo bilo samo nagadjanje. ja sam sa svojim 6630 i 512mb karticom sretan )

Hmmmmm.. moze i to mada ja sam u startu razmisljao da X800XT prodam i dodam kolko... 150e za novu... ovako dodajem 225e... mada uradio bih to.... imam stek trenutno 350e pa valjda se mogu uklopiti.... a telefon cu da odradim na drugi nacin.... U pravu si i to cu i da odradim.... dodacu i vise (mozda i ceo stek).... evo o cemu razmisljam:

-Intel Core2Duo E4300 (Dual) Box, LGA775, 1.80GHz, FSB800,2MB cache, 64bit, SSE4, noVT, Allendale dual-core (65nm) - 120e
-Asus P5B-E, S775 (C2D ready), i965P/ICH8R, PCIex16, DDR2-800,6xSATA RAID5, eSATA, ATA, HD SC7.1, G-LAN, FW - 130e
-X1950PRO (jel to DX10 karta??) - 190e
-DIMM 1GB DDR2/800MHz Kingston ValueRAM - 57e
total : 497e

za moju plocu, procesor, memorija i graficku dobijam 230-250e
500-250 =250e znaci dodajem 250e...

I jel ovakva masina vredi?????? Recite ako neka komponenta moze da se promeni boljom uz malu doplatu.

1950pro nije dx10, ali je brzi u dx9 od trenutnih dx10 karti za te pare, tj ni nema nista pametno dx10 za te pare. Probaj da nadjes jefitinije taj ddr2 ram, idi na 667, lako se on stavi na 800, a skoro je duplo jeftiniji, bolje za 70e 2GB, nego za 60e 1GB. :) Necu vise da ti se mesam :) Odlicnu si masinu sklopio, kad je kupis, pogledas samo postove po benchu kako da namestis taj c2d da fura na 3ghz i neces ni pitati da li vredi, samo ces imati bolestan kez na licu narednih 2-3 dana :)

1950pro nije dx10, ali je brzi u dx9 od trenutnih dx10 karti za te pare, tj ni nema nista pametno dx10 za te pare. Probaj da nadjes jefitinije taj ddr2 ram, idi na 667, lako se on stavi na 800, a skoro je duplo jeftiniji, bolje za 70e 2GB, nego za 60e 1GB. :) Necu vise da ti se mesam :) Odlicnu si masinu sklopio, kad je kupis, pogledas samo postove po benchu kako da namestis taj c2d da fura na 3ghz i neces ni pitati da li vredi, samo ces imati bolestan kez na licu narednih 2-3 dana :)

Nikako nisam ni pomislio da se mesas, ti mi pomazes i to poodosta.. i hvala ti na tome. U potpunosti sam odlucio.. prodajem i kupujem.... samo nemam jos 100 postova pa ne mogu da koristim oglase..... gde najbolje da stavim oglas??? Ovo za OC to je za e4300?? I cuo sam za jedan intelov procesor da se klokuje mnoogo dobro... da se intel tu zaj*bo :) nadam se da je to taj... a sto se tice memorije tu si u pravu ali reci mi ovi likovi sa bencha... guraju memare i preko 1Ghz... jel za to treba ploca da ima FSB1066 i memorije 800 pa sve to OC?? Ili bih mogao i ja sa ovom plocom da to uradim isto, ako ne koju onda plocu da uznem koja to moze da istrpi i koja se dobro klokuje, moze i do 30e vise da kosta... Je li glupo kupiti sada tako skupu kartu a da nije DX10??
Gx-x puno hvala, dosta si mi pomagao.... samo pogledaj... do malo pre sam gledao koju AGP kartu.. a sada prodajem svoju konfu i kupujem sve drugo....
PS:Izvini ako sam te cimao previse... vredelo je!!
PS2: Vec imam :D

hehe, odlicno. Oglase na benchu citaj, mozda nadjes nekog ko kupuje (potraznja sekcija), a svoje prodaj na PC berzi. c2d se odlicno klokuju, za njih si verovatno cuo. Sto se memorije na 1ghz tice, to ti ne treba za ~3ghz CPU, to oni guraju zbog drugih stvari koje tebi sad nisu uopste bitne. Ta ploca asusova koju si pomenuo je solidna ploca, sasvim dovoljna za potrebe vecine. Moze i ona da ide sa memorijom preko 1ghz...ali to ti ne treba ! za c2d e4300 ti je 800 do 900mhz sasvim dovoljno, 800 ces postici sa kingstonom ddr2 667.

hehe, odlicno. Oglase na benchu citaj, mozda nadjes nekog ko kupuje (potraznja sekcija), a svoje prodaj na PC berzi. c2d se odlicno klokuju, za njih si verovatno cuo. Sto se memorije na 1ghz tice, to ti ne treba za ~3ghz CPU, to oni guraju zbog drugih stvari koje tebi sad nisu uopste bitne. Ta ploca asusova koju si pomenuo je solidna ploca, sasvim dovoljna za potrebe vecine. Moze i ona da ide sa memorijom preko 1ghz...ali to ti ne treba ! za c2d e4300 ti je 800 do 900mhz sasvim dovoljno, 800 ces postici sa kingstonom ddr2 667.

Definitivno E4300, a za plocu se nesto razmisljam.. uzeo bih P5B-Deluxe, skuplja je nekih 30e a nudi mnogo bolji oc... da li se isplati tih 30e ova ploca?? Reci mi koju plocu bi ti uzeo za ovaj procesor??? Sto se tice memorije da li moze 677 na 900.. jel toliko je potrebno da bi procesor radio na 3.47 (pogledao sam dosta review-a)
Pozz!!

Nazad
Vrh Dno