Šta je novo?

Leadtek 7600GT, 7600GS ili ATI AIW X800XT

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Koja od ovih kartica je "best buy"? Koja pruza najvise za tu cenu i koja je od ovih najbrza?? Imam AIW X800XT ali sam i u prilici da je zamenim jednom od ovih Leadtek-ovih. Da li uopste to da i radim??
Inace X800XT ima : 256Mb 256Bit GDDR3, GPU500 DDR1000Mhz svih 16 pipeline...

Koliko si je maks mogao overklokovati kada si ima stock kuler?? Meni max 510:560
Cudno je kada stavim 515:560.... odma artifekti!! To me izludjuje.... znaci reci mi koliko na stock ide clock maks, i da li si nesto brckao oko latencija....

Nista nisam dirao oko latencija.
Sa stock coolerom je nisam smeo nesto forsirati zbog visokih temperatura .... isla je 525/550 bez problema, verovatno bi mogla jos ali nisam smeo.
Sa zalmanom je bila druga prica.

Nista nisam dirao oko latencija.
Sa stock coolerom je nisam smeo nesto forsirati zbog visokih temperatura .... isla je 525/550 bez problema, verovatno bi mogla jos ali nisam smeo.
Sa zalmanom je bila druga prica.

Kojim softwerom si je oc?? Meni ati tool kaze jedno a ati tool trey drugo (kod prvog mogu samo 510:560 do prvog artifekta kod ove druge moze vise a da ne primeti artifekte..)

ajde kad se vec raspravljate o temperaturama - meni ide do 90C, pre je bilo preko 10C manje, vidim da je vreme za ciscenje :(
a sto se ti klokova - meni to zvuci nesto malo sto vi postizete - ja sam isprobavao i stigao do 570mhz za core i 565mhz za memoriju, s tim sto sam od paramatara za memoriju vrednost TRP povecao sa 5 na 6. ovo su stabilne vrednosti, ali po mom misljenju povecanje od 10% nije vredno rizika da spalim karticu...

Nije malo bolja, ali neisplativa investicija trenutno. To smo pokušali da mu objasnimo ovim postovima. Bolje da uzme još memorije i da se komotno igra, dok za to vreme cene nekih 8xxx ili 2xxx kartica padnu na razuman nivo. Priznaćeš i sam da u ovoj situaciji, kada je nova generacija DX10 PS4 GPUa već na tržištu, prelazak sa DX9 PS2 na DX9 PS3 i nije neku upgread.;)
Pozdrav.:wave:

on ocigledno nije u grupi korisnika koji uzimaju kartice tipa 8800. Sa te strane gledajuci olje je da predje na 7600GT. X800xt je odlicna karta ali to je PS 2.0 karta. Da ne zalazim u detalje, 7600gt kako tako jos i moze da tera novije igre, a x800xt zbog nedostatka ps 3.0 ne moze ni da ih pokrene. Ako covek ima ok deal da predje na 7600gt bolje je da to i odradi. Oni koji mu preporucuju da to ne radi ocigledno ni ne igraju igre. Ako ni on ne igra igre onda je sve super. Ne mora nikada u zivotu ni da menja graficku. Ova ce terati i Vistu 2.

ajde kad se vec raspravljate o temperaturama - meni ide do 90C, pre je bilo preko 10C manje, vidim da je vreme za ciscenje :(
a sto se ti klokova - meni to zvuci nesto malo sto vi postizete - ja sam isprobavao i stigao do 570mhz za core i 565mhz za memoriju, s tim sto sam od paramatara za memoriju vrednost TRP povecao sa 5 na 6. ovo su stabilne vrednosti, ali po mom misljenju povecanje od 10% nije vredno rizika da spalim karticu...

Koliko si mogao da ides bez povecavanja TRP-a? Vidim da imas 2x512 PQI 2.3.3.7... kako te sluze, koliko moze klok?? Da li mogu na 520Mhz? Treba da pazarim neke memare uskoro... a ne znam koje.. ovo su prilicno dobre latencije, koliko daju Bendwith?? I koliko su te kostale
Pozz

ma to je obican PQI, kupio sam ga jos pre vise od godinu dana, def je 2.5-4-4-8, bez povecanja napona ide 2.5-3-3-7 do otprilike 220mhz, sa povecanjem i istim vrednostima do 225+, vise i nisam mogao zbog NF2 ploce, mnogo sam forsirao i ovo :)

verujem da bi mogla sa nekim besnim naponom (sto ne preporucujem) da ide do 240+ uz opustene latencije, ali to nije ni blizu 520mhz. za to bolje idi na neku proverenu varijantu - Kingmax Hardcore, Kingston HyperX, Corsair XMS...

sto se tice pitanja za memaru na X800XT, ako me secanje sluzi - oko 545Mhz, ali mislim da bi sa boljim hladjenjem od defaulta (koje koristim) isla i vise :)

ma to je obican PQI, kupio sam ga jos pre vise od godinu dana, def je 2.5-4-4-8, bez povecanja napona ide 2.5-3-3-7 do otprilike 220mhz, sa povecanjem i istim vrednostima do 225+, vise i nisam mogao zbog NF2 ploce, mnogo sam forsirao i ovo :)

verujem da bi mogla sa nekim besnim naponom (sto ne preporucujem) da ide do 240+ uz opustene latencije, ali to nije ni blizu 520mhz. za to bolje idi na neku proverenu varijantu - Kingmax Hardcore, Kingston HyperX, Corsair XMS...

sto se tice pitanja za memaru na X800XT, ako me secanje sluzi - oko 545Mhz, ali mislim da bi sa boljim hladjenjem od defaulta (koje koristim) isla i vise :)

Ok, pitam te jer imam ja sasvim obicne 2x256Mb Kingston 400Mhz koje sam overklokovao bez problema i rade mi 24/7 vec nekoliko godina na 522Mhz (261) u DC-u, na 2.85v sa latencijama 3.3.3.8 (nije nesto, inace oblozio sam ih CM bakarnim hladnjacima....) Moram uskoro da povecam ram buduci da sam skoro uzeo X800XT koju ipak nije dovoljno nahraniti sa samo 512MB rama kada ona sama ima pola od toga :d , a ne daje mi se nesto puno para za HyperX i sl. Zato sam te pitao, vidim imas bar dobre lat, pa sam se nadao da mogu da isteraju 261Mhz (522), naravno uz spustanje na recimo 3.3.3.7, pa njih da uznem....
Ako neko zna koje mamare mogu na 261 (522) a da nisu neka gold ili sl serija, znaci klasicne, neka javi.

on ocigledno nije u grupi korisnika koji uzimaju kartice tipa 8800. Sa te strane gledajuci olje je da predje na 7600GT. X800xt je odlicna karta ali to je PS 2.0 karta. Da ne zalazim u detalje, 7600gt kako tako jos i moze da tera novije igre, a x800xt zbog nedostatka ps 3.0 ne moze ni da ih pokrene. Ako covek ima ok deal da predje na 7600gt bolje je da to i odradi. Oni koji mu preporucuju da to ne radi ocigledno ni ne igraju igre. Ako ni on ne igra igre onda je sve super. Ne mora nikada u zivotu ni da menja graficku. Ova ce terati i Vistu 2.

U bre GX-X koliko nekada znaš da budeš konstruktivan, toliko nekada možeš da budeš i isključiv:D . Pa ko je rekao 8800??? Lepo piše 8xxx i 2xxx.;) Znači neku srednju varijantu, kada lepo padnu cene i kada se drajveri još malo ispeglaju. A i nativne igre za njih tek trebaju da izađu. Znači i ja mu preporučujemm "srednju" kategoriju, ali novije izdanje.;) Zaista mu se ne isplati da sada uzima 7600GT, doplaćuje za nju i desi se baš ovo o čemu ti pričaš (izađu igre koje ne može da pokrene), kada će uskoro za nekih 150€ moći da uzme 8600GTS ili za nekih 100€ 8600GT. Ponavljam uskoro, ne još.. Kada 7600GT nije kupio pre godinu dana, sada mu i ne treba.;)
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
Cekaj cekaj, polako :) rekao sam "ok deal", pod time sam mislio da ili ne mora nista da doplati (posto daje kartu sa tjunerom u koji se ovde svi kunu, i dobra je karta) ili da doplati nesto simbolicno.

Druga stvar (sad zivini ali si sam istrcao pred rudu ;) sad ces da platis :D ) on ima AGP slot ;) Tako da...slabo ce tu da ide 2xxx ili 8xxx serija, mislim da sam ipak bio u pravu ;)

:wave:

Poslednja izmena:
Tačno AGP! Totalno sam smetnuo s' uma kako je ovaj thread i počeo (a ja sam baš i navodio primer za cene DDR i DDR2...ccc kad čovek s' godinama izlapi ;)).
Mada ko zna, možda mu se na kraju i smuče ovo naše "priče iz nepričave", pa čovek uradi jedan ljudski upgrade. :D
Pozdrav :wave:

Sve zavisi sta coveku treba.
Meni licno treba srednje jaka graficka, TV Tuner, i DALJINAC SA KOJIM MOGU DA ODRADIM SVE IZ FOTELJE !!!!
Iz tog razloga skoro necu menjati X800XT
Iz tog razloga sam uzeo Zalmana VF900Cu za 40Eur da bi kartica radila sto komotnije.
Iz tog razloga mi nije najbitnije da imam Pxyz shadera i da za pustanje filma ili smanjenje volumena u Winampu ustajem i njakam se do kompa kad sve to mogu odraditi sa odlicnim daljincem koji dolazi uz X800XT.
Kome to sve ne treba taj nema potrebe da razmislja ...

sad ispada da se samo uz x800xt moze doci do daljinca za kontrolu kompa :) Eno ti dr.tiristor prodaje profesionalni ulenjivac za sitne pare :) Mislim, steta je da ne uzmes jacu graficku ako se igras (kontam da se ti ne igras bas puno ali ono, mozda bi se i igrao da imas jacu kartu) samo da ne bi ostao bez daljinca i tjunera (koje isto imas sad vec za smesne pare) :S: Ali u principu u pravu si. Meni to sve nije trebalo pa sam cak i prodao TV tjuner jer sam zamrzeo televiziju :p

eto gx-x slozismo se na kraju.
mogao bih uzeti jacu karticu ali meni igre nisu prevashodni cilj i svega >5% vremena provedenog na kompu koristim za igranje.

Nedavno sam odradio mali upgrade kompa (A64 Clowhammer 2.4GHz+Zalman 7000ALCu i Asus K8N-E deluxe) i extra sam zadovoljan - graficku sam naravno zadrzao.
Jedino zbog cega sam to odradio je sto su odredjeni noviji driveri za graficku (XG warcat) bili nekompatibilni sa cipsetom na mojoj rajijoj ploci (KT400) inace ni to nebih radio.

Moorhuhn... samo polako.... :)
Meni treba neka grafika sa kojom mogu lepo da se igram, ali nista posebo sad da imam po 60FPS ili sl, nego nesto oko 25-30 (kojih uzgred budi receno i nemam, ne znam zasto, mozda zbog rama? Pricam o TDU) Dark Angel, zanima me koji su to novi drajveri, jesu li bolje od Atijevih, sta novo donose??? I vidim da si graficku odradio u X850PE, kako si to uradio?
Pozz

Ako te ne mrzi da cekas a ne mislis da menjas pola kompa zbog ugrade-a graficke, evo nesto za razmisljanje...

A sto se tice @x850PE... samo je nafurao veliki klok u BIOS-u, pa je brzinski tu negde sa x850PE...

Ako mislis i ti da flesujes kartu, nemoj rizikovati bez boljeg hladjenja.

Poslednja izmena:
Tako je...
samo dignuti clockovi na kartici, ali to uz Zalmana VF900Cu nije problem

Ako te ne mrzi da cekas a ne mislis da menjas pola kompa zbog ugrade-a graficke, evo nesto za razmisljanje...

A sto se tice @x850PE... samo je nafurao veliki klok u BIOS-u, pa je brzinski tu negde sa x850PE...

Ako mislis i ti da flesujes kartu, nemoj rizikovati bez boljeg hladjenja.

Hladjenje bi sigurno resio, ali kada se fleshuje... da li tada radi na recimo na 550Mhz (gpu) bez artifekta?? Meni sada bez flesha artifekti pojavljaju na 515Mhz

netrebas nista flesovati...
samo digni clockove u ATI Tray Toolu

Pazi, moze da se desi da boljim hladjenjem izvuces jos 15-ak MHz (moj slucaj), ali to ne znas dok ne probas i nije pravilo. Ima slucaja da te karte idu preko 570 za GPU sa stock hladjenjem, a moja recimo ide do oko 530 (bez Silencera je brljala vec od 517) i tu je kraj.

Za sve ostalo kod mene mora da ide volt-mod, a necu ga raditi. Meni nije bilo primarno da boljim hladjenjem dobijem oc, vec da utisam glasan fabricki kuler na x800xt... Ovo sa nesto boljim klokom je cist bonus...

edit: da ne bude zabune, ja jesam x800pro flesovao u x800xt i time otkljucao pajpove, ali je kuler poceo da bude jako bucan, posto je pokusavao da spusti sada vec dosta vecu temperaturu jezgra... A ovih dodatnih 20MHz na GPU i 40 na memoriji su eto... sto da ne, kad vec moze sa ovim hladjenjem, ali nisam kupovao hladjenje zbog tih 5% oc-a...

Poslednja izmena:
!

Meni nije bilo primarno da boljim hladjenjem dobijem oc, vec da utisam glasan fabricki kuler na x800xt... Ovo sa nesto boljim klokom je cist bonus...

Upravo tako.
tisina je i meni bila primarni cilj, a takodje da se temperature GPU-a svedu na neku razumnu meru

Ostoja; Dark Angle

Kako vam radi (ako imate) Test drive?? Ili NFS Carbon... pitam jer imamo i istu grafiku, masine tu i tamo, a ja imam dosta malo memorije pa da zakljucim da li ima bas puno razlike... meni recimo TDU tera po 18FPS (-+8FPS) <= bruka...

...tako radi i kod mog ortaka, barton [email protected], x800xt aiw naklokovan, 512mb rama, 800x600 = neigrivo.

E to mi treba!!!! Posto sam i ja :bottle: pa teram sa 512Mb rama (inace ostatak mashine je vise nego ok). Po tvom misljenju jel mu tako lose ide zbog rama?? Mada mislim da je moja mashina bolja od njegove....
Podesavanja koje koristim su nebitna..... bilo na 800x600 bez AA, AF, Vsnyc, low ili na 1600X1200 4xAA 8XAF + Vsync + High, brzina je ista.... slika se katastrova razlikuje (naravno) mnoooogo bolja ova druga kombinacija ali razlike u FPS-u nema!!!! :zgran:
E sad mozda se stvari mogu postaviti ovako...
1) da je tako zbog toga sto nema rama, da mashina u principu tera bez problema i 1600x1200 full ali jednostavno FPS je takav kakav je jer ram ne opsluzuje grafiku dovoljno brzo odnosno dovoljnom kolicinom informacija
2) da je sve pod 1) netacno :d odnosno da konfa nije dovloljno dobra (u sta sumnjam)

Ajde sad zajednickim snagama da odgonetnemo misteriju..... :type:
Pozdrav

ma jok, cpu limit + graficka, zbog memorije moze samo da sece i da drlja hdd al to se manifestuje u duzim pauzama (pola sekunde i vise)

Jel to kazes za njega ili za mene??? Ja bas ne bih rekao da je u mom slucaju CPU (3.4Ghz) i graficka x800xt za koju ceo forum kazu da je dobra limit... a ako nije ta konstatacija za mene... okomentarisi moj prethodni post i tacku pod 1)
Pozz

1360X768 TEST DRIVE, igrao nekih 30min sa fps izmedju 25-30 na medium detaljima cini mi se...smorio se i sa performansama i sa igrom i zagasio.

Jel to zbog graficke ili kod tebe nesto nije u redu? Mislim da ne bi trebalo tako lose da radi odnosno da 25-30 FPS nije malo i da bi trebalo da bude "igrivo" Kada bi ja imao 30FPS-a bio bi zadovoljan...

Nazad
Vrh Dno