Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

ostavi ljudima link.. znaci u pitanju je 3.75 firmware koji si stavio i na svoj i na caletov LGTV i svi srecni i zadovoljni..
zgodno je da ohrabri ljude koji su jos uvek neodlucni :)

e da, mogao si to odavno da uradis, a ne da se zlopatis sa <4gb fajlovima i fat32! :))))

Da, firmware 3.75, kod mene danas stavljen na 42LH4000 i 42LH3000

ma gde sam znao da je do firmware, ja mislio to ih M$ nesto ucenjuje za NTFS :p Jos ortak kupio nekog philipsa od 100k+ dinara i on nema NTFS podrsku pa sam mislio da je to normalno :p Nemam kod sebe usb3.0 hard da i to jos probam al verovatno i dalje radi :)

Inace FIRMWARE mozete skinuti odavde (http://www.lg.com/rs/support/index.jsp), znaci samo ukucate model i onda izaberete LG FIRM i ponudice vam poslednji firmware i uputstvo za instaliranje istog :)

Poslednja izmena:
usb3 hard mozed da nabodes, ali NECE raditi na usb3 brzini, vec kao obican usb2.. sto je i normalno, zato sto usb kontroler u tvom televizoru ne podrzava usb3 nego samo usb2 :))) 100%

To sve stoji al ima televizora koji uopste ne prepoznaju usb3 :)

da li da promenim opciju DVR u servis meniju na 1 ,dali bih onda mogao da snimam na USB

Nemoj cackati ono sto nije predvidjeno, i sto drugi (sa mnogo vise para i znanja) nisu jer moze da brickujes tv bez razloga.

Evo jedna mala zanimljivost.
Naime pre apdejta na 3.75 bez problema sam pomocu Nokie E61 i Psiloc IR Remote ulazio u service menu ,a posle apdejta to ne mogu.
Kada skinem obican kod za LH 2000 tek da bi mogao da prebacujem kanale onda IR port funkcionise bez problema ali kada ubacim kod za service menu corak...nece da izbaci service menu na TV-u.
Ne znam da li je jos neko imao ovakav problem ili....

Poslednja izmena:
Pa ima li kakvih poboljšanja sa novim firmware-om 3.75?Kod mene još 3.15,sve radi kako treba pa ga i ne diram

taj modul je nedovrsen ili je namenjen za neke druge situacije..
nisam siguran da je to uzrok problema...
ali "RANI SVINJE I NISTA NE DIRAJ" :)

Zna li neko zašto neće, i može li se šta napravit.Provukao sam ga kroz mkvmerge al neće

General
Unique ID : 224276960858213933212501513539987633948 (0xA8BA2BE5CE24D00C9A0F2BE3D1F2F71C)
Complete name : C:\Documents and Settings\GORAN\Desktop\Žiko\Disturbia (1).mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 7.44 GiB
Duration : 1h 44mn
Overall bit rate : 10.2 Mbps
Movie name : Disturbia (2007)
Encoded date : UTC 2012-01-12 16:59:24
Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 6 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 9 738 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.196
Stream size : 6.97 GiB (94%)
Writing library : x264 core 67 r1128M 682b54d
Encoding settings : cabac=1 / ref=6 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy_rd=1.0:0.7 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-4 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=5 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=9738 / ratetol=2.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=45 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=35000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 335 MiB (4%)
Default : Yes
Forced : No

Format settings, ReFrames : 6 frames
zbog ovoga!!
nije uradjen originalni video stream po standardu
propisani standard je samostalno blueray playere i multimedijalne uredjaje bazirane na hardverskim dsp cipovima je, cini mi se, 4 referentna frejma u 1920x1080 tj. 1080p
taj koji je radio kompresiju nije se drzao pravila.. rezultat: dobio je h.264 stream koji nije standardni profil i zato radi na kompjuteru (softwerski decoderi nemaju te limite jer ne robuju standardima, dok je kod hardwerskih jako bitno) A NE RADI NA TIM HARDVERSKIM RESENJIMA :)

AJ' UZDRAVLJE :)

pa nije corak.. mozes gledati na kompjuteru bez problema..
a mozes i rekompresovati ceo video stream, u standardni tj. "baseline" profil, ali ces izgubiti na kvalitetu slike zbog rekompresije koja uvek odnosi deo detalja iz slika...

ili skini ponovo film sa neta, ali trazi neku verziju od neke poznatije grupe, jer se one (uglavnom) drze baseline profila, upravo zbog kompatibilnosti :)

Kako da obrišem folder na externom,koji se vidi na tv-u(preko usb-a)a na računaru ga nema?

Можда ти на рачунару није укључено да се виде скривени фајлови/фолдери?

Moze li sta da se uradi sa otkljucavanjem funkcija na LED LCD 3D LW4500. Konkretno, da li moze da se promeni firmware za neku od naprednijih verzija npr.LW5590 ili LW579S?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Imam LG 42LH3000 i u njemu fw-3.55 ver. e sad ono sto me zanima,rade li kod vas formati:
(.sub) i (.mp4) ????
To pitam posto mojTV hoce da "ucita" prevode samo u .srt formatu.
Takodje ne mogu da gledam file-ove u .mp4 formatu (ostali formati rade normalno) pa da pitam ima li neko neki savet kako da pustim ove file-ove ?
HVALA HVALA

Očito ne pušta te formate.

Što se tiče prevoda to je najmanji problem, otvori ga u nekom programu kao što je subresync i samo sačuvaj kao srt.

Isto možeš naći neki program za konvertovanje video fajlova....

Poslednja izmena:
Za prevode mi nije frka to i radim u subtitle workshop-u.
Video format .mp4 se sve vise koristi pa me zanima da li ga ne pusta zbog starije verzije fw ali je nesto drugo u pitanju?

Otkljucao sam USB na mom 32LG2100 i radi super, posjeduje DVB-T i gledam HR kanale bez problema, e sad me zanima posto u opisu nema DVB-C a prikljucak na kablovsku ovaj mjesec je samo 1KM (0,5E). da li mozda u onom meniju nema kakva opcija za "ukljucenje" DVB-C ili je to mozda fizicki tuner koji nije ugradjen u ovaj model. Hvala

Ne znam da li taj model ima DVB-C tjuner (ovde pise da ima), ali opcija za pretragu DVB-C kanala se ne pojavljuje za bilo koju izabranu zemlju u podesavanjima. Probaj Nemacku, Svedsku ili neku trecu. Vodi racuna da se svi memorisani kanali brisu kada se promeni zemlja. Poret toga, kod mene na LH2000 na automatskoj pretrazi nije nista nasao (samo analogne kanale). Morao sam rucno da upisem svaku frekvenciju i za nju symbol rate i modulaciju.

Kada pretrazujem kanale (DTV) raspon pretrage krece se od 5-12 kanala VHF (177.50MHz - 219.50MHz) i od 21-69 kanala UHF (474.00MHz - 858.00MHz) i pretraga se vrsi po kanalu nemoze se frekfencija rucno unijeti, a frekfencije digitalne kablovske su kanal S34 410.00MHz, S35 418.00MHz, itd. Izabrana drzava je Hrvatska, neznam da li se kod promjene zemlje mjenja i opseg pretrage.

RIJESENO!!!
Potrebno je odabrati drzavu "--" (dvije crtice) i tada se kada idemo na automatsko pretrazivanje pojavljuje nova opcija biranja TV prikljucka Antena ili Kabal, ako zelimo DVB-C biramo Kabal i idemo na pretragu. i to je to radi 100%

da li je moguće otključati wi-fi , pvr ... model koji me zanima je LG lv4500 ?

Da li nakon 3 i vise godina cuveni LG modeli zastarevaju?
Ovo pitam posto mi se desava da neke MP4 video fajlove ne mogu da pustim, koji su naravno ispravni (rade na racunarima). Da li je mozda do firmwarea... mozda izbace novi koji sredi ovo (cisto sumnjam)?
Da li neko ima isti problem sa 3.75 verzijom na saturn 6 modelima ?

RIJESENO!!!
Potrebno je odabrati drzavu "--" (dvije crtice) i tada se kada idemo na automatsko pretrazivanje pojavljuje nova opcija biranja TV prikljucka Antena ili Kabal, ako zelimo DVB-C biramo Kabal i idemo na pretragu. i to je to radi 100%

A da li je neko resio problem sa titlovima posle DVB-C skeniranja?
Ja nemam titlove na npr. NG ili na Discovery a na tim istim kanalima (+1) imam titlove.

Poslednja izmena:
Nasao sam kako podesiti titl na daljincu, pritisnuti tipku info pa onda tipku >> i dobija se opcija za titl.

A da li neko zna kada se pritisne tipka info (na svim kanalima) pa tamo pored imena kanala,
sata,rezoluije,emisije koja je u toku uvek stoji Film/Drama i starost 6 - sta je to ?

ima li 32lh3000 4:4:4 i dobija li se nesto update-om firmware-a???

Nazad
Vrh Dno