Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Nisam dobio odgovor, da li moze rucno da se promene nazivi kanala (rtl, rts1, rts2,...) a da ne stoje c07, s18,...?

pa ne vidim u cemu je problem.. koristis hard dok korists...
kad neces vise, iskljucis ga na televizoru (to je vise, da zaustavis sve read/write operacije)... i onda ga fizicki skines sa kabla

ne vidim potrebu da hard bude stalno ukljucen na televizor.. ukljucis ga samo po potrebi, kad hoces nesto da gledas.... bolje je i za hard da radi kad treba, a ne stalno

Ja sam svojim izlaganjem upozorio jedino na činjenicu da hard i nakon navodnog isključenja preko daljinca TV-a i dalje okreće...i to je to...znači ne zanosimo se činjenicom da kada pomoću daljinca isključimo hard da je sada sigurno uklanjanje, već preporučujem da se sam TV isključi, jer tek tada hard zapravo prestaje sa radom. Ako se tako ne radi velika je verovatnoća da će nešto poći po zlu, kao i kad bi računar gasili čupanjem iz zida, a ne prvo programskom komandom za gašenje računara, pa tek onda čupanjem iz zida. A kod LG-a programska komada za isključenje USB-a ne gasi u potpunosti hard, kao što ga gasi pod Windows-om. No u svakom slučaju to je moj stav...a bilo kome drugom je na volju da radi po svome.

Pozdrav

Poslednja izmena:
kad ugasis hard-disk elektronika i mehanika u njemu sama parkira glave koristecu zadnji strujni impuls iz kapacitora koji za to i sluze...

tako da je nebitno... problem moze da nastane samo ako u trenutku nestanka struje (namerno ili slucajno) glave aktivno pisu (za citanje nisam siguran, ali mislim da je isti slucaj)

time sto ti iskljucis hdd preko menija na LG ti ga ne iskljucujes bukvalno, niti to znaci da ce on prestati da se okrece, vec samo znaci da ce Operativni sistem u LG (linux) prekinuti/zatvoriti sve otvorene sesije za doticni hard i unmountovati ga sa sistema... tako da mozes da ga iskljucis bez da izgubis/ostetih podatke (pri tome se ne misli na mehanicki kvar, vec na softwerski)

#палома

Добио си одговор од #Душана које програме да користиш ако имаш дигитални сигнал.
У случају да Тв има аналогни сигнал поступак је веома једноставан
клик на
Мени - Подешавања - Ручна подешавања па се спустиш до тренутног назива / нпр. С08 и промениш онда, стим да име тв станице може да има максимално 5 карактера

Hvala

Pozdrav i hvala svima na angažovanju u ovoj jako korisnoj temi!

Juče kupio 37LH3000 - 60000 din. Dobar TV , a sa danas otključanim USB portom - savršen! Otključan sa mob. Nokia E66. Uključio sam neki BRrip MP4 (2 gb) - prelepo...

Special thanks to XWolf :)

Uzeo bih 42lh3000 ali vidim da vise ne ugradjuju IPS panele u njih vec svi dolaze sa MVA AU Optronics panelima. Koliko je ovo mana?Znam ja da je IPS bolji,po specifikacija i tehnoloski,ali koliko je to ljudskom oku(zavisi od oka) vidljivo?Uglovi gledanja,veci opseg boja koje moze da reprodukuje...su prednosti IPS. Da li Samsung 40B530/550 svi imaju Samsung panele. Citao sam da i oni nisu svi sa samsung panelom.Nekako se osecam prevarenim da kupujem nesto sto nije iznutra ono sto na kutiji pise da jeste.Ako ovako rade i jedni i drugi kako to otkriti pre same kupovine kad su svi zapakovani.Da li je neko od vas imao priliku da vidi LH3000 i sa jednim i sa drugim panelom?Jesam omasio temu. ali ovde cu dobiti cini mi se najbolji odgovor jer svi ste vec vlasnici ovog i sl LG.

jesmo vlasnici... ali sumnjam da se vecina opterecuje panelima...
ja sam moj kupio u septembru.. pa moguce da je sa IPS panelom

za ove kasnije ne znam....
ajde kad se vec toliko razumes u panele, napisi ukratko sta su osobine jednih a sta drugih...
suvise sturo deluje to da su jedni bolji od drugih (moze li neko da potvrdi)

Zna li neko kako stoje stvari sa tonom posto imam staru karticu 8800gt sa pci x2 kojim idem u monitor pci i na tv lh4000 hdmi. NEMAM TON NA LH4000.Treba li da se radi kabl pci + jack iz zvucne karte pa sve na hdmi.Posto imam jos jedan komp.u paru sa LG KOJI JE TV+MONITOR flatron m 208wa sa istih sam pozajmio za proveru zvucni kablic i spojio ga na konfiguraciju s pocetka price radi provere. Uz digitalni hdmi postoji iza lh4000 ulaz za zvuk samo jednim 3 podnim jackom /onim mikro kao za slusalice/i sa njim mi i dalje ne radi zvuk a slika je i dalje savrsena full hd.Napominjem zvuk necu na liniji jer ona ima osim optike samo jedan analogni izlaz tj ulaz i sasvim mi je dovoljan zvuk na tv-u. najbolje sta sam dobio i dobijam na tv-u je ton na drugom imputu tv-a /znaci komp daje zvuk/ ali tada normalno nemam sliku koja je ostala na recimo hdmi1. Usput ko ce da prosece za hiljadarku do karaburme da mi otkljuca usb ja sam mator i bojim se da je to za mene ipak malo previse zadnje sta sam menao je imei i flesh na mojoj matoroj nokiji to je bilo ok ali bilo je bas puno uputstava i bilo je frkovito i moralo se sve procitati a vidim i ovde ima ne toliko posla koliko se mora citati usput ako moram da kupujem i preradjeni pci-hdmi kabl sa dodatnim zvukom od cca 3 metra posto mislim da cu na tv jedino tako da dobijem ful hd + zvuk u kompjuter modu na tv, pisite gde da kupim.

Uzeo bih 42lh3000 ali vidim da vise ne ugradjuju IPS panele u njih vec svi dolaze sa MVA AU Optronics panelima. Koliko je ovo mana?Znam ja da je IPS bolji,po specifikacija i tehnoloski,ali koliko je to ljudskom oku(zavisi od oka) vidljivo?Uglovi gledanja,veci opseg boja koje moze da reprodukuje...su prednosti IPS. Da li Samsung 40B530/550 svi imaju Samsung panele. Citao sam da i oni nisu svi sa samsung panelom.Nekako se osecam prevarenim da kupujem nesto sto nije iznutra ono sto na kutiji pise da jeste.Ako ovako rade i jedni i drugi kako to otkriti pre same kupovine kad su svi zapakovani.Da li je neko od vas imao priliku da vidi LH3000 i sa jednim i sa drugim panelom?Jesam omasio temu. ali ovde cu dobiti cini mi se najbolji odgovor jer svi ste vec vlasnici ovog i sl LG.

Oba proizvodjaca stavljaju vise verzija panela u svoje televizore, znaci nije ti garantovano da ces dobiti samsung sa S-PVA panelom ili LG sa IPS panelom. Ovo ne mora da ti predstavlja problem ako stisnes prodavce da ti otvore televizor na licu mesta i da ti provere sta tacno televizor ima. E sad koliko je losije imati AUO panel umesto S-PVA je relativno, da li ces primetiti razliku zato sto znas da je AUO losiji ili ces stvarno primetiti da su boje, dubina crne i ugao gledanja veci na S-PVA kao sto si pretpostavio zavisi od tvog oka i mozga.

Ja bi se licno trudio da dobijem bolji panel, tako da moras da vidis sa prodavcima u radnji da li su spremni da ti izadju u susret. Ja sam imao srecu da na svom samsungu dobijem S-PVA sq02 panel, ali je tada na vecini A656ica bio S-PVA, tek kasnije su krenuli da stavljaju losije panele.

sto se tice zvuka kroz hdmi kabl, opet kazem, ne znam kako je to reseno sa nvidia karticama.. kod atija je to mnogo jednostavnije uradjeno..

ajde da se nasalim (valjda me niko nece kamenovati), ko vam je kriv sto ste kupili nvidia graficku, a ne ATI ? :)

Ja na svojoj xfx 8600gt nikako nisam uspeo da dovedem ton do TV, cim sam je iscupao i stavio na itegrusu ne znam tacno koja ATI, uz malo(obaveznog) cackanja po control panelu dobio zvuk. Napominjem da sam na 8600 lemio ona dva pina ali nista... :-(

kali

ako imas ATI graficku (pogotovo neku od novijih iz zadnih 2-3 godine), koje imaju DVI izlaze pozadi 2 komada ... u kutiji u kojoj je bila graficka nalazi se DVI-HDMI adapter... kupis muski HDMI-HDMI kabal i resis problem.. kroz hdmi putuju i slika i zvuk i to digitalno (ne moze bolje) a zesca fora kod atija je sto ima driver (da to je ona 2. zvucna kartica koja se pojavljuje na svim ati karticama od 2xxx serija pa na ovamo - i meni je bila misterija u to vreme) koji preusmerava zvuk iz windowsa u HDMI kabal...

prvi deo sam razumeo ,dobio sam uz grafu DVI-HDMI adapter imam i muski HDMI-HDMI
ali ovaj drugi deo nikako ne razumem ,sta i kako posle spajanja
ako ti nije problem malo da mi ojasnis:)

pa instalirao si valjda 'ATI high definition audio device'
:)

samo odaberes u kontrol panelu da ti to bude "zvucna kartica".. umesto one prave...
od tog trenutka ATI salje zvuk kroz HDMI zajedno sa slikom

verujem da su korisnici nvidia grafickih sad vrlo ljubomorni.. ali sta da im radim :)

pa instalirao si valjda 'ATI high definition audio device'
:)

samo odaberes u kontrol panelu da ti to bude "zvucna kartica".. umesto one prave...
od tog trenutka ATI salje zvuk kroz HDMI zajedno sa slikom

verujem da su korisnici nvidia grafickih sad vrlo ljubomorni.. ali sta da im radim :)

bez ljutnje ali ako ti nije problem da me uputis gde ovo da skinem ,ja sam do sada skidao samo drajvere za grafu i nista vise imam zadnje 10.2 drajvere

2 kali

u device manageru moras da imas ovo -

jz8ggp.jpg

ako nemas, instaliras sa linkova iz xwolfovog posta.

kad instaliras, u control panelu pod sound imaces "ati hdmi output" (desno dugme misa na to, pa "set as default device" da bi aktivirao).

2z5qgr6.jpg

2 netlord

ja imam 42lh3000, proizveden u januaru 2010. i ima auo panel. ranije sam pitao ljude da pogledaju koji su paneli na njihovim tvovima, ali niko da odgovori. :) nisam imao prilike da vidim isti ovaj tv sa lgovim panelom, pa ne mogu da pricam o razlikama. sve u svemu, zadovoljan sam slikom (mozda i zato sto nisam drugi video :D ). pre toga sam jurio 40b550, i tada nisam uspeo da nadjem sa samsung panelom (obicno sq02 je oznaka samsung panela na nalepnici sa strane tva), vec su svi bili sa au optronics panelima (aa07). zato ne kupih samsunga, da bi me i na lgu doceka auo. :d ali, kao sto rekoh, zadovoljan sam slikom.

sto se karakteristika panela tice, evo nesto o tome.

Ja sa nvidiom 8800 GT nemam problema, naprotiv. Sve wrkuje u fullu. ;)
Pozzz.. za Xwolfa;)

Poslednja izmena:
Cekajte malo ne mogu sve da pohvatam :( ...

Da li ovo znaci ako imam lap-top racunar koji ima HDMI izlaz ubacim kabal HDMI u njega i "ubodem" u TV taj HDMI kabal iz Lap-topa dobicu i zvuk i sliku bez nekog veceg cackanja, pravljenja klona ITD. Kao sto sam radio kad sam isao sva kabla jedan iz grafike drugi iz svucne pa u stari TV tri banane....?

@xWoLf isao sam unazad par desetina strana ali nikako da nadjem upustvo za LH3000 a sve mislim da sam ga video negde da si bas ti postavio??? Ako mozes ponovi?

PS: Zanimaju me jos podesavanja koja su najbolja ako si testirao ukratko napisi.

Hvala i pozdrav svim LG-ovcima :)

Poslednja izmena:
sve reseno slika u ful hd na nativnoj i na tv i na monitoru ton dobio kablicem i vezom ati ploca spidif ima ton bez obzira na koji ulaz i to 5.1.Ton ide kroz hdmi sve radi savrseno samo jedan kablic u kompu to mi je bilo i za tv karticu s tim sta tv kartica ima analogni ton a ovo digitalni .Ne salite se i ne lemite pinove mora biti digitalni ton spidf izlaz sa ploce spojen na g kartu koje nemaju rzlicite boje pinova na dvi izlazima one po cetiri npr beli a oni sa dugim pinom zuti.prve pce kartice nisu imale moguc zvuk bez kablica a kasnije je to islo i bez a sad sve bolje kartice imaju hdmi a sta se tice atija on ima prakticno na grafici zvucnu kartu.Sve ove inf sam dobio od Nese starog servisera koji mi je i dao uputstvo za spajanje .ujedno ne zaboravite zadnje drivere za zvuk na ploci.A sada ima li koji maher za otkljucavanje tv lg lh 4000 ali iskljucivo telefonom koji hoce da se za somica dosece na karaburmu da ja matori ne moram citati ceo mesec topica....posaljite tel na privat ili mail zovem...

ja bih se rado dosetao
za somica vredi

ali dzabe kad nisam iz BG
cak sta vise... za te pare mogao bih da kupim povratnu kartu do BG i da imam za par hamburgera
ali onda nista nece da ostane... tako da ono..... :)

navalite :)

to sa spdif povezivanjem me zbunjuje
ajde za nvidia ima smisla.. ali kod ATI-ja mislim da je nepotrebno
ili??

Retrospektiva: HDMI to HDMI veza prenosi digitalni signal žičnim putem SPDIF to SPDIF veza prenosi digitalni signal optičkim putem. HDMI prenosi sliku i ton jednim kablom, dok SPDIF prenosi ton jednim optičkim vlaknom. optičko vlakno prenosi signal uz pomoć lasera, tj. signal putuje pomoću svetlosti, dok kroz žicu signa putuje strujom visoke frekvencije. Oba signala su u digitalnom obliku.

Ne vidim kako je moguće kombinovati SPDIF sa HDMI. Drajveri za zvuk omogućuju da se zvuk preusmeri sa SPDIF na HDMI (posedujem integrisanu ATI 3200). SVe to radi odlično, ali sam imao problem što nisam mogao da ukapiram zašto mi nekad ima anekad nema zvuk. Naime, imam stariji drajver za zvučnu (integrisana) od WIN 7 drajvera za istu zvučnu koji je novijeg datuma pa WIN 7 "ne žel"i da instalira stariji drajver. Zato se dešava da uključenje HDMI zvučnog izlaza ne može da se podesi iz aplikacije za zvučnu kartu, već može da se uključi samo iz Windows-a kao što je gore objasnio Hannibal Lecter. Uslov za sve to je da TV mora biti prebačen na PC u trenutku startovanja računara da bi sam Windows registrovao HDMI vezu sa TV-om. Ovo ne važi za sliku već samo za ton.

Ako neko ima rešenje za ovaj problem neka napiše nešto o tome.

ma sve si za zvuk sjajno objasnio!

Sory Luka .:S:Evo od pocetka. Koristim iamm NTR83 i povlacim preko mreze sa lap topa i sa pc sve sto mi je interesantno(filmovi,slike,muzika,sa neta...) preko wifi ( http://iamm.rs/) Ja zvuk saljem na Maranz-a pa dalje... ;)
Kada sam kupio tv samo sam testirao kako radi sa kompom i to je to.

Poslednja izmena:
znaci smejem se kao lud,da me neko sada vidi .... boze ne verujem
sad sam spajao tv sa kompom i imam problem
ja zvuk imam na tvu ali nemam sliku

ako imas ATI..
zvuk verovatno imas zato sto si uradio ono sto je trebalo :)

a sto se tice slike.. otvori CCC (to je njihov panel tj. catalyst control centar) pa probaj tamo malo da se igras sa 1. i 2. monitorom, identifikacijom... itd itd itd

mozda je u pitanju i frekvencija osvezavanja...
googlaj malo

ako imas ATI..
zvuk verovatno imas zato sto si uradio ono sto je trebalo :)

a sto se tice slike.. otvori CCC (to je njihov panel tj. catalyst control centar) pa probaj tamo malo da se igras sa 1. i 2. monitorom, identifikacijom... itd itd itd

mozda je u pitanju i frekvencija osvezavanja...
googlaj malo

sredio sam tako sto sam u CCCu stavio theatar mode:)

pa tako brate.. napisi svima
da bi i drugi znali :)

uglavnom.. sada gruva TV kao lud... sa kompjutera sve ide u fullHD na drugi video izlaz, zajedno sa zvukom, koji je sinhronizovan, ne kasni za slikom...

savrseno resenje?

potvrdi ili ospori

update: znaci nisi morao da vrsis intervencije (ako se tako mogu nazvati) izmedju zvucne i graficke. tj da spdif sa zvucne/ploce ubadas u graficku i slicno??
cisto softwersko resenje zahvaljujuci dovitljivosti ATIjevih dizajnera?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno