Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

zdravo imam jedno pitajne ne mogu da se odlucim sta je bolje uzeti od ova tri modela
odnos cena i kvalitet

LG 37LH4000 - 725 evra

LG 37LH5000 - 780 evra

SAMSUNG LE 37B651 - 810 evra

Poslednja izmena:
sta ja znam...
uzmi bolje lh3000, ali sa vecom dijagonalom..
za te pare koje si tu napisao, mozes uzeti 42", a verovatno i 47" lh3000
otkljucas divx/mkv i 'bog da te vidi'... zamisli fullhd filmove na toj dijagonali

ne moze na tim proslogodisnjim (2008) modelima...
nemaju dovoljno snazan dsp/cpu da melju tako zahtevan materijal (video u fullHD (h.264/x264)
ustvari nemaju snagu ni za obican divx/avi

mislim da je max. sto se iz tih lg modela moze izvuci mp3/jpg
*ebi ga... tako stoje stvari

To sam i mislio xWoLf kazi mi da li znas u tool option 3 ima opcija bluetooth da li i ta opcija moze da se aktivira?

nisam neki veliki strucnjak zato pitam sta uzeti 37 inca na 100hz ili 42 inca bez 100hz

nisam neki veliki strucnjak zato pitam sta uzeti 37 inca na 100hz ili 42 inca bez 100hz

Mislim da je razlika između 50hz i 1oohz vidljiva bar je tako kod ctv tv
i ja sam u istoj dilemi kupiti veci ekran ili manji a kvalitenji pa me interesuje
pored dodatnih opcija u seriji LH koja je razlika u slici između LH2000;3000;4000;5000;7000;konretno mislim gledanje na catv da li su razlike osetne.

lh2000 deli istu matichnu plocu (saturn6) kao i njegova "jacha" braca, ali mu je rezolucija u HDready (720p tj. 1280x768) klasi.
lh3000 je fullHD (1920x1080), nazovimo ga bazichni model
lh4000 je nabudzeni lh3000 (u osnovi sve je isto sto se tiche matichne ploche, samo panel/ekran ima malo bolje osobine u smislu odziv i kontrast + naravno 100hz, ali tu je diskutabilno koliko ce obican korisnik imati koristi od toga)
... i tako dalje (ne znam bas detalje za svaki, imate na netu pa chitajte)..

neko je pitao za bluetoth. mozes ga ti ukljuciti ali ti ne bih savetovao da se igras sa service menu opcijama.. prvo sto mozes nesto greskom da promenis (a onda pa-pa televizoru), a drugo sto bluetoth hardwer ne postoji u lh3000/4000/5000 (nisam siguran za 5000 model, ali znam da model 7000 sigurno ima bluetoth).. ti mozes "ukljuciti" to, ali neces imati koristi jer bluetoth modul je opcion na maticnoj ploci, tj. ostavljeno je mesto gde je predvidjen da bude, ali nije uvek tu... sto nije slucaj sa chipom za multimediju, jer je centralni dsp/cpu ustvari all-in-one resenje pa za svaki lh/lf model je tu... samo ga treba softwerski "probuditi".. :)

xWoLf hvala na iscrpnom odgovoru svakako je rizicno kopanje po service menu nego sam mislio ako moze da se uljuci podrska za divx da mozda slucaj i sa bluetothom mada ni na avforumu nisam video nista osim promene za divx.
Ono sto me nervira po radnjama i marketima pustaju uglavnom reklamne diskove i nisu prikljuceni na antenu ili na kablovsku pa da se vidi razlika između dva ili vise modela ono sto me ineeresuje kakva je slika na lh 2000 ili lh 5000 koliko je vredno placati vise ako se uglavnom gleda kablovska tv gde jos uvek nema Hd kanala.

Imam problemcic sa subtitlom kada vuce sa flesha(LG42LF2510) Naime,kasni mi titl skoro redovno. Ima li kakav savet.

Imam problemcic sa subtitlom kada vuce sa flesha(LG42LF2510) Naime,kasni mi titl skoro redovno. Ima li kakav savet.

ima!!
do resenja sam dosao eksperimentisanjem, mada problem ostaje i dalje (resice se samo kad/ako LG programeri koji su i napravili firmware, u nekom od iducih update-a to srede)

dok to ne urade, moramo improvizovati, tj. igrati po sledecim pravilima:
-sve dole navedeno vazi za sve formate tj. avi/divx i mkv/x264
-da bi se prevod video/radio, mora biti u istom folderu sa avi/mkv/mpg fajlom i mora imati ISTO IME kao avi/mkv/mpg fajl
-dts audio ne radi, ali se moze konvertovati na kompjuteru u ac3 (relativno brzo, napisano je kako u ovom topicu u ranijim postovima)
-filmovi koji su u 25fps (moze se proveriti na kompjuteru) rade lepo sa bilo kojim formatom prevoda (sub/srt....) u bilo kojoj kombinaciji. to znaci da nema kasnjenja/zurenja prevoda.
-filmovi koji su u 23.976 (a verovatno i u 29.970) su sinhronizovani sa prevodom SAMO AKO je prevod u .srt formatu. ako je prevod u .sub formatu, nece se sloziti sa filmom.. ovo vazi SAMO ako imate firmware 3.40... starije verzije od 3.40 ce uvek imate rastelovan prevod ako video nije na 25fps
posto predpostavljam da ste svi vec instalirali 3.40 firmware, filozofija se svodi na to da drzite vase prevode u *.srt formatu sa filmom i NECE BITI problema...
za one koji su jos uvek zbunjeni.... .sub format izgleda ovako
{1245}{1320}Dobro jutro.
{1380}{1487}-Gde si do sad?

a .srt format izgleda ovako:
1
00:00:30,133 --> 00:00:33,489
Poslije 40 dana i noæi obilnih
kiša, veæi dio grada je potopljen,

2
00:00:33,580 --> 00:00:36,937
što je rezultat rastuæeg
globalnog zagrijavanja.

to je to...

Hvala na savetu. Iskopao sam i neki sinhronizator koji ne radi lose.Mozes da vratis ili ubrzas subtitl za odredjeno vreme u sekundama ili da izaberes broj frejmova u sekundi da usaglasi subtitl.
http://www.allsubs.org/synchronize-subtitles
Probao sam na filmu " Home " koji toplo preporucujem u HD za fanove LG LCD,i radi.
Download Subtitles : http://www.sub-titles.net/ppodnapis[...]subtitles
and change the file name to HOME.srt and select both files(HOME.mp4 and HOME.srt)and play in media player.
Normalno prvo obraditi zvuk u PopCorn aud.convert. za flesh
Matroska kontejner i vozi
A da ne zaboravim, puce petarda sa rumunima ;-)

Poslednja izmena:
zdravo imam jedno pitajne ne mogu da se odlucim sta je bolje uzeti od ova tri modela odnos cena i kvalitet

LG 37LH4000 - 725 evra

LG 37LH5000 - 780 evra

Ako pare nisu problem, onda Samsung 37B651. U suprotnom slobodno uzmi 37LH4000 i otključaj DivX/HD.

zdravo imam jedno pitajne ne mogu da se odlucim sta je bolje uzeti od ova tri modela
odnos cena i kvalitet

LG 37LH4000 - 725 evra

LG 37LH5000 - 780 evra

Nikako 37B651 a pricali smo hiljadu puta zasto ne 37 incne panele kod samsunga. 37 incni modeli nemaju S-PVA jec AUO ili CMO panele a to je veliki minus. Citajte malo forum ljudi.
Uzimaj onda definitivno 37LH4000 ili LH5000 ako ne mozes da skupis pare za samsung 40B550 ili 40B651 koji ti probija budzet za dosta.

ma kakav bre lh5000...
ajde lh4000 djene djene... oce chovek mozda bolji panel..
ja bi mu preporuchio da kupi (kao ja) LG 42" tj. 42lh3000 ... nista lepse od 1080p filma na velikoj dijagonali.. razlike u panelu su akademske izmedju 3000/4000, neces ih nikad ni videti u praksi... a 100hz mnogi kazu da vise pravi probleme nego sto koristi... na kraju krajeva bilo koja slika koju pustite imace 23.976 - 50.000 fps.... sve te silne slike preko 50-te (u sluchaju TV slike) logika unutar televizora prerachunava u real-time (isto kao kad na kompjuteru stavite filtere/post processing).. oni u originalnoj slici NE POSTOJE!.
zna se: filmovi u evropi se snimaju u 25.000fps, filmovi u USA se snimaju u 23.976fps... na televizorima u evropi slika se i dan danas emituje kao 25 frejmova sa parnim linijama i 25 frejmova sa neparnim linijama, osim ako nije digitalna televizija, a to u srbiji je tek u povoju...

nego dobro... sta god da kupis, neces zazaliti

Cemu sluzi THX 0 i THX Media Director 0 u opciji 4?
Da li je to neko menjao (samo THX ili samo THX Media Director ili oba)?

pre koji dan kupio 32lh2000 otkljucao ga i sve sljaka :) . Hvala svima

Imam LG 42LF2510, sa softverom verzije 3.15. Prilikom sredjivanja kanala (kako bi bili redosledom koji zelim) javlja se problem:
u meniju za prevlacenje kada stanem na odredjeni kanal i kliknem na OK, odmah izadje iz tog menija i vrati se na full size, umesto da se samo promeni preview kanala u levom delu ekrana. Zatim moram da udjem ponovo kroz meni i da taj kanal prevucem na zeljeno mesto.
Dok npr. kod mojih je 32LG3000 i tu je situacija drugacija u meniju za sredjivanje kanala, sve isto radi selekt, deselekt, brisanje... ali kada se klikne na OK on samo promeni preview u levom delu ekrana, tako da je moguce videti koji je kanal pre nego sto ga prebacis na neko drugo mesto...
Ako neko ima resenje :type:

...a kakve veze ima tvoje pitanje sa temom koju ovde diskutujemo...
napravi novi topic za svoj problem, ovde se diskutuje o otkljucavanju USB-a i srodnoj tematici, a sve vezano za lf/lh seriju LG televizora...

za pochetak, mogao si taj svoj prastari 3.15 firmware da upgradeujes na 3.40, a nisi... sta vise da prichamo, kad je to mozda resenje tvog problema (kazem mozda), a ti nisi ni to probao?

NAJNOVIJA VEST!!
pronasli su nachin da se otvori 'service menu' chak i na lg lcd televizorima lf/lh serije sa firmware-om novijim od 3.15, sto iskljucuje potrebu downgrade-a, ali zahteva par preduslova.. ako vas interesuje, citajte dalje (nisam ja nista otkrio samo sam pokupio info sa jednog ruskog foruma)

potrebne sitnice:
1.) bilo koji 'pocket pc'/windows mobile (ja imam qtek s100 sto je ustvari rebrandovani htc magician). kad kazem bilo koji, mislim na one koji (jos uvek) imaju IC port.
2.) program NoviiRemote Deluxe, koji mozete naci na http://www.novii.tv/pocketpc/deluxe/ . aktuelna verzija je 4.2 i trial sa sajta radi 10 dana.
3.) fajl koji je prikachen uz ovaj post. potpuno je legalan, u pitanju je lista IC kodova iz servisnog daljinca koji LG dostavlja svojim autorizovanim servisnim centrima. prilozeni fajl ubacite u folder 'codebases' u folderu gde je noviiremote instaliran na vasem 'pocket pc'.

koriscenje:
instalirajte noviiremote na vas pocket pc, ubacite prilozeni fajl tamo gde treba, startujte program, izaberite "hot buttons" a zatim tamo novi 'lg remocon'. dobicete sliku virtuelnog daljinca koji je u ovom sluchaju servisni LG daljinac poznat kao 'remocon'. okrenite IC port prema televizoru, ako je potrebno pridjite blize, i pritisnite na ekranu vaseg "pocket pc" dugme "enter service menu". na ekranu televizora ce se pojaviti upitnik koji trazi da unesete sifru (isti kao kod firmware 3.15 kad se pritisne ok+ok). unesite "0000" (cetiri nule) i to je to. sve ostalo je isto kao pre.

kako radi:
LG je iskljucio mogucnost da obicni korisnici televizora udju u servisni meni kombinacijom tastera, ali naravno nije iskljucio (niti ce, jer u tom slucaju bi morali da promene sve remocon daljince koje su podelili po svetu svojim ovlascenim serviserima) mogucnost da se u servisni meni udje preko remocona (nuzna stvar u servisu za mnoge stvari). stvar je sto se remocon od obicnog daljinca razlikuje jer ima dodatne dugmice od kojih je jedno upravo za instant ulazak u 'service menu'.
iz svega napisanog, normalno je da je najlakse posedovati remocon, ali kako je do njega tesko doci, mnogo lakse ga je emulirati. tu na scenu stupaju 'pocket pc' sa IC portom (primarno namenjenim za razmenu fajlovima). gore navedeni program zloupotrebljava IC port koristeci ga kao IC port za slanje signala uredjajima koji imaju IC prijemnik (tj koriste daljince za remote kontrolu). prosto recheno, gorni program pretvara vas pocket pc u virtuelni univerzalni daljinac koji moze da posluzi za mnogo stosta. prilozeni fajlic nosi u sebi listu kodova koje servisni remocon salje LG televizorima... stvar je jasna...

ja sam sve ovo isprobao pre 10 minuta i RADI. firmware 3.40, qtek s100, instant ulazak u servisni meni. bilo bi lepo da neko ko ima malo vise vremena odradi sve, dokumentuje slikama i postavi ilustrovano upustvo....

Prilozi

• LG Remocon.rar
    2.4 KB · Pregleda: 399
Poslednja izmena od urednika:
Cemu sluzi THX 0 i THX Media Director 0 u opciji 4?
Da li je to neko menjao (samo THX ili samo THX Media Director ili oba)?

nemoj se igrati servisnim menijem... menjaj samo one stvari koje su proverene/komentarisane na forumima i to samo ako smatras da ti je potrebno.
THX su neki i menjali, a koliko se secam, rezultat je mogucnost biranja jos jednog (THX) profila u menijima za nacin prikazivanja/obrade slike, pored vec postojecih (sport, igre, cinema, standard...) Kazu da taj profil ima slican kvalitet slike kao i 'cinema', samo je kontrast slike jachi i verovatno jos po nesto je promenjeno.. u osnovi, ovo je bespotrebno jer sve parametre slike mozete i sami menjati u okrviru ona 2 'expert' profila... naravno, ako znate sta i kako promeniti (a upustvo postoji na netu)

Ja sam uzeo LF 2510 i otkljucao sam USB. Medjutim, kad bocnem externi hdd od 120 GB koji se napaja preko USB-a, TV prijavi problem sa USB uredjajem. USB stickovi inace rade :)
Koje tipove particija uopste moze da cita? FAT32, NTFS, exFAT?

ja mislim da fat32/ntfs radi bez problema.. naravno ntfs je pozeljniji zbog limita (zaboravio sam da li je 2gb ili 4gb) na duzinu fajlova kod fat32, a bitno je kod onih x264 1080p filmova koji cesto umeju da budu i po 10-12gb...

mislim da podrzava i one linux FS, ali to vec nije moja teritorija tako da necu nista vise reci

ako moze da ti pomogne, ja cu ti reci da sam ja kupio onaj 'gumeni' transcend od 160gb (2.5" eksterni HDD, napaja se iz USB-a, sa njim ide i kablic..) bio je fabricki formatiran u fat32 sistemu, ali sam ga zbog gornjeg razloga (1080p x264 fajlovi) preformatirao u ntfs... i radi kao bombona

Gde da nadjem firmware 3.40 ? Nasao sam neki ali pise da podrzava LH20 a ne LH2000!

Firmware V 3.40.00 for LH-LU 2500-5000 -LU40, LU50, LH20, LH30, LH40, LH50, LF25, LH90 Does not suit for LH70xx !
Before and after setting of new software do an reset to the factory settings.
For verification of version press the button "FAV" seven times.
http://rapidshare.com/files/280615444/LG_TV_FW_V3_40_00.rar.html
http://rapidshare.com/files/2852580...30_LH40_LH50_LF25_LH90_3.40.00_0.1.56.23_.rar
http://ifolder.ru/14003068
http://www.4shared.com/file/133556049/dc0f9592/LG_TV_FW_V3_40_00.html

copy & paste sa bugarskog sajta, adresa je http://forum.setcom.bg/index.php?topic=41474.0
ako su lagali mene i ja lazem vas...

Jel postoji negde neko uputstrvo vezano kako najbolje podesiti ovaj TV za SD signal?

Jel ima jos neko link firmware-a 3.40 ali za 32LH2000, posto gore nema da pise da je za lh2000 ?

Jel ima jos neko link firmware-a 3.40 ali za 32LH2000, posto gore nema da pise da je za lh2000 ?

Firmware V 3.40.00 for LH-LU 2500-5000 -LU40, LU50, LH20, LH30, LH40, LH50, LF25, LH90 Does not suit for LH70xx !

nemoj da brines...
ovde je vec par ljudi koji su imali lh2000 uradilo upgrade i nisu se pokajali

ako ne verujes meni ni njima, potrazi po internetu...

i jedan savet (po ko zna koji put): pre nego sto bilo sta pitas, pogotovo na ovom topicu, procitaj ga celog ispochetka (da se ne ponavljamo, mnogi odgovori su vec dati i po 2x, 3x puta)

Jel postoji negde neko uputstrvo vezano kako najbolje podesiti ovaj TV za SD signal?

pa ne znam bas, da li je za 576i (sd signal nase televizije), ali sledeci copy/paste je generalno za ceo televizor (nekoliko setovanja, u najmanju ruku, moze pomoci kao orjentir kako sta namestiti, posto se ukusi razlikuju

Here is my calibration image settings for the 42lh3000....
Expert 1
Backlight: 80
Contrast: 90
Brightness: 54
H Sharpness: 50
V Sharpness: 48
Color: 50
Tint: 0

Expert Control Submenu:
Dynamic Contrast: Off
Noise Reduction: Off

Gamma: Medium (uesd to use low with lower contrast but with this set up gives more realistic black levels, i think?)

Black Level: Low
colour balance: cool
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer: High

all other colour settings to 0

lumance 128
select Method 10 Point IRE
(advanced way to set white balance in 10 steps from dark to light. do not change if not sure what this does)

go down menu to ire and select 10 (current set at 100) and then below change red (1nit) to -1 move down to green(1nit) set to -2 and blue(1nit) to -6 then go up menu and select 20 in ire (you will notice values in selection boxes for red green and blue revert to 0) go down menu and add value red(4nit) 4/ green(4nit) 0/ blue(4nit) -1. repeat this proccess for all 10 values.

all values in the 10 steps to set are below...

10 IRE R-1 G-2 B-6
20 IRE R4 G0 B-1
30 IRE R9 G0 B-1
40 IRE R7 G0 B-1
50 IRE R13 G0 B-3
60 IRE R11 G0 B-6
70 IRE R14 G-1 B-7
80 IRE R13 G0 B-10
90 IRE R7 G0 B-15
100 IRE R3 G-1 B-12

Below you'll find the settings we found best for viewing the LG 42LH30 in a dark room via the HDMI input with a 1080p, film-based source. Your settings may very depending on source, room conditions and personal preference. Check out the Picture settings and calibration FAQ for more information.

Picture menu:
Aspect ratio: Just Size
Energy Saving: Off
Picture Mode: Expert 2
Backlight: 35
Contrast: 90
Brightness: 54
H Sharpness: 40
V Sharpness: 42
Color: 50
Tint: 0

--Expert control menu
Dynamic contrast: Off
Noise reduction: Off
Gamma: Medium
Black level: Low
Real Cinema: On [grayed out]
Color Standard: HD [grayed out]
Color Gamut: Standard
Edge Enhancer: Off
xvYCC: Auto [grayed out]
OPC: Off
Expert Pattern: Off[grayed out]
Color Filter: Off

White balance: Warm
Method: 10 point IRE
Pattern: Outer
IRE: [see below]
Luminance: 137

-- 10 point IRE calibration
IRE: [Red, Green, Blue results, respectively, for each IRE point]
100 [-8, 1, -40]
90 [-13, -5, -40]
80 [-20, -12, -40]
70 [-17, -14, -33]
60 [-17, -12, -31]
50 [-17, -13, -26]
40 [-13, -12, -19]
30 [-6, -4, -8]
20 [-6, -4, -10]
10 [2, 3, -1]

Color management system
Red color: 2
Red tint: 0
Green color: -1
Green tint: -7
Blue color: 2
Blue tint: 7
Yellow color: 0
Yellow tint: 1
Cyan color: 0
Cyan tint: 0
Magenta color: 0
Magenta tint: -2

Poslednja izmena:
Najpre, pozdrav svima :) na forumu!!!
Danas sam kupio LG32LH3000 i čim sam ga priključio čuo sam zujanje na levoj strani aparat (gledano sa prednje strane). Tražeći po netu našao sam na nekom forumu post u kome se lik žali na isto takvo zujanje. Takođe, u nekom od narednih postova kao rešenje problema se navodi podešavanje pozadinskog osvetljenja na 100 (maksimalna vrednost). Kada sam to probao na mom TV-u zujanje je prestalo.
Sa prodavcem sam ugovorio zamenu aparata, zanima me da li se i kod vaših aparata čuje pomenuto zujanje.

Unapred hvala!!!

goky, dobro je sto mozes da zamenis aparat...
trazi da ti prodavac pokaze televizor pre nego sto kupis...
mozda je taj felerichan model upravo onaj koji je neko drugi vratio, a on uvalio tebi

na poledjini televizora treba da pise serijski broj (manje bitno tebi) i mesec/godina kad je proizveden. kod mene pise avgust/2009 .. sto znaci da je iz zadnjih serija... ako je tvoj (mnogo) stariji.... znas sta ti je chinit.. insistiraj na avgustovskim i novijim serijama... kod mene nista ne zuji, evo vec mesec dana ga koristim u zdravlju i veselju

Nazad
Vrh Dno