Šta je novo?

[laptop] Lenovo IdeaPad y560 - User Review -

koliko traje baterija na ovom laptopu? planiram da kupim i7 verziju

vuce.. laptop ima samo jedan kuler, procesor je heatpipovima povezan sa njim, imas slike na notebookchecks ako mi ne verujes....

znaci provereno ne radi, :S

sa i7 verzijom se bas neces usreciti jer sa njom imas samo ATI graficku, znaci oko 2, 2.5 sata 'normalnom' rezimu, igrajuci se neces pregurati sat, ali i nije preporucljivo da igras zahtevne igre sa baterijom - brzo praznjenje baterije - kraci vek iste :)

Poslednja izmena:
U pravu si...:trust:
Ok, ajde da cujemo onda znalce, kako se kontrlise ventilator na ovom cudu?

Prilozi

• 9458f503f1.jpg
    9458f503f1.jpg
    6.9 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
a koliko traje baterija na i3 i i5 modelima?

a koliko traje baterija na i3 i i5 modelima?

Kontrola fan-a stvarno ne radi iz MSI AB (tražim neko drugo rešenje).

Na i5 modelu baterija traje oko 2 sata na ATI-u (WiFi on, Office, serija...)
na int.grafici najviše sam izvukao 4 sata, prosek je oko 3 sata sa ovim gore navedenim načinom upotrebe.

poz

o to me vam pricam a vi mene ubedjujete da radi :D

znacikad ga roknes na 100 treba da se cuje glasno kao dok igras igricu , ali nista se ne menja, aj ako nadjete resenje javite :)

Jeste instalirali poslednju verziju,posto ju je tesko naci i pazljivo pratite uputstva
prilikom instalacije.

poslednju verziju cega?
taj ati tray tools od tog 'cove sam skinuo sa tomshardware cini mi se
a MSI afterburner poslednja verzija je bila sa oficijalnog sajta

nekih predloga?

btw evo kako da instalirate najnovije ATI drajvere 10.10e za switchable graphics za y560

Nisu oficijalni release by lenovo ali radi posao sto je najbitnije,

installation instructions (x86):
1. make a clean install of lenovo 8.752 driver. ( don't forget to switch on the switchable graphics option in bios before )
2. install this drivers. accept unsigned driver installation.then manually reboot if not prompted.
3. enjoy new ccc & ati dd + some more nice add-ons like hydra-vision etc.

http://www.4shared.com/file/g5vp5ooo/amdati1010elenovoy560sgonly.html
enjoy new ccc & ati dd + some more nice add-ons like hydra-vision etc.

installation instructions (x64):
1. make a clean install of lenovo 8.752 driver. ( don't forget to switch on the switchable graphics option in bios before )
2. before install i strongly recommend you to use ready driver plus (included in archive). this application should help you to automate windows booting settings to forever “disable driver signature enforcement” .
2.1 or be sure to boot with f8 -> “disable driver signature enforcement” before installing this drivers & every time you reboot the system.
3. install this drivers. then manually reboot if not prompted.

http://www.4shared.com/file/mkpmpom9/amdati1010elenovoy560sgonlyx64.html
http://www.4shared.com/file/yjx9_kFP/AMDATI1010eLenovoY560SGONLYx64.html ( new link for x64 )
enjoy new ccc & ati dd + some more nice add-ons like hydra-vision etc

*credits are going to user asder00 from "guru3d" for modding the 10.10e driver making it "mobility", and a little bit for leshcat(lenovo forum) for extra modding to support sg function

I poslednji drajveri za zvuk, Realtek + SRS Sound Premium, SRS Premium radi odlicno na laptopu i zvuk je definitivno bolji! Probajte

Installation Instructions:

1. Remove Old Realtek Driver. Reboot.

NOTE: For x64 USERS ONLY: Install "Ready Driver Plus" application ( included in package ) and configure it to “disable driver signature enforcement” on every boot.

2. Begin Install of this driver.

3. This picture will see x86 users. Choose "Install this driver software anyway".

4. While installing, this message will pop up. Just click "OK".

5. When driver will finish installing, Reboot.

6. Enjoy!

http://img405.imageshack.us/img405/255/allinfo.jpg

download : http://www.4shared.com/file/M70jk6sC/Win7_R254_Lenovo_Y560.html

Mirror:
part1:http://zalil.ru/30033800
part2:http://zalil.ru/30033790

Poslednja izmena:
Imam problem sa ovim laptopom... Od kad sam apdejtovao bios na 59,ne radi mi wifi....tj radi,pronalazi mreze,ali nece da se konektuje,uvek mi izadje windows unable to connect bla bla....ne radi mi ni na ubuntu,samo vrti da se konektuje i na kraju nece,i kontam da nije problem do drajvera na win-u,iako sam ih par puta reinstalirao...
Zadnji put je radio wifi u subotu,u nedelju sam odradio update biosa,da bih sredio pixele itd...i probam ovih dana wifi,i nece i nece da radi,poludeo sam.... Ima atheros karticu...
i i dalje imam gradient problem,najvise se vidi na crno-sivim slikama,recimo u cod blackops igrici u meniju,i kada mi se upali veriface,pa na crnom okviru recimo...

Ne mogu da potvrdim za wifi, pošto nisam bio u prilici da ga koristim. Što se tiče rešavanja prolema sa grafikom, rečeno je ranije da je neophodno ispoštovati redosled postupaka. Naime, update BIOS-a je neophodno uraditi pre instalacije bilo kakvih drajvera za grafičku. Ja sam ispoštovao redosled i nisam bio ni u prilici da vidim kako ti problemi izgledaju. Ukoliko nisi tako uradio, preostaje ti da pokusaš da ukloniš drajvere u celini, nekim od specijalizovanih programa, ili da reinstaliras sistem.

Imam problem sa ovim laptopom... Od kad sam apdejtovao bios na 59,ne radi mi wifi....tj radi,pronalazi mreze,ali nece da se konektuje,uvek mi izadje windows unable to connect bla bla....ne radi mi ni na ubuntu,samo vrti da se konektuje i na kraju nece,i kontam da nije problem do drajvera na win-u,iako sam ih par puta reinstalirao...
Zadnji put je radio wifi u subotu,u nedelju sam odradio update biosa,da bih sredio pixele itd...i probam ovih dana wifi,i nece i nece da radi,poludeo sam.... Ima atheros karticu...
i i dalje imam gradient problem,najvise se vidi na crno-sivim slikama,recimo u cod blackops igrici u meniju,i kada mi se upali veriface,pa na crnom okviru recimo...

Ako je problem do driver-a za wifi, probaj da skineš nove sa http://consumersupport.lenovo.com/ca/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=661448 (datum je 19.11.2010).
Ja sam update-ovao bios ali nisam imao nikakve probleme (ni sa wifi ni sa ekranom (ni pre ni posle update-a)). Na jednom od foruma sam pročitao da je čovek sredio problem sa pixelima nakon update biosa na 59 i instaliranjem novih ATI (AMD) driver-a.

poz

Ma redom sam odradio... To oko boja sto je zezalo je zato sto je vracalo samo na 16 bita,ali sad vise ne vraca,tako da je ok xD
Ali wifi me i dalje zeza,nzm sto... stavio sam drajvere i sa lenovo sajta i sa atheros sajta,ali isti djavo....do njih nije cim nece ni na ubuntu da mi radi....

pokusao sam da instaliram te nove drajvere,ali kad instaliram driver ready i izaberem ga tokom paljenja,on mi opet izbaci boot listu i sam pocne da lista gore dole,pa posle samo stoji crno i nece da se upali... :/
i zanima me kako da sredim ovo: kad gledam film na intel grafi,secne mi svakih minut-dva...i to je pocelo zesce da me nervira.... na ati sve radi normalno...
i stalno mi se iz zvucnika cuje neko pucketanje,i to me zesce nervira...pokusao sam sa novim drajverima,ali nista...

Ljudi kako instalirati ovu prokletu grafiku!?!?!? koji god drajver da skinem nema sansi da ista uradim!? Stalno ili problem sa sertifikatima ili pogresan drajver ili sto cuda .... smorih se kao mach u kamenu!

Kako sam se ja zaHebao sto sam apdejtovao bios .......
Dobio sam gradient problem :( A misleci da sam zahebao nesto u instaliranju drajvera za grafiku odradih format c i sad nemam backup starog biosa. Jel postoji nacin da se downgrade-uje bios bez tog bekapa ?

Nemoj ni da pokusavas da nadjes backup bios-a, jer ces koriscenjem istog umesto vracanja na prethodnu verziju dobiti "death notebook" i jedino sto ti posle toga preostaje je servis i zamena maticne ploce (ako ti uvaze garanciju).

Pokusaj da nadjes kompletnu instalaciju za neku od ranijih verzija bios-a.
Da li znas koju si verziju imao pre update-a?

Kako sam se ja zaHebao sto sam apdejtovao bios .......
Dobio sam gradient problem :( A misleci da sam zahebao nesto u instaliranju drajvera za grafiku odradih format c i sad nemam backup starog biosa. Jel postoji nacin da se downgrade-uje bios bez tog bekapa ?

Ako mene pitaš, lepo ti to spakuj i vrati tamo gde si ga kupio, pa uzmi neki drugi laptop. Istresti ne baš male pare i sebi napraviti glavobolju... hebeš ti to. :S:

haha, znaci toliko o lenovo :/

pokusao sam da instaliram te nove drajvere,ali kad instaliram driver ready i izaberem ga tokom paljenja,on mi opet izbaci boot listu i sam pocne da lista gore dole,pa posle samo stoji crno i nece da se upali... :/
i zanima me kako da sredim ovo: kad gledam film na intel grafi,secne mi svakih minut-dva...i to je pocelo zesce da me nervira.... na ati sve radi normalno...
i stalno mi se iz zvucnika cuje neko pucketanje,i to me zesce nervira...pokusao sam sa novim drajverima,ali nista...

za nove drajvere, nemoras da instaliras taj driver ready, obrisi ga ako te zeza
pa radi rucno, restartuj komp, stisni F8,i izaberi Disable Driver Signature Enforcment ( ovo izaberi svaki put kad instaliras drajvere) jer windows trazi da je drajver sertifikovan, i samo instaliraj drajvere, takodje probaj i sa 'desni klik i run as administrator' meni radi..

i da nemoj da zaboravis da pre instaliranja ovih novih drajvera moras da imas poslednje drajvere sa Lenovo sajta ( zbog menjanja grafickog procesora)

ako nemas te najnovije drajvere skini ih, pa njih normalno instaliraj, pa tek onda uradi sve ovo sto sam ti rekao :)

Poslednja izmena:
Ma lap je savrsenstvo, samo da ima bolji ekran ... ***a nisam mogao to da progutam i da cekam da se nekad nekako ili nikako to ispravi.... Tako da vratih njega i uzeh furunche N5010.

Moze li neko da mi kaze koji je broj slotova za ddr memoriju? Da li je 2 ili 4? Znam da moze da ide do 8GB pa bih ja odmah ubacio toliko. Isto me zanima da li je samo jedan HDD unutra ili su dva? Opet, izvadio bih jedan(ako su dva unutra) pa bih onda ubacio SSD. Mada verujem da ima 2 slota za memoriju i samo 1 hdd. Zahvalan na odgovorima unapred.

Moze li neko da mi kaze koji je broj slotova za ddr memoriju? Da li je 2 ili 4? Znam da moze da ide do 8GB pa bih ja odmah ubacio toliko. Isto me zanima da li je samo jedan HDD unutra ili su dva? Opet, izvadio bih jedan(ako su dva unutra) pa bih onda ubacio SSD. Mada verujem da ima 2 slota za memoriju i samo 1 hdd. Zahvalan na odgovorima unapred.

Potvrdno :)
Ima dva (2) slota za memoriju i samo jedan HDD.

poz

Hvala, izgleda da ce da se nacekamo za veci SSD :(
Ali zato mogu bar da ubaciom 2x4GB :)
Jos malo pitanjce- koji je HDD unutra i koja memorija?

kupio i7 model, verzija biosa je 62 sve ok nema nikakvih problema, slika savrsena..
iskreno da kazem model mi se ne svidja, dosta je bucan, cuje se i neko cviljenje kad idluje, mozda je do harda ili nesto, ugl veoma iritirajuce :S, vent stalno vrti na vecem broju obrtaja, kuciste je blago da kazem nikakvo, savija se na sve strane, ekran blagi dodir prsta ga savija itd. verovatno cu ga zameniti za asus-a ili dell-a...

Nazad
Vrh Dno