Šta je novo?

[laptop] Lenovo IdeaPad y560 - User Review -

kupio i7 model, verzija biosa je 62 sve ok nema nikakvih problema, slika savrsena..
iskreno da kazem model mi se ne svidja, dosta je bucan, cuje se i neko cviljenje kad idluje, mozda je do harda ili nesto, ugl veoma iritirajuce :S, vent stalno vrti na vecem broju obrtaja, kuciste je blago da kazem nikakvo, savija se na sve strane, ekran blagi dodir prsta ga savija itd. verovatno cu ga zameniti za asus-a ili dell-a...

Ja kupio Asusa i planiram da ga vratim i uzmem Lenova. :D :D

N53 serija je odlična što se izrade tiče, čvrst, hladan, tih, baterija drži preko 2 sata, ali, uvek postoji ono ali, moraju da useru nešto...

Mislim da se za ove neke pare 700-800e izgleda ne može kupiti jaka mašina kojoj ništa ne fali, nego da moramo da se ispružimo još malo. Meni je sad iskreno i frka jer na brzinu treba da odlučim za koji da ga zamenim. :bottle:

pa ne znam ja sam gledao n61jq i izgleda mi super, dosta bolji kvalitet izrade, dell-a nisu imali tu u radnji pa se jos neckam :/

Razmisljam da kupim ovaj laptop verziju i5. Interesuje me da li da ga kupim sa legalnim softwerom na 32 ili 64 bita? ili da uzmem free OS?

Hvala unapred.

pa ne znam ja sam gledao n61jq i izgleda mi super, dosta bolji kvalitet izrade, dell-a nisu imali tu u radnji pa se jos neckam :/

Vratio sam N61JQ i uzeo danas N61JQ-JX002V. U igri je bio i Y560 i Dell N5010 (i7, alu), međutim nakon probe, sa ovim Asusom sam najzadovoljniji, mada nije ni on savršen.

Ok a zasto si "izbacio iz igre" Y560 konkretno me interesuje?
Isto pitanje i za DELL?

Vratio sam N61JQ i uzeo danas N61JQ-JX002V. U igri je bio i Y560 i Dell N5010 (i7, alu), međutim nakon probe, sa ovim Asusom sam najzadovoljniji, mada nije ni on savršen.

taj mislim i ja da uzmem, reci mi jel se cuje kad ne radi nista?
pucketanje, vent galami i slicno?? to me izludjuje kod lenova :S

Ok a zasto si "izbacio iz igre" Y560 konkretno me interesuje?
Isto pitanje i za DELL?

Y560 - kad sad radio uporedo na N61J i Y560, ASUS mi je ostavio daleko bolji utisak po pitanju build quality-ja. Lenovo mi izgleda kao neka Toišba C660 u cenovnom rangu od 40k dinara, sav je nikakav, tastatura se ugiba, displej se krivi, nema USB3, a povrh svega toga prati ga niz (potencijalnih) problema, a kad se na to doda i samo godinu dana garancije, vrlo brzo je izbledeo kao opcija.

Dell N5010, kao prvo gadan je i to mnogo. Možda se to na slikama ne vidi, treba ga videti uživo, one šare po njemu su totalno gej, a ventilator mu radi prilično neartikulisano i bučniji je dosta od Asusa, plus mu je tastatura za nijasnu lošija, nema USB3, ima slabiju grafičku od ASUS, a skuplji je čak.

N61J, solidno tih, kada je idle skoro da ga ne čujem, osim harda ponekad (inače u pitanju je Seagate), tastatura fina u rangu recimo Toshibe A660, ima USB3, dve godine garancije, 5730 grafičku, Windows 7 Home Premium...

Sve zavisi šta je kome bitno. ASUS ima recimo sporiju memoriju u odnosu na ova dva, samo ne znam zaista gde se to realno primeti, ali sa druge strane stvari kao što su tastatura koja "diše" i bučan ventilator primećujem svakog sekunda, dok nekome možda to ne smeta.

Prednost Della je to što ima 3 godine garancije, ali raspitao sam se i saznao da Asus to mnogo brže rešava ako dođe do kvara, dok se u slučaju Dell-a poručuje deo, pa se čeka i čeka, tj. da Asusove 2 godine vrede više nego Dell-ove 3 godine u praksi.

Kad sva tri računara stavim jedan do drugog, za mene nema dileme, Lenovo otpada odmah, ostaje dilema Dell vs Asus, ali "sitnice" kao što su USB3, dizajn, tastatura, kvalitet hlađenja (buka/temperatura) su presudile u korist Asusa.

Pričam o aktuelnim modelima, ne samo ova tri, pregledao sam ih baš dosta i mogu da kažem da u cenovnom rangu do hiljadu evra nema laptopa kojem sve valja tj. da se iz aviona ne vidi na čemu se štedelo, naručito kod ovih malo nasviranijih konfiguracija sa i7 procesorom.

Poslednja izmena:
hvala na info, menjam lenova za asus-a definitivno

Samo, čekiraj ga pre kupovine, moguće da nam se kriterijumi razlikuju, pa da ne bude posle... :)

ASUS koji sam vratio (N53JF-SX116) je bio još tiši jer je mu je hard bio tiši, u N53JF je bio 500GB Western Digital, dok je u ovom Seagate 640GB. Seagate je nešto malo brži zahvaljujući većem broju obrtaja, ali zaista neznatno, ali je isto toliko neznatno i bučniji u odnosu na WD.

Inače N53JF ima mnogo dobro kućište, možda i najbolje koje sam video u ovom cenovnom rangu, ali mu je tastatura loša i displej takođe, zato sam ga i vratio. Da je N61JQ spakovan u kućište od N53JF i da pri tom ima tastaturu kao na N61JQ, to bi bila zaista odlična mašina, pa čak i po cenu malo više cene kupio bih je bez razmišljanja. Pored Dell-a i ovog Asusa, pogledaj i Toshibu A660, dosta je dobra, kao i neki HP Pavilion modeli.

asus mi ipak deluje najbolje zasad :)

ne mogu da skinem amd drajver za grafiku sa lenovo sajta

da li neko zna neku drugu lokaciju ili mozda da upload - je drajver

kupio asusa i prezadovoljnan za sad :) ti?
razlika je i vise nego ociglena u korist asusa

E taman mislio da uzmem Lenovo Y560 sa Core i7 kada vidim sve ovo pljuvanje... :/
Zar je zaista toliko strasno?
Trenutno koristim MacBook (iz 2006. - Core Duo 2GHz/2GB RAM/int graf/1280x800 screen), pa me zanima kakav je ekran. Vidim neki se zale na taj gradient problem, neki kazu ne postoji kod njih. Jel postoji neka generalizacija - tipa modeli sa i3 imaju taj i taj problem, sa i5 taj i taj, i7 ... ?

generalno je cela ta serija bez ozbira na komponente,i javljaju se problemi od igrajucih piksela koji lice na mrave,pa do prelaza gardienta,a svi ti problemi se resavaju prostim updateom biosa. Ako kupujes laptop zahtevaj u startu da ti flehsnu bios i neces imati glavobolje.

Eh, sada da napisem isto i na ovoj temi... :p
Elem, rekose tamo da konkretno sa i7 imaju manje problema nego modeli sa i5, ali ako ih bude bilo (kao sto je sa i5), da nosim u ovlasceni servis u novom sadu(a to je PIN) i da ce oni update-ovati bios(posto valjda ne smem na svoju ruku zbog garancije) i da su svi ti problemi resivi.

Ja imam ovaj model sa i5 i nisam imao ni jedan problem koji se pominje. Sam sam update-ovao bios iako tada nisam imao ni pojma o potencijalnim problemima. Ne znam samo da li ima razlike u seriji laptopova sa i5 CPU ali ako nešto znači moj je model sa 640Gb HD-om.

poz

svaki iz te serije dotice taj problem,s tim sto se ne desava isto kod svakog kroisnika nego je random selekcija..kod nekog su mravi,kod nekog problem sa osvetljenjem i sta bese jos ima..u svakom slucaju poenta je da ako planirate kupovinu ovog laptopa u bilo kojem od ix izdanja da odmah pri kupovini zatrazite na licu mesta fleshovanje najnovijeg biosa.

Posto sam video da ima HDMI izlaz - da li je moguce HDMI nekim kablom spojiti na analogni ili DVI monitor. Video sam da ima DVI to HDMI kablova, za HDMI to VGA sumnjam da postoji, ali da li postoji HDMI to DVI?

postoji naravno,samo sto moras videti koji je tip dvi da l ije muski ili zenski kako bi mogao da ih spojis
411THGRH08L._SL500_AA300_.jpg
evo kako izgleda hdmi to dvi

Upravo taj sam i video, ali ja imam TFT sa analognim prikljuckom, pa bi onda morao HDMI na DVI (zenski - na slici je muski, HDMI na DVI(zenski) nisam nasao na netu), a onda bi trebao DVI na VGA onaj konvertor sto imam. Ma nvm kupicu kasnije ako mi zatreba neki noviji monitor sa HDMI.

Pa imas VGA konektor za taj tvoj monitor, sta ce ti HDMI-DVI-VGA?

Upravo taj sam i video, ali ja imam TFT sa analognim prikljuckom, pa bi onda morao HDMI na DVI (zenski - na slici je muski, HDMI na DVI(zenski) nisam nasao na netu), a onda bi trebao DVI na VGA onaj konvertor sto imam. Ma nvm kupicu kasnije ako mi zatreba neki noviji monitor sa HDMI.

Ovo gotovo sigurno neće raditi. DVI na VGA adapter radi samo u slučaju kada ga povežeš na DVI grafičku karticu (i vrlo bitno) grafička kroz DVI mora da izbacuje i analogni signal (što nije uvek slučaj).

Dakle ti na izvoru moraš imati analogni signal da bi ga prostim adapterom sproveo HDMI->DVI->VGA. Adapter samo menja "format" priključka, ne može da vrši analogno-digitalnu konverziju ili obrnuto.

Ono što je tebi potrebno je običan VGA kabl jer laptop verovatno ima VGA out.

Poslednja izmena:
Pa ***, valjda ima kabl na monitoru, nije wireless...

Pa imas VGA konektor za taj tvoj monitor, sta ce ti HDMI-DVI-VGA?
E totalno mi je sislo sa pameti da non-Apple laptopovi mozda jos imaju taj prikljucak. Tek sada kada sam pogledao fotku laptopa vidim da ga ima sa leve strane. :d
Inace moram da ga narucim pa cekam, nema ga u prodavnici (ima i5, nema i7 model).

Ccc. Pa i na Mac-ovima imas onaj display port -> vga adapter, malo je bzvz vuci sa HDMI-a

Pa ***, valjda ima kabl na monitoru, nije wireless...

Ne razumem konstataciju. :) Rekoh mu:
Ono što je tebi potrebno je običan VGA kabl jer laptop verovatno ima VGA out.

Na HDMI izlazu laptopa skoro sigurno nema analognog signala, pa i ako bi zbudžio HDMI->DVI->VGA, to ne bi radilo, mada za tim nema ni potrebe jer laptop ima analogni VGA izlaz.

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ***, nesto sam istripovao da mu savetujes da kupi obican VGA kabl a to vec ima na monitoru

Rekoh mu samo šta mu je potrebno, a u to da li ima VGA kabl nisam ulazio. Verovatno da ga ima jer skoro svaki monitor dolazim sa njim... :smash:

Nazad
Vrh Dno