Ok a zasto si "izbacio iz igre" Y560 konkretno me interesuje?
Isto pitanje i za DELL?
Y560 - kad sad radio uporedo na N61J i Y560, ASUS mi je ostavio daleko bolji utisak po pitanju build quality-ja. Lenovo mi izgleda kao neka Toišba C660 u cenovnom rangu od 40k dinara, sav je nikakav, tastatura se ugiba, displej se krivi, nema USB3, a povrh svega toga prati ga niz (potencijalnih) problema, a kad se na to doda i samo godinu dana garancije, vrlo brzo je izbledeo kao opcija.
Dell N5010, kao prvo gadan je i to mnogo. Možda se to na slikama ne vidi, treba ga videti uživo, one šare po njemu su totalno gej, a ventilator mu radi prilično neartikulisano i bučniji je dosta od Asusa, plus mu je tastatura za nijasnu lošija, nema USB3, ima slabiju grafičku od ASUS, a skuplji je čak.
N61J, solidno tih, kada je idle skoro da ga ne čujem, osim harda ponekad (inače u pitanju je Seagate), tastatura fina u rangu recimo Toshibe A660, ima USB3, dve godine garancije, 5730 grafičku, Windows 7 Home Premium...
Sve zavisi šta je kome bitno. ASUS ima recimo sporiju memoriju u odnosu na ova dva, samo ne znam zaista gde se to realno primeti, ali sa druge strane stvari kao što su tastatura koja "diše" i bučan ventilator primećujem svakog sekunda, dok nekome možda to ne smeta.
Prednost Della je to što ima 3 godine garancije, ali raspitao sam se i saznao da Asus to mnogo brže rešava ako dođe do kvara, dok se u slučaju Dell-a poručuje deo, pa se čeka i čeka, tj. da Asusove 2 godine vrede više nego Dell-ove 3 godine u praksi.
Kad sva tri računara stavim jedan do drugog, za mene nema dileme, Lenovo otpada odmah, ostaje dilema Dell vs Asus, ali "sitnice" kao što su USB3, dizajn, tastatura, kvalitet hlađenja (buka/temperatura) su presudile u korist Asusa.
Pričam o aktuelnim modelima, ne samo ova tri, pregledao sam ih baš dosta i mogu da kažem da u cenovnom rangu do hiljadu evra nema laptopa kojem sve valja tj. da se iz aviona ne vidi na čemu se štedelo, naručito kod ovih malo nasviranijih konfiguracija sa i7 procesorom.