Šta je novo?

LA Noire [PS3/x360]

Nije problem laganje i govorenje istine, problem je laganje i sumlja, kada odaberes laz moras da imas neke dokaze za to a ako nisi bas siguran da lik laze onda odaberes doubt, onoliko koliko sam video od ispitivanja nije bas lako provaliti da li osoba totalno laze, tako da po meni nije bas toliko ocigledno, a to su bila prva ispitivanja u igri, mozda je kasnije jos teze provaliti, to najbolje moze da ti kaze Dodatak.

Mozda nisam dobro objasnio, nije mi problem koliko je tesko, nego da li deluje jeftino. Da li je laganje neko budjavo laganje, da li je sumnja ocigledno sumnja itd. Utisak me brine, a ne napredak kroz igru.

Ma razumeo sam te ja iz prve, ne daju svi likovi u igri iste znakove, ja kod nekih reakcija sto sam video nikada ne bih rekao da su 100% laz ali su mi delovale dovoljne za sumlju, ukratko, nemoj nista da se brines sto se toga tice tako da ne postoji sansa da sve provalis iz prve...

Ono sto zameram do neke mere je sto ne mozes skroz da u*eres stvari i da slucaj bude recimo zakljucan ili dodeljen nekome drugome, vec ces se uvek na kraju iskolebati sa tacnom procenom.

Samo se bojim da laganje/govorenje istine ne bude previse ocigledno ili prenaglaseno da bi mogli svi da igraju. A nekako mi se cini da mora tako da bude, bar u nekoj meri.

Ja sam nekoliko puta bio ubedjen da lako pogadjam jer je ponekad gluma malo naglasena bas iz razloga da ne bude previse suptilno za siroke narodne mase. Najvise sam se iznenadio kad sam promasio oba pitanja kod coveka za koga sam bio ubedjen da izgleda potpuno iskreno. Tj. nisam bas promasio vec nisam dobio kvalitetniji odgovor. I ovo sto kaze Ranko, cesto se gresi kod laz, sumnja. Najbolje je prvo proveriti sve sakupljene tragove u beleznici pre nego sto se neko optuzi da laze a ako nisi siguran onda sumnja. I obavezno se baci pogled na sagovornika dok birate koje pitanje se prvo postavlja jer bas tad uvek moze da se vidi ponasanje. Ako predugo cekaju na pitanje dugo neki ce to i prokomentarisati 🙂. Cini mi se da redosled pitanja igra ulogu ali za to bih morao ponovo da igram slucajeve (mogu se naknadno odigrati). Generalno, dobijam prave odgovore na vecinu pitanja ali neke iznenadjujuce i promasim.

Poslednja izmena:
Meni je samo bitno da je to uradjeno sa stilom, jer ako mi neko pravi samouverenu facu dok je samouveren, a samo to je bitno, onda mi to nije zanimljivo. Verujem da je rockstar mogao da uradi i najsuptilnije fazone na tu temu, samo je pitanje sta su hteli. I dalje me brine to sto si rekao da je gluma malo naglasena, ali ok 🙂. Sad bar pricamo o dobroj ili losoj glumi u odnosu na ono do sada u igrama ovog tipa 🙂

Meni je samo bitno da je to uradjeno sa stilom, jer ako mi neko pravi samouverenu facu dok je samouveren, a samo to je bitno, onda mi to nije zanimljivo. Verujem da je rockstar mogao da uradi i najsuptilnije fazone na tu temu, samo je pitanje sta su hteli. I dalje me brine to sto si rekao da je gluma malo naglasena, ali ok 🙂. Sad bar pricamo o dobroj ili losoj glumi u odnosu na ono do sada u igrama ovog tipa 🙂

Pa nekad mozes da primetis malo naglasenu glumu ali ne zaboravi da u igri ima puno glumaca a i puno razlicitih likova. Nisu ni svi glumci istog kvaliteta ili je mozda developer tako zeleo. Ima sasvim dovoljno suptilnih elemenata.

Poceli su review-i po gaming sajtovima. Idite do svog omiljenog cije misljenje i konacnu ocenu cenite.. 😉

2 million people are following BorisLozac 😀

Treba te poslati da im ukazes na sitne nedostatke u svim segmentima 🙂

Treba te poslati da im ukazes na sitne nedostatke u svim segmentima 🙂

Realno.. 🙂

Nego nisam uopste skapirao jel open world ili ne, a ne bi da gledam review-e koji otkrivaju ko je ubica 🙂 Moze li da se provoza slobodno po gradu, GTA style?

Neko ti je ostavio link sa kotaku-a, u tom videu imas odgovore na ta pitanja bez mnogo spoilera.

Upravo tako! Koliko je RDR bio ispred GTAIV, toliko je i ovo ispred RDR. Naravno, tematski teško mogu da se porede, možda delom čak i koncepcijski, ali kvalitativno sigurno mogu i napredak je vidljiv!

Presao glavnu kampanju 🙂 Prica je veoma viseslojna i odlicno implementirana u dizajn igre sa nekim zanimljivim promenama u zadnjih 4-5 slucajeva. Da ne otkrivam nista, mogu samo reci da igra ima neke slicnosti sa RDR i da stvarno zasluzuje Noir u imenu. Ko predje videce i po cemu. Kada se zavrsi prica igra se ne nastavlja vec se sakupljanje i prelazenje ostalog sadrzaja pristupa preko Cases opcije iz menija gde moze da se izabere free roam opcija. Sta reci, ova igra je stvarno sveza po nekim stvarima u svetu igara posle svih zombija, space marinaca itd i sigurno je jedan od kandidata za igru godine. Ja sam stvarno prezadovoljan celim iskustvom koje nudi.

Koliko ti je trebalo igrivih sati da je zavrsis?

Cini mi se za ovo glavno uz mozda 7-8 predjenih street crimes 19,5 sati pise u statistics.

Za vreme tih ~20 sati igre, koliko puta ti je zakucao xbox i da li je? Ja igram prvi disk bez instalacije na Jasper konzoli i posle prelaska u traffic diviziju pocelo je zabadanje u toku misija odjednom, prosecno 2 puta u toku 2h gameplay-a, bez pravila...

Lose narezan disk. Meni par puta puklo, setio se da sam cimao notebook po krilu kad se rezalo, narezao opet, na 2.4x i radi savrseno...

Kao sto je i bilo ocekivano, PS3 verzija igre je kompajlirana na 3.60 SDK-u.

Za nijansu bolji ps3 😉

Pa ako PS3 ima SSAO a X360 nema onda to baš i nije za nijansu. Teško je oceniti koliko SSAO utiče na šotovima ali u igri je razlika u većini igara povelika.

Citam da je kontrola automobila ocajna, jeste da to nije glavni prioritet ali zasto jednostavno ne odraditi copy+paste iz GTA IV koji je skoro pa savrseno ubo fiziku za takav tip igre..

+1!
SSAO nije mala stvar. Možda uvatim PS3 da pređem igru i na njemu kad je toliko dobra. SSAO dodatno doprinosi realnosti, daje dodatnu dimenziju renderovanoj slici...

Citam da je kontrola automobila ocajna, jeste da to nije glavni prioritet ali zasto jednostavno ne odraditi copy+paste iz GTA IV koji je skoro pa savrseno ubo fiziku za takav tip igre..

Možda zato što je igru paralelno sa GTAIV radio drugi Rockstarov tim. Nije da je bilo nemoguće za izvesti, ali po toj logici, zašto onda naredna rockstarova igra neće imati ove facijalne ekspresije kao što ih ima LANoire...

Nazad
Vrh Dno