Šta je novo?

LA Noire [PS3/x360]

DieH@rd

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
495
Edge Online je objavio preview igre, izgelda da ce ovo biti veliki uspeh za Rockstar. Em ce biti mnogo vise "adventure" i "story" orijentisana, em ima neku predobru tehnologiju za motion&face capturing koja bi trebalo da prevazidje Heavy Rain.
http://www.edge-online.com/magazine/open-world-confidential-la-noire

Samo nek izlaze adventure igre, ja se ne bunim 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Ovo 'ladno lik iz Mad Men pozajmio i lik i glas.

pic1657.jpg

pic1895.jpg

Bolje da su angazovali Don Draper-a,taj lik je uzasno ljigav u Mad Men-u. 😀

Imas pravo, Draper bi bio bas ko stvoren za ovakvu igru 🙂

Mene isto nije impresionirao trejler.

Kapiram da koriste samo malo modifikovanu verziju GTA4 engine-a koji je za 2011, kad igra izlazi, prilicno lose izgledajuci 😀

Mozete da volite "LA Noire" fazon ili ne, ali...

Facial animation/lip sync je najbolji ikada u igrama - revolucionaran po pitanju utiska koji moze da proizvede. Do sada je u tom segmentu igrama uvek nesto falilo - taman toliko da izgleda jadno i neuverljivo, bez obzira na grafiku i detaljnost likova. Ovde je po tom pitanju granica predjena, moze da se docara svaki izraz lica tj. emocija onako kako treba (i to sa ogranicenjima engine-a po pitanju detaljnosti likova). Mogucnosti su sa ovim resenjem beskrajne po tom pitanju i meni je mnogo drago sto cemo konacno moci da vidimo "dobru glumu" u igrama, jer za to vise nema ogranicenja. Nadam se da ce i ostali maznuti ovo resenje, posto je predobro.

Grafika je druga prica, sigurno je najgore videti je na ovaj nacin, bas kao i GTA koji je posle prvog trailera izgledao jadno, ali kad sve to vidis u pokretu dok igras igru sa milion desavanja na ekranu, utisak se menja. Ni u GTA, ni u RDR-u, pa ni ovde ne treba ocenjivati grafiku sa kamerom zumiranom na face likova (a samo to su hteli u ovom traileru, da bi pokazali tehnologiju za facijalnu animaciju). Verujem da ce ovde biti nekih mnogo dobrih varjacija na temu svetlost/tama, ukratko, ne verujem da ce igra izlgedati lose, naprotiv...

Poslednja izmena:
Izgleda da sam ja jedan od retkih koje grafika u RDR uopste nije impresionirala.

Pa nije ne znam sta, ali za open world igru je odlicna... Neki detalji su fenomenalni.

Grafika nije nista posebno,ali kad igras sve je zivo.U GTA4 je dovoljno da se zaustavis,slusas zvuke i da poverujes da si na ulici.To plus sjajna fizika i animacije daju igri organski izgled.

Kakav oversource 🙂

[YOUTUBE]NTOlEUAtGog[/YOUTUBE]

Ova tehnologija je zaista nešto posebno. Zapanjujuće.

Ja sam to rekao i posle prvog trailera, a vi nista 🙂

Od sada ce morati da se obrati paznja i na glumce, morace da budu dobri 🙂

Stvarno je revolucija po tom pitanju...

Secam se ovog Image Metrich tech-demoa od ranije, ali sad pricamo o primeni u igri koja izlazi za par meseci.

http://www.youtube.com/watch?v=bLiX5d3rC6o

Ne smem ni da zamislim ovo + grafiku na sledecoj generaciji konzola...bice predobro.

Poslednja izmena:
ne znam kako vama ali meni je ovo fascinantno,

zaista Rockstar rocks! 😀

elem, Heavy Rain izgleda kao Pakmen naspram ovoga (po pitanju facijalnih ekspresija)

ne znam kako vama ali meni je ovo fascinantno,

zaista Rockstar rocks! 😀

elem, Heavy Rain izgleda kao Pakmen naspram ovoga (po pitanju facijalnih ekspresija)

Heavy Rain-u je ovo bilo neophodno...

HR grafika sa ovom tehnologijom za facijalnu animaicju bi bila vrh...

Inace, LA Noire je avantura vise nego bilo sta drugo. Mnogo linearnije nego GTA ili RDR, skroz drugi pristup. I bolje za ovakvu igru...

Poslednja izmena:
Ako izvedu dobro i istraživanje dokaza ne bude suviše pojednostavljeno, može ispasti L.A Confidential u formi igre. 🙂

U samoj igri ne izgleda tekstura lica bas ovako detaljno. Ovo je verovatno nekompresovani capture koji onda oni kompresuju za engine igre i nalepe na model umesto da klasicno rucno animiraju usta i lice. Dobra tehnologija ali malo skupa jer za svaku animaciju i svakog lika iz igre ti treba glumac.

U samoj igri ne izgleda tekstura lica bas ovako detaljno. Ovo je verovatno nekompresovani capture koji onda oni kompresuju za engine igre i nalepe na model umesto da klasicno rucno animiraju usta i lice. Dobra tehnologija ali malo skupa jer za svaku animaciju i svakog lika iz igre ti treba glumac.

Mislim da ce moci jedan covek da se koristi za vise faca, skeniraju njegove izraze lica, pa pirmenjuju na sta hoce. Takve stvari se vec rade.

A sto se tice izgleda i "grafike", to je vec druga stvar, zavisno od koncepta kog ce se igra drzati. To je po meni manje bitno, jer znamo da moze mnogo bolje vec sada, a ovo za animaciju do sad nismo nigde videli. Videcemo i spoj dobre grafike tj. detaljnih likova i ove animacije, sigurno...

Poslednja izmena:
hmmm, ne znam bas za to, ovo hvata kompletno lice a ne samo konture lica i izraz lica u jednu animaciju koja moze da se iskoriste za drugi model sto znaci da ne bi mogao da iskoristis snimak Cosgrove-a (glavnog lika) za model recimo onog sefa policije. Bar mi se tako cini na osnovu onoga sto sam pogledao.

Sigurno je najbolje kad je sve 1:1, ali nesto na foru Gollum-a ce valjda biti moguce, mada je i njegov lip-sync malo last-gen 🙂

Poslednja izmena:
Pa da, sa ovakvom tehnologijom vise nema natucanja lip syncinga od strane animatora, ovo je bas WYSIWYG.

Ovaj Aaron Staton ima low-detail facu i u realnosti 🙂

Nego, sad sam se nesto pogubio, jel primenjivano ovako nesto u nekom animiranom filmu ill na bilo kom CG liku?

Nesto se ne secam da sam video ovako dobro resenje, nije valjda da cemo premijeru ovakve tehnologije da dozivimo od Rockstara u igrici? 🙂

Poslednja izmena:
Cini mi se da ne mada nisam siguran, avatar je valjda isto imao markere za lice plus kamericu koja snima ali se to prenosilo sa glumca na potpuno drugaciji model (strumfa 🙂). Ovo je bukvalno snimak lica glumca bez ikakvih markera prenesen na isti takav model.

Ovaj Aaron Staton ima low-detail facu i u realnosti 🙂

Nego, sad sam se nesto pogubio, jel primenjivano ovako nesto u nekom animiranom filmu ill na bilo kom CG liku?

Tačno.

Za razliku od njega John Noble nema tako jednostavnu facu a takođe odlično izgleda u trejleru.

Biće LA Noire svakako odlična igra, u prepoznatljivom Rockstar stilu. Ono što mi se ne dopada vezano za ovu tehnologiju jeste, šta će biti kada stigne do Activiona i Call of Duty postane još "filmskiji" nego što jeste. Heavy Rain je unikatna igra ali nisam siguran da želim da vidim svaku AAA igru na taj fazon. Ova tehnologija će im to omogućiti jer briše granicu između filma i video igara.

Shvatam sta hoces da kazes,ali ja pricam cisto tehnicki, jer ako se primeni na pravi nacin, moze samo da bude mnogo bolje nego ovo sto danas imamo.

Likovi "iz video igrica" i dalje drze na distanci mnoge ljude od cele price (ili ih bar u nekom trenutku oteraju ako su u njoj) i odrzavaju gejming u nekoj posebnoj (jeftinoj) kategoriji kada je to pitanju. Nebitno da li je lik u ljudskom obliku ili neko nacrtano stvorenje. Mozemo da pricamo sta hocemo, ali sve je to na prilicno niskom nivou u igrama. Ovo otvara bar mogucnost da se neke stvari promene (iako igre treba da ostanu igre, a ne da postanu filmovi). A i zasto bi postale filmovi, nek se prirodno razvijaju kako ce se vec razvijati, samo bez jadnih likova. Ova tehnologija nikako ne znaci da cemo imati samo "zive" i vec vidjene face u igrama.

Ne pricam standardnu "igre i umetnost" pricu, ali ako na liku ne moze da se docara nikakva emocija, a da to ne bude smesno, to je stvarno ozbiljno ogranicenje.

Ovo je za sada novo i skupo, nece moci svako da iskoristi tehnologiju za svoje ideje, ali ako pricamo generalno, izum je mnogo dobar.

Druga stvar je sta ce Activision i slicni, to me se i ne tice...

Poslednja izmena:
Obrisan sav offtopic, tema je igra LA Noire.

Nano.tube, kako podnosis novi forum i ove nevidljive hiper-linkove? :d 😉

Default, na njemu se ne vide 🙂

Nazad
Vrh Dno