Bez potrebe da se dalje siri flejm i trolovanje, samo pogledaj naslov teme, Kvalitetniji internet do 2020. godine, All-Ip transformacija, sto je projekat Telekoma i Huawei-a i ne odnosi se na druge provajdere tako da ovo u osnovi JESTE tema o MTS optici, to sto je u medjuvremenu niklo jos par takvih ne menja situaciju ovde.
Naravno da treba diskutovati o ponudi ostalih igraca ali tvoj SJW nastup ce ti tesko doneti poene ovde, vecina clanova IT foruma ima dovoljno iskustva i intelekta da i sama proceni
...
Za sada sve radi kako treba. Mana koji sam primetio je to da MTS ruter ima ocajan WiFi. Ko planira da ga koristi tesko da moze da izvuce neku brzinu. Ja imam svoju opremu tako da sve sljaka.
Moze, mislim da cak postoji i "sveopste punomocje" za takve stvari, koje notari rade.Nego jel postoji neka varijanta davanja (trajnog) ovlašćenja od strane vlasnika stana (keva u ovom slučaju koja tu neće stanovati, ni u istom gradu neće biti) za sklapanje ugovora te kategorija (TV, internet, fixni), a da 1 dokument koji daje generalno ovlašćenje a ne da je na fazon "može da sklapa ugovore i potpisuje anexe za usluge kod firme SBB"?
Na staroj detelinari nema orion optike, pre mesec dana sam proveravao, a mts je u dosta zgrada ubacio opremu ali su tek pre nedelju dana krenuli sa kopanjem po naselju. Operater u mtsu mi je rekao da nije skoro u planu pustanje optike za ovaj deo grada.Nisam baš u toku u kojim delovima grada Orion nudi optiku, ali stekao sam utisak da ih najviše ima tu po Detelinari.
Telnor i VIP su samo mobilni operateri, pa mora da postoji ovlascenje ne za telekomunikacije za odredjeni stan, vec ovlascenje za mobilnu telefoniju.Zavisi od konkretne firme. Meni su u Telenoru trazili da napravim bas za Telenor kako bi bilo validno, a imao sam istu ideju uraditi da ne moram da cimam oca kad treba nesto iz tih delatnosti..
Nije mi pri ruci, ovako nesto:Jel mozes da mi posaljes u pm ili okacis ovde kako izgleda to ovlascenje?
Na staroj detelinari nema orion optike, pre mesec dana sam proveravao, a mts je u dosta zgrada ubacio opremu ali su tek pre nedelju dana krenuli sa kopanjem po naselju. Operater u mtsu mi je rekao da nije skoro u planu pustanje optike za ovaj deo grada.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Za taj deo grada ne znam da li je nesto radjeno, od Kornelija Stankovica ka avijaciji se sad radi.Ok, hvala na informacijama. Ja ustvari nisam siguran ni kom naselju formalno pripada ta zgrada( ugao Veselina Masleše i Branka Bajića)![]()
Da li su još nekog u Novom Sadu zvali iz Telekoma da dođu u stan da se dogovore oko uvođenja optike? Zvao me neki čovek iz Telekoma, kaže da treba da me prebace na optiku. Koristim Box 2 - Fiksni + Internet 20/4.
Za taj deo grada ne znam da li je nesto radjeno, od Kornelija Stankovica ka avijaciji se sad radi.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Jedino ako su nešto menjali, zimus kada sam ih kontaktira oko uvođenja, tražili su ono što sam napisao.Info iz prve ruke, ne morate izigravati akvizitera za Orion, ako predsednik skupstine stanara potpise da mogu da udju u zgradu i ima barem jedna osoba da hoce da uvede, ulaze.
Ranije su povezivali sve zgrade bukvalno redom pa kad su videli da u nekima ne uzme nijedna osoba sad su presli na ovaj sistem da mora barem jedan ugovor po zgradi. Obicno na tom spratu i stave razvodnu kutiju i onda povezuju dalje.
ORION ima uvedenu optiku u par zgrada bas u V. Maslese, ali jos dalje, blize uglu sa Kornelija Stankovica
Jedino ako su nešto menjali, zimus kada sam ih kontaktira oko uvođenja, tražili su ono što sam napisao.![]()
p. s. Jel smo definitivno zaključili da je to Detelinara, nije Sajmište? :banana:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari