Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

@Zeha

Ostaje ti samo da čekaš da se promeni starosna struktura, tj. glasna većina u ulazu pa da počne tvoja generacija da vlada.

Не верујем да је баш толико соло маторих па да надгласају, више ми личи да ту главну реч има преЦедник који је пензионер и неће да му се копа по улазу или да тамо неко зарађује а да он не добије проценат. Зато би неко од млађих могао да се прихвати тог посла .... мада сада долазе управници па ако се изабере опет неко од станара, може да буде и даље исто.

Ја сам лако убедио да потпишу да уђе оптика, аргумент је био да ништа не мора да се плаћа и да неће да буде раскопано и сви су потписали. Мада и нема много пензионера, већина је отишла па се зграда мало и подмладила.

После ехе-нета, мислим да се најавио и Орион а мтс ће ионако да уђе кад дође време ... онда ће СББ да размисли шта нуди јер су и они први увели каблове.

Квалитетно, много пре 2020. ;)

Hahha ovaj Telekom... suze brišem od smeha!

Ovo je bio teaser za trailer za film. :d

Koji show od firme. Ne znam dal da se smejem ili placem. Sve njih cekam da ponude optiku pa da znam dal da prelazim na njih ili da uzmem novi ugovor za SBB sa manjom cenom + telefon.
Sada placam 4.300 za 100/6 i TV Gold Extra, 2.300 bi bilo prvih 12m ugovora 150/8 + TV Gold Extra +telefon. Plasim se da telekom ne uleti sa mnogo brzim netom, pogotovo upload za manje pare.

Ajde ne zatrpavajte temu glupostima, svako može da ode na sajt i da vidi da li ima ili nema cenovnika. Ako ste čitali šta sam vam pisao, znaćete da kada dobijete mogućnost da vam puste signal, zalepiće vam poster sa brojem telefona komercijaliste kome se obraćate. Tu će vam poslati ponudu za pakete koje vas zanimaju. Zašto je to tako? Zato što živimo u zemlji gde će konkurencija odmah na osnovu te njihove ponude praviti svoju da im uništavaju posao. Kod svih provajdera možeš da se "cenkaš" van zvaničnog cenovnika, a ovde je sve u početnoj fazi tako da još te neke stvari nisu sredili.

Sve da je to zbog toga da im "konkurencija ne unistava". Da su brinuli o tome, ne bi nabili cene sa kojima garantuju posao konkurenciji.

Šta znači nabili? Ja paket 150/20, sa telefonom i svim kanalima mesečno plaćam 3350 din. Neka uzmemo da je kod kablovske običan TV paket tu negde oko 1250 din (a ovde dobiješ mnogo više kanala, sve Arene HD, svi HBO, Filmbox, Cinemax,...), neka zanemarimo telefon, izađe me kvalitetan internet 2.100 din. Jedino što mislim da ubuduće neće davati sve kanale u ovom paketu već samo HD paket i Osnovni.

Ne treba ni 5% toga vecini. To je bitno :( Nema vise zarada od prodaje luksuznim korisnicima, sada se na boraniji zaradjuje.

Ja zvao 0800 100 150 da pitam dokle su stigli i dobijem sledeće informacije:
- sajt se sređuje i biće veoma skoro istaknute cene
- može da se dobije optički net u Mirijevu. Ostavio telefon da me ekipa pozove da uvedu vlakno u stan.
- za sada nbgd i Mirijevo.
Cena za paket 250/30 je 3799 din.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

@yooyo

To mi kazi komso. Ja sam u Mihaila Bulgakova. Zovem sutra. :)

Poslednja izmena:
Ja zvao 0800 100 150 da pitam dokle su stigli i dobijem sledeće informacije:
- sajt se sređuje i biće veoma skoro istaknute cene
- može da se dobije optički net u Mirijevu. Ostavio telefon da me ekipa pozove da uvedu vlakno u stan.
- za sada nbgd i Mirijevo.
Cena za paket 250/30 je 3799 din.

Cena je za box paket tolika ili samo za internet???

ako bude tako, nije skupo.. mada nema ni 1% korisnika u srbiji da im treba nesto vise od onog prvog paketa sa brzinom 150/20mbps..

Sent from Galaxy S8

Cena je samo za internet. TV mi ne treba.

Jutros ih zateknem ispred zgrade na Vračaru, provlače optiku za Telekom. Vesnici IT proleća :D

Prilozi

• Datacom optika.jpg
    Datacom optika.jpg
    342.5 KB · Pregleda: 233
Sad sam zvao Lelekom na : 0800 100 150 direktno sam dobio službenika.

Mirijevo 16. oktobra. Tražila mi je podatke: broj telefona, ime i prezime na koga se vodi. Čekao sam par minuta da proveri u sistemu.

Tražio sam Box 3, 150/20 down/up net, televizija osnovni paket vraćanje 72sata unazad i 2 uređaja(za 2 TV-a) i telefon. Ona mi je ponudila cenu 4499 i tu stala. Onda sam ja morao da pitam da li postoji 5 meseci za 1. din ili nešto slično. Čekao sam par minuta da proveri i kaže mi prvih 12 meseci 50% off. (prosek za 24 meseca 3374,25 din)

Onda je rekla da ima sve podatke i da će proslediti kolegama koji obavljaju radove, na šta sam ja pitao kada će to biti, ona kaže ne zna, ja zamolim lepo i kažem supruga treba da se porodi uskoro, da li mogu u sledeće dve nedelje da odrade. Onda sam opet čekao par minuta, samo je rekla ponovo da je prosledila kolegama i da čekam da me pozovu.

Instalacije rade od kutije u hodniku do uređaja TV-internet.

To be continued...

rakovica ulica starca milije kod os nikola tesla juce postavili ormar na ovu betonsku kocku koju su postavili pre dve nedelje (raskopali rupu i ubacili).

IMG_20180807_083645.jpg

Prilozi

• IMG_20180807_083645.jpg
    IMG_20180807_083645.jpg
    386.3 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
To je MSAN, i ne mora da znaci da je za ftth, mozda je za xDSL sto verovatno i jeste, moze i jedno i drugo da podrzava s obzirom da je Multi service access.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

pvrovlacili cu onaj zuti kabel u kom je optika kroz zemlju a 250-300 metara dalje kod pocetka mosta ispod picerije premijer preko puta shop investa su bili sa onim belim kombijem i na stolu ona sprava sto spaja opticke kablove. mislim da je ove vec neko postavio sliku lika kako sedi sa tom spravom i radi.

Tako su i kod mene, pa je optika došla do MSAN-a a dalje od njega ka korisnicima xDSL. Ja imam 300m bakra od najbližeg MSAN-a. To je dobra vest, jer ćeš odmah moći VDSL (ako si baš blizu i 100/10Mbps, ako si malo dalje 50/8Mbps), a za veće brzine moraju i ostatak bakra da zamene optičkim kablom.

Lepa vest u svakom slučaju. Taman sam počeo da gubim nadu i verujem da će u Rakovici da testiraju neku atomsku bombu, koliko su nas svi zaobilazili.

pvrovlacili cu onaj zuti kabel u kom je optika kroz zemlju a 250-300 metara dalje kod pocetka mosta ispod picerije premijer preko puta shop investa su bili sa onim belim kombijem i na stolu ona sprava sto spaja opticke kablove. mislim da je ove vec neko postavio sliku lika kako sedi sa tom spravom i radi.
Nisi ti mene razumeo, do msana ti ide optika, ali od njega moze i optika a moze i xDSL, lepo sam napisao ne znaci da ce biti ftth, moze i xdsl, to je last mile, a pre tj do cabineta naravno da ide optika.
Samo polako ne raduj se previse, a to sto su splajsovali optiku to je pre kabineta ne posle.
Meni to mirise na xdsl, za pocetak ali kasnije mogu preci i na ftth odatle.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

vdsl 50/8 kod mene sljaka odavno 2-3 mesce pre nego sto su poceli da kopaju. verovatno xdsl za te vece brzine preko 100/10.

Istina, nisam proveravao više od godinu dana. Možda mogu sad i ja. Podneću zahtev za proveru.

Nazad
Vrh Dno