Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Čisto da utešim ljude koji misle da je najveća muka biti u manjem mestu u Srbiji i biti nizak prioritet za uvođenje optičke infrastrukture.
Živim u Novom Sadu u soliteru od 12 spratova, i optika mi prolazi na 20 metara od ulaza u zgradu. Pre nekih 4 meseca su postavili ljudi iz Telekoma reklamni plakat i tabelu za potpise da se odobri uvodjenje opreme u zgradu. Nakon 24h spisak naprarasno nestaje, ali smo svo vreme bombardovani flajerima i plakatima od SBB-a. Na postavljeno pitanje predsedniku skupštine stanara šta se dešava, i zašto dve kule do nas pustiše optiku a mi ne, odgovor je da nema zainteresovanih.
Tačno je da Telekom još nije zvanično pustio cene, ali Orion i Beotelnet jesu, a oni bi mogli nuditi usluge po završetku Telekomovih radova.
Rezime svega je da je manja nervoza, po meni, nemati uslove za optiku, nego imati predsednika skupštine stanara koji ima dil sa SBB-om.

Ne mogu da verujem da to radi. Najbolje bi bilo da se sazove Skupstina stanara, ili kad bude sledeca - da se odmah iznese to pitanje, pa ce se na licu videti koliko je to 'nema zainteresovanih'. Ne znam sta mu uopste smeta da imate infrastrukturu, pa posle ko zeli/hoce.

Pa smeta mu jer nece dobiti sendvic? Ne kapirate uopste koliko je Telekomu stvarno bilo zabranjeno da se siri, jer time ne bi "privatnici" zaradjivali. Ajde de ovi nasi, manji, ali SBB...

• Like
Reagovanja: M J
Potpisali smo ugovor sa Telekomom proslog juna. Obecali su da ce kucna instalacija biti gotova do kraja nedelje a da ce spoljasnji prikljucak doci za dva meseca.
U ulici su prakticno sve zgrade dale saglasnost. Znam samo za jedan ulaz koji nije dao saglasnost i njima ne uvode. U pitanju je okolina Elektrovojvodine u Novom Sadu.

Neka je optika tu a cena ce sigurno biti povoljnija, valjda ce biti utakmice izmedju Telekoma i SBB-a a u komsiluku se prica da i Orion nesto sitno radi.

Poslednja izmena:
Kakve vi povoljne cene spominete, one MTS cene sa flajera su kidanje usiju....

Ali posto vec mesecima ne objavljuju zvanican cenovnik izgleda da ipak ima samo saka ludaka koje je spremna da to i plati, a oni su kinezima obecali 1m+ korisnika sigurno

Neka je optika tu a cena ce sigurno biti povoljnija, valjda ce biti utakmice izmedju Telekoma i SBB-a a u komsiluku se prica da i Orion nesto sitno radi.
"Kad porastem, shvaticu da 1+1 nikada nije 2 van matematike" :)

kod mene sve gotovo spojeno sa telekomom samo se čeka neki baja da kaze moze.

Kao i kod svih nas ostalih. :) Isti Baja se ceka.

• Like
Samo kratak izvestaj iz Novog Sada. Telekomov podizvodjac je Roaming network a njihov podizvodjac Gronet iz Grocke. Doslo je skoro 10 radnika jutros i sve zavrsili do popodnevnih sati.
Majstori su bili veoma profesionalni, osim prizemlja gde ih je mucila konstrukcija i mnoge instalacije u zidu sve ostale spratove su uradili idealno.

Sada postoji instalacija od ODO ormara do svakog sprata. U sledecih par meseci ce uvesti optiku u zgradu.

Kod mene ,na periferiji Krusevca ,pre par dana su poceli sa radovima , kolko ce im trebati videcemo.

Gde tacno na periferiji, da li je radjeno negde po gradu?

Upravo mi povezuju zgradu na ulični šaht i povezuju orman u podrumu sa ormanom u prizemlju zgrade.
Razgovarao sa majstorima i rekli su mi da je plan da krene puštanje u aprilu (Jagodina).
Pitao sam ih za kontrole koje sprovodi Huawei, rekli su mi da sav traljav posao oko instalacije vertikala posle daju njima da popravaljaju.
Takodje informacija da se sada isporučuju mnogo uže kanalice (širine prsta) kao i spratne kutije koje su od ovih sada 4-5 puta manje.

To za velicinu spratne kutije potvrdjujem. Tako je i kod mene u zgradi postavljeno.

Danas radnik Telekoma nesto radio u IPAN kutiji. Pitah ga za optiku i potvrdio je ono da se radi NBG i Zemun ali da kod mene (Palilula) nece jos biti. Ja reko mozda cu imati neku prednost kad bude bila optika posto mi je IPAN u zgradi ali on to nije mogao da potvrdi. Tako da mi za sada ostaje ili Telekomov VDSL ili eventualno FTTB optika od kablovskog operatera.

nadjoh vremena da slikam danas spratnu kutiju. Vide se 2 kabla i nikako mi nije jasno zasto su pojedinacna vlakna ovako izvadjena, voleo bih da mi neko pojasni ko se razume u nacin deljenja.
c0b16adc14d39c9013490c46bf524733.jpg
bd38c1dd62ac648769297d8690d07978.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Koliko je ljudi sa foruma zapravo povezana na MTS optiku do sada? Danas sam pokušao da saznam cene jer hoću da se prebacim sa Targa, ali to izgleda nije moguće. Pozovem "call" centar, javi se operater, proveri da su već u mojoj zgradi uveli instalaciju i onda kreće zavlačenje. Pitam ih da mi pošalju na mail ponudu jer na sajtu nemaju, ne može (jer što bi ja znao kakve pakete imaju i birao). Kaže pitajte šta vas zanima. Razmišljam se, šta da te pitam majke ti, ne znam šta nudite, kao da sam na sajtu dilera droge, a ne internet provajdera. Kažem zanima me tv+internet, jer je prethodno rekla da će ona da mi kaže sve cene. Sve to je trajalo jer na svaku moju rečenicu ide "molimo vas da sačekate, pa kad se vrati izvinite što ste čekali". Ode ona da proveri cenu i vrati se sa "jao pa znate ja trenutno ni ne mogu da vam kažem cene, nema ih, verovatno kolege prave pponudu". Na kraju je ostalo da ja ostavim telefon pa će neko da me zove.

• Like
Hoce, zvace te posle jos jedno 20-30 poziva, mozda tamo neke 2020. :(
Ovo kako su otegli pustanje u rad optike mi mirise na propalu investiciju...
Osim nase poslovne i radne nesposobnosti, do politicke jalovosti i izmedju shvatanja da se prepustaju kinezima za "nekoliko kilometara kablova"...

Našao si gde ćeš da čitaš.

Sent from my D6603 using Tapatalk

• Like
CNN MOney je prilicno informativan. Da li je u pravu je nesto drugo, ali ima dosta korisnih stvari.

A ovo je sta, poslovni paket, koji kosta koliko?

Optika, kosta 1250 din.
Sky net mreza je provajder.

Koliko je ljudi sa foruma zapravo povezana na MTS optiku do sada? Danas sam pokušao da saznam cene jer hoću da se prebacim sa Targa, ali to izgleda nije moguće. Pozovem "call" centar, javi se operater, proveri da su već u mojoj zgradi uveli instalaciju i onda kreće zavlačenje. Pitam ih da mi pošalju na mail ponudu jer na sajtu nemaju, ne može (jer što bi ja znao kakve pakete imaju i birao). Kaže pitajte šta vas zanima. Razmišljam se, šta da te pitam majke ti, ne znam šta nudite, kao da sam na sajtu dilera droge, a ne internet provajdera. Kažem zanima me tv+internet, jer je prethodno rekla da će ona da mi kaže sve cene. Sve to je trajalo jer na svaku moju rečenicu ide "molimo vas da sačekate, pa kad se vrati izvinite što ste čekali". Ode ona da proveri cenu i vrati se sa "jao pa znate ja trenutno ni ne mogu da vam kažem cene, nema ih, verovatno kolege prave pponudu". Na kraju je ostalo da ja ostavim telefon pa će neko da me zove.

Ne verujem da je bilo ko zvanično povezan na mts optiku. Isto ovo što si naveo sam radio već 5 puta, potpuno isto iskustvo, bez obzira da li ih kontaktiram telefonom ili preko četa na sajtu. Zgrada na NBG, takođe skroz povezana na mrežu, još pre 2 meseca ili više (oni su mi to potvrdili pri jednom od poziva). S tim što ja nisam nikakve cene tražio, ja sam jednostavno pitao da li mogu da dođu i da mi to uvedu. Čekam, strpljiv sam :)

Nazad
Vrh Dno