Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Ima godinu i kusur kako su moju ulicu na Brdu raskopali i stavili optiku od telekoma, barem po recima fizikalca koji je tu radio. Sad zovem kol centar, i devojka mi kaze da u skorije vreme ne planiraju stari grad, vec samo NBG i Bezaniju. Ko je ovde lud?

To ti je kad zoves i pitas call centar, a ni oni sami ne znaju. Centar je sledeci na tapetu, na leto bi trebali "grubi radovi", dok pred kraj godine uvodjenje (jesen-zima) idu ka zgradama.
Cak i po centru ima uvedene optike, pitanje je samo da se dovede do zgrada i da se kompletira.

Kazu mi monteri da u CG vim vezu zgrade bez testova kablova pustali signal a da kodnas TS radi sve korak po korak zato ide sporo.
Evo jos jedan primer "kvalitetno" vezanog ormana

4e6579d42e5d9f3d76e8c8bffd2fc90c.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Pa ovo je za zatvor ***

Setam klinca svaki dan manje prometnim ulicama. Video sam nekoliko novih sahtova u ulicama gde nema telefonskih sahtova sto je lepo uradjeno i generalno je to lepo odradjeno ali izlaz iz zemlje do bandere uzas. Ormane sam sretao na 3 razlicite visine do sad. Iskreno jedino sto me cini srecnim je sto sam u zgradi mada su i kod mene ovaj deo od ormana do poda lose uradili jeste celicno crevo ali je bas izlozeno.

Ubacuju u stan ili u zgradu?
Slike ubaci direktno na forum ne na eksterni link :)

Akd lepo slikaj od kutije u hodniku do rutera u stanu kako su odradili. Sve mi nesto cudno da je ovo mts.

... nem pojma kako se ubacuju direktno.

Desno dole "puni editor" pritisni pa "kacenje atačmenta" nedji, mozes 5 fotki max po postu ili ovo dugmence gore iznad polja za piosanje poruka koje najvise lici nauramljenu sliku, kad na njega stavis strelicu misa pojavi se naziv "Insert Image" pa sa tom opcijom mozes po jednu sliku da ubacujes u sam text... i one se recunaju o ovih 5 fotki po postu...

Pa ko je rekao mts ,nisi dobro procitao,radi klinac iz kraja privatno,ubacio optiku od kutije do stana ,i sproveo kanalice i stavio uticnicu .Nisu zavrsili danas ,sutra zavrsavaju.
https://ibb.co/jkPP5H

Nista Jovo, tu smo da se pomazemo i poducavamo... ;)

Nego evo kako to izgleda na NBG kad iz ko zna kog razloga ne mogu da probuse temelj zgrade i onda sprovode kabl... "Ja bi ih streljao" po kratkom postupku i onda prikazivao na tv kao pouku ostalim monterima. Ne umeju ukoso zaseci kanalicu... Sto ce neko besno dete da se sili i junaci i kida ovo da bi pokazao da je jak...
OVO tako ruži zgradu, ja bi ima ne znam sta uradio, jednostavno su se jos malo posr**i na zgradu.

Prilozi

• 20180315_155542.jpg
    20180315_155542.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 293
  • 20180315_155552.jpg
    20180315_155552.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 276
  • 20180315_155620.jpg
    20180315_155620.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 263
  • 20180315_155652.jpg
    20180315_155652.jpg
    1.3 MB · Pregleda: 255
  • 20180315_155720.jpg
    20180315_155720.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 261
Poslednja izmena:
Nista Jovo, tu smo da se pomazemo i poducavamo... ;)

Nego evo kako to izgleda na NBG kad iz ko zna kog razloga ne mogu da probuse temelj zgrade i onda sprovode kabl... "Ja bi ih streljao" po kratkom postupku i onda prikazivao na tv kao pouku ostalim monterima. Ne umeju ukoso zaseci kanalicu... Sto ce neko besno dete da se sili i junaci i kida ovo da bi pokazao da je jak...
OVO tako ruži zgradu, ja bi ima ne znam sta uradio, jednostavno su se jos malo posr**i na zgradu.

A vidite kod švaba kako se to radi, direktno kroz podrum! ;)
https://www.youtube.com/watch?v=YINa0VePMi0

Pa ko je rekao mts ,nisi dobro procitao,radi klinac iz kraja privatno,ubacio optiku od kutije do stana ,i sproveo kanalice i stavio uticnicu .Nisu zavrsili danas ,sutra zavrsavaju.
https://ibb.co/jkPP5H

Znas kad bih mu dao da ovo postavi? Pa nikad. Zamisli da ti tablu sa osiguracima u stanu prelepe sa EPS nalepnicama, ovo je tako glupo da ja nemam reci...

Kablovi su takvi (zasticeni svojim "oklopom") da mogu kroz golu zemlju pa sto bi onda poskupljivali njihovo postavljanje, mada dobro je (mozda) da idu kroz neku cevku (gumenu, plasticnu...).

U plastičnom crevu je lakša zamena kabla koji je polomljen... Plus ako neko kopa i zvekne krampom po plastičnom crevu, neće iskidati optički kabl.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

U plastičnom crevu je lakša zamena kabla koji je polomljen... Plus ako neko kopa i zvekne krampom po plastičnom crevu, neće iskidati optički kabl.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Slazem se da je daleko lakse za zamenu ukoliko dodje do problema, ali ovde kako su ga namestili dovoljno je neko da se nadje pametan sa secicama i da "cvika zicu".
I dalje mislim da su trebali iz kanalizacije ka nekoj unutrasnjoj prostoriji, ili barem da kvalitetnije zastite nekom oplatom da ne moze da bude dostupno nekome na izvolte.

Pa cak i na banderi je zasticeno, ko hoce da sece kabl, mora barem minimum da se popne uz tu istu.

Znas kad bih mu dao da ovo postavi? Pa nikad. Zamisli da ti tablu sa osiguracima u stanu prelepe sa EPS nalepnicama, ovo je tako glupo da ja nemam reci...

Slazem se sa Ninoslavom, u potpunosti ruzni unutrasnji enterijer, nemam reci. A Zeha - ovi podizvozaci ne razmisljaju o posledicama ili odgovornosti, a i tako je generalno kod nas - sprovodi do zgrade, pa kako posle - nije nas problem. Cuveno ono 'drzi vodu dok majstori ne odu'.

Po tom pitanju bi Grad ili relevantna/odgovarajuca institucija morala doneti pravilnik ili propise u vezi sprovodjenja i zastite instalacije do zgrade. Zgrade su vec dovoljno poruznjene sa kablovima i kutijama za KDS. Zamislite situaciju (a tako je u mojoj zgradi) - ulazite, vidite jednu metalnu kutiju od SBB, kanalici, na svakom spratu vire po nekoliko kablova i sl. Jos kad i MTS uvede fiber, znaci da se spremimo za jos jednu metalnu kutiju... Umesto da su od samog pocetka lepo sproveli sve to u podrumskim prostorijama, i samo diskretni zajednicki kanalic do svih spratova.

Na uticnici je nalepnica ,moze se skinuti,a inace stoji iza kompa tako da se ne vidi.

91d1c6464ac780e8bb89d689ed7d1522.jpg

Rekao bih da je ovo obelezeno za busenje samo pitanje je koja firma :)

Nema veze sa MTS-om,ali cisto da se zna....Uskoro pocinju radovi Oriona na Bezanijskoj Kosi...Tako da mogu reci da cemo biti kao niko u Srbiji sa ponudom..Pored Sbb-a,cekamo Mts i sad Orion..Orion je izbacio i ubedljivo najjeftinije cene paketa,mada mene zanima samo internet..paket opticki 100/10 je 1600din...

Kako stvari stoje, pre će da prodaju Targo i oni priključe korisnike nego li mts poveže i pusti signal kroz optiku korisnicima u nbg i Zemunu. :)
Konkurencija je uvek dobrodošla, ali kod nas je verovatno ona druga priča, na žalost. A pričaše kako će brzo da počnu sa povezivanjem stanova. :(

Sent from mTalk

Fala Bogu te je optika pojeftinila sad će braća koja noću kradu bakarne kablove da ostanu bez posla...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ne boj se stručnjaci su kao da su završili rudarsko geološki fakultet. Nanjuše rudu kao svinja tartufe

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno