Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Niko nije ni poredio, ja sam samo rekao da je skuplje i to za nekih 50% , a ne jeftinije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Hurricane:
Koji deo grada?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Cukarica, Zarkovo.
Danas isli i od stana do stana da provere ko zeli. Inace u zgradi skoro 90% stanara se vec odlucilo za SBB optiku, ali je svakako dobro imati kao backup ako SBB krene da "zeza". :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Cukarica, Zarkovo.
Danas isli i od stana do stana da provere ko zeli. Inace u zgradi skoro 90% stanara se vec odlucilo za SBB optiku, ali je svakako dobro imati kao backup ako SBB krene da "zeza". :)

Jel SBB stigao u Žarkovo sa optikom? Ja sam na Ceraku pa se tešim da će uskoro i na Ceraku optika.

Jedino sto mogu da potvrdim da ce biti optike za nove zgrade, kako je meni potvrdjeno od njihovih radnika, za ostalo ne znam.
Sve zavisi i od dogovora sa investitorom, kod nas je od pocetka planirana telekom/mts optika, da bi onda uskocio i SBB sa svojom optikom u poslednjem trenutku, pa sada imamo izbor.

Jel neko zna da li se ugovor moze prebaciti na drugu lokaciju. Tipa - uvedemo optiku u office, posle pola godine, godinu, preselimo se na drugu lokaciju gde isto ima optika - da li moze jednostavno da se nastavi sa istim ugovorom na toj lokaciji ili smo se sj* :)

Ako se vodis kao pravno lice, vrlo verovatno da moze. Uslov je naravno da u tom kraju mora da postoji bilo kakva optika (ne mora uvedena ka krajnjim korisnicima, ali ipak da imaju u prolazu vod) ili si osudjen da otplacujes ugovornu obavezu. E sada, nisam siguran da li ce ti opet naplatiti uvodjenje optike.

SBB kakav je mislim da nece osloboditi :) Jednom sam to probao davno, kada sam se selio i nije moglo, tj. nisu dali da se otkaci UO!

Ali ako ima tehnickih uslova na obe lokacije, Telekom ce sigurno dati kao sto moze za DSL.

Ne znam za SBBovu optiku posto jos nije stigla, ali su oni ranije definitivno dozvoljavali raskid ugovora kablovske/interneta bez penala ako se selis na lokaciju gde nemaju ponudu. Naravno, pricam o onoj osobi na koga se vodi ugovor.

• Like
Reagovanja: M J
Ne znam kada je to "ranije", ja negde 2012. sam zadnji put to trebao, nisu dali. A selio sam se, promena adrese u LK i sve ostalo po PSu... na kraju sam morao TV da placam :(

Sto je najgore NIJE moglo medju gradovima. Inace bi prebacili sve u Nis kod mojih taman. Net smo uspeli na kraju, ali i to je bilo na rec (bukvalno sam je pitao po cemu ispada da necemo mi dva ugovora placati, kada NIGDE ne pise drugacije? rekli su mi "morate mi verovti, nemate izbora" i to bas "divnim tonom").
Hvala toj osobi u svakom slucaju, barem net nisam morao da placam dzaba na 2 lokacije onda, ali TV nije mogao da se prebaci tada.

EDIT: MTS je davao gde god ima uslova, ako nema, daju raskid bez problema. S' tim da to efektivno vazi samo za net, posto fixni moze svugde da se prenese :)

Poslednja izmena:
Ja sam selio sve vise puta i na lokalu (NS) i za Rumu, nikad nikakav problem, cak mi je lik rekao da ako nema uslova dobijam raskid. Zadnji put sam cak prebacio i fiksni telefon sa keve na moje ime, bez nje, bez njene licne karte samo sa jmbg, i onda sve to sa svim ostalim uslugama na novu adresu, i pri tom niko nije ni gledao adresu iz licne karte. To je moje iskustvo kod MTS-a
EDIT:
A oratku SBB nije dao iz Valjeva da prebaci usluge za Sabac, iako su na novoj lokaciji bili isti uslovi, rekli mu samo da mogu po Valjevu da sele.

Poslednja izmena:
Ne znam kada je to "ranije", ja negde 2012. sam zadnji put to trebao, nisu dali. A selio sam se, promena adrese u LK i sve ostalo po PSu... na kraju sam morao TV da placam :(

Sto je najgore NIJE moglo medju gradovima. Inace bi prebacili sve u Nis kod mojih taman. Net smo uspeli na kraju, ali i to je bilo na rec (bukvalno sam je pitao po cemu ispada da necemo mi dva ugovora placati, kada NIGDE ne pise drugacije? rekli su mi "morate mi verovti, nemate izbora" i to bas "divnim tonom").
Hvala toj osobi u svakom slucaju, barem net nisam morao da placam dzaba na 2 lokacije onda, ali TV nije mogao da se prebaci tada.

Dva puta situacija u Novom Sadu tokom selidbe 2012. i 2013. godine, oba puta odobren raskid ugovora posto nije bilo uslova na lokaciji. Jedan od ta dva puta je cak raskinut kod njihove cerke-firme KDS. Ne znam da li im je politika drugacija medju gradovima.

Ustvari najskuplji je Box2 paket (net+tel) koji košta min. 3600 din.
Box3 sa HD paketom i dodatnim stb uređajem košta svega 900 din više.

Poslednja izmena:
Ova ponuda je prvi neki pisani papir o cenama...Ja sa cuo da ce imati dobru cenu i ponudu,barem za Novi Beograd,to znaci i za sve ostale gde su provukli.Nema mi logike da su ovako skupi,a provukli su u svaku zgradu i na svim spratovima...Ovo niko nece prihvatiti..kanali ko kanali,to 90% ljudim svejedno dal je sd ili hd slika.Ja sam otkacio sbb za novu godinu,cekam mts,treba mi samo internet.Opet gledajuci net ovaj paket od 150/20 jeste preskup,al niko ne nudi tu brzinu.Videcemo za mesec dana kad prorade zvanicno,prica iz vise izvora :)

Ovo je zvanična cena za sada, ne neki običan papir. A posebno neće biti jedna cena za Novi Beograd, za druga za Stari Grad naprimer.

Možda kasnije, za 2-3 godine cene budu niže (u smislu da će biti 6 meseci po 1 dinar), ali za sada je ovako.

Cene nece biti smanjivane. Samo ce najnizi paketi biti povecani vremenom kao i do sada.

Cena od 30 evra za najmanji fiber paket, cak i mnogo vece brzine od ove, ce im doneti za sledecih pet godina max 150.000 korisnika, pa nek racunaju da li im se isplati...
Milion korisnika bez nekog osnovnog fiber internet paketa od oko 2 iljade dinara su samo snovi menadzmenta (pipedream).

Čitam kako pišete da je mts optika preskupa, pa rekoh hajde da napišem ovde cenovnik od svih ostalih koji nude optiku i upload od 20Mb, sa telefonom i TV da uporedimo (ovo su cene uz ugovor na 2 godine ali bez onih meseci za 1din, 990din i slično...):

SBB Trio Gold Extra optika 200/20Mb 4389din

Orion OPTIČKI TRIPLE PLUS 200/20Mb 2999din

EXE NET Fiber Trio Home 4 200/20Mb 5370din

GRONET Fiber Trio 4 100/8Mb 4540din

BeotelNet TRIO PREMIERE 200/20Mb 3190din

NETNET Fiber Duo 5 (Bez fiksnog tel.) 200/20Mb 4890

MTS BOX OPTIKA 3 150/20Mb 4499din

Svako ima prednosti i nedostatke, ali to su cifre. Nisu u mts ni najskuplji ni najjeftiniji....

Ako sam nekog izostavio, dopišite, ali samo optika pakete, ne adsl, koaksijalce, wifi, 4g i slično.
Kopernikus cene nisam uspeo da nadjem na sajtu.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ova ponuda je prvi neki pisani papir o cenama...Ja sa cuo da ce imati dobru cenu i ponudu,barem za Novi Beograd,to znaci i za sve ostale gde su provukli.Nema mi logike da su ovako skupi,a provukli su u svaku zgradu i na svim spratovima...Ovo niko nece prihvatiti..kanali ko kanali,to 90% ljudim svejedno dal je sd ili hd slika.Ja sam otkacio sbb za novu godinu,cekam mts,treba mi samo internet.Opet gledajuci net ovaj paket od 150/20 jeste preskup,al niko ne nudi tu brzinu.Videcemo za mesec dana kad prorade zvanicno,prica iz vise izvora :)

Gde si čuo? Ja ništa nigde nisam saznao.:-( A čak i sestra koja radi u poslovnici ne zna ništa u vezi optike.:-(

Ja sam bio dobio informaciju da bi paket bez IPTV-a, znači samo optika sa fiksnim telefonom sa brzinom 250/30 mbps koštala 3800 dinara i 3 meseca gratis, uz ugovornu obavezu na 2 godine. Dok bez ugovorne obaveze cena bi bila 4000 dinara i naravno bez gratisa-a 3 meseca!!!.

Njima fale opticki paketi 1500-2000din , nesto ovako 30/5, 50/10 80/20...

Koliko sam ja saznao biće u ponudi samo tri vrste optčkih paketa i to 150/20, 250/30, i 1000/100 mbps... S tim što će ovaj poslednji biti po ceni od oko 8000 dinara mesečno?!! Brate mili...

Njima fale opticki paketi 1500-2000din , nesto ovako 30/5, 50/10 80/20...
Njima fali mnoooogo toga.
Jedina uteha je da ova priprema ide solidnim tempom. Kod mene je ceo grad raskopan ali izgleda da 1 ekipa za svaku fazu uvodjenja radi pa ce uvodjenje da potraje.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Čitam kako pišete da je mts optika preskupa, pa rekoh hajde da napišem ovde cenovnik od svih ostalih koji nude optiku i upload od 20Mb, sa telefonom i TV da uporedimo (ovo su cene uz ugovor na 2 godine ali bez onih meseci za 1din, 990din i slično...):

Svako ima prednosti i nedostatke, ali to su cifre. Nisu u mts ni najskuplji ni najjeftiniji....

Ako sam nekog izostavio, dopišite, ali samo optika pakete, ne adsl, koaksijalce, wifi, 4g i slično.

Sent from mTalk

Porediti sbb tv program i mts tv program(citaj pink) je nemoguce, uz to sbb ima jos drugih servisa(eon npr.) koje mts nema ili ih ima na jednom neozbiljnom nivou, a cena paketa je nesto jos i niza kod sbb-a. Njihova cena treba da bude upravo kao kod oriona 3000, jer je to usluga koja je na slicnom nivou.

Sent from mTalk

Pa jeste preskupa, to sto su i ostali provajderi preskupi nikako ne menja tu cinjenicu

Stavio sam samo cene bez analize usluge. To ko je bolji sa uslugom će svako za sebe da proceni.
Slažem se da je SBB najbolji sa tv ponudom, imaju i 50Mb jači download od mts, ali na žalost optiku imaju na maloj teritoriji.
Neki od operatera sa spiska i ne posluju u Bg ali sam ih stavio da vidimo ponude.

Sent from mTalk

U Temerinu se vec pocelo sa razvlacenjem optickih kablova (STC). Za sada na Telepu je razvuceno uz visokonaponske vodove, kazu toliko su planirali u pocetku. U centru su tek poceli razvlacenje.

Mejl od Telekoma, naselje je Mirijevo

„Prema planu uvođenja optičke mreže u Vašem naselju, obaveštavamo Vas da možete očekivati aktivaciju paketa sredinom ove godine. Naši menadžeri prodaje će Vas blagovremeno obavestiti i kontaktirati u cilju prezentovanja naše ponude.

Do tada možete pogledati našu ponudu Box paketa (https://www.mts.rs/privatni/box/cenovnik/aktuelna-ponuda), a nakon što bude realizovana optička mreža, omogućićemo Vam prelazak na optiku po standardnim komercijalnim uslovima, bez dodatne naplate migracije“

Dakle ništa pre leta...

Nazad
Vrh Dno