Mnogo ljudi drzi fiksni samo iz navike. Jeste dzukacki od Telekoma sto ucenjuje buduce korisnike na taj nacin. Znam da se ni za zivu glavu nece odreci minimum ~700RSD koliko mora da se placa fiksni makar ne digao slusalicu, ali mogli su onda za ljude kojima fiksni ne treba u zivotu da naprave kombinaciju box paketa, gde je moguce imati net i dva mobilna broja i da pretplata za jedan bude ista kao za fiksni, pa bi ljudi mogli taj sa skromnijom pretplatom da ustupe jednom od roditelja ili detetu (koje jos nije zahtevan korisnik) ili da ga jednostavno drze kao rezervni telefon. Ili ako u okviru box paketa korisnik ima MTS TV da uzme neki dodatni paket kanala u toj vrednosti.
Vidis brate ja to isto kazem za kablovske distributere. Bas je glupo da ucenjuju korisnike sa tv-om.
Znam da se ni za zivu glavu nece odreci 1200+ dinara sto je uzgred budi receno duplo vise od fixnog nameta, i tako naplate ljudima koji u zivotu ne ukljuce televizor, ali mogli su da naprave pakete ljudima koje ne zanima tv tipa samo net ili net i mobilni...
Totalno glupo sad opravdavati jedan namet a drugi "hvaliti" koji je jos duplo i veci.
@shaman vidi gledas iz licnog ugla i sa tvog stanista je ok platiti nesto sto po tebi ima iole neku vrednost tebi, ali to nije dobro opste sagledavanje stvari, jer ima ljudi koji ma je fixx daleko korisniji od tv-a neke licno poznajem.
Meni nije interesantna ni jedna ni druga varijanta, ja ih obe osudjujem ali ako gledamo ciste brojke(jer ako ti licno gledas evo i ja cu da rezimiram tvojom analogijom) fixni je daleko jeftiniji, ja nit gledam tv(nema meni nikakvu upotrebnu vrednost) nit pricam fixnim(takodje nema) ali za fix dajem duplo manje para i mogu da kupim deci lupam 7 milki vise za tu razliku mesecno.
Kod mene tv=fix, e to je ta analogija sta je meni korisnije o cemu si ti pisao.
Ja generalno gledam i protiv sam bilo kakvog nametanja, a ako je to bas neophodno onda sam za jeftinije jer licno me nijedna od te dve usluge ne interesuje.
Dakle, sve je relativno, nekome je bitan fix, nekome tv, a nekome kao meni ni jedno ni drugo.