Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Pa ja sam za boksovanje veceg uploada mislio da se bukvalno skupis kriticnu masu ljudi, najbolje bi bilo jedno 1000 i onda krece masovni spam na svim mogucim mestima da im se toliko us*remo u zivot da im lakse bude da nam daju veci upload (moj cilj je 5:1 ) ....
Samo jedan dan krece da zvone svi telefoni kontakt centra "Dobard dan, kako ste , sto ne povecate upload" , chat support isto , facebook/twiteri o ostala mesta prplavljen komentarima "Povecajte upload nemoj da ste jevreji, najgora vam usluga " , svi imej kontakti isto .. Pa kad im bude problem morace nekako da reguju, mozda posalju hitmene da nas uspavaju

Onda bi ti posle samo par sati bila ona varijanta da su svi operateri zauzeti unedogled a na njihovim profilima na društvenim mrežama bi ko i dosad brisali te komentare.

Mnogo ljudi drzi fiksni samo iz navike. Jeste dzukacki od Telekoma sto ucenjuje buduce korisnike na taj nacin. Znam da se ni za zivu glavu nece odreci minimum ~700RSD koliko mora da se placa fiksni makar ne digao slusalicu, ali mogli su onda za ljude kojima fiksni ne treba u zivotu da naprave kombinaciju box paketa, gde je moguce imati net i dva mobilna broja i da pretplata za jedan bude ista kao za fiksni, pa bi ljudi mogli taj sa skromnijom pretplatom da ustupe jednom od roditelja ili detetu (koje jos nije zahtevan korisnik) ili da ga jednostavno drze kao rezervni telefon. Ili ako u okviru box paketa korisnik ima MTS TV da uzme neki dodatni paket kanala u toj vrednosti.

Vidis brate ja to isto kazem za kablovske distributere. Bas je glupo da ucenjuju korisnike sa tv-om.
Znam da se ni za zivu glavu nece odreci 1200+ dinara sto je uzgred budi receno duplo vise od fixnog nameta, i tako naplate ljudima koji u zivotu ne ukljuce televizor, ali mogli su da naprave pakete ljudima koje ne zanima tv tipa samo net ili net i mobilni...
Totalno glupo sad opravdavati jedan namet a drugi "hvaliti" koji je jos duplo i veci.
@shaman vidi gledas iz licnog ugla i sa tvog stanista je ok platiti nesto sto po tebi ima iole neku vrednost tebi, ali to nije dobro opste sagledavanje stvari, jer ima ljudi koji ma je fixx daleko korisniji od tv-a neke licno poznajem.
Meni nije interesantna ni jedna ni druga varijanta, ja ih obe osudjujem ali ako gledamo ciste brojke(jer ako ti licno gledas evo i ja cu da rezimiram tvojom analogijom) fixni je daleko jeftiniji, ja nit gledam tv(nema meni nikakvu upotrebnu vrednost) nit pricam fixnim(takodje nema) ali za fix dajem duplo manje para i mogu da kupim deci lupam 7 milki vise za tu razliku mesecno.
Kod mene tv=fix, e to je ta analogija sta je meni korisnije o cemu si ti pisao.
Ja generalno gledam i protiv sam bilo kakvog nametanja, a ako je to bas neophodno onda sam za jeftinije jer licno me nijedna od te dve usluge ne interesuje.
Dakle, sve je relativno, nekome je bitan fix, nekome tv, a nekome kao meni ni jedno ni drugo.

Spominjalo se protestvovanje uz blokadu svega i svacega, pa protiv sam jer ne zelim da smetam drugim ljudima u normalnom zivotu, a stajati na torotoaru, travi u parku, na ulazu zgrade (direkcije, centralne uprave i sl.) onih kojima protestom poruku saljemo smatram prihvatljivim ponasanjem. Pri tome bi i njima omogucio sto normalnije kretanje (ulazak i izlazak) iz objekta, ne bih pristano niti dozvolio da se pravi kordon sa urlačima ili "vruci zec" i da slicne bukacko siledziske metode primenjuju.
Da li bi imalo koristi protestvovati protiv TS poslovne politike, pa mozda i bi ali kad drzavna firma ne reaguje godinama na gubitak stotina hiljada korisnika onda zdrav razum nam "govori" da bi malo bilo koristi protestvovati ili skoro nimalo, protiv takvog okostalog i tromog sistema...
TS moze ukinuti namet obaveznog fiksnog telefona, kablovski operateri koji jos uvek imaju analognu tv ne mogu ukinuti naplatu gledanja istih (tzv odrzavanje), a i sto bi davali besplatno, jeste red da naplate pa neka zovu to "odrzavanjem".
Promenom tehnologije, ukidanjem analognog signala u sistemu a pogotovo prelaskom ktv operatera na optiku ce dobro osmisljenim izborom sistema moci da ucine sve. Ne sumnjam da ce oni pilicarskog mentaliteta izabrati takav sistem da ce nam i dalje biti potrebni stb ili cam sa kod karticom za svaki tv... *** tako je to, nema nista "gospodski" da se da klijenteli pa da ih se kvalitetom i obimom usluge po razumnoj ceni privuce i zadrzi, kod nas se sve svodi "na sto jeftinije" pa doplacuj papreno sve ostali...

Poslednja izmena:
***, ljudi protestuju i blokiraju zbog neisplaćenih višemesečnih zarada, štrakuju glađu i opet na kraju zabole nekog, mogu misliti kakvu bi reakciju izazvali protesti zbog loše strukturiranih internet paketa. :D

Onda bi ti posle samo par sati bila ona varijanta da su svi operateri zauzeti unedogled a na njihovim profilima na društvenim mrežama bi ko i dosad brisali te komentare.

Pa prvo ja samo hocu da povecam upload malo realno to im nije problem uopste, tako da za male stvari ne trebaju veliki problemi... Sto se tice tvog kometara "svi operateri zauzeti unedogled" i sta tako mesec dana niko nema podrsku pa poceli bi ljudi da im razbujaju poslovnice ... Sto se tice komentara evo ja sam ih izvredjo pre 2 dana nisu obrisali jos a zamisli nas 1000 pet puta dnevno da ostavi komentar da im nebude jasno da onaj koji je zaduzen za FB treba ili da blokira kometare totalno ili da zatvori nalog ili da zaposli njih 50 da brisu xD (sto mozda i cekaju xD).. Sto se tice imejla od mts ja koliko vidim njihova poslovna politika je da su duzni da odgovore bar su meni odgovarali i na gluposti tako da i tu bi popili spam..

Kao sto rekoh opet realno ako skupim dovoljno ljudi sta gubis da probas , bukvalno 5 min dnevno ako i toliko a za uzvrat mozda nesto i dobijes :)

Join the Dark Side xD

@shaman NS, nije bitno ko placa, bitan je princip...da je fiksni pored mobilnog, Interneta(Skype, WA, Viber za inostranstvo kome treba-taj sam).
Inace ja placam i vodi se na mene.

Poslednja izmena:
@invictus2404 : Realno i ti "generalizuješ" isto koliko i ja "generalizujem". Počinješ od sebe i svoje porodice, naravno... ja ipak verujem i dalje da više članova porodice koristi TV nego fixni. Kao što rekoh, ja lično fixni ne koristim nikad a TV sigurno ne koristim u vrednosti od 1000+ dinara mesečno ali eto taj TV koriste drugi ukućani (jest da u praksi 80% vremena gledaju kanale koje za dž imaju u DVB-T2 mux-u, ali bunili su se kad sam u decembru hteo da raskinem ugovor za D3i pa ga nisam raskinuo) pa su kao manje bačene pare.

Ne prijatelju ja ne generalizujem, vec uopsteno pricam da sam protiv bilo kakvih nameta.
A to sto ti mislis ja sam lepo naglasio da ako idem tvojom analogijom(dakle ne ono izvorno o cemu pisem da sam protivU bilo kakvih nameta u vidu fix i kab. TV) onda je to tako kako sam napisao.
Nadam se da me bar sad razumes koliko sam nepristrastan i ne genaralizujem kako ti kazes.

Ja da zivim u Srbiji gde mozes na obicnu antenu uhvatiti 20 kanala ili u Semberiji gde mozes i Hrvate hvatati nikada ne bi uveo kablovsku.
Ima mnogo kvalitetnog programa na nacionalnim kanalima. Ja tv mozda gledam 20 sati mjesecno, ali vise na tv nemas sta pametno pogledati. Sve imas u biblioteci.
Kada je dobra utakmica sa drustvom u kafic uz pivo bude mnogo bolje, ovako kod mene tv bude upaljen da ne bude tisina u kuci.
Ja placam kablovsku u mom gradu 5 eura, najjeftiniji paket. Sada je blic.net kupio nasu kablovsku i najjeftiniji paket ide na 10 eura sto je po meni mnogo. Jos rtv pretplata 4 eura to je 14 eura. To me sve izadje 168 eura godisnje , a majka gleda osnovno kanale a ja samo skidam filmove i gledam na tv.
Kada bi mogao uhvatiti 10 nacionalnih kanala u mom mjestu u BiH , odma bi je ukinuo. To je moja neka racunica.
Prije sam pratio sport , posebno fudbal ali nemam vise volje ni za njega kada su ga pare unistile.

Evo ortak mi poslao sliku, trenutno rade centar što se tiče optike.20180130_211541.jpg 20180130_212118.jpgNadam se da će do kraja ove godine makar da urade zgrade koje imaju istureni stepen u podrumu, kao što ja "sedim" na njemu.

Dje je ovo konkretno?
Ja stalno vidim neko kopanje oko mene, i nadam se optika... naravno nije, nego vodovod ;)

Poslednja izmena:
U Knezu se već radilo, Uskočka, Cara Lazara, Kralja Petra, oko NBS, prošle godine.

Upravo kod platoa ispred skupstine postavljaju optiku kroz sahte, potvrdjujem.

I bas toliko cesto da ima radova Telekoma??? Mislim, ali bas ono samo mislim nisam siguran uopste, da je mnogo realnije da je optika nego kvarovi.

A što bi bili kvarovi ako nešto rade na mreži možda su konačno rešili da nešto poboljšaju da konačno malo utegnu postojeću infrastkturu ja sam ih npr video da menjaju trule drvene bandere betonskim.

Jel neko zna šta je mini ipon? Postavljaju ih kod mene po selu pa me zaintrigiralo. Možda je to neka priprema za optiku?!:)

IPAN mozda? Isturena centralica za VDSL. Posto VDSL ima ogromne gubitke kroz paricu postavljaju te mini centrale blize korisnicima da smanje rastojanje

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

IPAN mozda? Isturena centralica za VDSL. Posto VDSL ima ogromne gubitke kroz paricu postavljaju te mini centrale blize korisnicima da smanje rastojanje

Ipan.:) E super. Znači da do kraja ove godine možda i bude povećanja brzine sa 10/1 na bar 30/3.:)

nece na 30/3 ali mozda 20/2, 50/2 a ko je bas blizu i 100/2 dok ne povecaju upload u paketima..

Sent from Galaxy S8

Generalno trude se da svima isporuce nekih 60setak kao minimum, tj 50/2 paket i 2x stb za iptv

Pozz. Danas zatekao zvanicnu ponudu za BOX Optika pakete (kasne sa ponudom u odnosu na SBB u mojoj zgradi dobrih 3-4 meseca).
Izvinjavam se ako je vec bilo.IMG_20180202_155344.jpg IMG_20180202_155355.jpg

Nije loše. Izađe me 38 dinara jeftinije nego D3 SBB+fiksni+50/2 telekom ADSL. A dobijem internet 150/20.

realno je skupo, uzmem box3 sa adsl od 50 i postpaid (što ću i uraditi) i opet je dosta je jeftinije nego optika

Informacija od danas je da ce raskopavati u Subotici (za naselje Kertvaros je konkretna info).
Dobra stvar je da ce biti konkurencije posto je STCable vec celo naselje zavrsio sa ukopavanjem buzira ali vec vise od mesec dana nisam video da su nekome i uveli...
Sto se tice cene, ponuda Telekoma je 2 crvene skuplja sto se tice fiksni+TV+osnovni internet opticki paket....
Ako je neko nasao na YT kako se "uduvava" iliti provlaci opticki kabel u vec postavljene buzire za FTTH neka stavi ovde link, ja jos nisam naisao (nasao sam samo za debele infrastrukturne kablove).

Nazad
Vrh Dno