To bas odavno bilo, jer ja sam bez problema uvek prelazio na veci paket. Mada ja ADSL imam tek od ~2011. ili tako nesto, kada je imao smisla pored kablovskog (do tada su cene i brzine bile jadne).Kakve veze imaju 5 razlicitih operatera sa Telekomom? Ovo mozda nece biti slucaj za optiku, ali Telekom u vreme starog ADSLa nije dozvoljavao prelazak na nove pakete dok stara ugovorna obaveza nije istekla.
Kako nema, pa pobogu zaposleni su u Telekomu, pa koga sam trebao po tebi da pitam, zaposlene u Beotelu?@? Svasta!Kakve veze imaju 5 razlicitih operatera sa Telekomom? Ovo mozda nece biti slucaj za optiku, ali Telekom u vreme starog ADSLa nije dozvoljavao prelazak na nove pakete dok stara ugovorna obaveza nije istekla.
Kako nema, pa pobogu zaposleni su u Telekomu, pa koga sam trebao po tebi da pitam, zaposlene u Beotelu?@? Svasta!
Vidi bili su svih 4 preko telefona izriciti, kao i peti u poslovnici i to su mi rekli budite bez brige sa vaseg vdsl mozete preci na buduci opticki net.
Nista, ja cu uskoro preci sa vdsl na ftth, a tebe molim da mi se izvinis kad budem prelazio i nastavljao UO kad da sam ostao na vdsl.Tom logikom, one prvobitne cene sto su bile date na sajtu a kasnije u poslovnici bi znacilo da ne treba da placamo 3500 dinara nego 2k za najjeftiniji opticki paket. Masis poentu. Kao sto LostInTime rece, to sto ti kazu u poslovnici mozes macku o rep okaciti posto nista nije utemeljeno niti ugovorom potvrdjeno.
Uvek je bilo moguće preći na skuplji paket uz novu ugovornu obavezu, čak i ako stara nije istekla. Jedino što u tom slučaju nikada nije mogla da se ostvari neka promotivna pogodnost u vidu meseca po dinar ili uređaja.Ve[emoji768 je napisao(la):sus;5367996]Kakve veze imaju 5 razlicitih operatera sa Telekomom? Ovo mozda nece biti slucaj za optiku, ali Telekom u vreme starog ADSLa nije dozvoljavao prelazak na nove pakete dok stara ugovorna obaveza nije istekla.
Kakve veze imaju 5 razlicitih operatera sa Telekomom?
Uvek je bilo moguće preći na skuplji paket uz novu ugovornu obavezu, čak i ako stara nije istekla. Jedino što u tom slučaju nikada nije mogla da se ostvari neka promotivna pogodnost u vidu meseca po dinar ili uređaja.
Dozvoljavali su i prelazak sa adsl-a na vdsl na taj način.
Sent from my MI MAX using Tapatalk
invictus2404 je napisao(la):Da li znas da se svi razgovori sa CC snimaju i kao takvi se mogu koristiti kao dokaz ako ti kazu da mozes nesto a sutra pokusaju da to ne urade, to su mi potvrdili iz MTS vezano za nesto drugo sto nisu mogli da mi daju pismenim putem rekli su da zapamtim datum i vreme ako sumnjam da to nece ispostovati da se pozovem na to, ispostovali su max to sto su mi usmeno dali jer zbog drugih korisnika nisu mogli da daju u ugovor jer je debelo nestandardna ponuda, ali su je ispostovali od pevog meseca, necu reci o cemu se radi da ne bi bio posle problem, nadam se da me razumete.
Druga su to vremena bila. Od kad je bio 16/1 u ponudi (od tada otprilike znaci imam DSL) bilo je moguce na vece pakete, u skoro svim kombinacijama (nije moguce prelazak na bez UO i slicne zavitlancije). Promenio se Telekom podosta od doba "ADSL koriste samo oni koji moraju".Govorim o ADSL paketima kad se napravio prelaz sa 1/2Mbita na 10Mbita i slicno. Nije bilo dozvoljeno da se predje na nove pakete ako stara ugovorna obaveza nije istekla, ma sta ponudio. Osim ako je u BGu bila razlicita situacija.
Legalno bi bilo u obavezi da ti to omoguce; da je rekla cena od 1800, 5 meseci za dinar, morali bi da ti omoguce po toj ceni.Ok, i zadnji put kad su me zvali iz korisnicke sluzbe zarad produzetka ili potpisivanja ugovora, devojka nije znala razliku izmedju bajta i bita pa mi je ponudila 50 megabajta konekciju. Stvarno mislis da bi mi to ispostovali sutradan zato sto neka pripravnica ne zna o cemu prica... ? Daj molim te, nemoj biti naivan.
Nista, ja cu uskoro preci sa vdsl na ftth, a tebe molim da mi se izvinis kad budem prelazio i nastavljao UO kad da sam ostao na vdsl.
Da li znas da se svi razgovori sa CC snimaju i kao takvi se mogu koristiti kao dokaz ako ti kazu da mozes nesto a sutra pokusaju da to ne urade, to su mi potvrdili iz MTS vezano za nesto drugo sto nisu mogli da mi daju pismenim putem rekli su da zapamtim datum i vreme ako sumnjam da to nece ispostovati da se pozovem na to, ispostovali su max to sto su mi usmeno dali jer zbog drugih korisnika nisu mogli da daju u ugovor jer je debelo nestandardna ponuda, ali su je ispostovali od pevog meseca, necu reci o cemu se radi da ne bi bio posle problem, nadam se da me razumete.
Kako god, videcemo ja cu se javiti kad budem presao a s obzirom da su mi optiku provukli, nadam se da ce to biti u skorije vreme cca 3 meseca, pa cu ti javiti da li si ti ili ja u pravu za ovo.
Ok?
Ok, ali ja sam svaki put dobijao iste odgovore.Kad sam uzimao vdsl svaki put sam dobijao razlicte odgovore sta moze
Lik u col centru kaze moze idi za ugovor,odem u poslovnicu ma nema sanse
Posle par dana u prolazu nema guzve i u istoj poslovnicu kod drugog lika-naravno moze
Jos sam dobio i 2 meseca probno,bez obaveze
Nista ne kosta drzavu, ali provajdere kosta dosta, ili ce skociti cena paketa ili cemo imati manji download kako bi paketi bili u okviru zakonom propisanog odnosa.
Омогућити бржи уплоад приватним корисницима (мања асиметрија)
Пројектовани буџет: нису потребна додатна средства
Одговорно тело у Влади Србије: Министарство трговине, туризма и телекомуникација
Детаљи: Имајући у виду европске стандарде по којима крајњи корисници Интернет услуга имају пакете који омогућавају очитавање и преузимање података са мреже брзинама чији је однос не већи од 4:1, потребно је подстаћи операторе и на нашем тржишту да развијају инфраструктуру која подржава Интернет великих брзина али и обавезати их да крајњим корисницима омогуће пакете са максималним односом download/upload брзине 4/1.
Следећи кораци: Законом о широкопојасној комуникационој инфраструктури биће уведене мере и одредбе којима ће оператори бити у обавези да свим крајњим корисницима омогуће преузимање и очитавање података брзинама чији је однос не већи од 4:1.
mogu da ti smanje dl![]()
Mnogi bi pevali. Ja bi zrtvovao 20down za 5upIz mog iskustva neka mi smanje download i održe 4:1 odnos dl:up. Još kad se pređe na optiku, pa kome za kućnu upotrebu treba vise od 100mbps download?
Ja koristim 50 dl, sad na novoj lokaciji mi je max oko 3.9dl, i max brzina mi treba 1% vremena korišćenja. Kad bi mi smanjili dl na 20 a stavili 5up, pa ja bi pevao od sreće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari