Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

A cela Srbija a u Moravičkom i Zlatiborskom okrugom tamo ama baš nikakvih radova po pitanju optike nema.
Moram da konstatujem da neznači automatski da svako raskopavanje ulice da je u pitanju optika premda ovde čitam da u nekim opštinama koje su malo veća sela izvode radove za optiku

a161994e0e3f82bb07262a83b57eb4e5.jpg

Da li neko zna šta je ovo što su mi ugradili u zgradu?
Kopali su, postavili ormarić i otišli.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovo lici na kutiju za bakarne telefonske parice. Kod mene je slicna. Za optiku je skroz drugacija i veca i nova.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ovo ti je na spratu kutija, pogledaj u podrumu.

Sent from mTalk

Ovo lici na kutiju za bakarne telefonske parice. Kod mene je slicna. Za optiku je skroz drugacija i veca i nova.

Hvala. Čemu služi?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Evo kod mene se radi vec drugi dan dolazi ekipa.
Sve su rasturalida bi sredjili orman.

20180109_103021.jpg

20180109_103014.jpg

Nije valjda da jos neko veruje da je ovo stvarno, a ne "nedovoljno podmazano"?

Pa ameri nas spijuniraju od pocetka, tu nema nista novo. Pa oni spijuniraju ceo svet i to je cinjenica. Za kineze se samo predpostavlja

Sve je to u redu što kažeš ali meni ne trebaju tako velike brzine, bitno mi je samo da se pomerim sa 3 mega koliko imam upload na SBB-u (50/3 je paket). To je sve previše za jednog korisnika (1/1Gbps), meni bi trebalo 50/30 i ja bih bio prezadovoljan, tipa stavim neki veći materijal uveče i ujutru završeno, ili ako imam NAS da mogu sa drugima da delim velike fajlove a da ne skidaju od mene tri dana par giga.

Imaš u avcom-u 100/15 za 4000, za još + 900 nude 100/30

Jel neko zna kako će ići širenje optike? Ko se nalazi u 1 ko u 2, a ko u 3 fazi postavljanja - širenja?

Mozes da zoves call centar da pitas, ali ces dobiti genericki odgovor "do 2021 verovatno, mozda, moguce, trebalo bi"....
Kad sam pitao za Su, nisu imali blage veze kad ce biti. Ako si u malom mestu u kuci, verovatno si u 3+ krugu, nazalost.

Uf. To ne zvuči optimistično. Kada sam pre neki dan pitao mts preko četa rekli su mi da će na mom broju uskoro biti dostupna optika. E sad veliko je pitanje šta za njih znači uskoro.:-(

"uskoro" moze da bude mesec dva, godina ili dve....
Moguce da ste blizu neke njihove magistralne optike pa ce vas zakaciti ranije.
A kod nas je odavno realista mnogo blizi pesimizmu nego optimizmu....
Proslo vise od 6 meseci kako se ozbiljno govori i radi na optici a jos nisu postavili zvanicni cenovnik na sajt.....

Jeste. Aradac se nalazi na 2-3km od magistralne optike NS-ZR koju su ukopavali letos. Samo treba da "puste kabl. Mogu i preko bandera koje su postavili za rasvetu pre koju godinu, a ide sve do sela. A ja sam na početku sela.:)

Želim svim optimistima sreće sa Optikom preko Telekoma, ali neće to skoro.
Kod mene su u julu provukli sva creva za horizontale kroz postojeće šahtove.
Intenzivno su kopali i radili i u oktobru sve završili i vertikale po ulazima, sve povezali.
Kada sam ih početkom novembra pitao, dobio sam zvaničan odgovor da će za moju lokaciju biti do kraja decembra pušteno.
Krajem decembra, se prave nevešti i sada je rok naredna 2-3 meseca.
Juče ih pitam preko kontakta na portalu mts.rs, kažu možda krajem prvog kvartala ove godine.

Ukratko: Laž i nesposobnost!
Istekao mi je polovinom decembra kod njih ugovor na Net50, i sada, čekajući plaćam 200 dinara više.
Ako skpopim novi ugovor za Net50, vezujem se na 24 meseca, imam benefit od 5 meseci po dinar.
Ne znam šta da radim, a ovako mogu da pomeraju termin puštanja ponude optike u nedogled.

Samo ti sklopi ugovor na net50 plis gratis. Ja sklopio pre 2 meseca i dobio 100GB za net prve godine. Kada dodje optika samo predjes na jaci paket i vozi.

Da da uz Box mobilni net 100GB mesecno.
Zdrav razum kaze da se na optiku prelazi sa bakra odma iz razloga sto im dajes vise para, cak i kada je TS u pitanju. Prakticno ides na jaci paket i to je oduvek moglo.

Želim svim optimistima sreće sa Optikom preko Telekoma, ali neće to skoro.
Kod mene su u julu provukli sva creva za horizontale kroz postojeće šahtove.
Intenzivno su kopali i radili i u oktobru sve završili i vertikale po ulazima, sve povezali.
Kada sam ih početkom novembra pitao, dobio sam zvaničan odgovor da će za moju lokaciju biti do kraja decembra pušteno.
Krajem decembra, se prave nevešti i sada je rok naredna 2-3 meseca.
Juče ih pitam preko kontakta na portalu mts.rs, kažu možda krajem prvog kvartala ove godine.

Ukratko: Laž i nesposobnost!
Istekao mi je polovinom decembra kod njih ugovor na Net50, i sada, čekajući plaćam 200 dinara više.
Ako skpopim novi ugovor za Net50, vezujem se na 24 meseca, imam benefit od 5 meseci po dinar.
Ne znam šta da radim, a ovako mogu da pomeraju termin puštanja ponude optike u nedogled.
Pa potpisi novi ugovor, kad prodje optika tj kad puste, ti se prebacis na taj paket koji zelis i nastavis sa ugovornom obavezom.
Ja ne vidim problem nikakav. Ti uvek bez penala mozes da predjes na opticki paket, to je 100% proverena informacija koju sam 5 puta sa razlicitim operaterima proverio i uvek isti odgovor.
Slobodno potpisi novi ugovor zasto bi placao vise?

Da da uz Box mobilni net 100GB mesecno.
Zdrav razum kaze da se na optiku prelazi sa bakra odma iz razloga sto im dajes vise para, cak i kada je TS u pitanju. Prakticno ides na jaci paket i to je oduvek moglo.

Dobrom voljom je mozda moglo, ali ti ugovor to ne garantuje. Isto tako ne znaci da ce traziti neke pare za aneksiranje postojeceg ugovora kada krene optika jer ce ljudi masovno hteti da predju sa postojecih ugovora. Iskreno ja se ne bih vezao tim ugovorom, osim ako u istom ne postoji clan koji navodi da se moze preci na skuplji paket na optici...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ti uvek bez penala mozes da predjes na opticki paket, to je 100% proverena informacija koju sam 5 puta sa razlicitim operaterima proverio i uvek isti odgovor.

Kakve veze imaju 5 razlicitih operatera sa Telekomom? Ovo mozda nece biti slucaj za optiku, ali Telekom u vreme starog ADSLa nije dozvoljavao prelazak na nove pakete dok stara ugovorna obaveza nije istekla.

Evo ja garantujem ako ne bude moglo ja cu da im skratim optiku u celom gradu.

Vrh Dno