Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Ja im moje vlakno ne bih dao da savijaju pod pravim uglom nikako.

Po zgradama se obično koriste plastična vlakna, ona imaju veći prag savijanja..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

nightshadow tacno tako.

Ljudi bre, pa nije to vlakno samo za sebe, ima tu slojeva i sloveja zastite, cak i kod onog zutog sto izlazi iz kutijice ispod stola (koje je inace najslabija karika) ima sasvim dovoljno prostora za razne akrobacije sa kablicem, nije to bas toliko nezno kao sto neki zamisljaju da je mehur od sapunice :) Jedino ako bas-bas primenjujes silu doci ce do pucanja.

Pre ce se pojaviti problem sa slabljenjem "signala" kod pravih/ostrih uglova nego sto ce puci vlakno.

Do kraja 2020-te dobija 100 % :D

Malo pre su bili kod mene u zgradi i u glavnom ormanu povezali vertikalu. Pokupio sam im sav visak (cca 7m optickog kabla, vezice i svasta nesto, nije da ce mi trebati ali ajde da imam).
Opticko vlakno je toliko jako da sam iz sve snage istegao i jedva da se isteglo malo, to je vlakno iz vertikale i nije providno vec su razne boje.

Inace vidim da se po gradu i dalje radi po šahtovima (Jagodina).

Poslednja izmena:
Evo info zasto je sklonjen cenovnik za optiku kod MTS: porucivali su kablove od Huawei i *****ali ih kinezi, poslali im neke lose kablove koji nisu mogli da odrze stabilnu konekciju. Zbog toga su stali i povukli cenovnik sa sajta

I kad su došli bolji kablovi cena je "morala" da skoči duplo? :p

Ne kazem da ovo nije tacno, ali mi malo neverovatno zvuci prica oko kablova. A i ako su poslali lose kablove, ako su imalo pravno pismeni sastavljali ugovor sa strane MTS, dobili bi nove kvalitetnije bez ikakvih dodatnih troskova (plus penali za lose isporucenu opremu i izgubljenu dobit zbog toga).
Najjaca telekom firma na svetu da reskira ugled zbog trzista od milion korisnika. Imali su prihod od 75 Milijardi dolara u 2016...
Verovatno par top direktora ima bonus za proslu godinu veci nego sto vredi ceo posao sa MTS....
Huawei.png

Ne kazem da je tacno ali tako sam cuo. MTS je pre par meseci postavio kutije kod mene ali i dalje nista od ponude

To im nista ne znaci... Kod mene postavljena cela instalacija jos letos i pricalo se da ce biti pustena usluga do kraja godine.
A evo je nova god i jos uvek veliko nista... Novi info da ce pustiti tek na prolece, mada je i to pitanje koliko je tacno.

Ista situacija i kod mene, instalacija postavljena sredinom septembra, stajala do sredine decembra, kada sam video majstore koji spajaju orman u podrumu sa sistemom. Od tada sam ih cimao telefonom i onlajn - odgovor je isti, vaša zgrada je povezana na optičku mrežu, „uskoro“ će vas kontaktirati neko iz prodaje sa ponudom. Tražio sam i da definišu uskoro, ali to odbijaju, upućuju me na menadžera prodaje. U kraju stalno viđam kako splajsuju, čak i po mraku pod nekim plastičnim šatorčetom :) Čekam...

Opustite se ljudi, kod mene su u Avgustu zavrsili sve, a pustili tek u februaru, prica je bila da telekom nije platio Telefonkablu pa ovi nisu hteli da im predaju dokumentaciju

BraCki odnos dve domace firme

Opustite se ljudi, kod mene su u Avgustu zavrsili sve, a pustili tek u februaru, prica je bila da telekom nije platio Telefonkablu pa ovi nisu hteli da im predaju dokumentaciju

Koje godine su zavrsili i sta u avgustu i sta su pustili i koje godine u februaru?!

Tesko da ce optika skoro do nas, isti slucaj kao i kod mene, sve sredjeno, a od ponude 0. Hoce li biti povecanja uploada za vdsl korisnike,pricalo se da ce ih duplirati ?

Sta su zavrsili, optiku ili neku drugu mrezu?
Koje selo?

@Zeha: Optiku. Pretraži za ovu temu,
postove korisnika @MiiLee pa ćeš videti o čemu je reč. "Pilot projekat"/"test projekat" za "optika po banderama" za selo gde je bakrana instalacija bila ili nepostojeća ili u užasnom stanju.
Pustili su im naravno VDSL pakete preko optičke mreže.

Zanima me jel neko zna kada će uvesti optiku ili bar preko optike povećati brzine ADSL-a u Aradcu? Mesto na 4 km od Zrenjanina.

Zanima me jel neko zna kada će uvesti optiku ili bar preko optike povećati brzine ADSL-a u Aradcu? Mesto na 4 km od Zrenjanina.
Za 10 god.. Kao i sve ostalo sto nije bg ns nis kg...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I Novi Sad se katastrofalno sporo radi, nisu samo mala mesta kriticna.

Ništa nije bolje ni u BG, po pitanju brzine izvođenja ovog projekta. Odrađen značajan deo Novog Beograda i Zemuna i skoro NIKO nije priključen na optiku (osim nekoliko pojedinaca).

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Mda, prvo uradjen deo koji je NAJMANJE bitan za optiku (u smisli da tamo vec postoji najveci izbor u zemlji inace, i da ne manjkaju za dobrim netom).

Ali najisplativiji finansijski dovodjenjem samo jednog vlakna do zgrade imas najvise potencijalnih musterija.
Lagan za rad, sve siroko ne moras iskljucivo da kopas asfalt, isli su dosta zemljanim putem a u centru recimo toga nema.
Manje zgrade, manje stanovnika vece guzve, asfalt only itd.
Nbg i Munze su najlaksi iz tih svih razloga zato se i rade prvo a i najvise firmi je bas na Nbg koje uzimaju odavno optiku te je donekle sve to vec i bilo razradjeno manje vise.
Ali je najbitniji finansijski momenat to bez daljnjeg.
Svi ostali su manje naseljeni od Nbga.
Prosto.

@Zeha: Optiku. Pretraži za ovu temu,
postove korisnika @MiiLee pa ćeš videti o čemu je reč. "Pilot projekat"/"test projekat" za "optika po banderama" za selo gde je bakrana instalacija bila ili nepostojeća ili u užasnom stanju.
Pustili su im naravno VDSL pakete preko optičke mreže.

Mene ovo zanima VDSL preko opticke mreze?
Sta to znaci?

Pustili brzine do 100 mbps. Tj brzine koje su bile namenjene vdsl-u.

Nazad
Vrh Dno