Moja sestra ga ima u Nemackoj. Kod nas nisam video da ima da se nabavi osim po oglasima polovni.A sto ne bi odgovarao Fritz!Box?
TT
Da ne budem grub, onda nisi video sta moze Mikrotik. Ja bih dao sebi slobodu da kazem da moze sve. Mikrotik i Cisco pa 10 praznih mesta pa ostali. Govorim iz iskustva jer se bavim administracijom linux i win servera i podesavanjima mikrotikova sa opcijama duplih linkova failovera i raznoraznih bahanalija koje korisnicima padnu na pamet i mikrotik i onaj od 50e jede malu decu u odnosu na sve ove SoHo.Ima po oglasima i novi.
Inace, sta ima veze sto su polovni ako savrseno rade?
TT
Video sam kako je uradjeno kod korisnika gde su pustili. Cim urade vertikale u zgradi videcu sablon kako su radili i zovem majsora(tast) da odradimo instalaciju. Sta vise ako budu metalne kanalice kod njih pitacu ih da mi ustupe tih 3m koje idu po hodniku ili koliko god bude trebalo da ih sam postavim, verujem da cu ja to pedantnije da uradim. Gadi mi se plastika u vidu kanalice.@jjoksa
vidim da ces sam postaviti kanalice. Da li si upucen mozda oko pravila za postavljanje optickih kablova? Mislim da sam ranije cuo/citao neki podatak da ne smeju da se lome pod prevelikim uglom. E sad ne znam za ove nove kakva su ogranicenja?
Isti (sa drugog linka) sam podesio klijentu u restoranu brze hrane koji izbacuje vise kupaca neko macdonalds u bgd. Shiba ne staje, preko 300 klijenata na wifi se dnevno promeni i vec 6 meseci nije stucnuo. Best buy. A i samo podesavanje ne treba ti sertifikat da se nasteluje za redovnu upotrebu.Ne brini se sto je overkill, ja to vise zovem "zatrebace ti, kad tad". Cak i gamer-i (ne kod nas naravno) uzimaju ove jake mikrotikove, i ganjaju, nemaju problem sa mrezom. Iako ne znaju koji je njegov potencijal.
Opet napominjem, jeste besmisleno uzimati mirkotik koji maltene jednu jacu firmu moze da opsluzi bez frke ako nemas profit, ali ono sto sam dao u drugom linku, obavezno da se uzme. Za kucnog korisnika (i malu firmu) znaci dosta, i moze da drzi 1 gpbs bez frke.
Ovde@jjoksa
vidim da ces sam postaviti kanalice. Da li si upucen mozda oko pravila za postavljanje optickih kablova? Mislim da sam ranije cuo/citao neki podatak da ne smeju da se lome pod prevelikim uglom. E sad ne znam za ove nove kakva su ogranicenja?
se vidi da mogu da se lome kao i ostali kablovi, pa se postavlja pitanje zasto ne koriste postojece kanale.Od čvora do stana - kanalica
Pogledajte prilog 239726
Budi grub koliko hoces, a ja pare na drugom mestu zaradjujem ne na netu.Da ne budem grub, onda nisi video sta moze Mikrotik. Ja bih dao sebi slobodu da kazem da moze sve. Mikrotik i Cisco pa 10 praznih mesta pa ostali. Govorim iz iskustva jer se bavim administracijom linux i win servera i podesavanjima mikrotikova sa opcijama duplih linkova failovera i raznoraznih bahanalija koje korisnicima padnu na pamet i mikrotik i onaj od 50e jede malu decu u odnosu na sve ove SoHo.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ako moze kao na onoj slici (na 20-30cm savijeno 3 puta) moze i kroz postojece kanale/razvodne kutije (u njima ima vise lufta za "idealnu putanju" nego u kanalici).Ne moze da se lomi bas kao obican kabl.. ide kroz kanalice, a hvata "idealnu putanju" poput voznje na putu.
Laicki,
![]()
samo vlakno unutar te izolacije je tanko kao vlas kose i khrko je.
Obicnom korisniku i sam Huawei je mnogo vise nego sto treba. Ovde pticamo o kvalitetnoj mreznoj opremi iz potreba kucnih korisnika koje prevazilaze obične kućne korisnike. Ja imam 8 wifi uredjaja i preko 20 IoT senzora i to je razlog da ovi Huawei nisu dovoljni a sa druge strane mikrotik isto vozi kao od šale.Budi grub koliko hoces, a ja pare na drugom mestu zaradjujem ne na netu.
Meni treba da bude stabilna i dobra veza(sto i ovaj budjavi ZTE 168 radi) ali bih FB uzeo zbog 5GHz, ne treba mi nikakva ala od rutera FB je savrsen, kazi mi sto bi mi vise mikrotik trebao u odnosu na FB, kao obicnom kucnom useru?
Ja od 50/2 (tolika mi je btw brzina zakupljena inace)dobijam bas toliko i preko wifi-ja i preko kabla sve je stabilno brzo jedino bih voleo 5GHz da imam jer niko u okolini nema 5GHz, ali cekam ftth dok ne zavrse posto sad rade moj kraj, a FB je svakako bolji od ovih mts-ovih tj Huawei-jevih rutera koji opet kazem rade savrseno nikad veza nije pukla po 6 mes+ rade bez restarta i nikad nijedan problem.
Realno mi ni ne treba, nego me zulja da potrosim bar 60-70 ojra, jer ne znam na sta bih pametnije u ovom trenutku potrosio iste.
Edit:
Inace onaj mikrotik sa onog linka nema cak ni 5GHz sto mi jedino i treba.
TT
Ne moze da se lomi bas kao obican kabl.. ide kroz kanalice, a hvata "idealnu putanju" poput voznje na putu.
Laicki,
![]()
samo vlakno unutar te izolacije je tanko kao vlas kose i khrko je.
Opet napominjem, jeste besmisleno uzimati mirkotik koji maltene jednu jacu firmu moze da opsluzi bez frke ako nemas profit, ali ono sto sam dao u drugom linku, obavezno da se uzme. Za kucnog korisnika (i malu firmu) znaci dosta, i moze da drzi 1 gpbs bez frke.
Da, ovo zaslužuje pojašnjenje.
Iz nekog razloga, prilikom dogovora o paketu, ignorisali su moju informaciju da koristim i IPTV. Tako da sam sada u paketu dobio internet i telefon, a IPTV je ostao iz starog paketa. Dakle cena je kao na letku, a IPTV je posebno. Videću koliki će biti tačno račun na kraju (prva 2 meseca je besplatno kao što piše). Takođe, fiksni nije radio 1 dan pa sam u subotu zvao (mogao sam da zovem ali ne i da primam pozive) i rešili su za 10 min.
Videh sada na Facebook-u gde dečko kaže da su mu ovo odgovorili kada im je postavio upit na mail: https://prnt.sc/h1t7uye ****m mu leba, taman sam se ponadao da je 3599 xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari