Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Optika je ali iz nekog razloga nisu mogli da pruže više od 50 mega...

Pre par godina su nudili i giga ali da sami platimo uvođenje tj. dovlačenje kablova, bušenje po spratovima... pa sam odustao a i cena je bila tada paprena.

Poslednja izmena od urednika:
Aj postavi slike kad zavrse te bandere da vidimo kako to izgleda. Mislio sam da postavljaju optiku samo u zemlju, ali ako je ulica bas uska i nema gde da se kopa, verovatno im je jedina mogucnost bila da kace na bandere...

Ma narvno da može da se kopa kad je kopano za kanalizaciju,plin može i za ovo,ali bandere su verovatno jeftinije.

Naravno i jeftinije i brze i laksa procedura za dozvolu od kopanja.
Prvo moras da dobijes dozvolu, pa da kopas, zakopas, a ovde samo postavis banderu i razvlaci.
Nije skupo i brzo je, dok je kad se kopa i skuplje i sporije ali je bolje/lepse jer nema kablova da vise, uvek se setim fotke iz Rumunije ono je uzas koliko kablova visi iznad ulica, ali *** imaju jak net da su sve to morali da kopaju sve bi se oduzilo, ako nadjem tu fotku stavicu da vidis na sta to lici ili ako neko bude brzi pa je pronadje nek postavi.

TT

Prvo moras da dobijes dozvolu, pa da kopas, zakopas, a ovde samo postavis banderu i razvlaci.
Nije skupo i brzo je, dok je kad se kopa i skuplje i sporije ali je bolje/lepse jer nema kablova da vise, uvek se setim fotke iz Rumunije ono je uzas koliko kablova visi iznad ulica, ali *** imaju jak net da su sve to morali da kopaju sve bi se oduzilo, ako nadjem tu fotku stavicu da vidis na sta to lici ili ako neko bude brzi pa je pronadje nek postavi.

TT

A zamisli tek ovo! :D

Prilozi

• 00030774_medium.jpeg
    00030774_medium.jpeg
    85.4 KB · Pregleda: 318

TT
A za bandere ne mora da se dobije dozvola, pa kopa pa zakopa? Skines je sa prikolice i samo je uspravis i ona stoji... Pre ce biti da neki kum/brat ima dobru kombinaciju za bandere pa da se pomogne coveku

Treba dozvola ali se dobije u roku od odmah.
Inace bude bas tako iskopa se ubaci se u rupi betonira oko iste i cao.
Manje od 1 dana posla, dok kopanje km i km ulica je dugotrajno i skupo.

TT

Gde, sta, kad, kako?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Posle više letaka...

Pogledajte prilog 239707

3599 rsd / 24m

U odnosu na SBB 40/2 za 2899 din. to i nije tako loše kako se neki žale na cene. Šteta što do nove zgrade gde se uskoro selim još nije stigla optika tako da će jedina opcija biti SBB. Na svu sreću investitor se postarao da sve bude spremno za optiku kad stigne (ako uopšte i stigne do zgrade).

Kad uporedim sa SBB biznis paketom (120/8) koji koristimo u firmi ovo je znatno povoljnije.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Znaci odmah puštaju kad odrade kablove...

Ja sam mislio da čekamo da završe neku celinu, pa onda.

@ymiljan Cestitke,iako vecinu ovde insteresuje iz poslovnog aspekta taj internet,ako mozda igras neke igrice online,molim te reci i kakvi su tamo pingovi i generalno novo iskustvo.

Treba dozvola ali se dobije u roku od odmah.
Inace bude bas tako iskopa se ubaci se u rupi betonira oko iste i cao.
Manje od 1 dana posla, dok kopanje km i km ulica je dugotrajno i skupo.

TT

Bilo bi dobro da betoniraju, ovi samo razbiju beton iskopaju rupu nabiju banderu i teraj dalje.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Znaci odmah puštaju kad odrade kablove...

Ja sam mislio da čekamo da završe neku celinu, pa onda.

pustaju odmah po ovim uslovima sa letka, trebalo bi da kada zavrse ceo nbg/zemun da krene akcija sa povoljnijim uslovima...

zbog toga je moj savet da se saceka malo :)

• Like
Imas li kakve informacije za nove vdsl pakete ?

pustaju odmah po ovim uslovima sa letka, trebalo bi da kada zavrse ceo nbg/zemun da krene akcija sa povoljnijim uslovima...

zbog toga je moj savet da se saceka malo :)
Aha, pa to još bolje zvuči. Verovatno će biti nešto povoljnije uz ugovor. Hvala za info :)

Lokacija je kod crkve - Novi merkator.
Okačiću još slika naravno.

Prekjuče su bili ljudi za razvod kabla od kutije do stana, a danas su bili za ruter i povezivanje (trebalo je odmah za onim prvima ali su imali problem na nekoj lokaciji pa su se javili danas prepodne). Prva faza je trajala oko 2 sata (dužina od lokacije u hodniku do stana je oko 10 m + 5 metara u stanu) druga faza oko sat vremena, možda malo manje. Odmah je proradilo. Telefon još uvek radi preko "klasične" linije, dok "kolege ne prebace". IPTV odmah radi, naravno, preko 2 srednja porta, isto kao kod starog rutera (koji su uzeli).

Lokacija je kod crkve - Novi merkator.
Okačiću još slika naravno.

Prekjuče su bili ljudi za razvod kabla od kutije do stana, a danas su bili za ruter i povezivanje (trebalo je odmah za onim prvima ali su imali problem na nekoj lokaciji pa su se javili danas prepodne). Prva faza je trajala oko 2 sata (dužina od lokacije u hodniku do stana je oko 10 m + 5 metara u stanu) druga faza oko sat vremena, možda malo manje. Odmah je proradilo. Telefon još uvek radi preko "klasične" linije, dok "kolege ne prebace". IPTV odmah radi, naravno, preko 2 srednja porta, isto kao kod starog rutera (koji su uzeli).
Hm 10m 2h je ok vreme. Posto se tek uhodavaju a i osetljivije je nego bakar to je meni ok.
Slikaj sve lepo detaljno pa podeli sa kolegama na forumu.

Ja sam malo zbunjen, zar odma pustaju uslugu, zar optika nije trebalo da pocne negde u decembru da radi?
Odlicno je sto odma radi, nego sta kazu zasto su odma pustili opticke pakete sa punim brzinama...?

Ja sam malo zbunjen, zar odma pustaju uslugu, zar optika nije trebalo da pocne negde u decembru da radi?
Odlicno je sto odma radi, nego sta kazu zasto su odma pustili opticke pakete sa punim brzinama...?
Nije nikad trebalo u Decembru, jedinu info koju sam ja znao i pisao je 1.11, ali sam omasio jer je danas 02.11.

TT

Kako to da ti nisi prvi dobio kad si omasio za jedan dan??? Cccc nepravda.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

cekaj malo, TV ti ide preko istog optickog vlakna?
tj u ruter ulazi jedno opticko vlakno, i dva LAN porta rutera su rezervisana za TV?
Tako je rekao covek. Nego ostaje pitanje gde da se ubode treci Set Top Box koji su najavili u Box paketu? Morace da prepodese ruter za to. Ali akde da sacekamo slike pa da diskutujemo.

Daj ti drug nama slike, slike i slike svega...
Slikaj i taj ruter i modem, slikaj ih sa svih strana i objasni sta je sta, gde je sta bocnuto i kuda ide jer koliko sam shvatio imas njihov net, tv a bice i telefon fiksni cim prebace...

• Like
Kako to da ti nisi prvi dobio kad si omasio za jedan dan??? Cccc nepravda.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Sto bih ja dobio prvi, niti kukam kao neki od vas, bas me briga kad ce doci, a doci ce brzo jer postavljaju optiku od pre par dana u mom kraju, al ne placem kao ti i jos neki, vec me bas briga kad ce mi pokucati i ponuditi, a kad ponude prihvatam odmah.
Vidim da si Calimero, tuzno je to, ccc...

TT

Nazad
Vrh Dno