Gresis, ja trazim da se infrastruktura sredi svima a ne beogradjanima prvo a nama ostalima ********. Sutra kad dodje optika (naravno nama kroz par godina zakasnjenja kao i sve drugo) cene nece biti zbog toga manje.
Sta gresim?
Pa nek se sredi svima, ko uopste kaze da se ostalima ne sredi infrastruktura/uradi optika?
Ne znam zasto 99,9% vas van Beograda delite Srbiju na beogradjane i ostale?
To je bas glupo, samo morate da shvatite princip profita, nazalost, opet ponavljam, nazalost zivimo u takvom vremenu da se gleda samo i iskljucuvo profit da se obrne sto pre i sto vise, nema solidarnosti vise kao u doba kad sam ja rodjen i odrastao u bivsoj SFRJ.
To je samo potrebno shvatiti da bi ste razumeli "opravdane" poteze svake firme danas.
Ljudi jure za profitom, usput su mozda i primorani(Huawei) da tim tempom i dinamikom rade jer ih Kinezi ne to teraju, zato se to tako radi NBG je pravi primer za brz, lak i veliki profit uz najminimalnija ulaganja.
Puno ljudi na malom prostoru(soliteri, gusto naseljeni delovi), platezno sposobniji klijenti i strane firme/predstavnistva, i generalno komplet BG je platezno sposobniji da placa visu cenu i procentualno ce se vise uzimati odredjena usluga i one skuplje varijante ne samo osnovne(tipa najmanje brzine).
Tipa nije isto da ja platim 4000 za net i neko iz Vranja, Nisa, bilo kog drugog manjeg mesta u Srbiji.
Jer ja(kao i dosta ljudi u BG) imam recimo poprilicno vecu platu od republickog zvanicnog proseka recimo za Avgust 2017 je bila 47220 RSD, ja imam vise od toga, a dal ima i koliko toliku platu u ostalim krajevima Srbije.
Bojim se da ima jako, jako mali broj ljudi i toliku a ne vecu kao ja.
Nazalost kazem ali je tako.
***, kazem ja se zalazem za ravnomerniji razvoj Srbije i voleo bih da neko u Babusnici dobije ftth u isto vreme kao i ja u BG ali nazalost nece biti tako.
Da ne bude zabune ima i u BG ljudi koji rade za 30000 i to veliki broj, ali ima dosta veliki procenat preko te i preko zvanicnog republickog proseka, ali u ostalim delovuma zemlje to je na nivou statisticke greske, nazalost.