Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Da, bas ce biti da su sendvicari bilo oni obicni ili napredni uselili u stanove od +100k€ ili da se bucko i dugonja nisu vec odavno obezbedili u svemu pa i u brzom internetu...

Koliko bi vam(nam) svima bilo bolje da zasucete(mo) rukave i radite(mo) umesto sto jezikom uprazno mlatite(mo) i nista korisno i pametno ne radite(mo).
Kako me nervirate "upiranjem" prsta u nista, "pogan jezik" i maloumno olajavanje...
Nema nista lakse nego "zalepiti" etiktu nekome ili necemu i to bez ikakvog smisla, osnova, dokaza,
Sto se mami i tati, dedi i babi ne "skinete sa grbace" i pocnete raditi i zaradjivati, sami sebe obezbedjivati i izdrzavati, to vem ne pada na pamet.
"Sendvicari" barem nesto rade, pa eto sebi rucak zarade, a vi junaci i genijalci do 40-te ce vas roditelji izdrzavati, vucaracete se po kaficima, ustajati iza 12h (najbolje oko 14h pa pravo na rucak) i s patkarima za interes najgorih dusmana ove zemlje i sprpskog naroda ste medju prvima spremni ici i arlaukati po ulicama kako nista ne valja...

Bravo omladino, to nam bas treba i u tome nam je spas.

Sto se ne prikljucite kao dobrovoljci da kopate rovove ovim opticarima (drugo nista i ne znate raditi iako ni to ne bi u pocetku valjano cinili jer lopatu ili kramp u zivotu u rukama drzali niste), pa da bude neke koriati od vas na dobrobit svih nas...

3000 za gospodina

Kampanja kakvoj svedocimo i jeste obmanjujuca i protivna zakonitom oglasavanju:
-neistinita tvrdnja trgovca da će proizvod biti raspoloživ u kratkom roku ili da će biti raspoloživ u kratkom roku pod određenim uslovima, s ciljem da se potrošač navede da odluku o kupovini donese bez odlaganja, odnosno da mu se uskrati prilika ili vreme potrebno za odgovarajući nivo obaveštenosti kod donošenja odluke;

Poslednja izmena:
Molim vas da ne pricamo vise o SNS sendvicarima, SNS neradnicima, SNS pijavicama, SNS dupelscima i SNS botovima, ovo nije tema za to.

A sto se tice edukacije buducih korisnika, pravi pogodak bi bila knjizica sa odgovorima na najcesca pitanja o optici koju bi poslali sa npr svakim racunom za fiksni telefon. To je otprilike 2 miliona domacinstava koja bi pokrili a ne ovako da iste te potencijalne korisnike vijaju na milion drugih strana...

• Like
Reagovanja: M J
1b82ee2c7496391e7c49aec411b43f2b.jpg

Eto jos jednom do kraja god oko 100.000 korisnika, a u perspektivi preko milon.
Niko ne kaze da ce svi odmah imati optiku.
A i glupo vise da pisemo jedno te isto, moglo bi samo da pisemo i postavljamo fotke gde se radi i kad bude prikljucenje da i to jave ljudi ovde.
Ove gluposti pljuvanje Mts i ljudi kao sendvicari i botovi, nikom ne koriste samo prave "frku" bespotrebnu.

"4g mrezu koja je sada dostupna gotovo svakom stanovniku"

sudeci po mapi sa njihovog sajta, ocito je "dostupna gotovo svakom stanovniku" lol NOT

Screen Shot 2017-10-11 at 17.30.37.png

Eto jos jednom do kraja god oko 100.000 korisnika

Ne nego potencijalnih korisnika, domaćinstava kojima je optika pred vratima, tj. čiji članovi mogu da počnu da je koriste ako to požele. Na engleskom se to zove "homes passed". Od tih sto hiljada potencijalnih realno će biti priključeno par desetina hiljada pošto drugi neće moći da pređu sve i da žele zbog ugovornih obaveza sa postojećim operaterima.

Poslednja izmena:
Stvorice se teh. mogucnost da se taj broj prikljuci, ako neko nece to je njegov problem.
Mada ne vidim razlog sto nebi.
Ja cu prvi i odmah da uzmem.

@MisaLion
Ostaje pitanje zbog čega Telekom ne objavi na kojih tačno 100.000 korisnika misli. Da li je toliki problem da napišu gde je urađeno i kakva je dalja dinamika radova? Ne, oni su samo objavili reklamu u kojoj pozivaju ljude da se informišu o usluzi koja je "stigla". Ako je došlo do toga da moramo ovde ljude da informišemo gde su radovi onda zaista ne znam kako možemo tvrditi da je Telekom ozbiljan u nameri da istinito informiše potencijalne korisnike.
Pa čak i onaj raspali Ikom na svojoj stranici obavesti koje se ulice prebacuju na SBB mrežu i da vremenski okvir.
Ta pominjana 2020. godina je još uvek daleka budućnost i mislim da bi bilo fer da objave koja su naselja ostavili na poslednjem mestu prioriteta.

Poslednja izmena:
Ostaje pitanje zbog čega Telekom ne objavi na kojih tačno 100.000 korisnika misli. Da li je toliki problem da napišu gde je urađeno i kakva je dalja dinamika radova? Ne, oni su samo objavili reklamu u kojoj pozivaju ljude da se informišu o usluzi koja je "stigla". Ako je došlo do toga da moramo ovde ljude da informišemo gde su radovi onda zaista ne znam kako možemo tvrditi da je Telekom ozbiljan u nameri da istinito informiše potencijalne korisnike.
Pa čak i onaj raspali Ikom na svojoj stranici obavesti koje se ulice prebacuju na SBB mrežu i da vremenski okvir.
Ta pominjana 2020. godina je još uvek daleka budućnost i mislim da bi bilo fer da objave koja su naselja ostavili na poslednjem mestu prioriteta.
Tacno misli na korisnike Zemuna, NBG i Mirijeva.
To ti je ta cifra odprilije.
Bar za BG, za ostatak Srbije, ne znam.

Molim vas da ne pricamo vise o SNS sendvicarima, SNS neradnicima, SNS pijavicama, SNS dupelscima i SNS botovima, ovo nije tema za to.

Naravno da nije ali kad neko dodje i mase nekom cenom od + 50e i jos to podrzava, sta ljudi drugo da pomisle o takvim osobama, sve vise ima onih koji promovisu i provociraju, naravno takvi ce biti maksimalno kulturni, jako je tesko ocekivat da ce ostala vecina cutati
Mene mozete lako da banujete samo ne znam koliko ce vam ostali cutat

Cao ljudi, pratim temu vec neko vreme, juce dobih info od mts zaposlenog da bi oko 22. Novembra trebalo da krene pustanje usluge. Cene su kao na ovom poslednjem flajeru sto je okacen.

Ja sam se inace iz zgrade u 34. bloku gde je infrastruktura odradjena jos na leto, preselio u 30. blok gde je infrastruktura odradjena juce. Optika me prati svuda, samo nikako da pocnem da je koristim :)

Danas su mi svracali tehnicari zbog divnog stanja infrastrukture(bandera u ocajnom stanju, menjanje parice...) i raspitao sam se oko optike pa da malo "obradujem" ljude iz periferije tj. gradjane drugog reda koji su u istoj poziciji kao i ja. Kako kaze covek na optiku izvan velikih gradova ( sela i naselja) cemo cekati jos dugo jer uopste nije prioritet. Ako laze on mene onda lazem i ja.

Svasta tehnicari pricaju, ne samo njihovi, vec svi od bilo kog operatera.
Mada ne verujem da je omanuo jer zaista ljudi na periferiji nisu prioritet, ne njima, vec svakom koji gleda profit, nazalost, ali tako je.

Novi info, rok za zavrsetak radova podizvodjacima je 15.11. do kada bi trebalo da budu provucene sve vertikale i spojene zgrade odnosno kabineti, naravno odnosi se na NBG/Zemun... radovi se rade kvalitetno, postoje 3 nivoa kontrole kvaliteta, sam podizvodjac, telekom i huawei kao poslednja kontrola... vezano za uvodjenje, podizvodjaci ce uvoditi optiku u stanove/kuce na mesta gde odrede stanari a istog dana ce dolaziti tehnicar iz telekoma da to sve poveze i pusti...

U vezi cena, dzabe zovete cc jer oni trenutno jos uvek imaju stare cene koje su u sistemu, moj info je da ce za samo net pakete biti jeftinije cene od ovih koje su trenutno u opticaju, ne mogu da kazem tacno koje su cene jer nije jos definitivno odluceno, ali ono sto je bila info za dva meseca besplatne probe je za sada neizvesno nazalost :( ... ljudi koji su sada dobili mogucnost da se prikljuce na optiku mogu da potpisu ugovore po postojecim cenama ali moj info kaze da ce kada krene kampanja biti povoljnije i cenovno i sa promocijama nekoliko meseci za dinar+ besplatna 2 meseca probe ukoliko ipak bude ta varijanta...

vezano za periferiju tamo ide vdsl...

i molba, nemojte me pitati na pp jer nemam konkretnijih info od ovih... kad/ako budem saznao jos nesto javljam ovde... hvala :)

Poslednja izmena:
Informacije kazu da ce uskoro bolji vdsl paketi, sa znacajno boljim uploadom. Ocekuje se novi cenovnik do kraja meseca

Značajno je po njima i 50% veći :D Sa 2 na 3 Mbps. Sad što je to pomak sa mizerije na mizerija-i-po nema veze.

Nema šanse da će i na 100 Mbps download da ponude preko 5-6 Mbps upload-a.
No ajd, dočekaćemo i te promene, valjda...

50mb paket bi trebao da ima minimum 10mb upload

Da i da ponude ul na vdsl 25-30 onda bi nas 1% moglo to da uzme, ostalih vas 99% ne bi, pa bi onda kukali ovde kako su dali pakete koje skoro niko ne moze da ima.
Stalno se vrtimo u krug.
Kad je kretao vdsl mali broj ljudi je moglo da ima 50 pa se kukalo kako su to dali ali nista ne znaci jer mnogi ne mogu da dobiju.
Sad isto to samo za ul.
Mislim da bi se u tom slucaju tema pretvorila u pljuvacinu mtsa.
Bolje da dignu i za 50% ja srecan iako mogu 25 bez problema i 30, ali ne kukam i cekam ftth.

Oni su sami stavili onaj cuveni limit da samo oni koji su max 250m od centrale mogu da imaju VDSL. Svi ti korisnici sigurno mogu imati veci upload. Veci problem su oni koji su preko veze to izgurali. Naravno bice i onih koji su ispod 250m ali uslud losih instalacija su i sa ovim paketima na maksimumu ali njihov broj je verovatno veoma mali.

To je tako jer naš narod voli da kuka ako mu je brzina 10-20% ispod potpisane, bez obzira na tehničke mogućnosti.

Lakše im je da odbiju sve koji su na granici, nego da ih pojedinci razvlače zato što imaju 40 umesto 50...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Nije bas to najtacnije, znam ljude sa 400, 500m udaljenosti koji su bez problema dobili 50 ali ni najmanji problem.
Tih cuvenih 250m su bili kao limit u pocetku, jer do tada nisu ni znali kakva ce biti stabilnost i max brzina i ostalo sto se kasnije u radu i proteku vremena vidi, to su hteli da izbegnu i u pravu su.
Mnogi ne mogu da imaju 50 a zele i onda kukaju a preko 250m su, kazu kako nije bitno da li ce biti svih 50 samo da su preko 20, a onda za dva-tri meseca kukaju kod onih istih kojima su rekli da nece biti problem sto imaju recimo 40 umesto 50 ili cak 49 umesto 50.
Svasta se moglo cuti, citati i videti.
Tako zato su se malo ogradili da ne bi bio veli problem njima.

Miso daj resenje neko pls... Sta da radimo?

Da imam resenje neko obogatio bih se[emoji1]
Strpljenje mozda je to resenje kao i kod mene.
Zadovoljavam se sa 50/2(dok ne povecaju), dok ne stigne optika sl godine.

Nazad
Vrh Dno