Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Izbacen iz ponude NET100 paket za vdsl ? Nema upload booster ? Sa trenutnih 2000 din koliko me kosta NET 50 sa fiksnim zajedno (popust 5 meseci za dinar = 2000 din/mes) sad je cena 2625 din sto je poskupljenje od preko 600 din ?
Samo cu reci 0 CAO ZDRAVO !
Prelazim na Vipov Vikend Net od nove godine, tamo bar ima momackog uploada.

Poskupljenje od 600 dinara, a 10x brži upload i 3x brži download? Meni je to više nego ok, za 600 dinara ne može se ni poštena pica pojesti. :D

Moj post se odnosio na NET 50 VDSL paket.

Kad bi mogli iz BOX Optike 3: 250/30 da izbacimo: Pickbox,HBO+HD,Plus,Porodicni,Muzicki i da se ostave Osnovni i HD paket.Dolazimo do cifre od 3745 dinara. Sad ja sam placao 3150 tako nesto za BOX 3: Fiksni/Osnovni,Sport HD/ Net 50.Kad uzmem u obzir da za razliku od 600 din dobijam dodatni STB uredjaj,250/30 mesto 50/2,plus ja sam koristio SportHD,a ovaj HD paket ima koji kanal vise,ovako nesto bi mozda i bilo prihvatljivo.

Znaci Box Optika 3 = 4.499 dinara, u koji ulazi dodatni STB (300 dinara), HD paket od 17 kanala (399 dinara) i 72 sata unazad (100) i tri puta brzi download i deset puta brzi upload, kao i tri meseca za dinar, mozda i bude nesto od ovoga.

Trenutno sam na Box 3 za 2.999 dinara.

oce oce, cujem da ce svi sendvicari mora da plate 40e ove i 54e 2020 godine za tv+net itd..., i jos ce morat da pevaju svaki dan kako im dobro ide

Ovo je sramota. Znaci prema Telekomu, optika je premium usluga ha ha.

Oni stvarno nisu normalni. Mislio sam da ce postojati sansa za smanjenjem ali cvrc... Vidim ja da cu da se opredelim za VDSL. To mi je pristupacnije jer necu otkazivati fix. Ili cu uzeti ove moje iz AVcom-a. Gde je 40/4 1540 rsd a VDSL 50/2 bez Fix 1800 rsd. Sto je za neke moje potrebe sasvim dovoljno. Doduse jedino imam bojazan kakva im je tehnicka podrska. Pa bih voleo da znam da li jos neko koristi njihovu optiku koja je FTTB.

Poslednja izmena:
Ja bih više voleo da uvedu nešto tipa 30/2, 30/5 ili 40/2, 40/5 za one koji će biti i dalje biti zaglavljeni na VDSL-u. Verujem da ima puno onih koji ne mogu da guraju 50/2 pa su osuđeni na 20/2 ali linija bi i dalje mogla da izgura 30/40+ bez problema.
Tako bi većina dobila nešto od "kvalitetnijeg interneta".
Cene Telekoma su poprilično paprene, videćemo kako će ljudi odreagovati na sve to.

Jedino se molim da će STcable proširiti mrežu i na okolna naselja Subotice, tada će odluka biti jasna u mom slučaju :D

Ovako ...

Pre par nedelja, kada su iz MTS-a radili optiku po zgradi (NBG) zvao sam i MTS i RV i nisu imali info za optiku sem da su radovi u toku. Danas zovem RV (100% sam siguran da nisu radili nista po bloku sto se tice optike) i dobijam odgovor da su ulaz i kraj pokriveni sa optikom i da nazovem sutra da mi teh. podrska da ponudu. Po ovome znaci da oni iznajmljuju od MTS-a to sto je MTS razvlacio ... druge nema. Sa RV cenovnika 100/20 je 2195 din a KOMBO НЕТ 50/10 + Стандард ТВ + ТЕЛ 100 2900 din uz ubrzavanje neta, 50 za 400 din.

https://www.vektor.net/wp-content/uploads/RV-CENOVNIK_AVGUST-2017_IZVOD.pdf

To je samo dokaz da MTS misli da smo ovce za sisanje.

Cene jesu visoke, al posto sam trenutno zarobljen na telekom 13.5/0.7 ADSL2+, kada optika stigne do mene jednog lepog dana [za par godina], 1000% prelazim na to. ***, kad se nema izbora, mora se placati. :-/

Jedino se molim da će STcable proširiti mrežu i na okolna naselja Subotice, tada će odluka biti jasna u mom slučaju :D

I ja ovo čekam i nadam se. Ali, nažalost, sve mi se čini da će mts imati monopol nad optikom npr kod mene u Bajmoku, jer je na dve glavne ulice (put Subotica -Sombor i Centar - Granični prelaz) razvučena njihova optika.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Opet ja sa lecima, ali mi se nešto čini da ih više neće biti.
Ovo je ubačeno juče.

Pogledajte prilog 237954

Kriminalne cene, da recimo box 2 optiku smanje za 1000 dinara bilo bi idealno.

Ovako, good luck with that. Ne znam ko im određuje cenovnu politiku, i da li uopšte
uzimaju u razmatranje prosečnu kupovnu moć građana.

Ovo nema veze sa zdravim razumom.

Kao da se SBB i Telekom takmiče ko će biti skuplji.

Više ne koristim torrente (odgledam jedan film mesečno ali nisam 24/7 u svetu torrentovanja), a upload ne nude uopšte tako da čim istekne UO kod Telekoma odoh na Vip ili Telenor kućni net i to je to.

Ovako ...

Pre par nedelja, kada su iz MTS-a radili optiku po zgradi (NBG) zvao sam i MTS i RV i nisu imali info za optiku sem da su radovi u toku. Danas zovem RV (100% sam siguran da nisu radili nista po bloku sto se tice optike) i dobijam odgovor da su ulaz i kraj pokriveni sa optikom i da nazovem sutra da mi teh. podrska da ponudu. Po ovome znaci da oni iznajmljuju od MTS-a to sto je MTS razvlacio ... druge nema. Sa RV cenovnika 100/20 je 2195 din a KOMBO НЕТ 50/10 + Стандард ТВ + ТЕЛ 100 2900 din uz ubrzavanje neta, 50 za 400 din.

https://www.vektor.net/wp-content/uploads/RV-CENOVNIK_AVGUST-2017_IZVOD.pdf
I 50% popusta na 12 meseci:
Evo vam radi poređenja i cene RV optičkog neta.Prvih 12 meseci ide 50% od cene iz brošure,drugih 12 meseci idu po punoj ceni.
ebdff51e94b8a843501095b9e4a9707d.jpg

Ovo je sramota. Znaci prema Telekomu, optika je premium usluga ha ha.
Po cenama da. Ali po najavama (milion pretplatnika, znaci oko 3 miliona ljudi za 2 godine) ne. Totalna shizofrenija.

Poslednja izmena:
Verovatno ce i DSL korisnike prebaciti na Optiku (da bi kupovali modeme za optiku i nekome napunili dzep). Pa i njih racunaju. Sto je skroz realno da bude milion korisnika onda.
Nama skoro nista nece to znaciti osim cimanja za zamenu modema, ako ne promenimo paket :)

Mislis 10/1, 20/2 optika? :d 2018. godine. Oni ili su shizofreni ili ima 2-3 ekipe gde svaka gura svoju pricu ili namerno prave stetu kako bi otisli za tepsiju ribe.

Poslednja izmena:
Ostavice na tim paketima namerno, da bi mogli "opticke pakete" da prodaju za vecu cenu.
Samo ce biti na optici. Da nije zalosno i smesno, bilo bi WTFicno :)

Željko, ako nemaš šta pametno da kažeš, onda nemoj. Svoje lične frustracije ili bilo šta drugo, zadrži za sebe, a nas pusti da diskutujemo.

Veliki broj ljudi bi uzelo 250/30 ako bi mogli svi ovi nepotrebni tv paketi da se skinu.Ja sam racunao dolazi se do cifre oko 3750 din za TV/Fiksni i 250/30.

Tako se to radi, kreneš od 10, pa 20, pa kažemo da nije mnogo ni 30€. Što da ne zaokružimo na 50€ mesečno za internet? Dajte ljudi, net realno treba da košta 10€ flat pristojne brzine.

Neće im ovo tek tako glatko ići. Cene su prejake za naš standard gde većina kućnih korisnika koristi pakete do 2000-2500 dinara. 90% korisnika su upravo takvi, sa Fejs, YT i sličnim maksimalnim prohtevima, pa im dupla pretplata za brži net (koji im ne treba) ne igra ulogu. Kad shvate da zainteresovanost ne ide očekivanom brzinom, igraće na kartu upload-a kao što rekoše ljudi gore.

Ove cene su stavljene sa nečime drugim u vidu (zaradom, obesmišljavanjem celog posla, srozavanja/podizanja cene kompanije...), a ne sa popularizacijom i brzim širenjem mreže.

Box optika 3 je za 1600-1700din skuplji od Box 3 adsl. Zaista sumnjam da će nešto mnogo ljudi da doplati toliko. Ne znam ni koja je poenta da se zaduže i urade optiku, pa da onda neznatan broj ljudi to može da plati.

Pa ja trenutno placam 3150 za BOX 3 50/2. Dodatni STB i brzina od 250/30 za 600 din vise je podnosljivo ako bi se mogli birati paketi tv-a,iako se i ja slazem da cene trebaju biti dosta manje.

Bože sačuvaj kakve cene, ne znam ko će da im koristi ove pakete.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislis 10/1, 20/2 optika? :d 2018. godine. Oni ili su shizofreni ili ima 2-3 ekipe gde svaka gura svoju pricu ili namerno prave stetu kako bi otisli za tepsiju ribe.

Veliki broj ljudi bi uzelo 250/30 ako bi mogli svi ovi nepotrebni tv paketi da se skinu.Ja sam racunao dolazi se do cifre oko 3750 din za TV/Fiksni i 250/30.

Ja bih uzeo sutra ovaj box 2 250/30 + fiksni da može, TV mi je nepotreban. Inače sumnjam da će celu Srbiju da prebace na optiku tako brzo kao što neki predviđaju, nisu još pokrili ni centar Beograda/Novog Sada, a ne nešto šire.

Pa i ne idu iz centra BG, naprotiv, plan im je Zemun, NBG(dosta odradjeno), Mirijevo(i tamo se radi) to je prva faza, dogodine ide Zvezdara to znam sigurno za ostale delove BG bih nagadjao, tako da i nisu zeleli prvo centar BG tako da ne treba tako gledati.
Za NS ne znam nista.

Ko se to napravio pametan pa mi je obrisao post sa tacno izracunatom razlikom izmedju Box 3 optike i Box 3 VDSL-a??? Da ponovim:
Pa ja trenutno placam 3150 za BOX 3 50/2. Dodatni STB i brzina od 250/30 za 600 din vise je podnosljivo ako bi se mogli birati paketi tv-a,iako se i ja slazem da cene trebaju biti dosta manje.
Hahaha :d a da li je i 20e vise podnosljivo?

Za one koji su sumnjivo dosli do diplome osnovne skole:
Box 3 optika 250/30 = X = 5799*21/24 = 5074
Box 3 50/2 = Y = 2999*21/24 = 2624
X - Y = 2450

Vrh Dno