stefanm
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.01.2006
- Poena
- 330
Gde zivis Miso?
Jesi na Lionu na Zvezdari?
Ja sam ako znas u blizini osnovne skole Jelena Cetkovic, valjda ce nam uvesti optiku ove ili iduce godine.
Trebam da menjam instalaciju u kući.
Da li da stavljam bakarni kabl (već sam kupio samonoseći kabl za 2 linije) ili da kupim optički?
Možda da li da instaliram oba paralelno?
Ima li nekog ovde ko radi sa time ili poznaje nekog montera, da mi da savet?
Kako je došlo do toga da Telekom počne razlvačiti optiku?
Da li ste vi kao stanovnici nekako uticali na to? Pisali peticiju? Prijavljivalji kvarove / prekide na mreži?
Pitam jer živim u Borči, jedno selo nadomak Beograda. Udaljen sam 2300 metara od centrale i jedino što mogu da mi pruže jeste ADSL od 10Mbps koji jedva radi kao 6-8Mbps. Uz konstantno pucanje veze na 1-3 minuta, šum na telefonskoj liniji... I ja sam njihov verni korisnik ali samo zato što nemam alternativu.
Do sada sam upoznao 4 "servisera", uvek im je obrazloženje da je problem najverovatnije u mojim instalacijama. Njihov komentar na to da i ostale komšije imaju problema sa telefonom i internetom je: "neka prijavljuju pa ćemo onda imati u evidenciji da ti nisi pojedinačan slučaj".
Problem je što se ja ovde jedini "borim" sa ovim jer ostali su starija generacija i poprilično su nezainteresovani za kvalitet usluge koje dobijaju. Još pored svega toga i nekako strahuju da se ne pogorša nešto ako budu prijavljivali. :S:
Poenta priče je da bi mi dobro došao savet kako da mt:s-u dam do znanja da je ovde urgentno potreban bolji kvalitet jer ukoliko se pojavi neko sa bilo kakvim paketima (kablovska + internet) ja verujem da će dosta ljudi po isteku ugovorne obaveze da pređe kod konurenata.
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.
Budući da smo kompanija koja svojim korisnicima nudi najbolje iskustvo u korišćenju usluga, kao regionalni lider u telekomunikacionom i informatičkom društvu, radimo konstantno na unapređenju i usavršavanju naše mreže. U ovom trenutku u planu je vremenski zahtevna investicija kojom ćemo rekonstruisati postojeću mrežu i nakon toga Vam omogućiti korišćenje usluga za koje ste zainteresovani.
Budite slobodni da nam se obratite u vezi sa korišćenjem naših usluga.
Ne mora da znaci, kod mene u Mislodjinu dok su postavljali opticke kablove sam zvao i slao mailove da pitam kad ce biti gotovo, zbunjeno su mi odgovarali da se tu nista ni ne radi i da cu biti obavesten kad se stvore tehnicki uslovi, lol. Korisnicki centar uglavnom nema pojma sta se desava na terenu, barem iz mog iskustvaZnaci ne znaju tj. nemaju jos uvek u planu kad ce se raditi tvoj kraj.
A verovatno nece sledece godine, jer to bi trebali da znaju tj. napravili su projekte za sl godinu, zato nije mogao/la da ti precizira.
Sent from my Tapatalk
U narednom periodu na vašem području izvršićemo testiranje u cilju proširenja i modernizacije mreže, nakon čega ćemo Vam omogućiti korišćenje usluga za koje ste zainteresovani.
Trebam da menjam instalaciju u kući.
Da li da stavljam bakarni kabl (već sam kupio samonoseći kabl za 2 linije) ili da kupim optički?
Možda da li da instaliram oba paralelno?
Ima li nekog ovde ko radi sa time ili poznaje nekog montera, da mi da savet?
Kako je došlo do toga da Telekom počne razlvačiti optiku?
Da li ste vi kao stanovnici nekako uticali na to? Pisali peticiju? Prijavljivalji kvarove / prekide na mreži?
Pitam jer živim u Borči, jedno selo nadomak Beograda. Udaljen sam 2300 metara od centrale i jedino što mogu da mi pruže jeste ADSL od 10Mbps koji jedva radi kao 6-8Mbps. Uz konstantno pucanje veze na 1-3 minuta, šum na telefonskoj liniji... I ja sam njihov verni korisnik ali samo zato što nemam alternativu.
Do sada sam upoznao 4 "servisera", uvek im je obrazloženje da je problem najverovatnije u mojim instalacijama. Njihov komentar na to da i ostale komšije imaju problema sa telefonom i internetom je: "neka prijavljuju pa ćemo onda imati u evidenciji da ti nisi pojedinačan slučaj".
Problem je što se ja ovde jedini "borim" sa ovim jer ostali su starija generacija i poprilično su nezainteresovani za kvalitet usluge koje dobijaju. Još pored svega toga i nekako strahuju da se ne pogorša nešto ako budu prijavljivali. :S:
Poenta priče je da bi mi dobro došao savet kako da mt:s-u dam do znanja da je ovde urgentno potreban bolji kvalitet jer ukoliko se pojavi neko sa bilo kakvim paketima (kablovska + internet) ja verujem da će dosta ljudi po isteku ugovorne obaveze da pređe kod konurenata.
Poštovani,
Zahvaljujemo se na obraćanju.
Obaveštavamo Vas da je planirano aktiviranje optičke mreže krajem godine. Svakako ćemo Vas blagovremeno obavestiti.
Ukoliko su potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nam se obratite.
Srdačan pozdrav,
Boris
Znači Beograd, Beograd, Beograd i samo Beograd. Pa dokle više ovako?
Samo zato što živim na periferiji zemlje ne mogu da imam više od 10mbps.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Kako ovo protumaciti:
U narednom periodu na vašem području izvršićemo testiranje u cilju proširenja i modernizacije mreže, nakon čega ćemo Vam omogućiti korišćenje usluga za koje ste zainteresovani.
Znači Beograd, Beograd, Beograd i samo Beograd. Pa dokle više ovako?
Subotica? Pa imas optiku od SBB i Stcable
Ko kaze da je Mts postavljao kablove?Ne mora da znaci, kod mene u Mislodjinu dok su postavljali opticke kablove sam zvao i slao mailove da pitam kad ce biti gotovo, zbunjeno su mi odgovarali da se tu nista ni ne radi i da cu biti obavesten kad se stvore tehnicki uslovi, lol. Korisnicki centar uglavnom nema pojma sta se desava na terenu, barem iz mog iskustva
Pa da bas kako sam i dobio odgovor do kraja god sta se pusta na optiku.Odgovor mts-a za lokaciju Zemun (Donji Grad).
Ne znam zasto se ljudi koji zive van Beograda/Novog Sada/Nisa bune kada se uvodi neka nova tehnologija, a oni zive na periferiji grada ili u nekom manjem mestu.Znači Beograd, Beograd, Beograd i samo Beograd. Pa dokle više ovako?
Ko kaze da je Mts postavljao kablove?
A i ako jeste mozda je neki magistralni vod a to ne znaci da je jos uvek predvidjeno da se omoguci ftth u skorije vreme.
Bio sam danas u poslovnici Mts-a da se raspitam oko box paketa i optickog neta i cene su ovakve (nisu mi dali da slikam ili ponesem parir pa nmg da okacim).
BOX 3 (150/20Mb + fiksni + TV) - 4500din
Samo net 150/20Mb - 3300din
Vece brzine nisam ni gledao posto nisam mogao da verujem ni za ove kada sam video cene.
Pa sta mu znaci ftth sa vdsl brzinama, kao da ima bakar, ja na bakru 100+ vec sad mogu.Slabo si pratio na času. @MiiLee i njegovo selo Misljođin je već dobilo Telekomov FTTH i pušten internet (doduše isti paketi kao VDSL).
Pa sta mu znaci ftth sa vdsl brzinama, kao da ima bakar, ja na bakru 100+ vec sad mogu.
Komplet bakar od centrale do mene.
Sent from my Tapatalk
To da.Znači mu daima gotovu infrastrukturu i sve spremno za narednih 10 povećanja brzine, nema da čeka "2020"-u i da se pritom i nada da će možda on bude srećni ne-Beograđanin obuhvaćen u tih "čak milion" stanovnika.
I nema "loša ti parica, ne može 2 dodatna STB i HD paketi". Kad Telekom pusti "optika pakete" u BG tog momenta je i on spreman da nazove Call centar i kaže "hoću onaj paket".
Ali glavna poenta mog odgovora je bila da si pogodio baš da se zapitaš kako čovek zna i može da tvrdi da je Telekom provukao optiku za FFTH kod njega, da to nisu magistralni vodoiv bla bla... a čovek ima FTTH već par meseci.
Ovo su za sada oficijalne cene koje svaki sluzbenik ima na papiru pored sebe istampano i svi mogu da pogledaju. E sad sto se tice menjanja i ja se nadam da ce biti promene. Secan se da je kod onog prvobitnog sto su sklonili sa sajta bilo optika 150/20 za 2200din.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari