Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

ExeNet je u Nisu i jos ponegde na jugu ;)

MTS je sakrio cenovnik, jer previse malo mesta moze dobiti Optiku, pa ne zele da ih smara "Bidza" koji ne zna ni sta je optika, pitanjem "zasto meni ne date to, kad moze vuk?", a ne moze je dobiti :)

Sbb nije sakrio cenovnik,opravdanje za Mts je glupo jer imaju isto ili vise mogucnosti za optiku od Sbb-a.

Poslednja izmena:
Nedavanje simetrične brzine od strane mts-a je notorna glupost...i da, ako neko iz mts-a čita ovo, totalni ste klovnovi i nesposobnjakovići sa ovim glupiranjem oko brzina i cena

Sbb nije sakrio cenovnik,opravdanje za Mts je glupo jer imaju isto ili vise mogucnosti za optiku od Sbb-a.
Ne znam ko ima vise potencijalnih korisnika optike (tehnicki da vec mogu), medjutim MTS ima skoro 10x vise potencijalnih korisnika neta nego sto SBB ima korisnika neta. Isto je bilo za UB - otkacili su ga, kada je previse ljudi zvalo i zalilo se zasto ga reklamiraju ko ne mogu svima da ponude, a nisu mogli ponuditi ni UB5 za preko 10-15% korisnika tada (sada mogu daleko vise od toga).
Isto je i ovo, ne verujem da ima mogucnosti i za 5% korisnika za optiku (fizicki mozda, ali nisu uradili neke sitnice da jos 10% moze dobiti zbog sistema i slicnih gluposti), pa kada zove gomila njih.. bolje skloni, a slacemo cenovnik onima koji mogu!

Cenovnik je inace davno poznat, kao i da ce biti smanjenje popusta - steta samo sto oni koji su u stamparijama pravili flajere nisu javili nama, cak se razmisljam da prebijem jednog kolegu, za koga sam siguran da je video te flajere :)
Zasto grese na sajtu - to vec nemam pijma :)

Nedavanje simetrične brzine od strane mts-a je notorna glupost...i da, ako neko iz mts-a čita ovo, totalni ste klovnovi i nesposobnjakovići sa ovim glupiranjem oko brzina i cena
Cisto sumnjam da neko ko moze uciniti razliku u MTSu, ili cak i preneti ovu tacnost (kritika je misljenje, ovo sto si rekao je vec tacno :)), uopste cita forume, gde se IQ prosecnog korisnika pise sa vise od jedne cifre :)

Veruj mi, potencijalno moze da postoji da neko iz marketinga cita ovo, sta korisnici misle, ali ako mi predstavljamo ovde vecinu krajnjih korisnika, onda treba reci da su im upload brzine smesne za te pare, kao ni da su priblizni simetriji.
Osetili su jednom kako je biti na ivici propasti, drugi put moze se desiti kada drugi provajderi sprovedu svoje vlakno, tek tada ce morati da misle o tome sta krajnji korisnik zeli.
A to je sto pristupacnija cena, i bolji paket, i naravno simetrija.

Premali smo mi deo trzista, i sto je najgore, najtezi smo deo trzista. Mi Telekom ne zanimamo :( Ni SBB.
Barem po mojoj proceni, tj.

A jes sada, pa šta će onda ovde ako ih ne zanimamo :p

Mi, u smislu Bench zajednice, smo specifian deo trzista. Takve korisnike ne zele nigde u svetu :( (veci igraci)

Mts još nije čuo da je za okačiti youtube,cloud,video nadzor i ostalo potreban upload.
Ko im brani da stave minimum 50/4???????
Ahhhhhh,setih se.Niko ne sme da ima bolji uploud od Sbb-a.

Poslednja izmena:
Sa 100/20 bi 99,99% ljudi stavilo tačku na priču o internetu samo da je cena dobra...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Uvek moze bolje. Setimo se wireless provajdera od pre nekoliko godina sa odlicnim simetricnim paketima 256\256 KBps.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Sa 100/20 bi 99,99% ljudi stavilo tačku na priču o internetu samo da je cena dobra...

Sent from my D6603 using Tapatalk
Baš tako,taj paket je puna kapa uz dobru cenu.
Biće i toga,ali telekom na primer vazda kasni,dok sbb voli šišanje uz status kvo.

Poslednja izmena:
@zechs, potpisujem se. 100/100 i treba da bude optika. 100/20 - neki minimum minimuma (za kablovske operatere moze da prodje trenutno).

+1 mala sala za 1gbps/1gbps. Ali slazem se, ipak bi svako trebao da 100/100 na optici. Kablovski mogu da guraju 100/20-50

Dosta puta prezvakano, cak i ovde na Benchu... Ne moze se uzimati Rumunija za poredjenje, ogromna kolicina para je ulozena u njihovu infrastrukturu jos pre mnogo godina da bi se moglo sto vise pokrasti, korupcija, itd.

Čekajte,zar nije stiglo zlatno doba,dve godine odavno prođoše???

Strpi se još dve, eventualno tri godine..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Dosta puta prezvakano, cak i ovde na Benchu... Ne moze se uzimati Rumunija za poredjenje, ogromna kolicina para je ulozena u njihovu infrastrukturu jos pre mnogo godina da bi se moglo sto vise pokrasti, korupcija, itd.
Mozda jeste pokradeno, ali je stvarno i uradjeno nesto.

Otiso u poslovnicu da se raspitam oko mts banke i kaze mi devojka koja radi tamo (a zivi u Kaluđerici) da tamo jos ni fixnu nemaju kako treba. Periferija BGa.

Ok, zbog preuskih ulica i divlje gradnje, ali... (to ne znači da nemaju pravo na elementarne usluge!)

VDSL tek nemaju.

= Neki i dan danas imaju PCM! Nadam se da se sećate šta je to, nije bilo tako davno... Tamo (u Kaluđerici) se jos sprovodi - UVOĐENJE FIKSNOG bez PCMa, dvojnika (dedicated parica)
A ta prica (glavna vest/projekat: ukidamo dvojnike, skidamo PCMove) je bila aktuelna cca 2003-2005.

Po toj računici, optiku dobijamo GARANT, do 2030e! :) /ono što Telekom obeća + decenija na to :D

^I to je Telekomova - REALNOST.

I to da je za rođendan, svoj - POSKUPEO. tj. ukinuo 50% popusta na mobilne pakete (vidite cenovnik/ponudu/Mix tarife, sekcija: cena na 24 meseca - ne znam kad tačno su to uradili, ali svakako skoro.)

I to da je ogroman broj korisnika Neta nezadovoljan, jer je na velikoj udaljenosti od centrale (pa nam je i Net ograničen tj da se izrazim Telekonjski - "segmentirani smo" na manje pakete)

Prvi cu fixnu i kucni net da šibnem u SBB.
A Mix XL u Vip.

To je 50e mesecno koje gube samo od mene, i više kad povucem i ostatak familije.

Ali necu ih kostati ja.
Kostace ih sopstvena glupost.

Iako ce uvek biti i onih sa stavom "Telekom je nas", bolje da damo pare njemu nego amerima (sbb) ili norvezanima/austrijancima (telenor, vip)

Ok, secam se ja vremena u kom me je taj isti fixni (uvodjenje) koštao 500e, ali nemam NIKAKVU SENTIMENTALNU VEZANOST za. El za 300 dinara više imam neogranicene minute i poruke? Imam (VIP NEO) - zbogom fixni!

El SBB net brzi za iste pare (kad se spoji lova koja ide sbbu za tv a telekomu za Net20) - jeste. Zbogom Net 20!

Mobilni bolje da ne pominjem. Tu su sami sebi odsekli nogu. Budale.

Ja sam za to da, jednu po jednu uslugu Telekoma, gasimo!

Vec imaju odliv fixne (ka SBBu) kog su svesni a sad ce da krenu da gube i mobilne pretplatnike, osim ako pod hitno ne ponude dostojnu alternativu NEO paketu.

U sustini, gubljenje fixnog korisnika ih kosta najvise. Jer kroz te dve usluge (fixna i Net) uvale najvise. (Prosecni/najkorisceniji mobilni paketi su jeftini)

Farewall, i fixnom i mobilnom i vDSLu... Od 5.10 (tad mi istice UO, a tri i kusur meseca prodje - dok si reko keks)
tj
Shutdown svih MTS usluga. Pa nek im je sa srećom gradnja mreže, koju su do sad mogli da izgrade 10x, da su bili pametni.

Poslednja izmena:
Ja sam lepo rekao da je privatizacija Telekoma jedino rešenje po kome će se očistiti od svih partijaških drugova i drugarica ali @alfaunits i drugari su decidno protiv, kao i većina Srbije pretpostavljam, kao i vlast :)

Ne samo da sam protiv nove kradje novca, vec po ko zna koji put: nece se resiti NASI problemi (obicnih gradjana) prodajom Telekoma.
Doci ce novi.

Slazem se, novi mogu i samo da budu gori. Jos usput imamo srece sto nude i toliko koliko nude.
@Keops - cuj Kaludjerica - Dorcol do nedavno da nisu veze povucene na pcmu i dvojniku. Jos usput i veza susti.
Sta ce uraditi, i kad ce uraditi ne znam, ali ako budu sproveli optiku i do Kaludjerice, onda su definitivno resili problem dvojnika i pcm-ova, mozda i za jeftinije pare.

To je samo moja prognoza, a realnost - ko ce ga znati!!!!

Eto lepo ja rekoh :D Ko Stokholmski sindrom :D

Eh i ja rekoh - neko ko je nasao nacin da profitira od prodaje Telekoma sada istu na forumu trubi :D

Ja sam @alfaunits lično video gomilu kurava zaposlenih tamo, samo da bi ih je8ali direktori...zato nemaš telefon u Kaluđerici, Dorćol na PCM -u i sl. Ali dobro ako vam je toliko lepo trpite i dalje :)

A manje bi ih hebali da neko drugi preuzme Telekom? Ne, ti isti bi ih drugde hebali, samo bi jos neko se uvukao da uzima iz Srbije. Dodali bi samo jos jednog parazita, ne bi se otarasili postojecih.
Ili bi zamenili postojece jos gorim, novim.

Vrh Dno