Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Meni je bas cudno sto su u Knezu radili. Ipak su to samo radnjice za prostu prodaju generalno, nije im potrebna optika. Jedino ako tako uspud prebace gore/dole da se produzi od negde optika. Shebali su ceo Oblicev Venac (ili kako se zvase ona ulica od Tazeta ka prolazu do Zelenog Venca, ne znam napamet ;)) :)
Pocelu su sada i donji Dorcol em za vodovod, em za optiku, em sredjuju fasade - do kraja godine treba pobeci odavde, dok se prasina skloni :p

Nego da li je neko probao da predje na optiku?

Danas sam se setao donjim Dorcolom, pored os Brace Baruh, nazalost ne videh radove, ako mozes mi reci gde tacno pa to i da obidjem.
Nije to optika za krajnjeg korisnika , to su ti glavni opticki vodovi kroz Knez, tek ide razvlacenje ka krajnjem korisniku.

Pa ljudi polako, ogroman je ovo projekat :)

Naslov teme, godina...

Poslednja izmena:
Ne znam druze sto tako govoris, ruzno je.
Inace ja rodjen u BG, brat, majka, otac, deda jedan i drugi, bake takodje, tako da malo si pogresio za mene, ali generalno si u pravu, vecina "beogradjana" pati za svojim selima i varosicama gde su rodjeni.
Imao je nas veliki pesnik dobar aforizam(medju tonom odlicnih naravno) svojevremeno
"Najviše volim Beograd za praznike, tad svi Beograđani odu svojim kućama."
Istina 101%.

P.S.
I ja moj Beograd tad najvise volim, tada je nekako taman(pust), mnogo se dosljaka nakotilo u BG.
Al da ne idemo u off a i da ne krenu neki "beogradjani" da se javljaju pa da krene svirka bolje da zavrsimo ovde sa glupostima, ne znam zasto si ih i poceo al ajde.

A nije ruzno reci za ljude da su se nakotili?
Koliko znam psi se kote, keruša ih okoti, tako da se moze reci da su se kučići okotili ali za ljude reci da su se nakotili... hmmmm
Za gamad se kaze da se nakotila, jesu li svi ti ljudi bez beogradskog "pedigrea" gamad pa bi bilo bolje da se nisu u Beogradu obreli?
Dzaba tabi "beogradsko" poreklo kad ti neke druge stvari fale.
Nisi dede i babe nikad pitao odakle su oni?

Poslednja izmena:
Molim vas ljudi, vase probleme resavajte uz pivo i cevape u kafani, ovde se prica o optici.

Upravo tako, uvek se nadje "neko" da "pametuje".
No, idemo dalje sa temom.

Koliko vidim i oni mali su stali nista nisu sirili mrezu, izgleda se uplasili Telekoma.

Danas sam saznao da je projekat za NBG i Zemun gotov i da ce prvo tamo ici FTTH, posto su zavrsili projekat za te opstine, prelaze "reku" i prave projekte za druge delove Beograda.
Proverena info, sad krajem Maja i pocetkom Juna bi trebalo da krenu sa izvodjenjem radova i prikljucenjima.
Svi podizvodjaci TS su slali svoje radnike na obuke koje su drzali ovi iz Huawei-a, tako da se prikljucenja ocekuju vrlo brzo, za ove dve opstine.
Nadam se da ce se uskoro neko javiti sa licnog FTTH ovde na temi iz ove dve opstine.

Kad bih bar znao kad ce kod mene da dodju ( Kraljice Marije 9) jer mi ugovorna obaveza kod EUnet-a ističe 27. maja sačekao bih. Ovako ADSL od 20/1 Mbs plaćam 1500 rsd. Ovako ću morati da nastavim po starom.

Pa cekaj, nece ti net nestati, nemas uo ali imas net po istoj ceni... predjes kad bude optika kod tebe...

Ti predji na VDSL kod Telekoma bez UO, nije neka razlika naspram sa UO kod Telekoma, dok cekas.

Meni ce automatski da produze obaveU na jos jednu godinu. Ako ne gresim. A sto se tice VDSL-a mislim da nisam blizu da bih imao vecu brzinu.

Kad bih bar znao kad ce kod mene da dodju ( Kraljice Marije 9) jer mi ugovorna obaveza kod EUnet-a ističe 27. maja sačekao bih. Ovako ADSL od 20/1 Mbs plaćam 1500 rsd. Ovako ću morati da nastavim po starom.

Ako budu sad krenuli aktivno da rade centar, onda eventualno mozes da se nadas na prikljucenje tek kada bude zima (to je pod uslovom da ce glavne vodove staviti dok jos traje leto po centru). Ovako tek dogodine u ovo vreme.

Danas sam saznao da je projekat za NBG i Zemun gotov i da ce prvo tamo ici FTTH, posto su zavrsili projekat za te opstine, prelaze "reku" i prave projekte za druge delove Beograda.
Proverena info, sad krajem Maja i pocetkom Juna bi trebalo da krenu sa izvodjenjem radova i prikljucenjima.
Svi podizvodjaci TS su slali svoje radnike na obuke koje su drzali ovi iz Huawei-a, tako da se prikljucenja ocekuju vrlo brzo, za ove dve opstine.
Nadam se da ce se uskoro neko javiti sa licnog FTTH ovde na temi iz ove dve opstine.

Sta znaci da je gotov projekat za NBG i Zemun? Projekat kao plan da se to radi u nekom narednom periodu?

Kod mene su "skoro" (u poslednje 2 godine) stavili novi bakarni kabal do zgrade(od zgrade pored do koje ide optika FFTB).
Da li ce stvarno sada taj kabal vaditi i sprovoditi optiku?

Projekat je vise od plana, znaci da je neko (inzenjeri) nacrtao kuda ce se kopati i kablovi stavljati, sve ostalo vezano za struku, dobijene dozvole, jos samo da se izabere izvodjac... a onda krenu zalbe na tender... i tako to onda krene tek na "kukovo ljeto" ili najkasnije u "limburgu mesecu"...

Veruj mi, izvodjaci (podizvodjaci) su vec odabrani, oni to crtaju, dozvole sve dobijene, samo je pitanje da dodje do tebe.

• Like
Reagovanja: M J
Veruj mi, izvodjaci (podizvodjaci) su vec odabrani, oni to crtaju, dozvole sve dobijene, samo je pitanje da dodje do tebe.
Tacno zna se ko su izvodjaci radova, lepo sam napisao da su svi bili na "obuci" kod Kineza koji su je drzali(nisu isli u Kinu vec Huawei-ci su dosli ovde da drze obuku kako se sta radi kao da nasi ne znaju, ali ajde).

Tacno zna se ko su izvodjaci radova, lepo sam napisao da su svi bili na "obuci" kod Kineza koji su je drzali(nisu isli u Kinu vec Huawei-ci su dosli ovde da drze obuku kako se sta radi kao da nasi ne znaju, ali ajde).

da nasi nesto znaju ne bi sbb bio tu.

citajuci o "lelekomu" na forumu stice se utisak da su nasi prilicno nesposobni. tako da im ta obuka dobro dodje.

Ne rade to radnici Telekoma, vec druge firme za Telekom.
Za osnovne stvari nisi upoznat, o ostalom necu da komentarisem.
Dakle ne radw radnici Telekoma vec i bivsi baposleni u TT recimo koji su odradjivali optiku za Targo.

ne samo oni, nego i vec druge firme koje su specijalizovane za takve stvari. Pa normalno je da idu na obuku za huawei opremu, svakako nece da lome glavu kako sta i gde se postavlja, neko kada se ulazi u zgradu, udri postavljanje, znanje znas.

edit: sve u svemu, covek da se zamisli 5 puta za oko prelaska na optiku. Cene preskupe, aj sto su preskupe nego i smesne ponude.
Sad sa Rumunskim kolegom se cujem kazu placaju 10$ za 1gbps/400mbps.

Poslednja izmena:
Jel to oni planiraju da uvedu asinhronu optiku ?? Kakva je to glupost !!

@stefkev
Da asimetrična, poludeo sam kad sam video taj link na mtsovoj strani.. Kakva je to prodavanje muda za bubrege i još im prolazi bez problema!!!

ne znam da li ce imati probleme, moze samo da se odrazi da imaju korisnike koji koriste najmanje pakete. Sad ako im je i to uspeh, onda super.
Tj cak moze da se desi i da drugi korisnici ne predju na mts, posto verovatno kablovska moze da ponudi slicne brzine

Daj Bože jer mi je muka više od takvih gluposti koje prolaze u ovoj zemlji..

Nazad
Vrh Dno