Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Pa to plaćam, zar ne?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Imaš preko 90% od maksimalne brzine, lično ne bih gubio ni minute na to pogotovo što je upload pun gas.
No svako ima svoje mišljenje i stav, nije da te kritikujem samo iznosim svoje viđenje.

Stvarno ćeš da se cimaš zbog tih 10-15Mbps?
Ајде што ће да их цима него је и најавио да ће да буде тужибаба. ;)

Пошто је тек почетак, можда немају све подешено, можда свима иде нека брзина док не подесе. Да ли у подешавањима пише добра адреса? Не знам да ли то сада постоји у рутерима или шта већ дају.
Не верујем да није испробано да реалан начин али ипак није ни лако испоручити свима велике брзине. Немају сви сајтови терабитне линкове.

Ljudi dal ste vi normalni, 3600 je samo fiksni i net.. Jel zaradjujete bar 300e mesecno od tog neta? Ili je Av u pravu da je prosecna plata 500e..

Nikakav hejt, i ja volim optiku, vrv cu da uvedem, ali ove cene su stvarno kao da je 2008 godina i nudi se ovaj vid tehnologije..

Pazi molim te paket od 10k dinara, a nemas SK npr...

Ledilo...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ljudi dal ste vi normalni, 3600 je samo fiksni i net.. Jel zaradjujete bar 300e mesecno od tog neta? Ili je Av u pravu da je prosecna plata 500e..
Na benču je verovatno i veća, kad malo pogledaš o čemu sve ljudi pišu :)

Nikakav hejt, i ja volim optiku, vrv cu da uvedem, ali ove cene su stvarno kao da je 2008 godina i nudi se ovaj vid tehnologije..
Ispod 1 gigabita, ja ne računam da je to net.
Vidiš kako se čovek pokvari. A sećam se početnih ADSL paketa 256 / 512 / 768 kbps. Ko je imao 768 kbps bio je dasa.
Jesu cene malo jače za moj ukus.

Evo mene opet. Ugovor za 250/30 je potpisan, otike i dalje nema. ADSL radi po starom.
Prebačen sam na BOX2 i na MTS sajtu stoji sledeće:

" ADSL
mts Fiksni internet
Tip IP adrese
ADSL sa dinamičkom IP adresom i ustupanje modema
Brzina
mts"

ONT dijagnostika kaže:

ontD.png

Dečko na 0800100100 mi tvrdi da ADSL jeste optika i ljubazno me moli da mu objasnim ako ja znam nešto što on ne zna.
To me podseti na devojku koja mi je prodala optiku, a koja mi je objašnjavala da ja svih ovih godina nisam koristio ADSL konekciju nego ISDN.

Zamolio bih, ako nije problem, da mi neko sa uvedenom optikom iščekira i kaže šta stoji kod njega na sajtu u opisu usluge.

Možda sam ja lud.

Pa ako imas opticki kabl - imas optiku, bez obzira na brzinu i informacije po sajtovima.
Ako imas bakarnu paricu - nemas optiku, pa sve da ti je brzina 1000/1000.

Trenutno imam oba. Na bakru sam 7 godina u ovom stanu.

Modem na bakru radi.
ONT na optičkom kablu ne radi.
Ugovor kaže optika 250/30 a očekujem da će i račun isto reći.
Da li bakar može da pusti 1000

Znam ja šta imam, ali oni izgleda ne znaju.

Trenutno imam oba. Na bakru sam 7 godina u ovom stanu.

Modem na bakru radi.
ONT na optičkom kablu ne radi.
Ugovor kaže optika 250/30 a očekujem da će i račun isto reći.
Da li bakar može da pusti 1000

Znam ja šta imam, ali oni izgleda ne znaju.
Nije bitno koliko bakar moze da pusti, vec da si ti i dalje na ADSLu tj. VDSLu. A da oni ne znaju ni sta imas ni sta prodaju ni kad ce to stici je sasvim normalno. U Vipu, Telenoru i SBBu jos i ima poneko normalan (mada sve manje) ali u Telekomu jok.

Čekaj.. imaš i ONT i ADSL i sada koristiš ADSL? Da li PON lampica na novom routeru svetli ili trepće? Ako svetli, ugasi stari ADSL i prebaci se na novi router.

Pa tačno tako. Broj modema otišao na ukucavanje u telekom i ništa. Optike nema. ADSL 10 kao i zadnjih x godina. Zato mi je bitno da znam da li u opisu usluge kod optike piše ADSL i drugim korisnicima.

imam i ONT i ADSL i sada koristim ADSL. Probao sm i sa gašenjem ADSL-a.
PON trepće i trepće i trepće....
Ko sestričina kad je uhvatim da mi izvlači HDD iz desktopa.

dok ti na internet connection status i voice service status stoji crveni uzvicnik tebi nije ukljucena optika.
pusti im na mail da si potpisao ugovor za optiku i da ti jos nije ukljucena.

"Dečko na 0800100100 mi tvrdi da ADSL jeste optika i ljubazno me moli da mu objasnim ako ja znam nešto što on ne zna."
Ovakav mi ne bi radio ni da on meni placa, a ne jos i da dobija platu :mad:

Kod mene je bio slučaj da su tek sutradan po završenoj instalaciji u stanu pustili optiku. U međuvremenu fiksni nije radio, ali je vdsl radio bez problema.

@yooyo
verovatno je tehnicar tek sutradan dobio nalog da je prikljucak odradjen i da ti kreira profil za optiku i da je pusti (i naravno da ugasi VDSL). Koristis fiksni inace? Mislim da sa optikom ide i neogranicen broj minuta ka fisknim korisnicima u zemlji...
@Slartibartifast
ako ces i da zoves ponovo ne pominji ADSL uopste, reci da ti blinka lampica na ONT i da ti nije ni pusten internet.
Vidis da se izgube cim prosiris problematiku i ne znaju gde udaraju.

@LostInTime
Prosto i jednostavno kao i sva genijalna rešenja. Ladno mi nije palo na pamet. Više ni ja ne znam gde udaram.
Sutra nastupam sa te pozicije. Hvala :)

Ja sam zvao da prijavim smetnju jer brzina nije 250 vec 235. Momak u call centru kaze da ne moze da prijavi smetnju jer spada u okvir od 18% odstupanja od ugovorene brzine.. tu sam izgoreo...
pa nije ovo adsl pa da zbog ogranicenja tehnologije ne mozete da isporucite ugovorenu brzinu i drugo tih 18% nije nigde spomenuto u ugovoru.. tu se on vadi, kao to pise u opstim clanovima ugovora na sajtu.. posle natezanja ipak je zapisao prigovor i prijavio smetnju. Dobio sam SMS poruku sa ID brojem prigovora.
Nije mi jasno kako se ne *****u u korist korisnika nego uvek na stetu korisnika.

Znaci vec nastavljaju po starom???Nisu ni posteno pustili uslugu,a vec zabusavaju.Tako sam i ja poludeo kada sam imao ADSL,i stalno mi bilo oko 8mb,i ja zovem da prijavim,a ona tamo mi kaze-pa mi i ne prijavljjemo ako je brzina 8,to mu dodje Ok brzina za njih,ono magicno "do" !Tako da ti imas "do" 250 brzinu,sta se bunis!!!:)

Па добро, немаш 18% него 6% па ми делује да пре није добро подешено него да нешто скраћују.

@gorgilije: S tim da ~8.4 Mbps jeste realna brzina u slučaju da se ruter/modem "sinhronizuje" na brzinu od 10240 kbps, zbog "overhead"-a koji postoji kod te tehnologije. Mada je takođe realno i pitanje "zašto ne setuju brzinu porta na npr 14 Mbps pa softverski limitiraju na okruglo 10.0 Mbps kao što rade za Box korisnike i za korisnike koji plaćaju samo internet uslugu... Što svakako mogu da urade...

A ovo kraduckanje sad odmah na samom startu optičke mreže je onako dosta jadno... šta će biti kad u budućnosti bude preterana "agregacija" pa "fizički" ne budu ostvarive nikad te maximalne/deklarisane brzine...

Potpuna glupost sto ne setuju na full brzinu kao npr Orion... na optici na toj udaljenosti nema ni 0.01% gubitaka...

Само се ти хвали, сад има још један детаљ више да тражи већу брзину. ;)

Ma skinuce taj overflow za koji dan, 100% će neki moj komšija da se poveže na optiku, pa će tehničar neki da se uhvati za glavu kad vidi koliki protok je pustio meni. Srećom radi u državnoj firmi pa će samo da pogleda iza sebe, desno, levo, shift+delete log. Hahha, već zamišljam scenu :d

All your internetz belongs to perafilozof!

Orion nema zakucan internet, oni su tek sprdnja što se tiče isporučivanja ugovorne brzine...

Nazad
Vrh Dno