Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Da, meni su rekli isto 15k, zaista previše i ako misle da im se raširi mreža moraće malo da porade na ceni. Delovi ne koštaju više od 30-40e.
sensor.community zato ima mnogo više senzora jer nisu alavi kao ovi naši.
Meni danas stigao senzor za PM2.5 i onaj drugi mali za temperaturu, vlažnost i pritisak, čekam ostalo pa da sklapam.
Stigli svi delovi, na žalost ovaj BME280 mi ne radi jer je u stvari BMP280, senzor je više pravougaonik i jeftiniji je, pokazuje mi -145C, ovakav je stigao (mada je na slikama bio BME280):
A BME280 koji treba je ovakav:
Sad moram da poručim opet, trebalo bi da je ovaj (zadnja stavka BME280 3.3V):
Na mom Lite modelu mislim da za mesec dana istice radni vek filtera, a juce sam ga bas cistio, bukvalno je kao nov, mozda 1mm prasine bilo na njemu, cak bih rekao da je vise prasine bilo u perforaciji kucista. E sad, iako imam spreman rezervni filter, zanima me kako se manifestuje signalizacija...
Sve sa spiska osim BME280, naveo gore koji treba ili sacekajte da stigne pa kad montiram da budemo sigurni da taj radi. Zice moze 20 ili 30cm, ove od 15 su kratke jer ne bi mogao BME280 senzor da dohvati crevo sa leve strane pa cu da ga stavim na desni otvor.
Inace sam otvore zatvorio komarnikom da ne ulaze bube.
Pratite kvalitet vazduha/zraka i zagaÄenje u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji - PM2.5, PM10, SO2, NO2 i O3. Pregledajte Evropski indeks kvaliteta vazduha i uporedite sa zakonskim granicama i preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Saznajte...
xeco.info
One dve cevi krivine su 200din, 75 fi valjda. Sam sensor je 7cm sirok i taman upada kao saliven.
Sve ukupno 3100din.