Šta je novo?

Kurirske službe

Juce sam poslao paket otkup bio 4500 dinara,..
Kupac je preuzeo u 12h i nesto
Trebalo bi da negle uplata na racun,medjutim jos uvek nije legla ne pise reon nerazduzen po pracenju
Lepo sam preko aplikacije ukucao broj racuna?
Prodje celi dan jos uvek nije legla uplata tj postcard je pitanju kartica
Ključni podatak je u koje mesto si poslao.
Ako je manje mesto dešava se da kurir ponese/isporuči pakete pred kraj radnog vremena, pokupi pare i
ode kući a sutra preda pare u pošti.
P.S. ako si juče poslao, danas u 12 isporučeno onda još nije prošao ceo dan (24h), sutra će uplatiti na račun.

Meni zadnje 3-4 CC posiljke isporucene do 12h, uplata legla oko 14h, na tekuci racun. Sto se para tice stvarno brzo. Jedino sto paket mora jedan dan da odlezi u posti, ali nije problem, ovo sto saljem nije toliko hitno, a kupcima znaci jeftinija postarina....

Meni zadnje 3-4 CC posiljke isporucene do 12h, uplata legla oko 14h, na tekuci racun. Sto se para tice stvarno brzo. Jedino sto paket mora jedan dan da odlezi u posti, ali nije problem, ovo sto saljem nije toliko hitno, a kupcima znaci jeftinija postarina....
Meni jos uvek nije leglo

Zavisi najvise od mesta slanja, ja sam do sad mahom slao u veca mesta gde je isporuka svaki dan, a ako postar nosi jednom, dva put nedeljno, tu je problem kasnjenja...

Desava se da kasne uplate, ali ako potraje duze od jednog dana a nije recimo vikend, onda bi trebalo da proveris u svojoj posti.
Saljem otkupne posiljke sa isplatom preko post neta pa se desi ponekad da ne dobijem broj pa moram licno da se obratim ili od skora se moze taj broj naci na sajtu poste preko pretrage posiljke.

Ja sam stavio na racun uplata tj da stigne novac
Pisao sam email posti rekli da juce uplaceno 4500
Meni jos uvek nije stigla tih 4500 niti sms od banke da je legla uplata
Cudno mi nesto tu

Kako smanjiti cenu poštarine i otkupa kod postexpressa? Za prošli paket izračunao preko kalkulatora poštarina oko 400din, a oni naplatili primaocu 600 i nešto din.

Trenutni kupac nije pitao za uplatu unapred na račun, pa neću da ispadne sumnjivo da ja tražim. Paket je ispod 200g i otkupnina je 1500din. Jel najjeftinija opcija uplata na račun?
Zavisi i velicina ako mozes da prodjes kao vrednosno pismo sa puckavom kovertom takva je postarina smesna.20gr sam slao obicno bude sa sve koverticom oko 150din naznacena vrednost i sve ali mi je unapred uplacen novac za racun.Evo sad sam u utorak uvece posle 16h slao stiglo danas bez problema primaocu.

Zna li neko može li se paket težine 11kg i ovih dimenzija poslati poštom kao običan paket ili mora kao glomazan (izdvojen) paket?

1-s2.0-S0029549317303588-gr1.jpg

Zavisi i velicina ako mozes da prodjes kao vrednosno pismo sa puckavom kovertom takva je postarina smesna.20gr sam slao obicno bude sa sve koverticom oko 150din naznacena vrednost i sve ali mi je unapred uplacen novac za racun.Evo sad sam u utorak uvece posle 16h slao stiglo danas bez problema primaocu.
Planiram i ja da uzmem bateriju za telefon, pa moram videti da li je jeftinija i brze kao preporučeno pismo ili običan paket.

Највећа дужина за пакет је 150 цм. Ја сам слао тако мердевине, кутија 150 х 5 х 60 цм.

Kad kažete cc paket, mislite na uslugu "običan paket" što je pošta uvela valjda prošle godine ili su to odvojene "usluge"?

Moje iskustvo šalju sms pre dostave da primaju karticu. Dođe kurir i kaze da ne prima sa nekom pričom zašto nema.

Drugi slučaj nije mi dostavljeno prvi dan isporuke, jer je kurir na adresi video na interfonu drugo prezime i vratio se bez da me kontaktira. Onda mi stize mejl od pošiljaoca da isporuka nije uspela, a niko me nije zvao da primim. Bio sam zbunjen kako. Tek sutra me on zove i pita za to i ja skontam zasto mi je poslat onakav mejl. 🙄😂

CC je paket.. Usluga obican paket je uvedena od prosle NG, i na njoj nema ni otkup ni vrednost, i to isto ide kao CC, a ta usluga paket sa vrednoscu ili otkupom postoji od pamtiveka..

Maksimalne dimenzije za paket su 300 cm gde zbir duzine i obima paketa ne moze preci tu vrednost, a maksimalna duzina jedne stranice moze da bude 150 cm..
Za glomazni ista prica samo je 350 cm i 200 cm.

Jel onda najjeftinija opcija "običan paket"? Kad kupujem preko kp, svakako platim unapred na račun prodavcu, tako da nema otkupa, a takođe mi nije bitno da stigne danas za sutra kao postexpress.

U ovom slučaju deluje da je usluga običan paket najjeftinija, samo mi nije jasno da li ovo "bez označene vrednosti" znači da ukoliko se ošteti paket u transportu, nema nikakvog osiguranja ni nadoknade štete?

Naručujem danas nešto, pita me prodavac da li hoću premium ili standard Bex isporuku?

Prva je 450 dinara, rok isporuke 2-3 radna dana, a druga je 350 dinara i rok isporuke 5-6 radnih dana. Kaže, to je Bexova ponuda. 6 radnih dana?! 😳
Uzeo sam skuplji transport, 2-3 dana, isporučeno mi je za manje od 24h kada sam dobio poruku da je poslato.
Tako da ovo 2-3-5-6 dana verovatno nema nikakve veze.

Naravno da nema, tako je i za paket kod Poste, obican paket kao do 5 dana, a ono u 90 % slucajeva bude sutradan od datuma kada krene iz Poste..

@optical Jeste, obican paket je najjeftinija opcija, medjutim mora da se preda u Posti sto velika vecina modernih gradjana nece da radi.. to su isti oni koji pale kola da odu do prodavnice koja je udaljena 400-500 metara, a ne daj Boze da cekaju u Posti u redu..

Trazis da ti posalju paket sa oznacenom vrednoscu to ti je do 3 kg i vrednosti 6000 din cena 260 din za uslugu.

Poslao sam u petak paket pri slanju platio sam postarinu 370 dinara bez otkupa
Danas stigao paket kupcu i on platio 370 dinara
Dali je to posta pogresila nesto?
Oba pravca placena postarina ukupno 740 dinara

Jeste, ako nisu 2 pravca kao što kažeš (već samo jedan - od tebe do njega). Tražili su mu (ako si ti naveo da plaćaš poštarinu) novce bez potrebe i mora sad on da ode da se žali i traži novce nazad.

Meni se desilo pre više godina da sam na šalteru pošte poslao paket i platio poštarinu, ali je šalteruša (valjda greškom) čekirala da primalac plaća poštarinu, a ja nisam zagledao potvrdu o prijemu pošiljke, ***.
Sutradan me primalac napu*ava, morao je da plati poštarinu iako se nismo tako dogovorili i tek tad pogledam lepo potvrdu.
Refundirao sam mu novac na račun, ali se nisam žalio u pošti, moja greška što nisam detaljno pregledao potvrdu.

Tu je salterusa znala o cemu se radi - da je cekirala opciju da ti platis, onda bi joj se na racunaru prikazao kranji rezultat za naplatu u vrednosti te postarine. Posto nije cekirala opciju, i konacni saldo za naplatu je bio nula. Jer posle obavljenih uplata ili slanja paketa im se prikazuje konacna naplata prema podacima koje unesu.

Kao sto objasni ovaj clan iznad mene, to ne moze da bude slucajno, jer stvarno im iskoci to za placanje.. Ako je vec cekirala da on placa nije imalo sta da joj iskoci i nije imala na osnovu cega da ti uzme novac, sem ako joj je bio prvi radni dan pa je sva zbunjena bila..
Inace taj termin salterusa je jako ruzan i ne znam odake se to ukorenilo u izgovoru kod naseg naroda.

Do koliko sati se najkasnine moze predati paket kod Bexa, da bi sutradan stigao kupcu?

Zovnes magacin da pitas do koliko primaju pakete... A to da ce stici sutradan niko ti ne garantuje, to moras PE-om..

Kao sto objasni ovaj clan iznad mene, to ne moze da bude slucajno, jer stvarno im iskoci to za placanje.. Ako je vec cekirala da on placa nije imalo sta da joj iskoci i nije imala na osnovu cega da ti uzme novac, sem ako joj je bio prvi radni dan pa je sva zbunjena bila..
Verovatno joj tog dana zafalilo 200 dinara za doručak, pa me uradila. Inače, nije bila nova, ta radnica radi u pošti u mom gradu od kad ja znam za poštu. Neka joj.

Inace taj termin salterusa je jako ruzan i ne znam odake se to ukorenilo u izgovoru kod naseg naroda.
To je subjektivno. Tebi je termin ružan, meni nije.
Supruga mi je šalteruša, i ona se sprda na svoj račun s tim izrazom, kao i sa svojim kolegama međusobno.
Kakvim ih sve stvarima časte korisnici, ovo im dođe zanimljivo.
Dakle, do čoveka je.
"Lepota je u oku posmatrača"

Nazad
Vrh Dno