Šta je novo?

Kurirske službe

Izvini ali u tom slucaju nikako nemozete da budete u pravu. Nemoze paket da se osigura ako se ne pregleda na licu mesta,nije da opravdavam postu ali odkud oni znaju da ne saljete vi ostecenu robu.
Pregled pred slanje i pregled pred urucenje to je resenje. Ako je po vama neizvodljivo onda ta opcija treba da se ukine i da se salje na odgovornost.
Koliko misliš da bi koštala usluga kurirske službe, kada bi prilikom preuzimanja svakog paketa kurir prvo pregledao sadržaj paketa, pa čekao da se paket upakuje?

Koliko misliš da bi koštala usluga kurirske službe, kada bi prilikom preuzimanja svakog paketa kurir prvo pregledao sadržaj paketa, pa čekao da se paket upakuje?
Recimo od 100 pa navise,u zavistnosti od vrednosti paketa.
Daj molim te pa kako mislis da osiguras zapakovan paket. Posaljes polomljeni lavabo pa posle trazis odstetu. Mislis da to nije niko radio?I posle se pitamo zasto odbijaju da nadognade polomljenu stvar.
Bez provere ova usluga koriscenja je apsolutna najgluplja koja postoji!

Isporuka/preuzimanje bi trajalo 5 puta duže, ako se ne zaposli 5 puta više kurira čekalo bi se danima na preuzimanje paketa i isporuka po sistemu danas za sutra bi bila nemoguća.
Isporuka bi koštala 5 puta više jer bi jednostavno onaj iznos koji sada "ubiru" podelili na 5 puta manje pošiljki/dnevno i njima opet super.

Jel normalno za paket od 2.5kg u post express da je postarina 1300 dinara , to mi se desilo pre 2 nedelje?

Ako napucaš opcije izveštavanja, PostNet, i velika vrednost i otkup... moguće je.

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc oko jedne stvari...
Pre mesec dana poslao sam preko poste preporucenu posiljku za soko banju( 2 vaucera za smestaj)...nakon par dana dobijam informaciju da je primalac odbio isporuku jer je koverat bio ostecen.
E sada posto mi je cela prica sumnjiva zbog raznih stvari,a verujuci da ce sve stici kako treba ja nisam sacuvao onu potvrdu o slanju tako da nemam nikakav broj pod kojim je poslato niti je primalac dobio nesto..
Proslo je mesec dana a posiljka nije vracena.
u posti sam pitao da li mogu nekako da provere na osnovu mojih ili njegovih podataka ali tvrde da ne mogu.
Prosto mi je neverovatno da u 2022 godini nemaju sistem pretrage na neki drugi nacin sem broja.
Da li imate neki savet kako da udjem u trag posiljci,da li mogu na osnovu mojih ili njegovih podataka da vide o cemu se radi?
Hvala unapred

Baš zato postoji, jedinstven, broj, da ne bi pretraživali po podaci koji se mogu ponavljati.

Danas je pocela sa radom nova posta u garazi Poste (Kumodraska 248).
Nema saltera ni isporuke, iskljucivo dostava i preuzimanje posiljaka. Kumodraz, Stepa Stepanovic, Vozdovac, Banjica, Jajinci, Dedinje i Senjak.
Da li se zna možda poštanski broj? Da nije 11044?

Pre 3 nedelje opet standardna situacija, međunarodni paket sa plaćanjem carine i poreza, nisu ni pokušali isporuku (nisu se čak cimali ni cedulju da ostave), već samo odneli pošiljku u poštu 11042. Ne bih ni znao da je tamo da nisam zvao call centar Pošte da pitam za status...

Novi cenovnik Post Express usluga od 01.09.

Prilozi

• IMG-abb74f5d3f1f589fbb451f062e800298-V.jpg
    IMG-abb74f5d3f1f589fbb451f062e800298-V.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 138
  • IMG-1caa840891c2b8afc11b58aea6949b8a-V.jpg
    IMG-1caa840891c2b8afc11b58aea6949b8a-V.jpg
    11.8 KB · Pregleda: 100
Screenshot_20220826-110408_Samsung Notes.jpg

Uz napomenu da se usluge Post Expressa tretiraju kao "poštanske usluge" i ne podležu PDV-u. Dok ostale kurirske službe od cene usluge, plaćaju PDV u budžet.

Ili jednostavnije:
kada nam PE naplati 120 dinara, uzme 120 dinara.
Kada nam AKS naplati 120 dinara, uzme 100, a 20 uplati u budžet.

jos malo pa stižu dhl express sa cenama. samo nije u pitanju iz pozarevca do kikinde vec za te pare moze od nju kasla do valjeva.

realno aksu od 120 ostaje ni 100 din vec 96 a tigar 24 (120*0.2=24). verovatno da sufinansiraju i ptt "ekspreks" a po posiljku uglavnom moras sam da odes do poste.

@idgf koliko često koristiš DHL? 🤔

Za PDV ti je @havijer napisao. I nije bila reč koliko im "ostane", već šta je od prihoda, u trenutku naplate, odlazi na porez na dodatu vrednost.

Sa 250 na 350 - lep procenat povecanja.
A negde u maju 2020 sa 150 na 250din...
Dakle više-manje u prethodne dve godine su poskupeli svoje usluge sa 150 na 350 din...

I onda me u subotu zovu da ja dođem u poštu da preuzmem paket jer nemaju poštara u mom reonu.
Strašno.

ala si me oduvao. sigurno nije bukvalno jeftiniji dhl ali vidi cene poatekspresa za 2 kg.. imas iz uk fiksno dhl express od 5,10 20e pa cak i besplatan dhl na nekim mestima. ako nesto kosta 120 izracunajte pdv... ako nesto kosta 100 izracunajte pdv.

sarkazam u zivotu nije na odmet. poenta je bila da drzava uzima sto vise moze. a zauzvrat mnogo toga sto je u drzavnom vlasniatvu je propalo. u zadnjih par godina. vec visjeno u mnogim zemljama istočne i juzne evrope. namerno degradiranje i poskupljivanje usluga da bi se privatizacija i prodaja izvela kao nuzno zlo.

inace potpuno besmislena polemika. poz...

Da li je ovo neka prevara? Neocekujem nikakav paket.

Prilozi

• IMG_20220829_151410.jpg
    IMG_20220829_151410.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 104
Pa po mejl adresi sa koje je poslato se vidi da je prevara.

Mozda ti nigerijski predsednik poslao neke dijamante :D

Uz napomenu da se usluge Post Expressa tretiraju kao "poštanske usluge" i ne podležu PDV-u. Dok ostale kurirske službe od cene usluge, plaćaju PDV u budžet.

Ili jednostavnije:
kada nam PE naplati 120 dinara, uzme 120 dinara.
Kada nam AKS naplati 120 dinara, uzme 100, a 20 uplati u budžet.
Od 1.maja poštarina i ležarina na PX pošiljke se kuca kroz fiskalnu.. Kako u dolazu, tako i u polazu.

Kolege treba mi savet u vezi Dexexpress-a.
Poslao sav volan za igrice nazad za BC Group, jer nije bio ispravan, 12. Avgusta.
Posto mi se nisu javljali ja ukucam broj za pracenje i pise mi da je paket u centru brze poste Simanovci. Vec dva dana zove Dex, svaki put proverice i javice i naravno niko me zove. Znaci vec 18 dana je paket kod njih. Sta mi je raditi, da idem u magacin i predjem 100 km, i da im sve po spisku...

Jos davno kada sam poceo da saradjujem sa brzim postama, drzavana je naravno bila zasticena, odnosno ostali nisu smeli da imaju nizu cenu od njih.

Hteli su...nego sta, verovao ti ili ne.
I dan danas mi drze cenu od pre 10 godina...

Od 1.maja poštarina i ležarina na PX pošiljke se kuca kroz fiskalnu.. Kako u dolazu, tako i u polazu.
Evidentiranje kroz fiskalnu kasu nema veze sa porezom na dodatu vrednost.

Zakon o PDV, član 25
6) poštanskih usluga od strane javnog preduzeća, kao i sa njima povezanih isporuka dobara;

To važi dok je PE deo Pošte Srbije.

Nazad
Vrh Dno