Šta je novo?

Kurirske službe

I da paketomat postane nezavisan od objekta tj da ima svoj POS terminal za naplatu usluge.
A kod Daily, mogli bi da reše otvaranje na skeniranje barkod sa ekrana, a ne kucanjem onih brojeva.

Uvek ima mesta za napredak.
 
Bio sam danas u pošti u Savskoj (BG) sa željom da pošaljem mali paket na paketomat u Novi Sad. U kontakt centru pošte rekli su mi da službenici primaju pošiljke.
Ništa od toga!
Iako je usluga zvanično krenula u ponedeljak, kolegijum se stvorio tamo kada sam hteo da pošaljem i niko nije znao pa ni kontrolor. Ni koja aplikacija. Ni koja je cena.
Nisu znali ništa više nego što piše na lifletu.

Eto, Nova Pošta Srbije! 😕
 
Ja koliko sam razumeo to ne funkcioniše tako nego se pošalje nekome na adresu kao i do sada pa tek on posle može da odabere da li kurir da mu dostavi ili da ga čeka u odabranom paketomatu.
 
Može i to a može i direktno da se pošalje na paketomat (svaki paketomat ima svoj poštanski broj).
 
ljudi sta znaci aksu status "izlazi iz magaciana" iz mesta u kom treba da dostave,ili ti bg,jek to danas ili sutra?
 
Da li je Daily Express isto sto i D Express? Radi se o istoj kurirskoj sluzbi?
 
Tako je, to je ista kurirska služba.
 
Da li je ovo normalno? o_O(n)

original.jpg
 
ista prica i sa Dexpress... ni jedna posiljka mi nije stigla sledeceg dana od trenutka slanja... cak ni u paketomat ako je prebacim ne stave je kad treba nego za 3 dana... Zvao, raspravljao se sa njima... Dzabe... Jednostavno ne znam sto tu uslugu zovu "Danas za sutra"? Treba da bude "Danas, pa kad stigne"...
 
Пост Експрес доставља и суботом (увек је тако и било).
Осим по селима где поште суботом не раде,
као и по неким мањим местима где суботом нема доставе (чак и ако раде поште у тим местима суботом ).
 
Koje kurirske službe u Srbiji pružaju mogućnost plaćanja platnim karticama prilikom preuzimanja pošiljke od strane primaoca?
 
Poslednja izmena:
Ni jedna koliko znam.
Placanje usluge na POS terminalu se inace tarifira kao podizanje gotovine na salteru druge banke tako da bi te to placanje kostalo minimum 300 dinara (pogledaj tarifnik svoje banke) a to je sigurno trosak koji nisi spreman da platis.
 
@bakara jel može pojašnjnje za ovo? Tako rade POS terminali u Pošti. Gde još?
 
Jel zna neko da li prilikom slanja Post Express posiljki racun na koji leze otkup mora obevezno da bude na ime posiljaoca ?
Primera radi ja saljem paket a navodim racun od drugara recimo..
U posti kazu kao mora da bude racun od posiljaoca ne moze od drugog lica.. meni nije logicno ali eto zna li ko precizno ili da pisem njima pa da vidimo..
 
Ako su oba fizička lica, kako će iz Pošte da znaju čiji si broj računa dao?
Nisam znao da I to mogu da vide.
Za pravna lica OK, ali nisam znao za da fizička mogu da vide.
 
Pa kao moras da prilozis karticu sa koje ce salterski sluzbenik da prekuca broj racuna u sistem i da se samim tim uveri u verodostojnost podataka..
Pa me cisto zanima da li je lupetanje odredjenog salterskog sluzbenika ili je to stvarno praksa koja je ocito uvedena u skorije vreme ako je to stvarno tako, ali opet kazem nema mi logike..
 
Čak i ako mora da se slaže ime pošiljaoca i vlasnika računa uvek može da se navede drugo ime kao pošiljalac.
Kuriru koji preuzima paket ništa ne znači dal šalje Pera, Mika, Žika, nikad mi ni jedan kurir nije tražio ličnu kartu da proveri da se podaci slažu a ni u pošti nisu tražili.

Edit. prijavi preko aplikacije, upiši podatke koje hoćeš i samo na paket napiši broj pošiljke koji ti aplikacija ispljune, ništa te niko neće pitati.
 
Kako nisu ? Pa uvedeno je da mora LK da se upise ako ima otkup to je uvedeno relativno skoro tipa pre godinu dana, sve kurirske sluzbe to traze..
Mene buni samo racun ali pisacu im da vidim sta ce reci..
 
Komplikuješ. Staviš app, upišeš podatke od osobe kojoj ide otkup, kao da ona šalje a ne ti i zaboraviš na to, rešena stvar.
Niko mi nikad nije tražio LK na proveru, još dok nisu imali aplikaciju i dok sam popunjavao one njihve adresnice, uveli su da mora da se upiše LK, nije ni polje za to postojalo, i ja zaboravim da upišem, dođe kurir, žuri, meni LK nije pri ruci, lupim neki broj i vozi.

Ne dođe kurir da preuzme pakete, imam ja ima kolega, kolega me zamoli da odnesem na poštu jer mi je usput kad idem kući s posla, nikad nikakav problem, ne mora paket da se preda lično.

Čak bi mogao da se kladim da ne bi nikakav problem bio da upišem tvoje ime i prezime i kao pošiljaoc i kao primalac samo drugačiju adresu stavim, i stavim otkup i tvoj broj računa za uplatu tog otkupa i to bi prošlo bez problema :D Sam sebi da platiš otkup paketa :D
 
Jel zna neko da li prilikom slanja Post Express posiljki racun na koji leze otkup mora obevezno da bude na ime posiljaoca ?
Primera radi ja saljem paket a navodim racun od drugara recimo..
U posti kazu kao mora da bude racun od posiljaoca ne moze od drugog lica.. meni nije logicno ali eto zna li ko precizno ili da pisem njima pa da vidimo..
Ne mora, bar iz mog iskustva. Poslao sam desetine paketa na svoje ime uz LK i uvek davao suprugin broj tekućeg računa za uplatu otkupnine. Niko me nije ni pitao da li je moj račun niti su tražili karticu bankovnog računa, dakle, nemaju pojma na koga se vodi račun.
Par puta sam zaboravio LK i bilo je dovoljno da izdiktiram broj LK.
 
Toliko...
E sada samo ostaje pitanje da li to stoji u odredbama i uslovima koriscenja ili ne, moram prostudirati da vidim.
Ako nema svakako da cu im pisati po kom osnovu ako nigde ne pise.
 

Prilozi

  • posta.png
    posta.png
    6.6 KB · Pregleda: 25
Из мог искуства, може било који број. Чак су ми то рекли и у пошти где шаљем пакете сваки дан.
Може чак и да иде на рачун неке фирме (СББ, ЕПС, МТС, Теленор...), стављао сам да ми откуп стиже и на рачун Теленора и ЕПС-а (уписивао број рачуна и позив на број са рачуна за телефон и струју, и откуп ми буде прокњижен као да сам платио рачун)...

Уплата се не прокњижава према имену и презимену него према бројевима (број рачуна и позив на број, *ако има).
 
Jasno je to meni kako se proknjizava uplata..
Koliko vidim radnik Poste ima pravo da kaze i da trazi bankovnu karticu kako bi video da li racun na koji leze otkup glasi na posiljaoca..
Preciznije moze da zakera i da trazi dlaku u jajetu.
 
Koja je fora kad na statusu Bexa pokaže Nije na adresi i nije dostupan a celi dan sam kući, dostupan i niko me nije zvao, odnosno kurir nije ni pokušao dostavu?

Je l' to znači da možda nije stigao ili šta?
 
Koja je fora kad na statusu Bexa pokaže Nije na adresi i nije dostupan a celi dan sam kući, dostupan i niko me nije zvao, odnosno kurir nije ni pokušao dostavu?

Je l' to znači da možda nije stigao ili šta?
Ne znam za Bex, ali kuriri često stave tako neki status kada ne stignu da obiđu iz jednog ili drugog razloga.
Verovatno imaju neke "targete" i "penale" ako ne isporuče ono što je planirano, pa kada se desi nešto nepredviđeno onda im je lakše da stave da se nisi javio nego da objašnjavaju zašto nisu stigli da pokušaju dostavu.
 
Nazad
Vrh Dno