Šta je novo?

Kurirske službe

Dešavalo se i meni da ga tražim, a zaboravim da stavim da je otkupna. Zato sam odmah znao o čemu se radi.

Ja sam poslao paket aksom pisalo mi ujutru u 9i 40 da je pošiljka isporučena i posle mi piše u 17i30 unet povrat pa neznam sta je to

Porucio sam nesto online, ali sam u medjuvremenu odustao posto je dugo putovalo... poslato preko city expresa, placanje pouzecem, ako jednostavno ne preuzmem paket, nemam neke moguce posledice, ili postoje?

Samo moralne, prema prodavcu.

Jedan veliki minus za d expres, posiljka koja je dosla u sredu, nisam bio kuci, kaze kurir donece u petak, danas zovem i kazu da sam odbio prijem, i posiljka je vracena, sta da rade oni koji su na poslu, kako njima da uruce.

Preusmeriš pošiljku na paketomat, ako već ne možeš da naručiš na adresu na poslu ;)

Da li bese kuriri vise ne isporucuju pakete subotom,konkretno me za Bex interesuje?

Само Пост Експрес испоручује суботом (у градовима, по селима и неким мањим местима не).

Da li je neko skoro slao automobilske gume i kojom službom?! Kako to sada funkcioniše?! :)

za kabaste stvari najbolje bex i aks, oni za to imaju posebne tarife.

Obavezno tražite od kurura račun, počeli su ozbiljno da krajcuju....

Ume li Bex da zakasni sa isporukom? Trebao dana s da dobijem paket ali nista. Nisam kontaktirao prodavca zasto nema paketa racunam mozda ce sutra da mi dostave. Licno preferiram PE ali sa pojedinim prodavcima ne mozes da se napinjes. Hvala

Meni nikada nije zakasnio kada je posiljku slalo fizicko lice, tipa neko sa KP mi posalje danas za sutra.

A kada bih narucivao ovako nesto iz prodavnica onda se desi da paket primim naredni dan u odnosu na onaj koji je trebalo da stigne.

Kod mene bas obrnut slucaj, ili dobijem u 6 uvece ili sutra dan ( Bex ili Aks) dok kad porucim od pravnog lica tj firme stigne mi do 10 sati, bukvalno me kurir budi, evo zadnje tri isporuke od firme sve tri stigle do 10sati, da li imaju takav ugovor ili ne, ne znam...

Meni nikada nije zakasnio kada je posiljku slalo fizicko lice, tipa neko sa KP mi posalje danas za sutra.

A kada bih narucivao ovako nesto iz prodavnica onda se desi da paket primim naredni dan u odnosu na onaj koji je trebalo da stigne.
Hvala na odgovoru care. Svakako posiljka je od fizickog lica, sa KP, mozda nije ni poslata, ko ce ga znati. Sve u svemu danas nije stigla.

Desi se tu i tamo da ne isporuče danas, nego sutradan. Traži od prodavca broj za praćenje, pa vidi da li je paket uopšte poslat, i ako jeste, gde se nalazi :)

Kako funkcionise PostPak zna li ko ?
Isao sam u Postu da mi objasne, kaze nemaju pojma niko da sada nije poslao bio bih prvi.. i da dodjem neko jutro kod upravnice da vidimo.. cuj da vidimo ne znaju ni kako im se koristi usluga :D
U sustini kao pise da za BIH i CG moze da se posalje paket sa otkupom sto meni bas treba. Iznos je 7000 din, mali paketic 300-400 grama.
E sada meni nikako nije jasno kako ovo ide, odem na kalkulator i na PostPak i izadje mi samo za masu posiljke i kada je unesem postarina izadje 980 din. Ako je to sveukupni trosak to je super, ali izgleda da nije jer nema nigde da se unese za tu vrednost to jest otkup.
Pise negde da se otkup uplacuje preko Postkesa.. gde sta kako.. da li je ko slao na ovaj nacin ?

Juče mi od Dexpressa stigne potvrda da nešto što sam naručio iz SportVisiona kreće, danas me zovu iz Aksa i pitaju za tačnu adresu. Wtf?

Edit: Skapirao - poslali su mi dva naručena proizvoda u dva različita paketa.

Poslednja izmena:
I to sa dve različite kuriske službe :cool:

Ja upisao pogresan broj telefona, zeznuo 064 umesto 061...

Koje su sanse da kurir ipak bane na vrata kada na telefon dobije nekog drugog ili odustaju posle neuspesnog kontakta telefonom...

Ja upisao pogresan broj telefona, zeznuo 064 umesto 061...

Koje su sanse da kurir ipak bane na vrata kada na telefon dobije nekog drugog ili odustaju posle neuspesnog kontakta telefonom...
Ako ti još nije poslata pošiljka piši pošiljaocu da izmeni broj, a ako jeste piši kurirskoj koja će ti isporičiti, pa neka oni promene, nemoj da se uzdaš u srću.

pozdrav,

Ako je Post Express, realno je da ti stigne paket. Ako je bilo koja druga služba, nema šanse da dobiješ paket, ako te kurir ne poznaje (redovno donosi pakete).

Neka pošiljalac kontaktira centralu da promeni broj telefona.

Hm, mejl u Srbiji za urgentne stvari... Šanse su ti da to neko pročita (na vreme) fifti-fifti.

bas tako...
mail je nesto zadnje sto si trebao uraditi, a ne prvo ;)

Imao sam srece onda jer je jutros stigo odgvor prodavca da je obavestio kurirsku o promeni. 😀

Jesam samo ja loše sreće ili City Express generalno tegli sa dostavom.
Poslao 17.6 paket (NS za Užice), otkupnina 6500, platio ja poštarinu.
Isporučen 18.6. , kupac takođe platio poštarinu.
Od otkupnine od tada, evo 11 dana , ni pisma ni razglednice ni tracking broja.
Zovem Call centar, naslušah se muzike...
Poslao mejl preko njihovog sajta, čekam da mi bilo šta odgovore.
Kakva su vaša iskustva sa CITTYjem?
Nisu bili moj izbor već izbor kupca, nisam nikada radio sa njima.

bas tako...
mail je nesto zadnje sto si trebao uraditi, a ne prvo ;)
Zapravo, kod AKS mail komunikacija radi bez greške. Telefonom, kao da si ping pong loptica.
Možda ima veze što telefonom zovemo centralu, kao i svi, a imamo ugovor, pa možda naši mailovi idu u neki inbox sa prioritetom.

Ja bih sve kurirske službe pozatvarao. Neverovatno da ne postoji jedna kompanija koja posluje normalno i brine o svom imidžu. A tek kuriri, pa teletabise bolje da zapošljavaju... Neverovatno. Samo plaćanje pouzećem i molitva da naručeno stigne u normalno vreme i bez oštećenja. U Indiji kapiram da je bolji sistem isporuke nego kod nas.

Nazad
Vrh Dno