Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Jedno pitanje. Pogresen je broj telefona primaoca, hoce li kurir otici na vrata da odnese paket ili ce samo proslediti u postu? Zvao kol centar i kazu jedino u posti mogu da izmene broj telefona ne moze preko kol centra. Dugo nisam slao nista pa ne znam kako se odrazava na sve to.

Reci kupcu/primaocu da ode na saler poste i preuzme paket.
Ako mu kurir ne dostavi do vrata.
Mada bi trebalo Post Ekspress da ide do vrata, al ima raznih kurira, plus su svuda prebukirani.

Znaci nek ode na saler poste i uzme paket.

Reci kupcu/primaocu da ode na saler poste i preuzme paket.
Ako mu kurir ne dostavi do vrata.
Mada bi trebalo Post Ekspress da ide do vrata, al ima raznih kurira, plus su svuda prebukirani.

Znaci nek ode na saler poste i uzme paket.
Hvala druze. Posto je do sutra u 12h dostava zvacu nakon 12. Kupac me dovoljno iznervirao, ja mu posaljem sms da mi nije kojim slucajem dao pogresan kontakt broj on salje sms bukvalno "hahaha" pa tek onda odgovara. Da me nije zvao pre toga sa drugog broja ne bi ni znao gde da ga kontaktiram. Prvo lose iskustvo sa kupcima.

Sutra je poslednji dan kada rade pred praznike.
Petak - ponedeljak su neradni.
Znacm za Beks sigurno, nisam 100% siguran za PE.

Postexpress pocinje tek u sredu. Rekli mi na salteru.

Pa lepo od njih,
Koliko imaju neradnih dana plus kojekakvih hvatanja krivina vecine radnika, oni jos i imaju odlicnu platu :)

Kako onda Bex radi tada ;)

Jer je to Beks, leglo svega i svačega. Realno i ne treba da se radi, jer prvi i drugi padaju na vikend i kako ide po zakonu ili čemu već, ako praznik pada na vikend, prvi neradni dani su oni sledeći (pon, uto).

Sada je palo vezano od 30.04. do 04.05. neradni dani. Pošto je Uskrs u nedelju i ponedeljak je neradni dan te se drugi neradni dan prvog maja prebacuje na prvi radni dan odnosno utorak.

Made in Serbia (i ostatak Balkana) :D

Zamislite kod Nemaca tako nesto, a jes to se ni ne moze zamisliti, samo arbajt bato :)

Tako stoji u zakonu odavno, svaki praznik koji se praznuje i kači nedelju prebacuje se na prvi radni dan a ne piše ponedeljak, sad se poklopilo da je ponedeljak neradni dan

To ti kazem, srpski zakoni :)

A tek kinezi, aliexpress obaveštava da im prodavnice ne rade od 1 - 5 maja. Malo malo pa ne rade.

Nemci imaju više neradnih dana nego u Srbiji, tako da taj stereotip pada u vodu.
Imaju jer ne rade nista vikendom ili malo sta.
Ali praznika mislim da imaju manje.

Sad kad malo razmislim, posto vecina radnika ovde rade i subotom (a u nekim prodavnicama i nedeljom), onda samo u proseku isti, skoro :)

Ne vikendom, nedeljom. Subota je normalno radna, većina radi i subotom. Praznika imaju više.

Kako onda Bex radi tada ;)
Mene kad neko pita: "Kako to ti radiš a državni je praznik"
ja dogovaram sa: "upravo tako, to je državni praznik a ja radim kod privatnika. Državne firme slave državne praznike a kad se privatnici skupe i proglase svoje praznike (što se naravno nikad neće desiti) slaviću i ja"...

Bogami vecina privatnika je ispostovala svaki dan.
Evo danas pored poste nisu radile ni banke.

Ok, vecinu ce zakinuti za taj jedan dan - utorak.

Moze li neko da mi objasni ovo za Post Ekspres "Nema dostave preko 2KG" a ja poslao laptop 3.5KG , sad me zanima hoce li mu postar doneti na vrata laptop ili ce samo moci u posti da ga podigne?

To je neko malo mesto gde postar nosi pakete, a na kurir Post Ekspressa.
A postar ne moze da vuce ves masinu preko ledja, jel tako.
Neka granica masivna mora da se postavi, i postavljena je, kao sto pise, do 2kg.

Tako da ce morati u posti da preuzme.

Pretpostaljam da ce mu stici SMS "Postovani za vas je prispela posiljka koju mozete preuzeti u posti". Rekao sam mu da ce najverovatnije morati u posti da podigne paket , ne znam ranije sam slao po mnogim malim mestima po Srbiji i nije to pisalo.

Stigao FedEx paket preko DExpressa, naplaćeno 1000 dinara, na paketu piše 200, jel sam nešto prevideo ili me je kurir tako bezobrazno pokrao?

Pretpostaljam da ce mu stici SMS "Postovani za vas je prispela posiljka koju mozete preuzeti u posti". Rekao sam mu da ce najverovatnije morati u posti da podigne paket , ne znam ranije sam slao po mnogim malim mestima po Srbiji i nije to pisalo.
Da.

Mada zna nekad ni da ne stigne sms.
Ako je malo mesto, znaci da mu je posta verovatno blizu, pa nek proveri sutra (ako si poslao danas).

Jel ti izasla poruka, dostava nije garantovana u roku (pa napisu koji dan ce biti) ?

Poslednja izmena:
Proveri sa Fedex-om, znaju oni često da naplate troškove carine, špedicije ili čega već preko kurira, pa se to onda njima uplaćuje na račun, ali trebalo da ti to piše na potvrdi koja je na paketu, bilo da je Fedex-ova ili kurirska, na osnovu čega su ti to naplatili.

Kontaktiraj Fedex ili DExpress pa ih pitaj.

Fedex naplaćuje PDV pa prema vrednosti pošiljke može da se vidi da li je to.

Za sada B2B, uskoro B2C.

Što je fer. Bolje nego da kažu da primaju pakete i od fizičkih lica, pa da se kurir ne pojavi.

Da li neko zna šta se desilo sa kalkulatorom poštarina za postexpress, ne mogu da nađem opciju da izaberem na koji način ide prenos novca (PostNet, uplata na žiro račun, i ako je bila još neka treća varijanta). Znam da sam to ranije bio gledao na sajtu ali sad tu opciju ne mogu naći. Trebala bi da je poštarina pri uplati na žiro račun biti dosta manja pa sam to hteo da izračunam.

@-Nikola- kada izabereš da je pošiljka otkupna, pojavi se način prenosa novca.

Nazad
Vrh Dno