Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Da li neko zna kakva je situacija sa međunarodnim pošiljkama za Evropu, da li sve ide normalno?
Konkretno, Nemačka je u pitanju, preporučeno pismo.

Nemacka - Srbija. Otcepilo. Pre toga stajalo od 26.3 do 28.4. u Nemackoj. Za obrnuto ne znam, ali pretpostavljam da ide sada...

Ja saljem bexom i imam veliku srecu da u mojoj bliyini na 5 min kolima imaju paket shop a otvorili su od juce ako se ne varam jos jedan koji je isto tako na 5-10 min tako da srecom sa preuzimanjem paketa nemam problem. Imam problem sa postarinom... rekli su da ne sastavljaju ugovore za vreme vanrednog stanja. Juce jedan kupac javlja da mu je iz Legenda naplacena postarina 200 din za paket. E sad ja razumem kad veca firma ima ugovor da saradjuju pa dobiju promotivne cene ali bas me zanima koliko ce mi ponuditi cenu jer sam za mesec dana poslao preko 500 paketa i to sve po njihovim regularnim cenama, znam da bi aks za oko 250-300 ponudio ali oni su mi zaista problematicni bas zbog tog zakazivanja kurira pa aj ti se nadaj da ga nece mrzeti taj dan. Okej i ono za čašćavanje ali oni njih premeštaju svaki dan tako da mi se ne isplati ceo Aks da častim da bi mi nosili pakete...
Baš mi je čudno da ni jedna kurirska služba ne poradi malo na svojoj pouzdanosti oko isporuka... ovako svi mogu da naprišu "Vršimo isporuku paketa, ništa ne garantujemo, ako se ošteti nismo mi krivci koji smo igrali mali fudbal sa vašim paketom već ga niste dobro upakovali...
Ono što zaista moram da pohvalim BEX a vrv tako i sotali rade je to da kad se vrati pošiljka naplate jednu poštarinu a ne kao oni iz PostExpressa dve pošptarine hahahaha
Dešavalo mi se da se preko PE ne isporuči na teritoriji Bg i ja onda odem u tu poštu gde primalac ne može da preuzme paket i oni mi i tada naplate duplu poštarinu hahah iako sam ja došao i podigao svoj paket u toj pošti. A tek koliko PE gubi ovom svojom nespretnošću to je tek posebna priča ali ajde državna su firma pa ih nije briga, plata leže u svakom slučaju

@darkonda

Ja paket od četvrtka kod Bex-a još nisam dobio, juče video jedan kamiončić blizu mene, drugi prošao kroz moju ulicu ali paketa nema.

Danas je posiljalac nazvao bex, i rekli su mu da je paket odbijen i da vracaju njemu, naravno mene niko iz bex-a nije ni pozvao na telefon, katastrofa.

Poslednja izmena:
Ma ja sam danas poslao poštom paket i od sada uvek cu poštom, čekao Bex od četvrtka..

Ispala pošta skuplja, 600din pošiljka (8,1kg) i 340din sto ce mi izvrsiti uplatu na br telefona odnosno otkupninu.
Nesuđeni Bex bio 820.

Daily Express, porucio neku sitnicu i likovi mi naplate 3x teži paket nego što jeste. Ja ga kući izmerio ono veze nema sa njihovim računom. Poslao prodavcu pitanje on mi kaže da nema šanse da je paket teži od onoliko koliko sam i ja izmerio. Prodavac vidno iznerviran mi kaže da će odma da piše reklamaciju i u roku od 24h mi vratili 150 kinte na tekući ovi iz Daily.

Znači opasni su lopovi, samo da maznu neki dinar!!! E malo mucak!

Poslednja izmena:
Čestitke AKS-u, paket poslat 21.04.2020 isporučen 30.04.2020...

Počeli da rade Daily Paketomati.
https://www.dexpress.rs/rs/paketomat

Nema info o dimenzijama ambalaže, ali na fotografiji se otprilike vidi koje su mogućnosti.
Kada u punom kapacitetu proradi plaćanje preko QR kodova, to će biti interesantan upgrade usluge. Platiš paket/uslugu, on otvori odgovarajući box. Nema ulaska u objekat benzinske pumpe.

Interesantna opcija i u pravom trenutku lansirana verujem da će se koristiti.

Kurir Bexa me zvao juče da preuzme pošiljku koja je bila online zakazana pre dva dana...
Dal je realno da misle da sam čekao 2 dana[emoji848]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kad će da stave ove paketomate u Šurjan, Boku, Sečanj, Čoku, Boljevac ....... :d

Počeli da rade Daily Paketomati.
https://www.dexpress.rs/rs/paketomat

Nema info o dimenzijama ambalaže, ali na fotografiji se otprilike vidi koje su mogućnosti.
Kada u punom kapacitetu proradi plaćanje preko QR kodova, to će biti interesantan upgrade usluge. Platiš paket/uslugu, on otvori odgovarajući box. Nema ulaska u objekat benzinske pumpe.

Jako interesantna opcija, konačno neki pomak u isporuci paketa, a plus i oko bez kontaktnog placanja QR kodom sve je to na neki način praćenje tehnologije. A sad odgovor na pitanje da li će se tim odabirom umanjiti iznos poštarine jer kurir ne mora lično da dolazi na adresu, odgovor je najverovatnije ne... ali ajde sačekaćemo i nadamo se da ce biti jeftinije

Kaže mučenik iz D Express-a: Kad će više kraj ove korone, da Vučko pusti ljude napolje, pocrkasmo. Pre korone, iz SportVisiona su dobijali 1500-2000 paketa dnevno. Sad dobijaju 13000 dnevno!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Da li ce se normalizovati rokovi dostave kad se ugase zabrane kretanja?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

DEx poslat juče, stigao jutros.

BEX-om poslat paket u sredu, stigao danas, eto nema pravila ;)

Svakako će biti manje kašnjenja, ali definitivno se ne vraćamo na stanje od februara, jer Post Express od 1.3.nosi maks dimenzije paketa 50x50x60. Nama je većina paketa preko 60cm, tako da i kad se ovo sredi, teško da idemo nazad na PE.

Sa AKS smo sada imali nekoliko paketa da kasne 2-3 radna san, ali bilo je više neradnih dana, pa vikend kad uhvati, ispadne da kasne 6 dana.

Da nije vanredna situacija, kupci bi bili nervozni. Ovako sve opušteno.

I dalje standardno najgori city express, zarobio mi 1 posiljku od 20.4. Navodno je nepotpuna dokumentacija, kaze kurir bez otkupa je ne mogu tako da vam dam (iako je sve placeno online). Call centar ne radi. Mejl ne citaju. Kuriri se ne javljaju na telefon. Ubedljivo najgori, poslao sam Tehnomaniji da mi vrate novac i vise nikad online ako cujem da bilo ko salje Citijem a potrudicu se da sto vise negativnih komenatara dobiju posto su piceli da placaju botove da im udaraju 5* na google recenzijama.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

meni je i dalji najgori AKS, njima kada das nesto sa otkupom moras da ih molis da ti vrate pare, inace uvek "zaborave"
Upravo se natezem oko 1000din

1000 dinara? Mnogo je...

Mene Rojal express od marta zavlači za 3-4000 din u dve pošiljke. Poslednja informacija od njihove službe za reklamacije je da su moje podatke prosledili svojoj finansijskoj službi da mi se izvrši uplata i od tada više ne žele ni na poruku da mi odgovore.

I dalje standardno najgori city express, zarobio mi 1 posiljku od 20.4. Navodno je nepotpuna dokumentacija, kaze kurir bez otkupa je ne mogu tako da vam dam (iako je sve placeno online). Call centar ne radi. Mejl ne citaju. Kuriri se ne javljaju na telefon. Ubedljivo najgori, poslao sam Tehnomaniji da mi vrate novac i vise nikad online ako cujem da bilo ko salje Citijem a potrudicu se da sto vise negativnih komenatara dobiju posto su piceli da placaju botove da im udaraju 5* na google recenzijama.

Meni je veš mašina zarobljena od 24.04. tačnije ne zna se gde je. Prodavnica tvrdi da je kurir citya preuzeo, a kuriri tvrde da još nije preuzeta. Katastrofa

Današnji BEX-ov biser: treba da mi stigne jedna porudžbina sa ukupno 5 paketa.

Kurir dolazi, vadi jedan paket, i kao "aj zdravo", ja pitam gde su ostali paketi, on kao tele bledo gleda, nije mu jasno. Vratio mu taj jedan, pa kao sutra će da proveri u magacinu i da donese sve zajedno.

Sreća pa mi je pošiljalac javio da je porudžbina u pet paketa, inače bih primio ovaj jedan i posle frka.

meni je i dalji najgori AKS, njima kada das nesto sa otkupom moras da ih molis da ti vrate pare, inace uvek "zaborave"
Upravo se natezem oko 1000din
Javili da me čekaju pare u paket Shop-u...
Stvarno mi nije jasno, treba kurir da donese, meni paket shop nije blizu

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Juce narucim neke knjige na KP. Prodavac salje AKS-om ili PE. Ja reko posaljite sa PE. Naruceno juce oko 12h danas oko14h paket kod mene kuci stigao Aks-om:zgran:
Iskreno prijatno sam se iznenadio brzinom isporuke. Zaista nisam ocekivao. Jos ja reko stigle mi patike koje sam narucio u Nedelju :D

Kakva je BEX kurirska sluzba generalno?
Ocekujem isporuku preko njih pa da znam sta da (ne)ocekujem :)

Kao i sve ostale. Najviše zavisi od lokalnog kurira.
Prema mom iskustvu, jedino je Royal sistemski trash. Sve ostale zavise od lokala.

Moje neko iskustvo mi govori da je Postexpress najozbiljnija firma...

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Do VS-a. Sada su ugasili potpuno. 2 meseca ne postoje kao kurirska sluzba.

PE je prokockao poverenje već dva puta, tamo negde u novembru prosle godine, bio je crni petak, nikad vise porudžbina, poslate u ponedeljak, i zarobljeni svi paketi nakon toga mesec dana bez ikakve najave... a drugi put sada kada su sve kurirske službe mogle da rade samo oni, eto nisu mogli, pa su nešto radili traljavo donosili u pošte, a ne na kuću, uz sve njihove redovne probleme da kurir ni ne pozove pre isporuke ponekad nego samo ostavi u pošti... Sa ostalim kurirskim službama kurir bar uvek pozove, ali što se tiče hitnih paketa PE bih ipak izabrao jer tu sigurno paket stiže sutradan, makar i u poštu pa primalac može tamo da podigne ako je toliko hitno.

Imam jedno pitanje, da li se možda zna kada je moguće poslati PE paket sa otkupninom na Kosovo i Metohiju?

Vrh Dno