Šta je novo?

Kurirske službe

Ljudi iz unutrasnjosti cesto mole da im se ne salje postexpresom.

Evo danas treba da posaljem branik za auto, to rade koliko znam samo bex i aks, a oni danas ne preuzimaju posiljke.

kako funkcionise bex online zahtev za kurira, koliko je to pouzdano, dal ce da se pojavi u ponedeljak?
Nikakvu povratnu potvrdu zakazivanja nemam,

Sto jednostavno ne pozoves u ponedeljak centralu i prijavis paket za slanje ?

99% sam siguran da je kurir PE dolazio po pakete subotom. Kažem 99, jer nije bilo skoro, pa postoji mogućnost da sam pogrešio.

Koliko znam, ni jedna kurirska služba ne preuzima pakete subotom sem post expresa i to u pošti, ne šalju kurira...

postexpres nosi i subotom, malopre mi je bio kurir i odneo paket, ali za branik moram cekati ponedeljak.

Sto jednostavno ne pozoves u ponedeljak centralu i prijavis paket za slanje ?
Zato sto treba sto godina da dobijem vezu, a u svakom slucaju sam popunio online zahtev.

PE kod mene uredno preuzima do 12h, radnim danima do 14h (jer u 15h kombi krece za JA).

Svasta, onda im politika firme nije uniformna, zavisi od grada do grada.

Pa ne mozes ni ocekivati da bude, svaki grad je prica za sebe. Svako mesto ima "liniju" za postanski centar koji je iznad njih a krajnja destinacija je BG-NIS-NS i iz svakog grada krece linija u drugom vremenu . Tipa nije isto posta iz Zrenjanina i Vranja, iz ZR do BG vozilo stigne za sat vremena a iz Vranja mora ici za Nis pa iz Nis za BG i dalje i ne moze vozilo krenuti u isto vreme... A samim tim i preuzimanje posiljaka radi krace da bi se stiglo sve razraditi itd.

Наравно да зависи од града до града, нећеш имати исту услугу у Београду и неком селу око Шапца рецимо. На то утиче величина насеља, удаљеност од РПЛЦ-а и реда поште.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Pa ja sam na Cukarici pa nemam preuzimanje subotom.
Nisam valjda na istom nivou kao selo oko Sapca :)

Na to se moja konstatacija odnosila, vezano za (ne)preuzimanje paketa subotom.

Која пошта врши доставу и преузимање код тебе?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Pozdrav,

Razvio sam malu aplikaciju koja poredi cene usluge kurirskih službi u Srbiji, i kroz koju možete da pozovete kurira, pa me zanima šta mislite, da li je korisna, da li da se posvetim daljim poboljšanjima, ili da je pustim niz vodu :banana:

Aplikacija se zove Paketomat, i za sada je samo android verzija dostupna, a ako se pokaže dobro, u planu ie i iOS verzija.

Hvala!

Ima li neko broj telefona AKS kurira koji isporučuje na teritoriji opštine Sečanj?
Nikako da isporuči paket a čoveku je hitno!
Zvao njihov kol centar, kažu biće danas isporučeno kad ono uveče "vraćeno u magacin", zovem danas opet, kažu malopre je kurir zvao čoveka a kupac mi javlja da ga niko nije zvao niti paket stigao, sad ih zovem i kažu da oni nemaju brojeve kurira što znam da je 1000% laž...

Kikinda, Ada, Bečej, Sečanj

064-890-88-68
023-515-754

AKS Sabac.

City Express iskustvo, narucena fleska sa neta jos u petak, ni danas nisu dostavili.

Zvao call centar dva puta, cekao po 7-8 minuta oba puta, niko se ne javlja.

Za izbegavati u sirokom luku.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

City Express iskustvo, narucena fleska sa neta jos u petak, ni danas nisu dostavili.

Zvao call centar dva puta, cekao po 7-8 minuta oba puta, niko se ne javlja.

Za izbegavati u sirokom luku.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Epilog - morao sam da zovem BG Centralu ponovo, danas su se javili za divno cudo, ali su me preusmerili na Nis, Nis na kurira i kurir je onda dosao, doduse sa zakasnjenjem. Na kraju je zavrseno sve ali iskustvo je ipak lose.

Poenta brze poste je da narucis i to stigne sutra. Svi su kriminalni osim drzavne ponude.
Pre neki dan postnekspres kurir dosao u 14:33, to je bilo najkasnije sto je ikad dosao, malo sam se zabrinuo.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja dosta dugo saradjujem i sa PE i sa Bex, Daily.
Nikada mi se nije desilo da ne stigne za jedan dan.

A kad sam slao isto takodje, ne mogu da se setim da je bilo problema oko vremena isporuke.
A slao sam bas doosta, vec 7-8 godina po barem 20 paketa mesecno.

Jutros mi stize paket BEXom. Otkupnina 13.000 dinara, masa do 5kg. Znam unapred da treba da platim ukupno 13000+630din. Kurir na moje zaprepascenje trazi 14.330. Kaze jeste pise na tvom paketu toliko koliko si rekao ali meni na mom papiricu pise ova cena, i na onom elektronskom uredjaju i jos kao menjale su se neke tarife od 5 do 25 kila. Kazem mu nema sanse to da platim meni paket nema ni 5kg sad cu da zovem call centar. On kaze vazi i ode.
Call centar mi kaze da izmerim paket i da slikam pa da se zalim, ne shvatajuci da ja paket nemam kod sebe. Posle malo ubedjivanja ona se izvini i pita me u koje vreme je to bilo i da ce reci kuriru da dodje opet. Dolazi baja opet posle pola sata i sada trazi 13990. Kaze toliko mi je rekla iz call centra. Kazem mu druze dacu ti onoliko koliko pise na paketu, a on mi odgovara kao daj ali sam na gubitku, kao zvace te call centar. Lopovi zesci kao i AKS

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sa BEX sam imao situaciju da kurir naplati masu koja jeste, fizički, ali mi da slip sa onim što je pošiljalac prijavio. Pošiljalac je prijavio manju težinu i ok je da platim koliko jeste, ali problem je što sam dobio papir na kome piše manji iznos i ne mogu da refundiram novac za to koliko sam platio, jer paket nije bio moj. Sitne su pare i nije stvar u vrednosti, već u načinu rada.

Ja sam pre neki dan dobio bicikl preko bex-a
otkup bio 14160, 650 prevoz bicikla po cenovniku a ukupno sam platio 14900din.

Jel oni naplacuju neku proviziju na novac?

OK, covek mi nije delovao kao neki vacaros pa nisam ni proveravao, a i ako ih ne volim moram priznati da ne postoji jeftinija opcija od bexa za prevoz bicikla.

Bex, meni paket koji je 3830 naplacen 4150, nemam sitno 50 i op, 4200. Kontaktirao posiljaoca i rekao da mora da bude 3830 jer ima ugovor sa njima. Zovem kurira on se vadi kao greska, sto kaze posiljalac, kako se ne za*av**av**av**av* da naplati manje nego uvek vise? Kao donece al znam da od toga nema nista ali ce posiljalac da ga prijavi u centralu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno