Šta je novo?

Kurirske službe

Malopre čitam na fb
388a84f3de965e5b8ce743c6d0b13eb3.jpg
9c829df5fbc5cdf7fa1ace080c643038.jpg

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Kad ovde pročitam razna iskustva, onda ovo moje (opisano na temi Koji LCD kupiti) kad su došli pre dogovorenog vremena i nije mnogo strašno :) Nego da podelim informaciju (ne znam dal je ranije pisano o tome) iz danasnjeg Politikinog dodatka Potrošač da po zakonu prodavac mora robu da isporuči direktno, a ne da ostavi ispred vrata ili, kao što su hteli u mom slučaju - kod komšije.

Mene izludjuje ovo kasnjenje,placam postarinu do 12 h,kurir doneo paket posle 13h. Kazem mu ja,ako placam skuplju postarinu,ocekujem da tada i stigne paket,na sta on odgovara "Nemam pojma,nisam ni gledao,ja radim do uvece". I sta covek da mu kaze na to... PostExpress je u pitanju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zali se posti a ne kuriru, imaju oni kontrolora za te stvari.
A to sto on nije gledao nije tvoj problem.

Pravo da ti kazem,zalicu se,par puta sam tolerisao,ali ovo je vise bezobrazluk. Uopste nije problem ta razlika od 30 din ili koliko vec,i vise od toga ih uvek castim kada sve bude ok. Ali ako neku uslugu vise naplacuju,neka to i ispostuju.

Poslednja izmena:
Nego da podelim informaciju (ne znam dal je ranije pisano o tome) iz danasnjeg Politikinog dodatka Potrošač da po zakonu prodavac mora robu da isporuči direktno, a ne da ostavi ispred vrata ili, kao što su hteli u mom slučaju - kod komšije.
Nešto tu u toj priči ne štima! Kurirska služba nije prodavac a nelogično je da prodavac lično "mora" da isporuči robu! Šta ako je prodavac iz Subotice a kupac iz Leskovca? Onda ništa ne bi bilo isplativo kupovati online.
Inače sve ovo horor priče su i razlog zašto ja isključivo koristim post express, nisu ni oni zlatni ali su državna firma i ako na otpremnici piše da je vrednost robe 15.000 toliko moraju da nadoknade ako izgube taj paket...
Siguran sam da taj proces nejde "kao po loju", verovatno i njima treba skakati po glavi da bi odradili odštetu ali ipak nije kao u privatnim kurirskim službama koje mogu da te od***u po kratkom postupku a ti angažuj skupog advokata i tuži ih ako hoćeš...

Nešto tu u toj priči ne štima! Kurirska služba nije prodavac a nelogično je da prodavac lično "mora" da isporuči robu! Šta ako je prodavac iz Subotice a kupac iz Leskovca?
Pojma nemam kako je to regulisano, ali pretpostavljam da je svejedno da li prodavac sam isporučuje robu, ili angažuje posebnu službu za to (u mom slučaju Tehnomanija -> City Expres).

Što se tiče famoznog do 12h/do 19h kod PE, tu apsolutno nema pravila. Kod mene se sve pošiljke dostavljaju pre podne (nebitno da li je do 12 ili do 19), jer poštari rade do 15h, a pošta do 17h. Moguće da u glavnim poštama i u većim gradovima ovaj sistem funkcioniše, ali verujem da je u solidnom delu Srbije slučaj kao u mojoj pošti.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Potvrđujem, i kod mene PE uvek isporučuje pre podne bez obzira...
Ali najbolji po tom pitanju je DHL, kad god mi je nešto stizalo DHLom lik me zvao oko 7 sati ujutru :D, do 7:30h paket isporučen...

Sto se tice isporuke 12/19h to se uglavnom postuje. Mi u Zr radimo 2 kruga dostave, prvo se urucuju posiljke do 12h pa se u drugom krugu urucuju posiljke do 19h. Do prekoracenja roka dolazi u slucaju da kurir ima puno posiljaka do 12 h i jednostavno ne moze da stigne sve da isporuci do 12h. I kada kasni vozilo koje doprema posiljke do Zr pa sve automatski kasni i kuriri kasnije izadju na teren i jednostavno za kratko vreme tipa 2h ne mozes da isporucis 50 posiljaka do 12h.... Ali do prekoracenje uglavnom dolazi jer ima malo ljudi, pa jedan kurir nosi i svoj reon tj zonu i deo neke druge zone i ima pono posiljaka do 12h i ne moze da ispostuje rok urucenja. Na korisnicima je hoce li se zaliti ili nece, na kraju u vecini slucajeva kurir iz svog dzepa placa prekoracenje iako jednostavno nije do njega, nije u pitanju neko bahacenje nego jednostavno dolazi do toga da ne moze da se stigne....

Углавном је зато што фале људи, ево једног примера за који ја знам. Већ скоро четири месеца један курир поподне покрива реон две поште, односно пет насеља Калуђерица, Винча, Лештане, Болеч и Ритопек.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Od 100+ posiljaka koje sam primio post expresom, samo su dve bile oznacene do 12h. To su ujedno i jedine dve koje su mi isporucene nakon 12h.

Ljudi koju su napravili ROYAL su "odbegli" iz AKSa. I navodno povukli "ono što vredi" , tako da najveći broj ljudi koji je u prvvom cugu ušao, je iz AKSa. Ovde kod mene sam do sada video trojicu za koje znam da su bili u AKSu. Ne sumnjam da su se posle na konkurs prijavljivali i iz drugih službi, pratio sam, bilo je konkursa. E, sad, kad si nov, jako je teško izlaktati se u ovolikoj konkurenciji. Videćemo šta će da urade. Pošto navodno znaju posao, trebalo bi da to bude dobro za nas korisnike.

Saznao sam "iz proverenih izvora" da iza Royal-a zapravo stoji poznato lice sa ukradenom licnom kartom.

Могу да потврдим

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ne zanima me ko stoji iza Royal-a ali jučae sam dobio pošiljku iz Subotice za manje od 24 sata i ovo je prvi kurir kome nisam mora detaljno da objašnjavam kako da stigne do mene. Aks mi već 2 nedelje ne isporučuje naručenu robu, "zagubili" je negde već drugi put i prodavac sada pokušava da razmrsi klupko. Mala ali relativno vredna roba (m2 SSD - 15 000 dinara). Ako ikada stigne ovo će biti već treća pošiljka koja uzima nedelju dana ili više.
Pošta i Brza Pošta imaju prednost zato što manje pošiljke mi donese lokalni poštar a veće kada stigne kombi, javi se vozač (koji nije uvek isti) tek kada je ispred kapije, valjda bolje znaju adrese.

Juce dolazi kurir i zove zenu, sidjite ne mogu da se penjem, imam 2 minuta. Kaze zena, nema problema, samo ces se nacekati da spremim 2 bebe. Hahaha, popeo se gore :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

hahaha... daa, vrlo koriste to.. sem post ekspresa malo ko se popenje

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Juce dolazi kurir i zove zenu, sidjite ne mogu da se penjem, imam 2 minuta. Kaze zena, nema problema, samo ces se nacekati da spremim 2 bebe. Hahaha, popeo se gore :)

Pa valjda je isto vreme njemu dok se popne i njoj da siđe tj ovako mu treba i vise vremena dok je zovne,ona se spremi i ostalo ... [emoji23]

U poslednje vreme kod mene ni jednom nisu doneli na vrata traze da se siđe iako je plaćeno da donesu..

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:

Hahaha koja radnja, možda sam ti ja slao ako je za bebu. :D

Inače jako je nezgodno kad su bebe u pitanju, tu ne bi smeli da eskiviraju odlazak do vrata.

Salu na stranu, momak se popeo i setio se ko je u pitanju pa se izvinjavao. Nista mu nije zamereno samo je bila komična situacija :)

Pa valjda je isto vreme njemu dok se popne i njoj da siđe tj ovako mu treba i vise vremena dok je zovne,ona se spremi i ostalo ... [emoji23]

U poslednje vreme kod mene ni jednom nisu doneli na vrata traze da se siđe iako je plaćeno da donesu..

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Nije im brze nego im je lakse da ne donesu. Ja obicno kazem da ne mogu da sidjem i da ili donese ili da dodje kasnije. Naravno tad donose do vrata stana

Zna li neko koja je najjeftinija kurirska sluzba za slanje za crnu goru iz srbije?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hteo bih da podaljem neke carape jednoj zeni :D koliko li bi uzeli za postarinu?

Koliko čarapa šalješ: 1-2 ili 2000 kom?
Ima li otkupnine (plaća li žena nešto ili ne)?
Ako ima otkupnine kako se ona vraća: poštar donosi na kućnu adresu, uplaćuje ti se na račun ili preko post neta?
Ko plaća poštarinu ti ili ona?

Povodom ovoga:
fedex za manje stvari.

pitao sam koleginicu na poslu, ispalo je da nije fedex već TNT ali je DHL brži...

Poslednja izmena:
2-3 para, zena placa i otkupnina je oko 500-600din

Ovo je moj lični rekord...

Naručio sam neke tonere prošle nedelje, u petak mi stigla poruka od Bex-a da treba da očekujem isporuku u toku dana, sve sa brojem za praćenje pošiljke.

Petak - ništa, ponedeljak - ništa. Zovem u utorak ujutru Bex, kažu - biće isporučeno u toku dana. Gledam tracking broj - kaže nešto u fazonu "Zbog prebukiranosti odložena isporuka".

Da bih danas konačno dobio paket, posle nedelju dana čekanja... :mad:

U poslednje vreme je izgleda raspad sistema kod svih sluzbi...
Sta je najpametnije uraditi kad ti kurir pruza paket koji je ocigledno bio otvaran pa ponovo zalepljen?

Nazad
Vrh Dno